Gå til innhold

Gode fjellsko


Ruffen

Anbefalte innlegg

Hatt mine i 4 år. Brukes alle årstider. Kan ikke få fullrost dem. Fortsatt 100% vanntette, varme når det er kaldt og "kalde" når det er varmt. Blir aldri klam eller svett med disse. Veldig god støtte også, noe som er viktig for en gammel "fotballspiller" med ødelagte leddbånd i anklene <<l

http://www.skittfiske.no/Avdelinger/TUR--OG-FRITIDSBEKLEDNING/Sko/Jaktstøvler/Herre/Alfa/Alfa-Bever-Grip

http://www.alfa.no/index.php?option=com_k2&view=item&id=33:jaktstøvel-bever-pro&Itemid=577

Edit: lagt til ny link direkte tilmAlfa - du finner dem bl.a. på skitt fiske

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg må ha noen nye fjellsko. Tror jeg går for noen litt høye noen.

Noen som har noen knakende gode tips?

Hei, Frode.

Dette er noe du bare må prøve deg fram til, tror jeg, for å finne en riktig god-sko som du kan trives med på lange turer. Tross i likheter, så har vi nok forskjellige bein, om enn i små nyanser. Alle mann.  Jeg har dessverre aldri brydd meg om dette gjennom åra, men det har nok noe for seg, høres det ut som. Har bare kjøpt meg fjellsko etter fjellsko som jeg har synes passet gjennom mange år, men nå er det jo jammen "måling av bein" om en kommer innom en G-Sportbutikk.

Men de har antagelig rett - tilpasning er bra.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enig med Andre - må nesten prøves da det er så store forskjeller på sko/støvler.  :-\

Selv bruker jeg Danner Grouse til vanlig turer i skog/mark og fjell http://www.danner.com/boots/grousetm-hunting-boots.html skal jeg gå toppturer i rent fjellterreng bruker jeg Lowa Elite Desert http://www.lowaboots.com/catalog/ShowBoot.cfm?StockNum=2108780411&Category=8&Type=M

Danner bootsene er de beste jeg noen gang har hatt - skikkelig kvalitetsstøvler!

Lowa støvlene er militær boots - men kvaliteten på disse er utrolig gode. Tror de er håndlaget i Tyskland. Kjøpte de for slikk og ingenting da det er en militærmodell. Sålen på disse er nesten for stive for vanlig turer i skog og mark - men er perfekt for turer i fjell og plasser med mye stein.

Har hatt andre modeller også fra bla Crispi. Problemet jeg ser med mange av støvlene man får kjøpt i butikkene, også den Crispi modellen jeg hadde, er at dette er jaktstøvler som primært er laget for bruk på dager hvor det er litt kaldere. Syntes de ble sykt varme på sommeren så jeg droppet de og kjøpte Danner bootsene, disse virker greit på varme sommerdager også  <<l

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg må ha noen nye fjellsko. Tror jeg går for noen litt høye noen.

Noen som har noen knakende gode tips?

Jeg liker Crispi Hunter, har 1 par, men på fisketurer benytter jeg det beste: Lundhags Ranger. Tørker fort, ikke varme/klamme på sommeren. Hvis du tar av sokkene + strømper, i disse må du benytte tynne ullstrømper + ullsokker, kan du vade med de (krysse en elv). Helle ut vannet og etter noen minutter er de nesten tørre. Da er det bare å vandre videre.

Etter å ha brukt de en sommer kjøpte jeg et par til i reserve. Hunter bruker jeg på høsten og i myrlendt område. Lundhags støvler har ikke membran.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan gå god for crispy hunter om det er en membransko du skal ha, men det er flere som er bra og det viktigste er kanskje som flere peker på, passform. Riktig at Lundhags ikke har membran, men til gjengjeld har de cellegummi nederst og en lærkvalitet som langt overgår de fleste gore-tex sko som jo skal puste gjennom membranen også. Er lundhagsskoen impregnert holder den deg god og tørr på beina selv i dårlig vær og med mye myrvassing. Ellers synes jeg det er et gjennomgående problem å finne sko idag om man har litt brede bein. Mye smale (femi-  ;D) modeller enten det er fjellsko, jaktsko, tursko eller for den saks skyld fotballsko.

Rolf JF

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Som den utstyrs hora jeg er får jeg kanskje komme med tips. Ja det er viktig å finne fottøy som passer, m om du blir 100% fornøyd som du bør bli finner du ikke ut før du har gått noen timer i ulendt terreng m tung sekk. Et godt tips er å i tillegg investere i kvalitets såler spesialtilpasser deg. Jeg bruker det og forskjellen er stor. Det finnes butikker som tilbyr dette n også fysioterapeuter som sspesial lager. De er dyre m en god invest synes nå jeg

Sent from my ST27i using Tapatalk 2

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En annen ting som er viktig å huske på når man skal velge fjellsko, er å velge en ikke for stiv såle om man ikke skal bære tungt, og å velge en stiv såle om man skal bære tungt  :) Jeg jaktet en del reinsdyr før om åra, og bærte ofte sekk på 30 kg+. Sjelden jeg gjør det på fisketur, som jeg stort sett driver med nå.

Stiv/myk såle blir som å ha ei femmer-stang, som du setter et 3'ersnøre på, eller et 7'ersnøre. Stanga bøyer seg ulikt, for å bruke et parallelleksempel.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har hatt et par Viking Sniper nå i 4 år, mange fjellturer på 1-2 uker uten noe å utsette. Like tette i dag som da de var nye, Lette og gode å gå langt i, også med tung sekk (25 kg +)

Lett å holde rene, trenger minimalt med pleie.

"puster utrolig bra, blir sjelden klam på beina.

http://www.jobbogfritid.no/file/100569.pdf

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kjøpte mine Alfa etter anbefaling fra en hundefører som hadde hatt sine i 10 år. Han går mye!!

I tillegg er han fysisk på min størrelse, med lik kroppsbygning og på samme alder. (187cm ca 95 kilo) Slikt spiller jo også inn. Når jeg var yngre og litt lettere brukte jeg bare militærsko og lundhags. Det klarer jeg ikke lengre. Anklene krever mer støtte på turer utenfor veg..

Edit: ser bjorni har annen erfaring enn meg og nevte hundefører. Samme erfaring har en kamerat av meg som har en type Alfa som ligner Bever men som ikke er i lær (husker ikke hva de heter). De også begynte å lekke som ei sil i høst pga pungtert membran!

Jeg har ikke noe problem med dette. Ei heller hundeføreren etter 10 år..

Hva kan dette komme av?  Mandagsprodukt?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker Alfa Jegerstøvel, og er veldig fornøyd med den. Forsvaret bruker disse, og jeg fikk mitt første par i Afghanistan '06. Kjøpte nye ifjor, da de gamle var veldig slitt, mye brukt i steinete terreng. Aldri hatt problemer med lekkasjer.

Hadde et par dyre Alfa Bever Pro for noen år siden. Gore Tex membranen på den ene støvelen punkterte etter ett år og ble like tett  som sandal  i myra. Men, fikk jeg byttet? Nope, måtte bare hive skiten.

bjorni

Dette er klart for dårlig Bjorni!

Her skulle du fått bytta uten diskusjon. Boikott butikken!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...