Jump to content

Semperfli Kapok dubbing teknikk


Martin AV

Recommended Posts

Hei, 

Dette blir min første post her, men jeg har fulgt med en liten stund på dette fantastisk kunnskapsrike forumet.

Når jeg kjøpte mine første materialer for godt over ett år siden gikk jeg for Semperfli Kapok dry fly full selection. Siden har jeg kjøpt litt diverse dubbing, og Superfine er min absolutte favoritt av de jeg har prøvd. Kapok dubbing virker for meg å bestå av svært tynne fibre, og jeg sliter med å få jevne kropper på fluene når jeg dubber rett på tråden med normal teknikk. Dubbingen blir alt for kompakt på tråden, og det ser ut som en uryddig segmentert kropp. Om jeg er svært forsiktig når jeg dubber på blir det bedre, men fortsatt ikke bra. Jeg har ikke problemer med dette når jeg bruker Superfine. 

Jeg har også forsøkt å legge dubbingen i løkke, men syntes ikke dette ga spesielt godt resultat heller. Jeg har lest noen gamle poster der  touch-dubbing blir nevnt, er dette teknikken jeg bør bruke for å få gode resultater med Kapok dubbing? Eller er det bare å innse at Kapok kommer til å bli liggende i nederste skuff?

Takk for oppmerksomheten!

 

Link to comment
Share on other sites

Martin AV skrev (På 10.8.2023 den 9.54):

Kapok kommer til å bli liggende i nederste skuff?

Der har du svaret 🙂

Neida, det er flere som er begeistret for kapokdubbing. Jeg har testet Staffan sin og Semperfli sin kapok, men har samme erfaring som deg. Har til nød blandet litt kapok i ulike dubbingblandinger for øke flyteegenskapene til kroppen på flua. Ren kapok synes jeg er noe herk å få jevnt.

En flue jeg virkelig kunne tenkt meg kapok-bakkropp på er spent spinner. Men jeg faller stort sett tilbake på Superfine (eller FlyRite om det er litt størrelse på flua) i fluekroppene.

Link to comment
Share on other sites

Kapok er noe kronglete synes jeg, så du er ikke alene om å føle at den jobber litt i mot deg. Min endte jeg opp med å selge til slutt, og noe ga jeg bort. Så, jeg bruker ikke Kapok lenger etter jeg startet med micro fine fra Hareline. Den gir egentlig alt jeg ønsker meg og har veldig "riktige" farger. 

Link to comment
Share on other sites

Martin AV skrev (På 10.8.2023 den 9.54):

Eller er det bare å innse at Kapok kommer til å bli liggende i nederste skuff?

Hadde kapok en gang og prøvde meg litt med det, men det er bare tull synes jeg. Like greit å bruke annen dubbing.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...