Gå til innhold

Hvorfor man bør sky firmaer som ikke er medlem av ReiseGarantiFondet som pesten.


Gjest Bishop

Anbefalte innlegg

Hei Ruffen!

Ja, det stemmer! På prospektet er dette annonsert som en XXL-tur, med FGS som guide.

Nei og nei, jeg blir litt oppgitt her!

Vi har kun hatt èn samarbeidspartner i Bosnia, og det er guiden Zeljko Babic, som mange her inne på furumet kjenner (han er medlem her) - og flere har reist med han. Vi har aldri hatt samarbeid med FGS i Bosnia - kun brukt FGS som guide i Slovenia. Hvis du påstår noe annet så må du sende meg dokumenatsjon, for da er det dokumentforfalskning og det er alvorlig! Jeg gjentar: XXL Adventure selger ikke, og har aldri solgt turer til Bosnia med FGS som guide! Vi vurderte det en gang, men det ble aldri aktuelt!

En annen sak som er viktig å huske på: XXL Adventure samarbeider med ekstremt mange outfittere/ guider / hoteller etc rundt om i verden. Mitt mål, og en nødvendighet for at vi skal kunne overleve, er å kunne tilby reiser til normenn på spennende fiskedestinasjoner til samme pris (eller lavere) som man finner på de utenlandske sidene til våre smarbeidspartnere. Hvis vi ikke klarer dette vil mange booke direkte på nettet i utlandet, og her kommer det viktige inn :

- Om man velger å booke direkte hos en av mine samarbeidspartnere i utlandet, så er turen IKKE booket av XXL Adventure, og man kan f.eks tape alle pengene dersom hotellet går konkurs. Det er få land med så strenge regler som i Norge, hvor vi er pålagt å være medlem i RGF (Reisegarantifondet) for å dekke kundens eventuelle tap ved konkurs. Det hjelper ikke om XXL Adventure samarbeider med dem ellers. -Booker man direkte, så har man IKKE kjøpt turen av XXL Adventure. Dette er faktisk ikke så veldig vanskelig. Det er bare å se på avsender av fakturaen. Jeg tror de aller fleste klarer å forstå HVOR de faktiske har booket turen....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Må si jeg sitter med litt hakeslepp her. Er ikke hele greia den at man her har hoppet over et ledd, kanskje for å spare litt pæng? Og når alt går ad dundas, prøver man å redde seg inn ved å påstå at man ikke "fant knappen for bestilling gjennom den norske tilbyderen"?

Tatt en telefon, kanskje?

Om man synes slikt som internettet er vanskelig?

Dessuten logger man seg inn her som "gjest", og lar eder o galle flyte over navngitte firmaer og personer. Det ække fint!

Det hele blir liksom som å gå inn på en side for en norsk forhandler, finne adressen til en produsent, prøve å handle direkte, og saksøke nevnte norske forhandler fordi de hadde navnet til en eller annen produsent på siden sin når alt går åt skogen.

Rart.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei igjen Flemming og Dryflyfool!

Foreslår at dere leser innleggene til Jan Fredrik en gang til her. Alt står ganske greit forklart i mine øyne..

Dokumentasjon er ikke noe problem, men det tror jeg også XXL skal ha fått overendt tidligere?

Problemet er kort fortalt at en av XXls samarbeidspartnere har utgitt seg for å være noe han ikke var, og at vi ba om hjelp for å få ryddet opp igjen. Og det er nok ikke bare tilfeldig at dette samarbeidet nå er avsluttet..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er tydeligvis flere måter å tolke innleggene på  ;)

Ut i fra hva jeg leser - har ikke XXL mottatt bestilling for turen - eller penger.

Er dette feil?

Et eller annet sted stod det i et prospekt at FGS var en samarbeidspartner.

Og ettersom jeg forstår - en guide?

At en outfitter/guide ikke gjør jobben sin/er økonomisk uredelig - kan jo ikke være XXL`s problem?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Unknown User

Hvor tok Bishop veien nå som Flemming kom på banen og talet sin og XXL sin sak?

Bra info gjennom tråden men truverdigheten til Bishop forsvinner litt med han selv forsvinner, men her ligger nok en lærepeng om man leser mellom radene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei,

Å trekke min troverdighet under tvil her faller på sin egen urimelighet. Med lang fartstid og over 1000 innlegg og bidrag, kanskje mest i døgnfluetråden/salgs-tråden, er jeg godt kjent for svært mange. Videre går jeg ut med fullt navn og adresse i første innlegg, som om ikke det var nok linker jeg også til en annen tråd her på forumet hvor jeg forteller om Bosnia turen vi endte opp med. Det er nærliggende å tro at de av dere som stiller spørsmålstegn ved min troverdighet enten ikke har lest hele første-innlegget, eller rett og slett lider av svak oppfattelsesevne. At Bishop står som gjest er rett og slett fordi kontoen er slettet, min (JFL) gamle konto. Jeg slettet den av nettopp den grunn som dere viser her, fullstendig ignoranse og sleivkjefthet, samt en gruppering av individer som ikke gjør stort annet enn å ødelegge tråder og slenge samlet drit. Jeg gadd ikke lenger å se på det daglig, dere trekker dette forumet ned i søla. Og det fortjener det ikke.

