Gå til innhold

Fiske etter sjøørret i sjøen. Fluetips ol..


Loop Mads

Anbefalte innlegg

Hei! Mriks.

 

Der var fiskene der ja, fin fangst for en romjuls tur det der. ;D

 

Gleder meg til at vi skal ta noen pene fisker utover, vi veit jo at det er stor sø i området, skal da få lurt den over 3 her nede også. Slik at vi får stoppet det masse på Loopman må si jeg begynner å bli ganske lei det der ja,  ;D ;D

 

Har fått bindt opp en del god fluer som ikke er noen hemmelighet de ligger ute på denne linken, slik at alle kan få tatt en titt å gleden av å fiske med kanon fluer som fisker godt.

 

Her er ingen hemmeligheter. he he he ;D ;D ;D

 

Hilsen

Mads

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 722
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Mest aktive i denne tråden

Postede bilder

Det er kommet stadig tekst meldinger om fiskerapporter fra Larviks området, det er blitt tatt flere penefisker de siste dagene på fisk rundt 1 til over 2 kg. Dette er morro å høre.

 

Har ikke fått hvite hvor dette er nøyaktig, men noen hemmligheter er det en del som har. ;D

Har jo en hvis for mening om hvor det kan være.

:):D;D

 

Hilsen

 

Mads

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

 

 

 

Dette er en fin plass pga at det er kort vei ned til dypere vann som holder en mer stabil tempratur en overflate vannet.

Som denne lille bukta som er sør vendt har 1,5m dypt vann et stykke ut ca.10-30 m da går det ned til ca ti. Det er slike plasser som er fine å fiske på nå om vinteren.

Hei Mads. Jeg har lurt fælt på hvor den bukta var. I dag fant jeg den. har leita på norge ibilder over hele vestfold. I dag gikk jeg rett på den. det ble dårlig med fisk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

GODT NYTTÅR ALLE SØ-FISKERE.

 

Hei. St1.

 

Den bukta er fin, men har vært dær å ikke fått fisk en del ganger også, men har fått pen fisk der den størrste på 1,6kg. At det blir en del null turer er ikke å komme unna i de kalde mnd, men nå blir dagene lengre og lengre deilig.

 

Fiske garantien kan du jo øke ved å gå nært gytebekker, brakkvannsområder men husk fredningssonene, men da øker jo også muligheten for gytefisk,utgytfisk/slips. Som SKAL slippes ut. Dette vil jeg ikke anbefale, ta heller noen null turer, søk heller lengre ut i grunne viker,viker m mudderbund, marebakker og områder der det er strømm, rundt odder, holmer og skjær.

 

Nå er det viktig å måle sjøtempen, 1-2 grader kan gjøre stor forskjell på fiskelykken. ;D

 

Hilsen

Mads

 

Mads

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det ble tatt flere pene sø i Larviks området 1 nyttårs dag, de ble tatt på sortflue med lilla glitter? noen som har forslag til hva slagsflue dette kan være. Ellers så er det reke imm. som det ble tatt godt på slik jeg har hørt det.

 

Det blir fisking på meg til helga, ENDELIG nå ser de ut til at jeg får kommet meg ut. ;D ;D ;D ;D

Vær meldinga er ikke den aller beste men men. Fins ikke dårlig vær men bare dårlig klær, hehehe.

 

legger også ut noen reker som ligger tidligere i linken. De to siste er bundet av Mriks. Kanon fine rekefluer. Som anbefales nå.

post-1034-13949853154408_thumb.jpg

post-1034-13949853154774_thumb.jpg

post-1034-13949853155014_thumb.jpg

post-1034-13949853155122_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Spennende dette Mads.

Skal nedover mot dine trakter i morgen og prøve meg på et par blanke.

Disse fluene fungerer alltid. Uansett temratur i vannet, eller farge på vannet. Egentlig ikke tenkt som bildeobjekter, gikk unna på 3 min på stikka her, og 2 min photoshot. Fiskefluer :)

 

Liten OPPDATERING:

BLE ikke noe fisk idag, vanskelig å få flua ut ditt jeg ville ha den, blåste alt for mye.

post-124-13949853157228_thumb.jpg

post-124-13949853157475_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei. Robin.

 

De fluene der så da mer en gode nok ut de, det er sjelden det er de fineste fluene som fisker godt. Syns de fluene som du har fått et par sø på som funker best.

 

Vi var ute en tur igår det ble ikke det helt store, men det var en fin tur.  Vi var fire stk. St1, Mriks, fluekuken og  meg. Det ble 1 stk på St1 med engang vi kom ut, ellers så var det dødt. Vi var vel borti 4-5 stk på hele dagen så det var ikke så veldig bra, men men det var en kjemp fin tur.

 

Legger ut noen bilder fra sø-tur i 40 cm med snø og sørpe som låg i endel viker. :D;D

post-1034-13949853215389_thumb.jpg

post-1034-13949853215763_thumb.jpg

post-1034-13949853216124_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Mads

 

Fine bilder :) Ikke lett å fiske SØ under denne perioden, man må ha en god porsjon med tålmodighet ;)

Legger ved et bilde av der jeg var igår, det er et knall fint sted.

