Gå til innhold

Maksmål i Rena!!!!


BjørnarF

Anbefalte innlegg

  • Svar 390
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Mafa, takk for ett rett fram svar angående statistikk for CnR. Skal også lete mere på nettet. Og regnestykkene gjør jeg for meg selv, ellers orker kanskje ikke Hostiln å lese mere her  :o;);D

 

Jostein, jeg skal være med deg i kampen mot kunstige inngripen og båttrafikk i og på elva. Men vi blir nok for alltid delt på menigene om baglimiten pr idag.

 

Terje, jeg ser i linken til østlendingen (bladde litt rundt på forsida) at Qvenhild innrømmer at fisketrappene ikke virker. Og grunnen er nevnt der, selv om jeg ikke kan si den ene eller andre veien om det er korrekt. Men han sier også at 6.juni skal det være befaring av fisketrappene i både Rena og Glomma. Sikkert andre som har tenkt samme tanken, men hadde det ikke vært en ide å samle en liten gruppe som kunne representere fiskerne ved denne befaringen?

 

Nilsen, enig. "Alle kan vinne", men ikke de som setter ut fisken sin :rolleyes:;). Tro det eller ei så har jeg ikke sans for denne form av konkurranser.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Bakslengen

Hadde egentlig håpet de skulle bygge ny trapp i forbindelse med eventuelt med nye luker,

og ikke prøve å flikke på det surrealistiske gamle ubrukelige rælet som er der nå. ???

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Døm tør nok ikke annet enn å lage til det beste nå Bakslengen, da klikker vel alle som har mast om ei skikkelig trapp i mange, mange år, og kaster døm attpåtil bort sjangsen med ny trapp/fiskebekk på vest-sia i forbindelse med bygginga av nytt flomværn på samme sia......ja da blir det vel mer liv enn noen tåler!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Knallbra! Østlendingen har lagt om fiskekonkurransen sin, slik at den ikke lenger fungerer som en slags skuddpremie på stor fisk! Hurra! Nå har Østerdalen fått to ekstra flaggdager!

 

Du skriver av og til fortere enn du leser, Tore. Les artikkelen en gang til!

Det er kun to premier (av 38) hvor størrelsen IKKE teller. Sum premie stor fisk: 36000,-. Sum premie flaks/god historie 7500,-

 

(Du bommet jo også litt på utsagnet om "gørsild" forleden dag)

 

Det spennende nå er jo at siden Søndre Rena er ekskludert fra å delta pga de nye reglene: Hvor kommer storharren til å bli tatt?    ;D ;D ;D

 

fin(n).

 

Edit: Tore og Bakslengen: Fisketrapper fortjener vel en ny tråd?  ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette med dødlighet ved c&r er et viktig tema, som vi faktisk KAN gjøre noe med...

 

Har sett mange rapporter og undersøkelser på c&r gjennom årene (har diskutert dette temaet siden norges første fiskeforum lå på internett). Alt fra undersøkelser på en haug med gjenutsatte laks, der alle overlevd tross at de ble påført radiosender (med den ekstra håndtering dette krever), til undersøkelser på havfisk tatt på dypt vann og satt ut igjen (m/hull i svømmeblæra).. :o

 

Mitt klare inntrykk fra disse undersøkelsene er at dersom man gjør ALT riktig, og tar ALLE hensyn, så er dødligheten minimal på ørret fanget på flue. Dødligheten stiger betraktelig der fiskeren har dårlig kjennskap til kjøring og håndtering av fisken under utsetting, kroken er dobbetkrok/treble, eller at vannet er for varmt. Utfordringen ligger altså i å opplyse ALLE som skal fiske i Rena, for å ha lav dødlighet!

 

Jeg vil sterkt anbefalle at det lages en folder som går på "skikk og bruk ved elva", samt "håndtering av fisk". Denne må gis ut til alle kortkjøpere, og gjerne henge på skilt ved flere parkeringsplasser og stier langs elva. Dette gjøres i Hemsedal, og på den måten skaper man lite rom for missforståelser og konflikter. Det vil også få ned dødlighetsprosenten ved c&r betraktelig..

