Jump to content

Øssfolding

Members
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Øssfolding last won the day on July 9 2019

Øssfolding had the most liked content!

About Øssfolding

 • Rank
  Nykommer

Recent Profile Visitors

584 profile views
 1. Takk for flere svar, lærer mye her inne! Nå er det vel min tur til å gi en liten rapport Har vært tre dager på fjellet nå. Aldri fiska i området før, så planen var å fiske av så mange fiskevann som mulig for å finne ut hvor det er verdt å komme tilbake. Har sjekka ut til sammen 7 vann på denne turen, fiska til sammen to hele dager. I det første vannet møtte jeg vakende fisk fra første stund, og fikk dratt opp et par småtasser, inkludert min minste ørret ever(omtrent tommelstørrelse)! I det neste vannet fikk jeg ikke lurt noen, men virka som om det var mye smått der også. Vann numm
 2. Vegglifjell. Aldri fiska der før, men er en del vann rundt omkring! Takk!
 3. Forresten noen som har noen gode råd til fjellørreten om dagen? Skal en tur på hytta i helga og tar med stanga Er det store forskjeller på hva som klekker der oppe kontra i skauen? Skal prøve å få bundet litt fluer før avgang!
 4. Takk for fine svar Tar dere med en ekstra stang/line med synk til streamerfiske når det ikke vaker, eller går det an å bare sette på en synkende fortom på flytelina? Og hva er det egentlig som gjør at ørreten heller jakter under vann når det er så mye snacks på overflaten? Skjønner jo og er klar over at fisking er en hobby som er avhengig av tålmodighet Dessuten kan jeg tenke meg at det er en del bomturer mellom alle bildene av monsterfisk i de trådene her, er ikke så mange som vil snakke om bomturene sine, meg inkludert!
 5. Rop om hjelp fra en desperat nykommer innen tørrfluefiske her.. Har nå hatt to bomturer på rad(forsåvidt de to eneste i år) til stille vann på jakt etter ørret på tørrflue. Første turen var forsåvidt min feil da jeg ikke sjekka på forhånd om det var plass til fluekasting fra land, trær overalt... Andre turen var en tur som tok hele dagen etter jobb, kjørte milevis inn i skauen og sjekka ut flere vann som jeg vet skal ha ørret. Første vannet var jeg ved en stund, litt begrenset med plass der pluss at det var kanskje en smule mye vind gjorde det vanskelig. Prøvde meg litt med streamer da de
 6. Hei, jeg lurte på hvordan sesongen varierer mellom stillevannsfiske og elvefiske! Hvor lenge er det mulig å fiske effektivt på vakende fisk i stille vann kontra i elv? Takk på forhånd!
 7. Noen som har fisket noe i Østfold i det siste? Er fersk innen tørrfluefiske og har tenkt meg ut. Har bundet opp litt maur, caddis, fjærmygg, døgnfluer og døgnflueklekkere samt et par Dyret. Er det noe annet jeg burde binde opp med en gang? Tenkte meg ut den uka her.
 8. I just completed this quiz. My Score 33/100 My Time 42 seconds  
 9. Der satt den! I en rolig bukt med blikkstille vann fant vi vakende fisk, og brukte lang tid på å prøve å lure fisken... Ga opp etter hvert og gikk videre utover, men der var det dødt. På vei tilbake vaka det fortsatt, og på et vak 10 meter unna traff jeg godt med en miniloppe, og endelig satt årets første! 750g.
 10. Takk for tipset. Jeg har vært på Jæløya og i Kurefjorden, Jæløya med rullesteinsforhold og Kurefjorden med sandbunn og tangflekker. Følte derfor det var litt rart at jeg ikke har sett noe aktivitet. Er nok som du sier at jeg kanskje er litt for treig og dekker for små områder av gangen..
 11. Har vært ute to ganger nå, begge gangene har det vært helt dødt.. Ikke et eneste vak eller antydning til napp. Noen som har noen tips til hva slags forhold eller bunn/tidspunkt/flue som er bra for tiden? Dette er de første turene i år, er så kjipt når det ikke er noe spenning :/
 12. Stemmer, jeg har forstått at det er en egenkomponert stang som de har satt sammen fra deler til andre gode stenger. Vet du hvor jeg kan få kontakt med de, er det de som drev sjappa?
 13. Hei folkens, håper det går greit om jeg kaster meg på denne tråden Jeg har nemlig et spørsmål som dere sikkert kan svare på: Før jul så klarte jeg å knekke stangtuppen på 7er-stanga mi, en VMB CTX V2(?) fra Villmarksbutikken. Så fant jeg ut for litt siden at de dessverre har gått konkurs, og jeg har ikke fått kjøpt ny stangtupp før dette.. Jeg har prøvd å fått kontakt med de, uten hell. Spørsmålet mitt er om det er mulig å få tak i en stangtupp fra en liknende 7er-stang som passer, eller blir dette helt feil? Kjipt om jeg må kjøpe meg ny stang pga en stangtupp til en stang som kun e
 14. Hver gang jeg ser en bindebeskrivelse finner jeg ut at det fortsatt er en del materialer jeg mangler Så da ender jeg opp med å improvisere med det jeg har, denne reka av craftfur og litt marabou ble jeg ganske fornøyd med, utrolig simpelt!
 15. Endelig fått prøvd meg litt på jiggy! Nå føler jeg at bindinga begynner å gi fine resultater, og boksene er ikke så langt fra fulle
×
×
 • Create New...