Jump to content
Sign in to follow this  
Truls

'All-in-one' oppsett til gjedde

Recommended Posts

Jeg har forsøkt å tenke meg frem til et mest mulig fleksibelt oppsett som gjør det enklest mulig å bytte mellom ulike fluer/poppere, hale/ikke hale, tuber og krokfluer og mener jeg har funnet en løsning som er fleksibelt og raskt mht bytte. Og kominasjonsmulighetene blir mange.

Fortom : 1-1,5 m 0,70 med perfection loop i en ende og en hurtigkobling i den andre. Løkke mot fluesnøret, hurtigkobling mot stålfortom.

Stålfortom :  løkke i en ende, og hurtigkobling mot flua.

Ta en tube og tre på popperhodet, og svi litt på plasten i begge ender. Dette kan enkelt tres på fortomen i begge retninger og man veksler mellom popper, diver eller bruker det under vann som en boobie-flue med synkesnøre.

Krokflue bundet med en liten snap i en wire i krokbøyen. Da kan man bruke det med en wiggletail, eller en ny flue for en leddet variant.

Jeg tror dette er en løsning som gir variasjonmuligheter og det blir lett å skifte fortom om f.eks denne blir slitt.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Usikker på hvor mye den tåler, men snapene man bruker som hurtigkobling til å skifte fluer fort er faktisk rimelig solide, har brukt de en del til andre ting.

Vurderte også å bruke en splittring for styrkens del, men hovedsaklig så vil jeg tro at det kommer til å sitte en hale i den, ikke en ekstra flue. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har for en stund siden kjøpt inn samme ting for kjapt fluebytte. Har brukt slike hemper siden tusenårsskiftet, kjøpt i USA og  og de fungerer.Det som ikke er fungerer er hemper med svivel.  Det vil si den ryker etter en stund  i svivelen, pga at den blir bøyd for mange ganger under kastingen .

Edited by Terje Bendiksby

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...