Gå til innhold

Sjøørretfiske i sjøen


Toggi

Anbefalte innlegg

 

 

Fine fluer wiggy..

Ang francisvarianten så er min erfaring at du kan

bruke en god del kraftigere hakkelstammer..

Går ikke ut over presentasjon, tvertom så gir

det mer turbulens og de holder formen bedre i vannet.

I kransen rundt krokbøyen bruker jeg rosa cactus chenille

Slik    http://www.grandesfluefiske.no/bilder/fluebinding/kroppsmateriale/2502-xx.jpg

Mye letter å jobbe med og det blir sterkere  ;)

 

 

Tight lines  Micke

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Etter en heidundrende fest på Blindern en gang på 80 tallet, endte jeg opp som adhoc vitenskapelig assistent i Ny Ålesund på Svalbard. Måtte trå til og assistere en svært trivelig forsker i NINA med analyser av sel, da assistenten han ble syk. Vi jaktet sel langsmed isbreene i kongsfjorden. Selene ble skutt, målt, veid og tatt en hel masse prøver av. Jakten var spennende, men disseksjonen var ikke like fornøyelig. Lukta brunstig sel i mange måneder etterpå og "parfymen" er det ingen som har tjent seg rik på. Jeg jobbet gratis i 14 dager, men fikk dekkt reise og opphold. En fantastisk opplevelse. Som takk for hjelpen fikk jeg også et par selskinn.

Kona liker ikke skinn av døde dyr på veggen, så skinna har blitt med på mange flyttelass, og byttet plass fra boder, logft og nå garasje. Under sist vårs garasjerydding var de nære på å bli hivd. Men, hele tiden har det ligget en liten tanke om potensielt fluebinde materiale som har forhindret meg fra å gjøre alvor av dette.

Resultatet ser dere her. Tok et barberblad og skrapte av hårene av et lyst parti på en ringsel. Har hele tiden lekt med tanken på å få til en litt transparent dubbing for rekefluer etc. Seldubbingen blir veldig stiv, hard og vanskelig å dubbe. Tok derfor å blandet sel dubbing og litt rosa ice dubb i kverna på en Bamix. Denne blandingen ble lys lys rosa og jeg synes den er spennende.

 

Denne "selsomme" flua har ikke Toggi eller jeg testet ennå, men jeg har litt trua på den. Den er satt sammen av følgende materiale:

 

Krok: Mustad C47S D #4

Tråd: Danevilles .006 Monofilament Fine (transparent)

Antennepar 1: Lange transparente bølgete nylon tråder (husker ikke hva materialet heter)

Antennepar 2: 2 Chrystal flash opal tråder

Antenner3:  Bunt med Whiting bird fur farge salmon (samme som brukes i pattegrisen)

Munndeler1: Noen fibre bronze mallard

Munndeler2: 1 Rosa Cdc fjær bundet inn alla Runars reke med spiss først.

Øyne: Smeltet monofil dubbet i svart lakk

Bein: Klar polar chenille

 

Ja, mye forskjellig materiale, men reka blir veldig levende i vann. Det gjenstår om SØ er like fornøyd.

 

post-1017-13949861130386_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her er noen flere fluer.

 

1. Flua som har levert i "mørten" for Toggi noen kvelder tidligere.

 

Krok: Mustad Scrimp C47S D  #2

Tråd: Danevilles.006 Monofilament, transparent

Hale: Grønn\gull skimrende flash

Kropp: Svart Cactus Chenille

Ving1: Svart Marabou

Ving2: Samme Grønn\gull skimrende flash som hale

 

2. Rainbow Muddler variant jeg ikke har sett ennå, men bundet etter muntlig beskrivelse fra Toggi

3. Variant av Rainbow Muddler, men med rosa chenille i kroppen

4. Tja, hva skal en kalle denne, polar jigg, ?

 

Vi får se om de funker.