Flemming/XXL:

Jeg har fortalt min historie slik jeg oppfatter den, slik jeg ser sannheten. Nå er sannheten subjektiv og det er derfor naturlig å tro at du sitter med en annen oppfatning. Men jeg husker svært godt min første samtale med deg, og hva jeg åpnet med. At jeg etter hvert forsto hvordan det lå an endrer ikke min oppfatning av sakens kjerne. Jeg står for det jeg har sagt. Og hvis du tar deg tid til å lese det jeg faktisk sier, tenker deg litt om, for så å lese det igjen, gjerne over en kopp kaffe, så ser du at det kanskje ikke er så langt fra fakta som du prøver å fremstille det her. Les gjerne om turen vår også, som vi fikk takket være XXL, som jeg linker til i første innlegg. Nei vent, den har du lest allerede den.

En annen ting jeg merker meg er ditt respektløse personangrep på meg, du er tross alt den profesjonelle part her og jeg er kunden, riktignok viste det seg at vi ikke var din kunde, men jeg har hele tiden uttrykt interesse for andre turer dere har på trappene. Denne tråden ble opprettet i august, du har frem til nå valgt å ikke svare, først etter at jeg har meldt meg ut svarer du. Fluefiskemiljøet i Norge er ikke større enn at dette har du fått med deg, enten ved å ha sett det selv, eller hørt det via andre. En rask titt på profilen din viser jo at du frekventer relativt ofte her. Som om ikke det er nok så har du ikke engang lest innlegget godt nok til å vite hva jeg heter. Det og det faktum at du hele tiden, fra dag en, har blitt holdt løpende orientert om saken. Du har vært klar over problemene med FGS hele veien, du har vært klar over at de har eskalert, og du har vært klar over at FGS ikke har hatt rent mel i posen. For meg blir det å tjene penger på slikt litt i samme gata som H&M, lave lønninger, lange arbeidstimer og barnearbeidet de fraskriver seg ett hvert ansvar for. Det er FGS som er den slemme her, XXL burde ta grep for å fjerne seg fullstendig fra FGS. Inntil de gjør så, ser jeg på de som ett "ikke bruk" selskap.

Svar meg på en ting, disse gutta som var på tur nå i høst, fikk det de var forespeilet eller fikk de det de betalte for? Jeg har forstått det slik at de hadde det knall, og det er veldig bra. Tommelen opp for XXL her.

Du står fritt til "å utlevere" meg her som du så fint sier det. Du har min tillatelse. Men vit at jeg anser meg ferdig med denne saken, en gang for alle.

Mvh,

Jan Fredrik Lund

Elgveien 22

3750 Drangedal

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Svar meg på en ting, disse gutta som var på tur nå i høst, fikk det de var forespeilet eller fikk de det de betalte for? Jeg har forstått det slik at de hadde det knall, og det er veldig bra. Tommelen opp for XXL her.

Heisann !

Hvis du spør om vi fikk det vi betalte for, så er vel vi kompetente til å svare på det  :)

Vi fikk ikke Joakim som guide, men ingen av oss var lei seg av den grunn, siden vi fikk lokalkjente guider istedet  <<l

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Svar meg på en ting, disse gutta som var på tur nå i høst, fikk det de var forespeilet eller fikk de det de betalte for? Jeg har forstått det slik at de hadde det knall, og det er veldig bra. Tommelen opp for XXL her.

Heisann !

Hvis du spør om vi fikk det vi betalte for, så er vel vi kompetente til å svare på det  :)

Vi fikk ikke Joakim som guide, men ingen av oss var lei seg av den grunn, siden vi fikk lokalkjente guider istedet  <<l

Jeg er oppriktig glad for at dere fikk en fantastisk tur Lars. Det er jeg virkelig. Og ingenting slår lokale guider, spesielt i områder hvor ingen snakker vestlige språk.  ;D

Kom de løpende med kalde pils til dere i elva når dere fikk storfisk da? Ingenting slår service graden dems!  <<l

Ser frem til rapport fra dere her inne.  :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg hadde nok lest denne tråden med andre øyne hvis jeg så JFL. Når jeg så denne tråden sto det "gjest Bishop". At du skrev under med fullt navn sier meg ingenting. For meg er du kun kjent som JFL  ;)

