Gå til innhold

Entomologi


Gjest øystein

Anbefalte innlegg

Gjest øystein

Har gått til anskaffelse av et entomologi kit, http://www.tyt-lnz.com/

og jeg har tenkt å begynne å samle på insekter.

 

Er det noen som har gode tips om hva skl buke for å bevare insektene best.

vet om teknisk sprit, men for å kjøpe dette må man ha resept :shock: og jeg gidder ikke å gå til doktoren for å kjøpe alkohol.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skulle jeg få komme med en umiddlebar tanke måtte det foruten 70% sprit falle på formalin.

 

Vet ikke formalin er lettere tilgjengelig, men du kan søke Oslo og Akershus tolldistrikt om å bli opprettet som kunde for å få kjøpt teknisk sprit hos Arcus. Mere informasjon og søknadsskjema finner du her http://www.arcus-kjemi.no/metaweaver.asp?p=236&parentId=154

 

Regner med at disse folka også kan hjelpe deg i gang med den nye hobbyen din. http://www.entomologi.no/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, de kan som regel tørkes, men fargene forsvinner fra mange insekter når de tørkes, det ssamme gjelder ved bruk av alkohol. Leste nettopp et sted at formalin var anbefalt pga at det gir minst tap av farger. Dette var et tips spesifikt for døgnfluer, men vil tro det gjelder de fleste insekter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Hermansen

man får veldig mye slikt utstyr i en dansk butikk med navn Butterfly. Skal se om jeg finner telefon nr ned ditt. Jeg veit ikke om de finnes noe mer engang. Men det er mest opp mot sommerfugler, biller og slike ting. Veit ikke hvordan det er med utstyr til nymfer ol.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest øystein

Kikknettet er ca 50x50cm det er muligens litt stivt men det funker sikkert,selve settet er ikke større enn en liten flueboks.

 

Jeg kjøpte settet og en haug med ekstra glass for ca 800kr,og siden jeg var den første europeiske kunden fikk jeg en god del eksta glass :D .

 

vi er en gjeng med fluefiskere som har planer om å registrere klekke/insekt aktiviteten i vårt distrikt,så det er godt mulig at vi kan bidra med info til klekkekartet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Spennende !!! :smt079

Jeg har gjort noe så "nerdete" laugh.png' alt=':lol:'> som å samle på de småflaskene som inneholdt "magekurene" hele familien måtte ta i forkant av en Thailandstur tidligere i år. Til og med barna mine så rart på meg når jeg jeg krevde inn disse etter hver drikke-kur.... :smt119

 

De som prøver forskjellige sprit- /formalin- varianter ; Gi oss beskjed om hvordan det går med farger etc.....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min erfaring med formalin er at fargene bevares meget godt. Formalin er ikke klart som "gin" men du ser innsektet godt oppbevart på et glass likevel..dette gjeller selvsakt nymfer.. Noen her på forumet som veit hva slags preparat man bruker på et voksent vinget innsekt? Tørkes de bare ut eller sprayes de med noe først?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...