Gå til innhold

Våt på sokka!


Vangen

Anbefalte innlegg

Litt gode ullsokker,kanskje to par tynne,bomull er ubrukelig.

Hilsen Svettepetter. ;D

Helt enig   ;)  Siden du "skvulper" i begge bena, ville jeg tippet at hvis det er lekk et sted så er det høyere opp.. Rundt skrittet slik at du får det i begge bena ... Rart at du plutselig skulle få samme problemet på begge neoprensokkene synes jeg da... Men for all del kan jo skje hvis man er litt hardhent når man tar av eller på vaderen... Uansett ullsokk på   ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Luft vil du alltid klare å presse gjennom - er jo det vaderen skal gjøre, puste og slippe gjennom luft :)

Tja er ikke så inne på dette med membraner i pustende stoff, men metoden funker. Og det er ikke snakk om å bruke trykkluft ...... Så tipset i AoF hvor det ble benyttet av guider på Kola. Prøv.

Ikke trykkluft? Alltså; ikke luft under trykk? Lykke til med lekkasjesøket

Hmmmm, ok da, luft fra en toveisvirkende gummibåtpumpe funker fint. Anbefaler ikke å bruke noen slags kompressor.

Utfordringen er å holde passelig med luft i vadebuksene til at det skapes såpebobler i lekkasjen. Jeg brukte et gummitau som jeg knøt rundt buksene for å holde luften lenge nok. På et par LTS X1 bukser trodde jeg at jeg hadde hull nede ved knehasene. Med luft/såpemetoden oppdaget jeg at lekkasjen i en tversgående søm der ryggen skifter navn.

Jeg har hatt vadebukser sammenhengende på i 18 timersøkter i Altaelva, uten at jeg fikk mere enn litt fukt øverst på vristen og framme på tåa. Men så er jeg kanskje ikke så fertil som enkelte andre ;D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvor og når vader du?

Har selv opplevd at det har oppstått kondens på innsiden av vadebuksene vinterstid når jeg står lenge i vannet uten at det har vært hull i buksene.

Selv om buksa er "pustende" blir den fryktelig tungpustet under vann. ;) Plaskvåt med oppvridde sokker blir jo no helt annet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vet ikke,men de sokkene jeg fikk av deg i sommer var skikkelig bra. :D

Også kjøpte jeg Østerdalslabben på Coop'en på Rena,de er ikke fullt så varme,men veldig bra,bruker dem sammen med et par litt tykkere sokker nå i sjøen,og det går stort sett bra uten at jeg blir altfor kald på føttene.

Nå har jeg vært litt plaget med lekke vadere de siste årene,og syns ikke jeg det har vært så vanskelig å oppdage det.Gode sokker holder på varmen selv om de blir våte,men det har vanligvis vært lett å merke om buksene er blitt våte der lekkasjen har vært,det sprer seg,men er ofte konsentrert rundt et sted.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...