 

Rena har heldigvis en nokså "kald" gjennomsnittstemperatur i forhold en del andre elver, men det er allikevel viktig at vi som fiskere viser at vi tar fiskens "ve og vell" på alvor, håndterer den som den skjøre skapningen den er, og ikke "herjer" med fisken for så å slippe den med buken opp nedover elva...

 

Det siste man trenger, er at en eller annen motstander av de nye reglene finner mengder med død ørret flytende nede i løpsjøen...

 

Jeg fant et gammelt innlegg jeg skrev ang. håndtering av fisk som skal slippes ut, og klipper det like gjerne inn her. Sikkert mange som har lest dette før, men det kan vel ikke nevnes for ofte.. :

 

 

Noen raske C&R-tips :

 

-Ikke kjør fisken for lenge hvis den skal settes ut. Jo varmere vann, dessto fortere må fisken opp! Utsetting i ektremt varmt vann er ikke bra...

 

-Fukt alltid fingrene i vannet før du tar på fisken. Tørre fingre "brenner" seg inn i fiskens slimlag, og kan skape sår med etterfølgende infeksjoner etc....

 

-Unngå å løfte fisken opp av vannet. Ta ut kroken med en peang mens fisken ligger i vannet. Skal du ta bilde av fisken, så be fotagrafen gjøre seg klar og løft bare fisken opp i et par sekunder. Noen mener at mer enn 10-15 sekunder i lufta kan være dødelig for en sliten fisk.

 

-Unngå å klemme rundt fisken, og stikk for all del ikke fingrene inn under gjellelokket. Gjellene skal ikke røres!!

 

-Sitter kroken veldig dypt slik at det er umulig å ta den ut, så vurder å klippe av snøret helt inne ved flua. Ofte vil fisken kvitte seg med kroken selv etter kort tid..

 

-Slipp ikke en fisk rett ut i elva før du er sikker på at den har fått igjen nok styrke. Den skal helst ha styrke nok til å slite seg ut av grepet du har rundt halerota.

 

-Bruk av en håv med knuteløst nett gjør behandling av fisk lettere. Hold allikevel fisken i vannet mens du forsiktig tar ut flua. Ikke røsk flua ut av kjeften... Hvis fisken er sliten og må holdes, er det også greit å holde rundte haleroten på fisken utenpå håven for å få bedre tak, slik at fisken ikke stikker av for tidlig.

 

-I stille vann kan det være nødvendig å holde fisken litt lenger før den slippes. Hvis fisken er ekstremt sliten kan man hjelpe til litt med å dra fisken frem og tilbake for å få pumpet okygenrikt vann over gjellene. Dette er litt omdiskutert, så Ikke gjør dette i strømmende vann. Der klarer fisken dette best selv..

 

-Må du løfte fisken opp av vannet, må du ikke løfte i halen slik man ser på en del fiskefilmer. Dette ødelegger fisken ryggrad! Hold en hånd rundt haleroten, og en hånd under brystet så nærme hodet som mulig...

 

-Er fisken stor og ekstremt sliten, kan det være greit å "parkere" den. Finn et litt grunt sted der strømmen er svakere og ikke drar fisken ut i elva, og la den stå der til den har kommet seg av seg selv. Observer fisken fra litt avstand en stund, slik at du er sikker på at det går bra..

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Flemming, dette er jeg (for en gangs skyld) positivt innstilt til. Lage en liten brosjyre/folder/ark som man får i tillegg til fiskekortet, og som man må signere på at man har lest - det er jo den enkeltes ansvar det er snakk om. Litt som våpenvettregelene man lærte da man var grønnkledd mot sin egen vilje  ;):D. "Sikt eller pek aldri..." osv - de der.

 

Det med vanntemperaturen visste jeg faktisk ikke noe om før det ble nevnt her, så der lærte jeg noe nytt. Det kan hende dette er noe de få som er priviligerte nok til å kunne fritt fiske en hel sesong i elva vet, men jeg påstår at en stor del av fiskere (alle slags fiskere) ikke har hørt om dette. Ei heller de andre forhåndsregelene man burde ta. Kanskje et sånt opplysningsarbeid hadde tatt bort litt av oppfatningen av at fluefiskere er snobbete bedrevitere?

