Gå til innhold

Du skal ikke sove bort vinternatta...


Russeflua

Anbefalte innlegg

  • Svar 116
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Høres bra ut, Tony - tross kulde  :)

PS Du må lære han kompisen din å håve - ikke løfte håven 90 grader mot fisk, men holde skaftet mer opp når det håves  ;D (selv om det sikkert var kulden som tok håven her da)  ;D Flott med fin fisk tross denne harde kuldeperioden. Det er respect  8)

Nå har vi alle sett din håving i Kodeknekker'n da  ;D

Hehe  ;)

Lars L

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Og Stig..

jeg fisket med litt over en stanglenge lang fortom, 6X. Flua var en relativt klassisk tsjekkisk nymfe med mørk brun framkropp og nøytral oransje bakkropp med kobberribbing. Flua er bundet litt rufsete for å simulere en vårfluelarve som spriker med bena og har mistet grepet eller slipper seg nedover elva.

Jeg tenkte også gje og med at det er regnbueørret der at jeg skulle velge en flue som har litt flash i seg da regnbuene lar seg relativt lett trigge ved hjelp av litt attraktor, og på ryggen av nymfa har jeg bundet inn et skall med flashy materiale.

Metoden var å bare ha ute en meter snøre pluss fortom og la nymfa rulle langsmed bunn av elva. Eneste indikasjon på eventuelt fisk var å følge med på snørespissen, etter endt flyt snakerolle`t jeg snøret oppstrøms igjen og gjentok det samme opplegget. Fisket meg nedover og på ca det 10 flytet stoppet snøret opp og gikk markert nedover. Strammet opp og så var vi i grang! hehe  :)

Morro for unga vettu !

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vennligst ikke ta en "for og imot regnbueørret" i denne tråden... Folk får ha sine meninger og så setter vi streken der. Sporer lett av til en for og imot diskusjon og det er ikke ønskelig. Takk! :)

-Bare til info så har jeg kontaktet fiskeforvalteren i fylket og han kunne bekrefte at regnbuen ikke hadde påvirket elva/vannet negativt på de 25 årene den nå har vært der. Brunørreten dominerer fortsatt med noe innslag av regnbue. Hvordan det er andre steder vet jeg ikke, men dette gjelder der vi fisker i hvert fall.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jepp!

Jeg bodde 6 år i Aust Agder og fisket mye med flue når jeg bodde der. Kjenner mange lureplasser, både elver og vann. Bekkerøya har som sagt blitt veldig fin enkelte plasser. Lå rundt 300-600g på -90 tallet, men nå er flere blitt godt over kilo'n og noen har jeg sett mellom 1,5 og 2kg! Da begynner det å bli morosamt! ;) Fikk regnbue også, men det var slaskete "Rimifisk" som hadde rømt fra anlegg i havet. De vi fisker på nå, ble satt ut langt fra havet, i ferskvann for 25 år siden. Vi har fått fisk i variasjonen 300g til 1,3kg så spennet i vekt viser at de reproduserer. Alle finner er alltid hele og de viser en god kondisjon. De lever side om side med brunørret, men står ofte i litt mer strømmende plasser av elva og gyter på våren. Brunørreten er fortsatt dominerende og i veldig god kondisjon, så den "lider" ikke av at slektningen er i samme elv. Vi får fortsatt mest brun på flue, men gøy med en "torpedo" på kroken av og til! :D De er superspreke og fighter veldig bra!

Lenke til kommentar
Del på andre sider


×
×
  • Opprett ny...