Jump to content

Bra solbriller for spotting av laks


Blue Charm
 Share

Recommended Posts

Jeg har ikke noe bestemt merke å trekke frem, men det som er viktig er at de er polariserte og gjerne har en brunlig/kobberfarget tone, da det er den toningen som dekker flest lysforhold. Fargen glassene bør ha er avhengig av lysforhold. Gul og grå er alternativene, men brun/kobber mest universell. Meget mulig du vet dette fra før.

Link to comment
Share on other sites

Polariserte kobber er nok den mest gangbare fargen . Har selv erfaringen  Zeal, Haber vision og Smiths optic. Dyrt ja, men bare vent til du må begynne å bruke progressive, der har jeg gått for kobber fra Zeal "billigmerker" til Maui Jim. Gode briller er uvurderlig. Har også ett par med grå glass.De gir ikke samme fargemetningen som kobber og synes de ikke ser like godt gjennom vannet.  Med kobber ser jeg oftest bunnen bra, men hvor dypt det er ofte litt vanskelig å bedømme. De grå skjærer ikke gjennom vannet på samme måte. Gult glass har jeg også fra Haber Vision men det har jeg knapt brukt på de 13 årene jeg har hatt de. Et lite apropos, gikk en spasertur langs en engelsk kalkelv. Spottet fisk med de grå solbrillene, men ikke på samme måte som med kobberfargede glass.

Edited by Terje Bendiksby
Link to comment
Share on other sites

Det meste er sagt her, men skal du fiske veldig klare elver med feks grønnskjær i seg så kan da linser til tropisk fiske være enda bedre enn kobber . Smith mener jeg har en tabell ett sted med anbefalinger.  Jeg synes briller med Speil gir mere gjenskinn når du har lys bakfra så jeg unngår dem.

Sjøl bruker jeg Smith og er strålende fornøyd med det de siste 20 åra . Har Kobber, Amber og grå lowligth ignitor(knall i gråvær og regn ) pluss billigbriller i gult og rosa

 

Link to comment
Share on other sites

Her beskrives det Lars p nevner. lagt med en fra Maui Jim også-

 

Edited by Terje Bendiksby
Link to comment
Share on other sites

Truls skrev (23 timer siden):

Kobber/brun er forøvrig det som gir best kontrast i forhold til dybdesyn.

Av nysgjerrighet, hvilke glass er best til grønt vann eller tropisk som du nevner?

Ja og de to fargene ville vært mitt førstevalg hvis jeg skulle ha en brille til alt, og da i photocromatisk som justerer seg. Men skulle jeg gått masse tropisk så synes jeg green mirror linser fra Smith er bedre. Har også syntes sånne har vært litt bedre i grønnklare elver. 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...