 

Om man finner masse død fisk i Løpsjøen tror jeg ikke. Ikke så mye pga skånsom håndtering, for det er alltid noen fisk som aldri kommer seg og dør, men pga den fisken som dør gjerne blir mat for glupske gjedder (og kanskje en og annen storørret). Og de som er imot de nye regelene (det er meg) kommer ikke til å se dette uansett, for jeg (vi?) kommer ikke til å fiske der iår.

 

Tore S, etter å ha lest artikkelen en gang til så ser det ut som han har valgt seg en "representant" for fiskerne. Om dette var et ubevisst valg av person kan jeg ikke vite, men hvis jeg hadde valgt så hadde jeg valgt noen som var enten i min favør eller lett føyelig. Men nå er jo sesongen igang, og kanskje det er noen "sivile" fiskere langs elva den dagen som "tilfeldigvis" vil ta en titt på trappa  :rolleyes: Og kanskje t.o.m. komme med direkte innspill, spesielt foran NIVA  ;D.

 

Jeg håper at alle disse tiltakene som nå skal bli gjort, i tillegg til restriksjonene som nå er vedtatt, gjør at bestanden bedrer seg. Og samtidig er jeg veldig spent på å se om ÅJFF er villige til å øke baglimiten igjen (til f.eks. 3 som ifjor) når/hvis disse tiltakene har hatt en positiv effekt over tid. Og at fluesonen forsvinner slik at alle kan ha mulighet til å bruke hele elva. Jeg tror ikke dette kommer til å skje. Jeg tror at Renaelva kommer til å bli adskilt fra resten av kommunen når det gjelder fiskekort, og at man må forholde seg til soner og fluefiske. Jeg tror også at et slik kort kommer iallefall ikke til å bli billigere enn det man idag betaler for hele kommunen. Og jeg er helt sikker på at det er dette de høye herrer i forvaltningen ønsker seg.

 

Men for all del; overrask meg positivt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

....jeg veldig spent på å se om ÅJFF er villige til å øke baglimiten igjen (til f.eks. 3 som ifjor) når/hvis disse tiltakene har hatt en positiv effekt over tid.

 

Nok en gang....

 

Men bag limiten er da økt i år den! Man kan ta ubegrenset mengder med fisk i år i motsettning til i fjor da man kun hadde lov til å ta 3 i døgnet.

 

Mvh

Bjørnar Fjeldberg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tror at Renaelva kommer til å bli adskilt fra resten av kommunen når det gjelder fiskekort, og at man må forholde seg til soner og fluefiske. Jeg tror også at et slik kort kommer iallefall ikke til å bli billigere enn det man idag betaler for hele kommunen. Og jeg er helt sikker på at det er dette de høye herrer i forvaltningen ønsker seg.

 

Etter hva jeg har fått med meg, går arbeidet i motsatt retning, nemlig mot et interkommunalt fiskekort som også skal kunne dekke noen av nabokommunene...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det hadde vært supert, så slipper vi kanskje et nytt hemsila m.h.t. pris. Jeg er litt bekymret for at "de verste spådommer" kan slå til. Ekskludering gjennom et vanvittig prisnivå. La oss håpe vi slipper, selv når alle ørretene i Rena veier +-2 kg  ;D. Etter min mening bør elva forvaltes og det må man som fisker selvfølgelig betale for. Men hovedinntekten bør være "industrien" som vokser fram på si'; Altså overnatting, guiding, treff, shopping osv.

 

-Marius

 

Edit: vanvittig mengde med skriveleif :-(

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Angående Østlendingens konkurranse kunne de som et bidrag til forvaltningen holde hvitfiskkonkurranse. Storharren ville likevel vært beskyttet av de nye reglene når de kommer på plass. Kanskje kunne man slå et slag for hvitfisken som mat også, ved å ha stasjoner med ferske fiskekaker av gjedde, abbor, sik, og gjerne ispedd litt mort for den del. Det ville være noe for familiefiskerne. Tror ikke de små er like ensporet på fiskeart som vi voksne. Alt som biter på er morsomt for et barn (meg selv inkludert :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest verre en minken

Hei

Ser at Tørrfluepuristen mener at jeg er negativ og etterlyser mine forslag til forvaltning. Til det kan jeg si at jeg mener det er to ting som er hovedgrunnen til at rena er slik den er i dag,og det er for det første ubrukelige trapper og stadig heving og senking av vannstanden .