Men hva med denne slettingen av profil pga oppgulpet fra personer her inne på tråden som bare ødelegger forumet og lager kvalm eller hva du skriver? De eneste jeg ser er mot deg her i tråden er Pål, JB, dryflyfool og undertegnede. Og vi har bare gitt en slags sympati til Flemming og ikke akuratt skrevet dritt og trakasert deg!?  Min "tommel" til Flemming basert på at jeg tenkte "nok en skøyer som vil slenge dritt om ett firma. Konkurrent? Bishop - aldri hørt om han"

Men, men "takk" for tilitten og dit syn på mitt, JB, dryflyfool og Pål's bidrager her inne på FFS <<l

Edit: må også legge til at jeg ikke klikket på linken "men tur ble det" første gangen jeg leste denne. La vel ikke merke til at det var en link/annen farge på skriften..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Jan Fedrik,

Nei, jeg har ikke sett denne tråden før nå, og det er synd. Da hadde jeg jo selvfølgelig svart før!

Dette er en sak både jeg, RGF (Reisegarantifondet), samt andre i bransjen ser veldig ofte: -Direktebooking i utlandet, og når det ender galt pga konkurser el.l. følger et desperat forsøk på å dra inn andre parter. Jeg kan forstå desperasjon og fortvilelse i en slik situasjon, men å dra inn uskyldige er direkte ufint og provoserende!

Jeg skjønner også at du står på ditt, og at vi ikke kommer lengre med denne saken, for helt fra første telefon var du klar over at turen IKKE var booket hos XXL Adventure, men direkte fra et utenlandsk firma (FGS). Forsøket ditt over telefonen var både provoserende og frekt, for det var for innlysende at du ikke er så dum at du "ikke klarte" å finne en måte å kontakte oss på, og at du "trodde" du hadde booket av XXL Adventure selv om fakturaen kom fra et helt annet firma. Hallo??

-Turen til Bosnia med FGS har aldri vært bestilt av XXL Adventure, og turen har heller aldri vært i XXL Adventure's sitt program. Så enkelt er det.

-At du litt senere, selv etter at dette var avklart pr. telefon mellom deg og meg, kontaktet Reisegarantifondet for å få dem til å se på saken, og om XXL Adventure kunne trekkes inn - det var det som fikk begeret til å flyte over. Reisegarantifondet skjønte heldigvis ganske fort at dette var en "vanlig" direktebooking, og så var den saken ferdig.

-Jeg kan faktisk forstå at du som berørt i denne saken er forbannet på FGS, det forstår nok de fleste, men jeg blir kraftig provosert når du prøver å dra inn andre parter (XXL Adventure) som ikke har noe med denne saken å gjøre - bortsett fra at jeg faktisk prøvde å hjelpe deg når "krisen" var et faktum. Jeg brukte kontaktnettet mitt til å hoste opp noen guider slik at dere fikk fisket, og jeg la litt press på for at FGS skulle gjøre opp med dere..

-XXL Adventure har kjøpt guidetjenester av FGS i Slovenia i ca. 4 år, og dette har fungert knirkefritt frem til denne saken dukket opp. Vi kommer ikke til å bruke FGS til sommeren. Veldig trist synes jeg, men det har ikke bare med denne saken å gjøre.

Så for å oppsummere Jan Fredrik: Jeg føler du har dratt XXL Adventure helt urettmessig inn i den "suppa" du hadde havnet i ved å innlede denne tråden, men jeg skjønner at du er forbannet på FGS. Jeg burde kanskje bare sagt "klar deg selv", og lagt på røret første gang du ringte, men jeg prøvde faktisk å hjelpe dere ut av "suppa" ved å bruke kontaktene mine. Dere stod med flybilletter, men ingen guide og et hotell som var konkurs, så jeg fixet dette for dere (gratis til og med). Jeg forsøkte også å megle mellom deg og FGS, noe som i hvertfall ga dere noen kroner tilbake..

Nå er FGS ute av bildet, og jeg kan ikke helt se at XXL Adventure kan bruke dem igjen med det første, men jeg håper dere 1) får igjen resten av pengene  2) sjekker hvem dere booker av neste gang  3) sjekker at de er medlemmer av RGF, eller tilsvarende i utlandet.