 

:) :)

bjorni

post-1017-13949861131_thumb.jpg

post-1017-13949861131611_thumb.jpg

post-1017-139498611321_thumb.jpg

post-1017-1394986113273_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dæven bjorni, nå fikk jeg sjokk :o :o

 

Dette er godfluer, også den reka i tillegg a gitt ;)

Lekkert lekkert!

 

Den sorte jiggy varianten er faktisk til nå det råeste jeg har brukt i mørten, den har såpass mye flash at jeg tror fisken også tar den i ren nysgjerrighet eller forbannelse ;D

 

Fått deg nytt kamera nå eller? Det er jo knakende fine bilder :)

 

Takk for alle dine bidrag, det gir inspirasjon for "nappindikatoren" i havet.

I morgen skal jeg "bo" i havet uansett vær. Det blåser jo forb... hele tiden :rolleyes:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har ikke fått igjen kamera, men leste manualen på det gamle et Fujifilm Finepix F11.:o :o. Fungerte sånn noenlunde  :) :). Har slurvet i Auto modus tidligere, og da ble det lite greie på det. Du skal få prøvekjøre dem ved neste høve Toggi  ;). Nå skal jeg få sendt noen over til vestlandet også, til Dagbjørn og Stig. Håper Dagbjørn får luftet seg litt snart.

 

bjorni

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ahhhh....musikk Bjorni, musikk...jeg er veldig glad i alle deres bidrag, Wiggys flote bilder og dine Bjorni...man ser jo at dette fanger fiskeren...og man er jo ikke helt bak mål når man vet at disse fluene er svært, svært gode :D

 

Nå har Mr. Guideline fortalt meg at Airflo Fast Intermediate er på vei over dammen ;D

Jippy!!!!

 

Og alle andre liner er under behandling og klare for utsending til flere av dere fortalte min lokale helt meg idag :)

Jeg har selvsagt også satt opp bestilling til meg selv hos dem, grunnet begrenset antall liner som kommer til lands, vil jeg nødig være uten disse når det smeller.... ;D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Flotte fluer Bjorni og Wiggy. Men en ting jeg lurer på; hvor for kaller dere fluene for "Jiggy" da de ikke ligner på den flua jeg kjenner som "Jiggy".. Blir litt forvirra, men er vel igrunn samma f..., da alle fluene i boksene rundomkring heter "superflua 1-10" uansett..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Å steike, her var det mye snadder.  Jeg likte spesielt polar jiggy'n og den svarte saken, noe fine greier.  OOoooo, så gøy med slik inspirasjon.

 

Takk for tipsene Streamteam.  Jeg skal absolutt prøve litt kraftigere hacklestammer.  Cactus chenille har jeg prøvd, men fant den til å bli altfor kraftig og fikk faktisk betydelig mindre fisk på den.  Den virket altfor grov og voldsom.  Å dubbe ice dub fungerer som bare det for meg.  På den ene flua har jeg hatt rundt 15-20 fisk og den har kun mistet to hacklestammer ellers er den fin som bare det.  Flua er vanligvis mistet i bunnen eller noe annet før den blir sliten/ødelagt  :rolleyes:

 

Jeg skal forhåpentligvis ut en tur i dag, men det blåser og regner til de grader, så vi får se.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

flotte fluer.

 

Den Francis varianten til Wiggy går her i Larviks distriktet under navnet "proppen". Vi har alle hatt det moro av en kollega som har hatt denne som favoritt, helt til han gikk bort og vann klubbmesterskapet med en fisk rett i overkant av 3 kg.

 

Han binder den ganske likt som bildet til Wiggy, men det er litt rød hackle på den og han blander lyspulver i epoxyen.

Super effektiv tydligvis.

 

Kristian

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå er ikke flua som du kjenner som "Jiggy" den eneste som "har en "jiggy" gange, mulig dette er tett opp mot rett svar; Altså en jig aktig gange.