Når det gjelder de nye reglene så kan jeg godt si hva jeg heller ville valgt :La oss si for en 2 års periode :

1 : Beholdt fjorårets regler

2 : Kortet ned på fiskesesongen ,feks.kun tilatt fiske i 4 uker (juli ?)

3 : Forbud mot båt,kano,kajakk.(også til forflytting i elva).

4 : Tilatt garnfiske i løpsjøen etter alt untatt harr og ørret.

5 : Frivillig oppfordret alle til og ta med seg minst mulig fisk hjem.

6 : Brukt alt av tid og kunnskap på trappene.

Ved og gjøre dette så tror jeg at vi kunne unngått den kranglingen og ordbruken som er nå.Dette regelverket som kom nå har jo ikke ført til annet en og sette fiskerne opp mot hverandre.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 : Tilatt garnfiske i løpsjøen etter alt untatt harr og ørret.

 

Hur nätfiskar man efter specifika arter? Hur kan du näta efter sik, abborre, gädda, men inte få harr eller öring?

Om jag missförstod dig så får du gärna rätta mig, min norska är inte så bra :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Terje Refsahl

Hei

Ser at Tørrfluepuristen mener at jeg er negativ og etterlyser mine forslag til forvaltning. Til det kan jeg si at jeg mener det er to ting som er hovedgrunnen til at rena er slik den er i dag,og det er for det første ubrukelige trapper og stadig heving og senking av vannstanden .

Når det gjelder de nye reglene så kan jeg godt si hva jeg heller ville valgt :La oss si for en 2 års periode :

1 : Beholdt fjorårets regler

2 : Kortet ned på fiskesesongen ,feks.kun tilatt fiske i 4 uker (juli ?)

3 : Forbud mot båt,kano,kajakk.(også til forflytting i elva).

4 : Tilatt garnfiske i løpsjøen etter alt untatt harr og ørret.

5 : Frivillig oppfordret alle til og ta med seg minst mulig fisk hjem.

6 : Brukt alt av tid og kunnskap på trappene.

Ved og gjøre dette så tror jeg at vi kunne unngått den kranglingen og ordbruken som er nå.Dette regelverket som kom nå har jo ikke ført til annet en og sette fiskerne opp mot hverandre.

 

 

Da vet vi iallefall hvor du står Verre enn minken.

 

Du påpeker innledningsvis at det er to hovedgrunner til at Rena er slik den er i dag og det er to ting du og jeg er helt fullstendig enige i.

Det som er merkelig derimot er at vi som fiskere har i følge det jeg leser ikke noe ansvar for å gjøre et bidrag. Det er alltid alle andre enn oss selv som skal bidra. For meg er dette en egoistisk holdning. Det er vårt ansvar også å se til at naturen reproduserer seg naturlig ved å redusere uttak av fisk.

 

pkt 1 Beholde fjorårets regler: Nei takk, situasjonen i Rena kan kun snus om vi alle bidrar og det inkluderer oss som fisker der.

pkt 2 Korte ned på fiskesesongen, f.eks tilltatt å fiske i 4 uker(juli): Tuller du eller, mener du det???

pkt 3 Forbud mot båt,kano,kajakk.(også til forflytting i elva): Jeg kan være med på å vurdere forbud mot fiske fra båt på enkelte strekker av elva, men vanlig forflyttning har da aldri vært et problem for fisken. Jeg har da seila over masse fisk som bare står der når jeg rolig drifter forbi eller padler for den saks skyld. Dette siste er overhode ikke noe problem og folk som er glad i naturopplevleser må da få lov til å padle elva.

pkt 4 Tilatt garnfiske i løpsjøen etter alt untatt harr og ørret: Jeg skal gladelig bli med å fjerne Gjedda for godt. Gjedde hører ikke til i ei ørret og harrelv slik jeg ser det.

pkt 5 Frivillig oppfordret alle til og ta med seg minst mulig fisk hjem: For meg er dette beviset på at vi fritar oss som fisker for ansvar. Noe sånt ville aldri fungere. Reglene må stå på kortet.

pkt 6 Brukt alt av tid og kunnskap på trappene: La oss bruke tid og kunnskap på trapper, men det kan være en stor fordel å bruke tid på å se på hva vi driver med selv av og til.

