Jump to content

hoje

Members
 • Posts

  1545
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by hoje

 1. hoje

  Shimano Freestone

  FS-805, den som den gang var mest populær. Noen som har interesse for denne? Jeg kjøpte den ny og har stort sett brukt den til litt plenkasting, fremstår som ny bortsett fra noen merker på tuben. Tenkt pris = 2500,- Dette skal være den siste stanga som ble solgt som ny.
 2. 1. generasjon av Helios, selger denne da den ikke blir brukt. Stanga er vel ganske strøken og bærer ikke preg av å ha vært særlig brukt. Tuben har litt merker fra transport. Kan sende bilder. Ønsker 3 høvdinger for denne, ta eventuelt kontakt på pm. Hilsen Hans Jørgen
 3. Veldig gode nyheter dette og jeg er selvfølgelig med. Har heller ingen problemer med fullt navn, det har reddet mangt et forum.
 4. Flotte bilder Terje, kjekt å ha noe å pusle med når fisket ikke funker. Ønsker meg et macro-objektiv med autofokus og en god blits, har bare et gaaammelt 100mm manuelt.
 5. Kameraet ditt er vel værtettet, vil du ødelegge værtettinga med noe plastræl?
 6. Har dere selene på utsida av jakka?
 7. Jeg synes Villmarksmessa har blitt kjedeligere for hvert eneste år og det har jeg sagt siden lenge før de flyttet fra Sjølyst . Allikevel pleier jeg å stikke innom, fungerer vel som en vekker for sesongen for min del. Akkurat i år er jeg litt usikker, reiser vel dersom jeg er ferdig med å montere kjøkkenet.
 8. Har uthevet det jeg tror er gjeldende for mine fluer.
 9. Jeg kan forstå at man er merkelojal dersom man får betalt for dette, ellers synes jeg hele problemstillingen blir fullstendig meningsløs. Hvorfor skulle man ellers være merkelojal?
 10. Det største problemet i denne saken er grunneiere som samtidig sitter i ledende posisjoner i kommunen. Dette er grunneiere som vil håve inn millioner dersom det blir utbygging. I denne saken har det foregått mye grums. Forøvrig veldig hyggelig at fylkeskommunen sier nei, det samme vil vel også fylkesmannen gjøre.
 11. Er ikke dette et pimpa Sony-camera da?
 12. Den er solgt, men dessverre ikke til meg. :'(
 13. ok Prisen er jo så lav i tillegg så jeg tror det kan være bra kost/nytte med tanke på litt makrofoto av fluer i vinterseongen. Til utendørs bruk ønsker jeg meg et WR-objektiv i og med at kamerahuset tåler regn. Greit på tur.
 14. Takk, da sier vel det litt om alder på dette glasset. Men det kan vel være bra allikevel, manuell fokus på makro er vel ikke noe problem.
 15. Sikker på at det er samme objektiv? Jeg tror det finnes flere og nyere versjoner. Jeg fant en test på et tilsvarende, men det så litt ulikt ut og hadde "DG" i navnet, uten at jeg vet hva det betyr.
 16. Kjøpte meg en Pentax K-5 nylig med 18-135 og er litt i markedet for makroobjektiv. Jeg har veldig lyst på denne men den blir litt for dyr akkurat nå. Jeg fant et billig objektiv , Sigma 105 mm f/2.8 EX Makro på foto.no og lurer på om noen her kjenner dette objektivet. Det finnes vel flere versjoner av dette og jeg lurer på om dette er noe gammelt ræl. Prisen tilsier vel kanske det...
 17. Takk for flott tråd André, fant den nå. Kameraet mitt er helt nytt så det trengs vel ikke ennå...men har lagret den.
 18. Ikke når man fisker fra båt. Tenker du på sjark?
 19. Den helvetes vinden er verst.
 20. hoje

  Fri jakt på Ulv

  Med all respekt..og du er sikkert en fornuftig kar ellers...men her er du en dust. Jeg kan forklare hva som er problemet med løshunder i skogen på visse tider av året, men burde vel være unødvendig. Edit: Åsså du da Demir...fydda. :-\
 21. hoje

  Fri jakt på Ulv

  Jeg ville tatt disse tallene med en klype salt. For to år siden hadde vi i nærområdet mitt en flokk på nesten halvparten av totalbestanden i Norge.....og da blir jo ting litt pussig. Jeg tror ikke vi hadde merket noe særlig til disse relativt få ulvene vi har i Norge dersom de hadde vært normalt ville individer, de ulvene vi har nå er halvtamme og reker jo rundt husveggene til folk. Det er ikke naturlig adferd for ulv. Jeg tror at selv de mest ivrige ulveforkjemperne ville blitt betenkt om de fant ulvespor på vei til garasjen, spesielt om de hadde småbarn. Jeg har en kompis som i alle år har latterliggjort frykten folk har for ulv, han er en av disse som kjører rundt med en sticker i bilruta som sier "Ekte jegere skyter ikke ulv" eller noe sånt.... Jeg husker godt en dag han kom til meg med et problem han hadde, han kom til meg fordi jeg var den nærmeste med litt hundeerfaring. Problemet hans var en løshund i nabolaget og at han derfor ikke turte å la barna leke ute. Jeg svarte da: Hadde det enda vært ulv så hadde det jo vært greit. Det største problemet i ulvedebatten er mangelen på evnen til å sette seg inn i andres situasjon, være seg på den ene siden eller den andre. Derfor forsøker jeg å unngå diskusjoner som denne. Jeg er ingen innbitt ulvehater selv om jeg ikke liker at ulven har etablert seg der jeg jakter. Dette reduserer livskvaliteten min, på sett og vis. Jeg har hatt nærkontakt med ulv (20 meter) på elgpost og han skal være glad han kom på akkurat min post akkurat denne dagen, det reddet livet hans.
 22. hoje

  Fri jakt på Ulv

  Usikker på hvor mange de er, men det lar seg sikkert gjøre å søke opp. Husk at de kun regner helnorske ulver, dvs ulver som ikke krysser grensa i ny og ne. Dem er det mange av.
×
×
 • Create New...