Gå til innhold

Far og sønn.


Ruffen

Anbefalte innlegg

Jeg vil si at jeg har fått tifold igjen for at jeg hadde med barna ut i skog og mark  i oppveksten deres. Spesielt har min sønn gitt tilbake i form av turer når vi har vært i Australia hver vinter. Hans hobby gikk jo i en annen retning enn fiske når han ble eldre, så har han en egen evne til å lese naturen.

Han er nå en av de som har bidratt til en bok som kommer ut om et års tid, skrevet av en tidligere amerikansk kriminaletterforsker, nå bosatt i Melbourne, som også har en enorm appetitt  på sommerfugllivet i Australia og hele livssyklusen fra egg til voksen sommerfugl, eller eventuelle nattflygende individer. Her er en liten link til hjemmesiden hans for de som kan ha interesse for denne hobbyen.

http://aus-lep.com/

Magne Fjellstad.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hyggelig lesning virkelig i friluftslivets ånd :) Alltid koselig å ta med ungene ut.. Prøver å få til noen turer med ungene selv også, og de storkoser seg hver gang... Kvalitets tid :)

For et par år siden var jeg oppe ved Storøyongen i Romeriksåsen  (var det jeg pleide å dra, nå må jeg finne nye spennende plasser å ta med ungene, siden vi flyttet til Molde forrige sommer). Vi stakk ut på Torsdag ettermiddag, og fisket hele fredagen. I soveposen på kvelden lå vi og pratet om alt mulig som kan komme fra barnemunn. På Lørdag morgen ble vi vekket til et enormt bråk, og tretti meter fra teltet vårt, var to fedre med døtrene sine. Først ble jeg litt irritert over at de måtte sette teltet sitt så nærme, men ettervert kom jeg i snakk med karene. Fiskeutstyret de hadde med var kjøpt på en bensinstasjon, og duppene lå knapt utenfor steinene en liten halvmeter ute i vannet. Begge bodde og jobbet rundt Ullevål, og hadde bestemt seg for å ta med ungene ut, og hvilken glede det var å se både hos fedre og barn. Kan tenke meg de jentene hadde mye å fortelle vennene når de kom hjem igjen.  Da skjønte jeg hvor privilegert jeg har vært som hadde en far som tok med meg ut både på jakt og fiske allerede fra jeg var liten gutt...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fiskeutstyret de hadde med var kjøpt på en bensinstasjon, og duppene lå knapt utenfor steinene en liten halvmeter ute i vannet.

Får meg til å minnes den første fisketuren med sneipen. Hele familien inkludert farmoren hans og et par av hans onkler var med. Han var vel rundt 4 år og minnes fortsatt at "han fikk størst og flest fisk - den største måtte pappa dra inn siden den var så stor". Grunnen til at han fikk så mye fisk var jo nettopp at han så vidt kastet duppen noen meter ut og der gikk jo disse småtassene og beitet. Vi andre kastet jo 10 ganger lengre og fikk lite :) Fortsatt har han minnet om denne turen og at han "vant" :) Nå sist gang han fikk fisk (snart 12 år), kom han med historien igjen om den gangen han fikk så mye fisk (siden han fikk mer enn meg denne gangen også). Morsomt, og er sikker på at han kommer til å huske den gangen lenge :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...