 

Det er slett ikke regelverket som har bidratt til å sette fiskere opp mot hverandre, det har fiskerene klart utmerket godt selv.

 

Terje!

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Henning

Hei

Ser at Tørrfluepuristen mener at jeg er negativ og etterlyser mine forslag til forvaltning. Til det kan jeg si at jeg mener det er to ting som er hovedgrunnen til at rena er slik den er i dag,og det er for det første ubrukelige trapper og stadig heving og senking av vannstanden .

Når det gjelder de nye reglene så kan jeg godt si hva jeg heller ville valgt :La oss si for en 2 års periode :

1 : Beholdt fjorårets regler

2 : Kortet ned på fiskesesongen ,feks.kun tilatt fiske i 4 uker (juli ?)

3 : Forbud mot båt,kano,kajakk.(også til forflytting i elva).

4 : Tilatt garnfiske i løpsjøen etter alt untatt harr og ørret.

5 : Frivillig oppfordret alle til og ta med seg minst mulig fisk hjem.

6 : Brukt alt av tid og kunnskap på trappene.

Ved og gjøre dette så tror jeg at vi kunne unngått den kranglingen og ordbruken som er nå.Dette regelverket som kom nå har jo ikke ført til annet en og sette fiskerne opp mot hverandre.

 

 

Da vet vi iallefall hvor du står Verre enn minken.

 

Du påpeker innledningsvis at det er to hovedgrunner til at Rena er slik den er i dag og det er to ting du og jeg er helt fullstendig enige i.

Det som er merkelig derimot er at vi som fiskere har i følge det jeg leser ikke noe ansvar for å gjøre et bidrag. Det er alltid alle andre enn oss selv som skal bidra. For meg er dette en egoistisk holdning. Det er vårt ansvar også å se til at naturen reproduserer seg naturlig ved å redusere uttak av fisk.

 

pkt 1 Beholde fjorårets regler: Nei takk, situasjonen i Rena kan kun snus om vi alle bidrar og det inkluderer oss som fisker der.

pkt 2 Korte ned på fiskesesongen, f.eks tilltatt å fiske i 4 uker(juli): Tuller du eller, mener du det???

pkt 3 Forbud mot båt,kano,kajakk.(også til forflytting i elva): Jeg kan være med på å vurdere forbud mot fiske fra båt på enkelte strekker av elva, men vanlig forflyttning har da aldri vært et problem for fisken. Jeg har da seila over masse fisk som bare står der når jeg rolig drifter forbi eller padler for den saks skyld. Dette siste er overhode ikke noe problem og folk som er glad i naturopplevleser må da få lov til å padle elva.

pkt 4 Tilatt garnfiske i løpsjøen etter alt untatt harr og ørret: Jeg skal gladelig bli med å fjerne Gjedda for godt. Gjedde hører ikke til i ei ørret og harrelv slik jeg ser det.

pkt 5 Frivillig oppfordret alle til og ta med seg minst mulig fisk hjem: For meg er dette beviset på at vi fritar oss som fisker for ansvar. Noe sånt ville aldri fungere. Reglene må stå på kortet.

pkt 6 Brukt alt av tid og kunnskap på trappene: La oss bruke tid og kunnskap på trapper, men det kan være en stor fordel å bruke tid på å se på hva vi driver med selv av og til.

 

Det er slett ikke regelverket som har bidratt til å sette fiskere opp mot hverandre, det har fiskerene klart utmerket godt selv.

 

Terje!

 

 

Her tror eg eg ville svart ca slik. (Tatt i betraktning at eg ikke er fra Rena da :) )

 

 

pkt 1 Beholde fjorårets regler: Nja. En mellomting av de nye reglene, og de som er komt i år. Er jo egentlig ikke et problem med matfisk da en kan ta med all settefisk, og fiske over alt ellers i vassdraget ?