 

Og nå dra jeg ut og fisker til mørket, skal besøke 4-5 steder som jeg har som hot spots.

Mulig det kommer litt flere bilder i kveld av vakker natur :)

 

Telemark har jammen noen vakre steder også!

post-1259-1394985321666_thumb.jpg

post-1259-13949853216905_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei! Toggi.

 

Ingen tvil om at det er fine plasser også i telemark, skal ta meg en tur bort snart slik at vi får treffes å få sett på dine plasser.

Ja tolmodighet må man ha, men det er stor mulighet å komme borti de store nå.

 

Hilsen

 

Mads

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Mads

 

Ja, vi må få til en samling nå. Kanskje få til et treff melllom siden her. De som bor rundt Vestfold/Telemark.

Jeg er med på mange turer fremover :)

 

Lysere blir det fremover også! Gleder meg.

....+ bøøøøøøøøøøøøøøøøørstemark :D :D :D
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei alle sjøørret fans.

Jeg er ny på forumet men jeg ser det er mange kjente fjes og plasser her.

Ble bitt av basillen i fjor etter ett lite kurs med Mriks, anbefales til alle som ønsker å begynne med fluefiske i sjøen.

 

Det har blitt lite fiske i vinter, pga garasje bygging. Har fått laget opp noen nye reker og tanglopper, så boksen og stanga er klare for tur. Ett par helger til og garasjen er ferdig , da kan jeg vie tiden til fiske.

 

Håper å treffe dere ute langs kysten, er det noen som har planlagt noen overnattingsturer Sverige/Danmark henger jeg meg gjerne på.

 

Er ikke helt inne i dette data greiene, men skal sjekke om jeg klarer å legge inn bildene av den nye CDC reka jeg bandt. Blir spennende å teste den. Vet ikke hvorfor en prøver nye mønster når de en har fungerer perfekt, men en blir vel aldri helt fornøyd. Reka til Mriks er en killer!!

 

mvh

Kristian Lundh

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei! Kristian.

 

Velkommen til forumet, enig med deg at reka til Mriks er en killer nest siste bilde på denne siden, det er jo av han jeg har lært meg å binde sø-fluer. Det er jo kjempe morro å få sø på fluer som man har laget selv.

 

Å legge inn bilder her er lett. se linken her foto og media og kunngjøring - tips og veiledning.

 

Vi snakkes.

 

Hilsen

 

Mads.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jepp jeg er klar Anders, men ikke i påska!! Den er satt av til familie og hyttetur.

 

snakket med Mriks i går, han skulle ut på lørdag og søndag. tror jeg gir blaffen i garasjebygging ihvertfall på søndag og drar og fisker litt.  Regner med at du og Mats er med? :-)

 

Trenger nesten ikke flere fluer enn de tre Mriks lærte meg å binde, reke, børstemark og tangloppe. Har selvfølgelig prøvd andre og fått fisk på dem, men det er helt klart de som fanger mest fisk av dem jeg bruker.

 

Blir derimot spennende å prøve de nye rosa CDC rekene.

 

Håper på årets første SØ til helga!! en blank og fin "liten" rakker!

 

vi snakkes

Kristian

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei !

Artig fenomen det der med at når noen har store fremganger men en teknikk eller en flue brer det om seg som ild i tørt grass. Runar Kabbe må nok feks ta mye av "skylda" for at det norske havabborfiske er dominert av amerikanskinspirerte fluemønstre som ulike deceivere, jiggyvarianter og clousere. Er det fordi de fisker skjorta av tradisjonelle sjøørretfluer i litt større størrelser, eller er det litt tilfeldig og mest begrunnet i at man får mest på det man fisker mest med ? Tror dere feks at havabboren kan finne på å avvise en litt stor zonker for så å kaste seg over en clouser ? Eller at man på sjøørretfiske kan gjøre nulldager til plussdager ved å gå fra oliven til hvit wolleybugger ?

 

Mvh

Rolf J. F.

 

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Osprey

 

Jeg tror helt klart det handler mest om å treffe fisken, jeg som stort sett "bor" i sjøen har kommet til den konklusjon at hvertfall SØ svært sjeldent er sær eller selektiv. Tror mer div inntrekks teknikker har mye å si, fluer har mindre.

Stor fart på flue gir ofte mer fisk, sånn er det bare. Det er sjeldent man kan dra for fort inn. Med unntak av hva man fisker med som f.eks tanglopper.

 

Havabbor kan jeg ikke nok om, men jeg har hørt dem mange ganger og fått noen få. Det virker som det gjelder å treffe den også. Noen få ganger opplever jeg selektiv/sær SØ og da er fisket ekstremt vanskelig til tider.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mye som passer seg best som PM :)

Enig, regner med at PM står for Personlig Melding (den norske versjonen) og ikke Post Mortem. Skal ikke begynne å leke Administrator, men antar det er meningen at innlegg bestemt for en mottaker sendes som PM og er det interessant for fler enn en, lag det som et innlegg i forumet:o

 

Jens

Lenke til kommentar
Del på andre sider


×
×
  • Opprett ny...