Jeg har flere "jiggy" i boksen min selv jeg, men dessverre få legendariske "Bjorni Jiggy's".. :)

 

Du har helt rett Stig, kaller dem jiggyer fordi de har en jigg aktig gange i vannet. Ikke noen annen grunn enn dette. Sender deg noen  over helga, så får vi se om de fungerer på vestlandet også  :D :D

 

bjorni

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tok turen ut nå for et par timer i noe sykt surt vær.  7 m/s vind, 3.5 grader og regn, absolutt ikke noe å anbefale.  Kom hjem, rev av klærne og rett inni dusjen.  Det tok en liten stund før kroppsvarmen kom tilbake  :o  Ser frem til noe bedre forhold, det kan jeg love deg  >:(

 

Det ble selvfølgelig ingen fangst men de var oppe og lekte.  Jeg så et par stykker i overflaten og en som svømte sakte men sikkert langs marbakken.  Rosa francis, grå/hvit zonker sak og marbakkens flue ga ingenting  :o  Da kan vi konkludere at fiskinga er ræva  ;)

 

Da måtte jeg til med noe flere bilder.....

 

Først er min adoptert grå magnus.  Etter mye utforsking av bla. polar magnus, vanlig magnus, kom jeg frem til et par variasjoner.  En med rosa ice dub kropp og denne under.  Kroppen av ice dub ga ingen fisk, men denne under brukte jeg mye ifjor, og etterhvert fortjente den en plass i flueboksen.

 

73082_s.jpg

 

Neste flua er ikke noe pen flue men fikk fisk ifjor vår når andre sviktet.  En åpenbart 'imitasjon' av børstemarken med en liten vri.

 

73083_s.jpg

 

Og til slutt et bilde av flueboksen. 

 

73084_s.jpg

 

Litt rotete ja og kanskje ikke så utbredt som andres men jeg begynner å lære hvilke fluer er verdt å ha og hvilke fluer som kan bli glemt med god samvittighet  ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Toppers info Wiggy!! Dro kjensel på fargene og noen av fluene i flueboksen din :). Den boksen har jeg ingen problemer med å anbefale noen nå  ;D ;D.

 

Micke og jeg var en tur bortom Toggi som stod og fisket i dag. Tenkte vi fikk prøve polar reka som jeg bandt opp i går. Micke lånte stanga til Toggi og fikk 2 SØ på fire kast. Så var det min tur å prøve litt. Jeg fikk 1 brukbar en på 5-6 kast. Siden hverken Micke eller jeg hadde tenkt å fiske, og slettes ikke var kledd for det, ga vi oss med det. Det har tikket inn noen melding fra Toggi etterpå  :) :). Hvordan det gikk videre kommer nok i en egen rapport fra Toggi når "mørten" har lagt seg over landet.

 

bjorni

Lenke til kommentar
Del på andre sider

heisann gutta boys! ;D takk for fin inspirasjon wiggy, mikael, og bjorni!! dette trenger jeg. jeg begynte på CDC reke igår. jeg skjønner ikke hvordan runar får "halen" så tjukk. har det noe med kvaliteten på cdc fjæra og gjøre? og forresten, dubbingen ble totalt mislykket.  :'( tips til CDC dubbing? bruker dere voks? spinnes dubbingløkka lett eller hardt? er de store fjæra tingen? for dem har jeg ikke amnge av...:s

Lenke til kommentar
Del på andre sider

heisann gutta boys! ;D takk for fin inspirasjon wiggy, mikael, og bjorni!! dette trenger jeg. jeg begynte på CDC reke igår. jeg skjønner ikke hvordan runar får "halen" så tjukk. har det noe med kvaliteten på cdc fjæra og gjøre? og forresten, dubbingen ble totalt mislykket.  :'( tips til CDC dubbing? bruker dere voks? spinnes dubbingløkka lett eller hardt? er de store fjæra tingen? for dem har jeg ikke amnge av...:s

 