 

pkt 2 Korte ned på fiskesesongen, f.eks tilltatt å fiske i 4 uker(juli): He he...Tror eg det hadde blitt mer skrik av en baglimiten farr :) skal da 2500 fiskere fiske der de samme 4 ukene, og atpåtil ta med seg 3ørret, og tre harr pr døgn? Hadde det ikke vert bråk ved elva da, hadde det blitt det denne gangen tror eg.

 

pkt 3 Forbud mot båt,kano,kajakk.(også til forflytting i elva):  Hvor mangen fisker (%) blir tatt fra båt, kano og kajak? Det er mangen vassdrag i Norgesland som har forbud mot dette dvs fiske fra båt. Ser ikke problemet med transporten, men hadde vel berre vert ein fordel med fiskeforbud fra båt. De fiskene en ikke kommer til fra land,....ja....de overlever, og er heldigere en andre fisker.

 

pkt 4 Tilatt garnfiske i løpsjøen etter alt untatt harr og ørret:  Tror det er negativt med stor Gjedde i fiskevann med tanke på ørret og harr, men her har eg ikke peiling. Det som slår meg da er: Hvor lett er det å fiske med garn etter gjedde og IKKE få ørret og har. Fisker en da med større "masker", slik at de mindre fiskene ikke går i garnet?.........Mao...da får en berre den STORE ørreten og ikke den små?. Garnfiske etter berre EN art har eg ikke tro på. Dvs....garnforbud er tingen vist ørret og harr skal få fred.

 

pkt 5 Frivillig oppfordret alle til og ta med seg minst mulig fisk hjem: Er brennsikker på at vist dette hadde blitt noe, så hadde 10-15% blitt bedre, og resten av "mataukfiskerene" gitt på som før. Hadde og blitt litt "omfattende" å prøve å få alle folk med på dette. Et lite skriv sammen med fiskekortet hadde kanskje vert en liten ting, og div skilter rundtom ved elva (fordi om det ikke akuratt pynter på naturen ). Tror her det må være enten eller. Baglimit er tingen, men den er kanskje "litt" streng idag, men den kan vel utvides til 2 fisker vist det viser seg å være for lite med 1? Regler MÅ vi ha for at noe skal funke. Dette har vist seg 1000vis av ganger med oss mennesker. Hadde det ikke vert fartsgrenser og politi i Norge....ja dere skjønner. Vist det kommer en "mataukefisker" fra Sverige, som IKKE har noe forhold til elva, fisken biter bra, ja....så driter han i om han tar med seg 10 eller 20 fisker med hjem....Dvs...De som hadde TENKT på elvas beste er de som bor/fisker der mye.

 

pkt 6 Brukt alt av tid og kunnskap på trappene:Her MÅ da det være kompetanse på området der borte vel? Her må problemet først finnes. (Det har dere vel allerede funnet?) Hva kan/må gjøres for at dette ikke lenger skal være et problem?

 

 

 

Dette er ikke et synspunkt fra en "alltviter", men berre et innskudd fra en på sidelinja som følger debatten med interesse. Eg har ikke mye peiling på slike ting, men ville berre spytte inn med hva eg mener.

 

 

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Henning

Bare kommentere pkt 3 : Forbud mot båt,kano,kajakk.(også til forflytting i elva): Dette er ikke mulig, lov om fri ferdsel i utmark regulerer dette og fiskeregelene kan ikke overstyre lovverket på dette punkt.

 

Regner med at du ikke refererer til mitt innlegg, men eg vil berre presisere at transport=ok Fiske= Trenger ikke vere lov :) ( Det var dette eg mente med mitt pkt3 ) :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvor ble det nå av innlegget jeg postet inatt??? Kanskje jeg var for rask med å logge av eller noe... :rolleyes: Skal prøve å gjengi den.

 

1. Enig, men jeg tror at det ikker er retningen man går i. Går nok gradvos iver til å bli nulltoleranse for å ta med fisk.

