Skævvens_Mann Skrevet 6. november 2010 Rapporter Del Skrevet 6. november 2010 Har du erfaring med dette og alt rundt ESPRESSO-kaffe er det nok mange her inkl meg som gjerne vil ha gode TIPS!... Er egentlig ikke så veldig glad i espresso selv, bare sånn passe. Synes en ekte kaffikopp smaker oftest bedre... MEN; Espresso er jo symbolet på mandomskaffi, dessuten er jeg sjøl i marka for å shoppe inn en slik julegave til meg selv i år. Men jeg vil itt kjøpe katta i sekken, og disse såkalte "kapsel-maskina" virker jævla dyre i drift. Samtidig som det kan være vanskelig å få tak i "kapsler" til nettopp din maskin. Jeg har selv en kaffekvern, som også maler veldig finmalt til espresso. Derfor ser jeg det som unødvendig å kjøpe "kapsel-maskin"..... Så.... Hva skal vi shoppe for å få den enkleste, mest smakfulle, billigste...espresso'n? ?? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Oddbjørn Skrevet 6. november 2010 Rapporter Del Skrevet 6. november 2010 Drit i espresso, dette blir beste kaffen: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Skævvens_Mann Skrevet 6. november 2010 Forfatter Rapporter Del Skrevet 6. november 2010 Drit i espresso, dette blir beste kaffen: Jammen for faen da! Vær litt særriøse.... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Frode S Skrevet 6. november 2010 Rapporter Del Skrevet 6. november 2010 Kjøpte en Rancilio Silvia hos Stockfleths (har forresten de beste bønnene i byen også!) absolutt det beste jeg har hatt - kan anbefales, er man litt interessert i kaffe Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Skævvens_Mann Skrevet 6. november 2010 Forfatter Rapporter Del Skrevet 6. november 2010 Kjøpte en Rancilio Silvia hos Stockfleths (har forresten de beste bønnene i byen også!) absolutt det beste jeg har hatt - kan anbefales, er men litt interessert i kaffe Er'n manuell?? Ikke kapsler? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Frode S Skrevet 6. november 2010 Rapporter Del Skrevet 6. november 2010 Kjøpte en Rancilio Silvia hos Stockfleths (har forresten de beste bønnene i byen også!) absolutt det beste jeg har hatt - kan anbefales, er men litt interessert i kaffe Er'n manuell?? Ikke kapsler? Denne er så manuell som du får den Men man kan kjøpe en bajonett som også tar kapsler tuller man med slikt Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Skævvens_Mann Skrevet 6. november 2010 Forfatter Rapporter Del Skrevet 6. november 2010 Er'n manuell?? Ikke kapsler? Denne er så manuell som du får den Men man kan kjøpe en bajonett som også tar kapsler tuller man med slikt Interessant. Nøyaktig typebet og hvor mange bar trøkker den? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Frode S Skrevet 6. november 2010 Rapporter Del Skrevet 6. november 2010 Er'n manuell?? Ikke kapsler? Denne er så manuell som du får den Men man kan kjøpe en bajonett som også tar kapsler tuller man med slikt Interessant. Nøyaktig typebet og hvor mange bar trøkker den? den serverer på 8,5-9 bar mener jeg å huske - dette er regnet som "referanse maskinen" av hjemmemaskiner; så her er alt på stell! link til produsent: http://www.rancilio.it/rancilio/prod_model.jsp?id_model=49&id_language=3&id_category=26 og hvor jeg kjøpte min http://stockfleths.as/UTSTYR/ Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Skævvens_Mann Skrevet 6. november 2010 Forfatter Rapporter Del Skrevet 6. november 2010 Er'n manuell?? Ikke kapsler? Denne er så manuell som du får den Men man kan kjøpe en bajonett som også tar kapsler tuller man med slikt Interessant. Nøyaktig typebet og hvor mange bar trøkker den? den serverer på 8,5-9 bar mener jeg å huske - dette er regnet som "referanse maskinen" av hjemmemaskiner; så her er alt på stell! Høres greit ut. Mange er opptatt av høyest mulig BAR-styrke, men det er villedende. Jeg kjenner en "barista" og han sier dette, så det er ikke mine ord. I følge ham så holder 8-bar i massevis. Men butikkene tjener stort på missforståelsen. Er det ikke sånn med ALT?? Også fluefiskeutstyr?..... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AAL Skrevet 6. november 2010 Rapporter Del Skrevet 6. november 2010 Jeg har hatt min Nespresso Citiz i snart ett år, og er strålende fornøyd! Anbefaler nespressosystemet på det varmeste. Velg mellom en rekke ristretto-, espresso-, og lungokaffe. Blant lungokaffene (de største kaffene) anbefaler jeg Fortissio Lungo og Vivalto Lungo. Nam. Innimellom kommer det "special edition-kaffer", f.eks den som er nå som er ekstremt sterk. Veldig funny med stor skrift btw. