Jump to content

'All-in-one' oppsett til gjedde


Truls
 Share

Recommended Posts

Jeg har forsøkt å tenke meg frem til et mest mulig fleksibelt oppsett som gjør det enklest mulig å bytte mellom ulike fluer/poppere, hale/ikke hale, tuber og krokfluer og mener jeg har funnet en løsning som er fleksibelt og raskt mht bytte. Og kominasjonsmulighetene blir mange.

Fortom : 1-1,5 m 0,70 med perfection loop i en ende og en hurtigkobling i den andre. Løkke mot fluesnøret, hurtigkobling mot stålfortom.

Stålfortom :  løkke i en ende, og hurtigkobling mot flua.

Ta en tube og tre på popperhodet, og svi litt på plasten i begge ender. Dette kan enkelt tres på fortomen i begge retninger og man veksler mellom popper, diver eller bruker det under vann som en boobie-flue med synkesnøre.

Krokflue bundet med en liten snap i en wire i krokbøyen. Da kan man bruke det med en wiggletail, eller en ny flue for en leddet variant.

Jeg tror dette er en løsning som gir variasjonmuligheter og det blir lett å skifte fortom om f.eks denne blir slitt.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Usikker på hvor mye den tåler, men snapene man bruker som hurtigkobling til å skifte fluer fort er faktisk rimelig solide, har brukt de en del til andre ting.

Vurderte også å bruke en splittring for styrkens del, men hovedsaklig så vil jeg tro at det kommer til å sitte en hale i den, ikke en ekstra flue. 

 

Link to comment
Share on other sites

Jeg har for en stund siden kjøpt inn samme ting for kjapt fluebytte. Har brukt slike hemper siden tusenårsskiftet, kjøpt i USA og  og de fungerer.Det som ikke er fungerer er hemper med svivel.  Det vil si den ryker etter en stund  i svivelen, pga at den blir bøyd for mange ganger under kastingen .

Edited by Terje Bendiksby
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...