2. Da blir det ramaskrik hehehe. Foreslo å frede elva i 2 sesonger, men det ville ikke folk. De er ikke villige til å la fisken være i fred i  et par sesonger... Hadde dette vært gjort i tillegg til å ta ut gjedde og sik så tror jeg mye hadde vært gjort. Kanskje man hadde hatt grunnlag for å øke baglimiten til 3 ørret?

3. Jeg applauderer! Elva er såpass smal at man ikke skulle trenge å fiske fra flytende framkostmiddel. De aller aller fleste benytter seg av vadere allikevel. De som søker tilflukt midt i elva må gjerne være der for min del. Det jeg hater aller mest med dette båtfisket er de som padler opp og ned, kryss og tvers av elva på jakt etter de store. Fullstendig ignorante til alle andre som går langs land, og ofte ankrer de opp innenfor kastedistanse til de som er på land (har flere ganger vurdert å kaste stein, men har besinnet meg). Dette er de virkelige egoistene i elva; tror de eier elva og dreper sannsynligvis mest fisk. TLR, jeg vet om flere andre kommuner som har forbud som dette, og det er vedtatt i kommuneråd. Det er også noen fotnoter som sier at grunneiere har lov til å bruke båt, men ikke til fiske.

4. Hvis man kunne bare fått gjedde og sik hadde jeg vært med på dette. Stor maskevidde er en ting, men som nevnt er det fare for å ta de store ørretene, og dermed har man bare de små igjen, så dette kan fort slå tilbake. Kanskje å sette garn over gjeddeviker e.l. kunne vært noe?

5. En helt grei holdningskampnje. En annen ting man kan gjøre er å begrense salg av fiskekort. Kanskje 3000 på en sesong?

6. Kanskje det viktigste tiltaket :)

 

Ikke bry deg så mye om at noen syns du er negativ, minken. Når du bare blir møtt med retoriske spørsmål og vi får tildelt statistikker som det ikke er mye hold i så sier det sitt. Hold på det du mener er rett. Vi er alle enkeltindivider, ikke en sauflokk, og det ser ut som det er noen enkeltindivider som ønsker å få til ei eksklusiv elv da spesielt myntet på CnR fluefiskere. Til de som kvesser fingertuppene nå kan jeg si at det er denne veien det har gått de siste 2 årene. Gradvis strengere regeler. Jeg velger å se litt framover og ser fort at man velger å sette fiskere opp mot hverandre, altså fokuset blir omdirigert. Man løper ikke en 10000m som man gjør en 200m. Taktikken er en helt annen.

 

TLR, jobbes det for at alle nabokommunene skal få de samme regelene som man nå har innført i Åmot? Vet de har gjort noe i Glomma mellom Tynset og Os(?).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest verre en minken

Ja jeg fikk da svar og det var også meningen.Må presisere at dette var en del tiltak som jeg kom på i farten og som jeg regnet med ville bli hogget ned og dømt. Når det gjelder det og ta ansvar som en sier så går jo det an også uten all slags regler.Tror faktisk de fleste som fisker er såpass oppegående så de skjønner det.

Så en ekstra kommentar til mine forslag.

Med det og korte ned sesongen så har du nok rett i at det også ville føre til bråk.Men det jeg mener med det er jo at det fra mange blir hevdet at økt fiskepress er en av årsakene til mindre fisk.Noen av de som hevder det er jo også de som ville forlenge sesongen i rena utover høsten !!. Jeg er ingen fagmann men jeg innbiller meg at en fiskefri tid utover våren i gytetiden for harr og en avslutning av sesongen en god stund før gytingen og vandringene til gytefisken om høsten ville vere positivt.

Når det gjaldt det med båt ol. så mente jeg det da at det ville bli mange plasser i rena som det ikke ville bli fisket på og det ville vel være bra.Da ville det jo være noen "friplasser" for fisken.

Når det gjelder garnfiske i løpet så er jeg også klar over vanskeligheten i det og bare fiske etter bestemte arter,men det har litt og si hvor det fiskes bla.Stenge av "gjeddevikene" er jo en løsning.

Jeg er klar over at disse forslagene og kan diskuteres men for meg virker det som for enkelte kun er bag limit og c&r som er svaret på alt.

