Gå til innhold

Enig med Erik?


Knut Adolfsen

Anbefalte innlegg

"Da er det mye som tyder på at pelamide-eventyret i Oslofjorden er over for denne gangen. Jeg kan ikke fatte eller forstå hvorfor lommeboken til en person skal være så uendelig mye viktigere enn glede og fritidsinteresse for de hundrevis av menneskene som har fisket etter pelamidene siden de dukket opp for noen uker siden? Hvorfor er denne personens lommebok viktigere enn alle de som selger sportsfiskeutstyr i og rundt Oslo? Hvorfor skal noen ytterst få mennesker få lov til å ødelegge for en fritidsinteresse midt i Norges Hovedstad? Vi tillater ikke at hele Oslomarka snauhogges, så hvorfor tillater vi at Oslofjorden tømmes på denne måten? Vi hadde ikke likt det hvis noen raderte alt dyreliv i marka, så hvorfor godtar vi at det gjøres i fjorden vår? At vi må ha yrkesfiskere for å brødfø befolkningen er et faktum, men hvorfor må de sope tomt der store deler av Norges befolkning fisker? Det er ikke akkurat mangel på vann utenfor Oslofjorden heller." 

At jeg er enig med Erik er neppe noen sensasjon. Men hva med dere?

Villig til å gjøre noe for å slippe dette? Eller må vi bare akseptere at slik skal det være?

Friluftsfjorden!

  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denne fisken har ikke vært i hele fjorden men samlet på et ganske begrenset område innerst i fjorden. Det er alltid noen som vil grafse til seg mest mulig og det er ikke forbudt. Det kan være yrkes eller fritidsfiskere. De som tror at havabboren forsvant fra fjorden bare fordi den begynte å fryse får gjerne tro det. Man kan velge å støtte dagens forvaltning der det meste er tillatt, eller man kan mene at fisken skal deles på flest mulig tatt på lett redskap. 

Friluftsfjorden!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vet ikke hvilke andre forum det er snakk om, eller om pelamidene har blitt tatt, men det er vel ikke ukjent at det har blitt dratt en del havabbor med garn av yrkes og tjuvfiskere, og hvert år tas det mye sjøørret på ulovlig satte garn. Det er et problem med bunntråling, lysfiske og ikke minst tjuvfiske med garn.

At en fiskebåt kjører frem og tilbake over en kjent plass for pelamide kan tyde på at den vet hva den er ute etter.

Det genererer fint lite inntekter at noen få tar så mye på bekostning av mange. Det er jo mildt sagt ufornuftig.

Selv drømmer jeg om en friluftsfjord fra hvaler til ferder, uten yrkesfiske og garn, og gjerne med noen form for fangstbegrensninger for fritidsfiskerne (selv om det er mer eller mindre umulig å holde kontroll med fangstbegrensninger selvfølgelig)

  • Lik 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...