Nå skal jeg gå å ta den kaffen Jan Fredrik... Jeg håper oppriktig at dette ordner seg for dere..  :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

heisann...

synes det e rart folk kan sitte å prate drit om andre uten å vite saken helt eksakt, det e bare den berørte parten som vet ka som står på kviteringene og reisedok og ka som stod på anonnsa....

hvis det stod som jan fredrik sa at det stod at det var en sammarbeid med xxl,og at man må no tro det e sant det som stod på annonsa.... og kan no ikke helt se at han har prøvd å sverte xxl, for det stod vel en plass hær på sia at han takket xxl for hjelpen...

men ka som e sakt over tlf e no bare den berørte parten som vet....

kurt.....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Og jeg som sa at siste ord fra meg var sagt.  ;D

Hei Flemming,  :)

Missforstå meg rett Flemming, det eneste jeg er negativ til i forhold til XXL Adventure er at dere fortsatte å benytte tjenestene til FGS. Det er det jeg har problemer med. Men nå er den saken (FGS) ute av verden i forhold til dere, og det er godt nok for meg.  :)

Når det kommer til dette med booking, for ja, som du sier, jeg er ikke dum. Selv om jeg muligens hadde forstått hvordan det lå an før jeg kontaktet deg, så ville jeg allikevel se hva slags samarbeidet dere hadde. La meg forklare, skal prøve å gjøre det lett å forstå.

Når jeg kikket på sidene til FGS, for å bestille tur, så sto det å lese, Bokning av resorna görs via vår samarbetspartner XXL Adventure. Verdt å merke seg her er at dette gjaldt da BÅDE Slovenia og Bosnia reisene. (Dette er fjernet i ettertid, etter påtrykk fra deg Flemming)

Når du klikker på den linken så havner du hos XXL-Adventure (XXL). Der leste vi om både Slovenia og Bosnia reisene, vi ble selvsagt overbegeistret og falt pladask for begge stedene. Men vi valgte Bosnia (dumt valg).

Vel inne hos XXL så leste vi følgende på Bosnia siden: Book en tur til Bosnia nå! Les mer her. Jeg klikket på denne og lastet ned ett prospekt. Her sto det intet om hvordan man bestilte eller hvem som guidet, bare at dette var helt rått! (noe det også var!).

Det var etter dette jeg sendte en mail til FGS for å spørre hvordan jeg booket reisen (her burde jeg selvsagt sendt mail til XXL istedenfor). Det er da jeg får beskjed om at jeg får en faktura tilsendt i posten. Dette gjorde jeg, og når beløpet ikke var hverken mer eller mindre enn det XXL skulle ha (forskjellen var valuta), så tenkte jeg ikke mer på det og så på dette som en godt innarbeidet XXL tur, slik de hadde i Slovenia, med samme selskap.

Og det er her jeg gjorde feil, hadde FGS fortalt meg i utgangspunktet at dette var ett nytt prosjekt han hadde gående, så hadde jeg selvsagt ikke valgt Bosnia. Men det gjorde ikke FGS, det var først etter at det ble trøbbel at han kom med den opplysningen.

Så det er grunnen til at jeg i utgangspunktet, frem til ting skar seg, trodde at dette var en godt innarbeidet XXL tur.

Ja det er sant at du hjalp oss, og det er vi virkelig takknemlige for, tro ikke annet. Turen ble fantastisk og vennskapet vi fikk med Djuro (guiden og vert) uten sidestykke. Så tusen takk for det Flemming, dere gav oss en uforglemmelig opplevelse.  :) Og det til tross for at du ikke hadde trengt det.  <<l

PS: RGF ble kun kontaktet i forbindelse med FGS og om de hadde noe garanti. Det var de som ba om all dokumentasjon, og den fikk de slik dere har fått den her. Bare i kortere trekk. Vi tok aldri kontakt med de i ett desperat forsøk på å få igjen pengene våre. Vi hadde jo Flemming til det.  ;D

Stian37: Det er ikke denne tråden jeg fikk nok i, og du er ikke en av de jeg tenker på, ikke Pål Andersen heller, JB eller Dryflyfool.

Men nok dette, nå tar jeg også en kaffe. Og si ifra når du har fått opp Islands turene dine Flemming!  <<l Med mindre våre penger ikke er gode nok da.:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så det er grunnen til at jeg i utgangspunktet, frem til ting skar seg, trodde at dette var en godt innarbeidet XXL tur.

Selv om jeg muligens hadde forstått hvordan det lå an før jeg kontaktet deg, så ville jeg allikevel se hva slags samarbeidet dere hadde.

Hei Jan Fredrik,

Ok, da ble det jo fort litt mer forståelig. Du innså "feilen" og prøvde deg på en "spansk en"... Hehe..Frekt men ærlig!

Jeg tror mange sliter litt med å følge alle detaljene her, men husk i hvert fall å se på avsender på faktura neste gang!  ;)

Da skal jeg legge ballen død  - det er ingen vits å dra dette lenger føler jeg..

Islandsturene er snart oppe Jan Fredrik, og dine penger er like gode som mine!  <<l

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...