Tørrfluepuristen mener at jeg vil at alle andre skal bidra men ikke vi selv,men med noen av disse reglene her så vil jo alle bidra.Eller vil kanskje noen av mine tilltak hindre deg i og fiske slik du vil så det er derfor du er negativ til disse forslagene !

Forøvrig så presiserte jeg at dette kun var for en kortere tid feks,2år.Ellers så vil jeg si at jeg har vert på møter og diskutert disse ubrukelige trappene siden midten av 70åra så jeg vil ihvertfall ikke bli kalt egoistisk og en som ikke vil bidra med noe.Du skal vere klar over at lokale fiskere har kritisert og forlangt bedere løsninger lenge før rena ble den populære elva den er nå.

Tilslutt vil jeg gjenta mitt syn og hovedårsaken til at det er slik det er nå:

UBRUKELIGE TRAPPER OG RASKE HEVINGER OG SENKINGER AV VANNSTANDEN.

Kunne vi få gjort noe med dette så er jeg sikker på at rena igjen ville bli en god elv med fiskeregler som vi alle kunne akseptere.

Tillslutt vil jeg ønske alle en god helg og skitt fiske !

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Terje Refsahl

Åddvard skrev:

Vi er alle enkeltindivider, ikke en sauflokk, og det ser ut som det er noen enkeltindivider som ønsker å få til ei eksklusiv elv da spesielt myntet på CnR fluefiskere.

Javel, og hvem har sagt det i denne tråden?????????????????????

 

Jeg velger å se litt framover og ser fort at man velger å sette fiskere opp mot hverandre, altså fokuset blir omdirigert.

Er det ikke nettopp å sette fiskere opp mot hverandre du gjør i det øverste av de to sitatene jeg tar med??????????

 

Terje!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Erik Eikre

Virker som vi mennesker er ganske flinke til å ta sorgene på forskudd og se på alt nytt som uoverkommelige problem og ikke som utfordringer, mulige løsninger eller rett og slett gode tiltak. Hvorfor ikke bare godta at det er kommet nye regler og gi disse en prøveperiode? Det er flere utfordringer dere alle (nesten i hvert fall) er enige om, så hvorfor ikke bare sette igang med full tyngde der? Alle disse småkranglene om dagens vedtatte regler gavner ingen. Unntatt for de som ikke vil ha fokus på seg selv. F.eks. Forsvaret eller ansvarlige for fisketrapper osv. Splitt og hersk er en meget enkel og effektiv taktikk dersom man vil fjerne fokus fra det egentlige problemet. Og jeg må si det virker ganske så aktuelt her også. Så la reglene få en sjanse og evaluer etter f.eks. 4-5 år. Da ser man om man har hatt rett eller ikke i sine antagelser. Det kan umulig ødelegge alt ved å gi reglene denne sjansen.

 

Vi har hatt slike regler i Hemsedal i noen år nå og det har ikke akkurat blitt dårligere fiske av dem. Hverken for familier, markfiskere, slukfiskere eller fluefiskere! Faktisk har det blitt betraktelig bedre og jeg har selv registrert mange flere "urinvånere" i god størrelse. Så sammenlignet med hvordan utviklingen var før reglene ble innført og den vi har nå er som natt og dag. Pilen pekte rett ned i sluket og nå peker den bare oppover. Men det kan bli enda bedre. Problemet er nedsabling av kantvegetasjon, uttak av elvesand, bygg som reiser seg på "godplassene" osv. Ingen som tar skikkelig tak i disse problemene før det er for seint. Grunn = Opptatt med å krangle om prisnivå og at ikke alle får det akkurat som de vil! Enkelt iscenesatt av grunneiere som satte igang en voldsom diskusjon om etikk og moral ved fang og slipp, lønnsomhet og tap av overnattingsdøgn på deres hytter (som likevel aldri blir leid ut om sommeren). Dermed kunne de bare fortsette å utvide jorder og samle sand som før...

 

Så svelg en og annen sur bit og stå sammen om de største problemene. Ellers kan det hende det ikke er mer å krangle om i løpet av noen få år.

Lenke til kommentar
Del på andre sider


×
×
  • Opprett ny...