Kan nok ha noe med kvalitet på CDC fjæra å gjøre Demko. I 5g pakkene fra Mark Petitjean så varierer størrelse på fjæra en del. Til min fluebinding er det bra, da de ulike fjæra kan brukes til ulike fluer. Til CDC reke så plukker jeg ut de største fjæra. Surrer tråden bak til krokbøyen, fester først en liten bunt med quill fiber og binder så inn CDC fjæra med tuppen først. Bruker hackelklemme og stryker fjærfibrene bakover for hver tørn. Legger ikke tørna oppå hverandre med fint innover ved siden av hverandre. Når det kun er litt igjen av fjæra så fester jeg den, samler sammen fjærfibrene og surrer bindetråden bakover mot krokbøyen igjen. Total lengde blir ikke mer enn et par cm. Så fester jeg inn antenner og til slutt en bunt med salmon bird fur. du trenger ikke overdresse flua Demko.

Selull dubbing trenger litt trening. Jeg mixer den med ice dub, da blir den lettere å få på og jeg får den farge nyansen jeg ønsker. Bruker Swix V40 Blue extra voks. Fungerer bra i temperatur mellom -1 og -7 grader (så du bør sitte litt kjølig  ;D ;D). Som all dubbing, bruk lite om gangen, og dubb heller i flere vendinger. Knip litt godt og gni dubbingen på. Med litt rening så sitter det. Dubbingløkke bruker jeg når jeg skal ha CDC i kroppen. Bruker MP's magic tool som er et must når en bruker dubbing løkker. CDC spunnet i dubbingløkke fungerer og på reke kroppen, men det spørs om jeg ikke går over til polarchenille nå. Resultatet i dag var jo veldig lovende.

 

bjorni

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hello

 

Mye artig stoff på denne tråden gutter, knallbra! :)

En fryd å lese, og mye å lære. Alltid!

 

Kult at dere "tømte" stedet gutter, he he!!

 

Rett etter dere dro tok det fullstendig av. Reka di var knall, brukte den mest og fanga ca 20 sjøørret på den. Hissige rykk med lange pauser gjorde fisket enklere. I starten hadde jeg mye lugg på bjornis grå frede. Kunne ikke skjønne hvorfor, sjekket flua akkurat og krokspissen er ikke akkurat verdens mest skarpe. Så nå ble jeg litt klokere.

 

Fikk tilsammen 26 sjøørret idag og mistet ca 5. Helt vilt kan man si. Av 26 sjøørret var kun en brun og det var den største :P

 

Følgende fluer funket idag. Polar-reka i lys rosa, Rune S sin yngel, bjornis grå frede(liten variant), Micke`s Francis reke. I tillegg mistet jeg to i mørten på sort wolly og hadde 5 slag.

Så kom "tante grusom" vinden, det lugget fordet!! (stormkast)

 

Men av en eller annen merkelig grunn var jeg fornøyd med dagen. Ga meg våt og kald nå.

Brukte nytt Rio aqulalux snøre idag i WF 7 som imponerer meg kraftig, fin synkegrad-konge runningline og en lettkastet og langtkastende line.

 

Dette var en solid start på helga gitt, hyggelig at dere kom nedom Micke og Bjorni :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ute idag!!

 

Grusom nordavind og kald snø, ble fryktelig ufyselig.

Ga "svensken" god spotten min og så mest på. Han tok en fin sjøørret på rosa reke og en større torsk.

 

Jeg fisket av spots som sjeldent leverer, spottet en fin sjøørret som bikket kiloen men den var alt annet enn i modus.

 

Så ble det neeesten mørkt, jeg fikk lov til å fiske litt på spotten min.

Satt på en "rainbow warrioer" ala Micke ;D

Den leverte ja, hadde flere lugg og en som virkelig ga tung motstand..

Fikk 3 tilslutt, idag var det smart å fiske dypt, bruke lange drag med 2-3 sekunders stopper.

 

Takk for nok en fin flue Micke :) (den leverte ja)

 

I morgen blir det heldagsfiske, meldt knallvær :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...