Gå til innhold

Vadejakke eller Chestpack løsning?


Thomaso

Anbefalte innlegg

Mange gode synspunkter her nå. Takker! Enig i at det lett kan være fristende å ta med seg ganske mye på tur. Det jeg likte med den gamle vadejakken var at jeg alltid hadde alt jeg trengte i lommene. Så jeg hadde nok ikke med meg så utrolig mye. Men alt var der. Enkelt å bare ta med jakke, vadebukse, sko og stang/snelle, og være klar. Men det ble også utrolig varmt om sommeren. Tror jeg får satse på en vest, og se hvordan det er. Da har jeg mulighet til å kaste jakka på de varmeste dagene, og fortsatt ha det nødvendige utstyret permanent i vesten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har forsøkt med på less is more, men det var stusselige greier. Bøttehatt, noen fluer i en liten boks, fortomsmateriale, amadou og cane. Det var illusjonen om det enkle og ukompliserte fluefiskelivet som lokket, der naturopplevelser og symbiose med elementene var det sentrale.

Mens jeg stod der i all min enkelhet, slo det meg at mark og dupp er enda enklere... Så nei, et rikt utvalg fluer er nødvendig for å gjøre fluefiske så avansert, finurlig  og komplisert at det blir interessant. Derfor må det fluebokser, utstyr og verktøy til som renner langt utover skjortelommene. Helt nødvendig for å beherske denne avanserte fiskeformen, sportsfiskets svar på hjernekirurgi. Selvsagt er dette bare en illusjon dette også, men den er mer interessant på et vis.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har alltid brukt vest, og dratt rundt på veldig, veldig mye stash. Utrolig hvor mye rart som dukket opp når jeg hadde vårreingjøring i vesten.

Men for fire år siden kjøpte jeg meg en liten hoftetaske. Den er nesten for liten, men jeg går ikke tilbake til vest igjen med det første. Pga den sterkt begrensede plassen jeg nå hadde til rådighet måtte jeg tenke over hva jeg egentlig trenger. Jeg dro rundt på veldig mye som sjelden eller aldri ble brukt.

Utrolig deilig å unngå vekta på skuldrene, og å slippe det ekstra plagget på overkroppen på varme dager med mye vandring.

Når jeg må vade over midjen, noe jeg generelt sett prøver å unngå, tar jeg enten ut det jeg trenger til akkurat denne situasjonen, putter det i skjorte- eller jakkelomma og lar taska ligge igjen på bredden, eller henger den bare rundt nakken ved kryssing av elva o.l.

Det funker egentlig veldig bra under vanlig ørretfiske i vann og elv.

Men til sjøørretfiske i havet eller ved fiske i elver og vann der det er mye dypvading hele tida, er det selvsagt ikke optimalt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Treffer ofte på både sluk- og markfiskere i marka og finner det nødvendig å demonstrere at det finnes disse lurvete tassene og det finnes proffe fiskere som meg.  Å være skikkelig utstyrt blir derfor en nødvendighet for meg, samt det å gi alle jeg møter et litt spesielt blikk.....  Chestpacken rommer jo ike halvparten av hva jeg anser som nødvendig for en ettermiddagstur, så den havner ofte i sekken.  Treffer jeg folk, blir det derfor et aldri så lite sceneskifte, skifter over til full GUS på sekunder.  Jeg blir litt varm om hjertet når jeg observerer alle disse anerkjennende blikkene jeg får underveis og føler behov for å gi litt av meg selv også.  Ekspert på området som jeg er, koster det jo så lite å tipe om fine vann, abborvann langt borti de fjerneste avkroker.  :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker en sånn vanlig trehåv, type tennisracket.

Jeg har tre patenter: Enten stikker jeg den halvveis inn under beltet på hoftetaska på, på ryggsida (hodet på håven ned). Funker greit.

Det fulgte med et sånt strikk, så noen ganger trer jeg bare strikket over hodet og den ene armen, som en skulderveske. Funker også greit. På et par av fiskeskjortene mine er det en sånn hempe på ryggen som man kan feste magnetutløseren til håven i, men den patenten bruker jeg sjelden - synes det er litt plundrete.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...