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Frode S Skrevet 6. november 2010 Rapporter Del Skrevet 6. november 2010 Er'n manuell?? Ikke kapsler? Denne er så manuell som du får den Men man kan kjøpe en bajonett som også tar kapsler tuller man med slikt Interessant. Nøyaktig typebet og hvor mange bar trøkker den? den serverer på 8,5-9 bar mener jeg å huske - dette er regnet som "referanse maskinen" av hjemmemaskiner; så her er alt på stell! Høres greit ut. Mange er opptatt av høyest mulig BAR-styrke, men det er villedende. Jeg kjenner en "barista" og han sier dette, så det er ikke mine ord. I følge ham så holder 8-bar i massevis. Men butikkene tjener stort på missforståelsen. Er det ikke sånn med ALT?? Også fluefiskeutstyr?..... en perfekt espresso skal vel lages på 8-9 bar - er man langt over blir espressoen feil i forhold til filtrerings tid ol. Skal sies at det er "serverings" bar vi snakker her ikke totalt trykk den kan lage Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Eirik Rusten Skrevet 6. november 2010 Rapporter Del Skrevet 6. november 2010 Har en liten Nespresso-maskin og er veldig fornøyd - den kosta rundt 1000-lappen. Men jeg lager aldri "ordentlig" espresso. Espresso er jo bare en bitteliten dært med kaffe, og jeg liker å sippe en stund på kaffen. Derfor fyller jeg koppen full både på espresso- og lungo-kapsler (ikke krus, sånn vanlig kopp). Ellers er jeg glad i sterk kaffe (er programmerer så er vant med graut av halvflytende kaffe ), men disse koppene blir ikke så sterke, men jeg synes de smaker skikkelig nais. Eirik Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Skævvens_Mann Skrevet 6. november 2010 Forfatter Rapporter Del Skrevet 6. november 2010 Jepp, jepp, på lørda'n... Detta med kaffi er som rÆÆÆva, forskjellig smak, MEN; Jeg har i alle år hatt Moccamaster som kaffetreakter (selvfølgelig). Ha slitt ut 2 1 og gitt bort 1, den tredje har jeg nå på...tja...20'ende året? Ok... Jeg liker best presskannekaffe DERSOM den er laget riktig! Hvis den ikke er det smaker presskanne PHYTON! Fremgangsmåten er i følge baristaer, og sånn som jeg gjør det: 60-70GRam kaffe til 1L vann, det er regelen. Jeg foretrekker ca 62GR. Forvarm kolben mens vannet koker. Kok opp vannet i vannkokeren, og la vannet kjøle seg ned 2 min før du heller vannet oppi beholderen. Vannet skal altså holde mellom 92-96C. 60-70gr kaffe i kolben og hell kolben halvfull med vann. Rør litt rundt så all kaffen blir våt og hell deretter resten av vannet i kolben (1LITER) Nå skal du IKKE-IKKE sette på lokket på kanna, men la den stå åpen. Etter ca 3-min rører du gruten som har flyti opp ned i kanna. Du vil da se at det danner seg ett SKUM på overflaten. Vent 1 min til, også fjerner du dette skummet med en teskje, IKKE RØR DET INN I KAFFE'N! Så venter du ca 1 min til, altså alt i alt ca 4 min etter at vannet ble hellet opp i kolben. Nå kan du presse stempelet ned, og det skal skje uten motstand nesten. La kanna hvile enda 1 min før du heller den i koppen og over på thermo'n. WALLA...! Husk att vannet IKKE skal ha kontakt med kaffegruten lengre enn maks 4,5 min! Etter det begynner oxideringen, som vi IKKE vil ha i kaffe'n for den er BESK! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Juvis Skrevet 6. november 2010 Rapporter Del Skrevet 6. november 2010 Denne var drøy, nå har jeg vøri borte ett par dager, og så er det bare kjøkkentråder. Hva er dette?? Fluefiskets svar på silly season?? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Skævvens_Mann Skrevet 6. november 2010 Forfatter Rapporter Del Skrevet 6. november 2010 Denne var drøy, nå har jeg vøri borte ett par dager, og så er det bare kjøkkentråder. Hva er dette?? Fluefiskets svar på silly season?? Husflid, bæibeee, husflid og kjøkkentjeneste....hooohOOOOO!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Juvis Skrevet 6. november 2010 Rapporter Del Skrevet 6. november 2010 Skummel utvikling, hva er det neste? Hvilken oppvaskbørste er best? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
-Lars- Skrevet 6. november 2010 Rapporter Del Skrevet 6. november 2010 Skummel utvikling, hva er det neste? Hvilken oppvaskbørste er best? Jepp, nå er tydeligvis fiskesesongen over, og da viser det seg at mange har sitt å slite med Selv lurer jeg på hvilken tøymykner som er best . . . Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AAL Skrevet 6. november 2010 Rapporter Del Skrevet 6. november 2010 Milo sin tøymykner skal være god! Du får den vel parfymefri, for de med skånsom hud. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Skævvens_Mann Skrevet 6. november 2010 Forfatter Rapporter Del Skrevet 6. november 2010 Se gutta avslører at de har peil på tøymyknere og ditto. Til og med MERKER! Driiitbra... ;D Hva med hårspray og lotions, hudkrem og slikt? Je trurr faen meg dere har peil på det au....haaahAAAAA!!.... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
dj pg Skrevet 7. november 2010 Rapporter Del Skrevet 7. november 2010 Denne kan du i hvert fall ha med i tursekken... http://www.handpresso.fr/ Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Eirik Rusten Skrevet 7. november 2010 Rapporter Del Skrevet 7. november 2010 Denne kan du i hvert fall ha med i tursekken... http://www.handpresso.fr/ Jepp, jeg hadde en sånn en. Fikk den faktisk. Jeg lagde meg et 5-6 kopper hjemme før den streika. Normalt ville man jo ha reklamert på den og evt fått ny, men siden denne hadde kommet til meg som gave fra det store utland og et selskap jeg ikke har kontakt med lengre, heiv jeg den på dynga. Men kul og hendig var den - hvis man vil ha espresso på tur. Eirik Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg