Gå til innhold

Sjøørretfiske i sjøen


Toggi

Anbefalte innlegg

Fikk en til her nå. Halv kilo. Fisket av områder med ganske kjappe inntrekk. Mye vind gjorde at jeg dro ned tempo betraktelig. Første kast med nytt tempo så satt det fisk med en gang. Fisketeknikk brukes mer og mer flittig isteden for å bli opphengt i for mange fluemønstre. ;) synes den delen er mest spennende med dette fisket. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Toggi, du ser ut til å ha rimelig peil på SØ ;D  Har du ei,film eller link som kan guide godt om SØ? En film hadde vært saker ;D

 

Hei

 

Jeg er ivrig, og det er lov ;) Synes boka sjøørret sjøørret er rimelig ok, husker ikke hvem som skrev den. Havørredens hemmeligheter 2 er best synes jeg. Selv om det er endel tvilsomme scener som Igor påpeket i en tråd her. Men mest lærerike film er nok den. Jeg har laget en artikkel på et annet forum som er ok, dog litt lang.

 

Generelt synes jeg det skrives alltfor lite om det som omhandler sjøørretfiske.

Variasjon og fisketeknikk. Mye som høres supert og logisk ut i bøker trenger ikke være likt i den "virkelige " fiskeverdenen. Der ute i havet, der man lærer temmelig kjapt av prøving og feiling. Det viktigste er å prøve ut fisketeknikk til enhver tid man ikke får noe, man finner en slags rød tråd tilslutt som fungerer veldig ofte samt lokalisering og lokalisering. Å oppsøke fisken, ikke vente er et veldig ok prinsipp. Gidder man å "labbe" litt rundt-ofre litt så får man så hinsides mye igjen for det i lengda. Man finner spots mange andre går forbi ;)

 

Når det gjelder fisketeknikk: Til sjøørret har jeg funnet ut at kontante stopper i trekket kan være gull verdt. Og ikke minst ha et akselrerende inntrekk. Stoppen deretter i trekket er ofte triggerpunktet. Da tar gjerne fisken. Når byttedyret er mest sårbart. Et langt og likt inntrekk er kjedelig, ofte synes selv fisken det. Derfor følger den jævlig ofte. Den bare venter på en forandring. Ellers mye rykk, på nesten alle mulige fluer. Det fungerer ofte, små rykk er en trigger. Fisker man reke med rykk og stopper med lange pauser så kan det være forskjellen fra et bra "rekefiske" til et dårlig. En kompis hadde bra rykk, men aldri pauser. Han dro sjeldent på reke. Etter stopper på 2-4 sek har hans rekefiske nærmest tatt av.

 

Nøkkelord er uansett VARIASJON. Alt fra 2 rykk-2 sek pause-4 rykk-4 sek pause. Er det så forbanna effektivt? Ikke nødvendigvis. Men det gir deg et fokus i din fisketeknikk. Det holder deg konsentrert. Du får et fokus som overgår alt av det å bare "dra inn".

Lenke til kommentar
Del på andre sider

dro ut i halv 9 tia idag..max fjære og pålandsvind. sjøen var cognacbrun.

 

Knøyt på en rød magnus,første kaste smack halvkilos.  noen kast seinere sitter den igjen, men denne gangen er det noe større..ørreten drar avgårde til langt innpå backinga og jeg springer etter. dt morsomme er at en ørret på samme størrelsen hopper rundt som en gal.  etterhvert lander jeg en flott ørret på sikkert over 2 kilo, fisken blei satt ut igjen og ikke veid men garantert dn største sø på min liste.

deretter bare fortsatte det med 4-5 ørret,500 -700 gram..alle brune. utrolig bett idag.

 

fiska vel 1,5 time ca så kom kuligen og måtte reise hjem,men topp søndag morgen i tr.lag.

 

hilsen sliten magnus og fornøyd fisker.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

dro ut i halv 9 tia idag..max fjære og pålandsvind. sjøen var cognacbrun.

 

Knøyt på en rød magnus,første kaste smack halvkilos.  noen kast seinere sitter den igjen, men denne gangen er det noe større..ørreten drar avgårde til langt innpå backinga og jeg springer etter. dt morsomme er at en ørret på samme størrelsen hopper rundt som en gal.  etterhvert lander jeg en flott ørret på sikkert over 2 kilo, fisken blei satt ut igjen og ikke veid men garantert dn største sø på min liste.

deretter bare fortsatte det med 4-5 ørret,500 -700 gram..alle brune. utrolig bett idag.

 

fiska vel 1,5 time ca så kom kuligen og måtte reise hjem,men topp søndag morgen i tr.lag.

 

hilsen sliten magnus og fornøyd fisker.

 

 

 

Høres helt suverent ut ;) Rød Magnus ja, det er flua si det. Det er en god fiskefanger. Skal ut nå i 11 grader og regn. Kunne tru jeg aldri hadde fisket SØ før. Gleder meg som en unge. Hadde fisk på over to kilo etter igår jeg også, men i det den skulle sluke flua ga jeg et ekstra rykk. Og det var ikke smart der og da gitt :rolleyes:

 

Det er artig med stor sjøørret, den sluker fluer ala torsk. Vakum!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei

 

Opplevde et utrolig rart fiske idag. Blikk forhold og mye "løsbetta" fisk.

Og hva jeg så, sjøørret, havabbor og makrell.

 

Havabboren var lynraskt forbi og jeg hadde kun en plog etter rosa reke inntrekk med begge henda. Når jeg bytta til sildeimitasjon så var stimen vekk.

Jævlig bevegelig den fisken i Eidangerfjorden.

 

Forøvrig en kongefjord jeg har blitt utrolig glad i.

 

I skumring ser jeg bassrygg inntil et skjær. Trodde jeg da..... La ut reke, rosa med små rykk og stopper. Det smeller til. YES, bass!!

Den dro som bass, og jeg var helt sikker til jeg så en brun ørret på ca halvannen.

Den dro helt vilt, og minnet mer om havabbor enn sjøørret. Jeg kløna med fisken når jeg skulle ta bilde av den. Null bilde, men en levende større ørret ;)

 

Før det, 3 makreller på rosa reke. To glipp på 5 hundre grammere.(SØ)

 

 

Tidligere på dagen tok jeg sjøørret på ca 2 meters dybde på rosa pattegris, da i blåsten.Merkelig fiskedag. Potensiale for et kanon fiske var absolutt tilstede, strøm men uberegnelig vind innimellom de totalt blikke forholda. Hadde masse lugg på ulike mønstre. Spesiell dag, men veldig gøy!

 

Hit skal jeg tilbake innen kort tid! Og jeg så stor bass laaaangt ute. Det går mye mer bass i denne fjorden enn mange er klar over. Brukte glassline i hele dag. Airflo 40+ intermediate er KONGE ;D

post-1259-13949867456678_thumb.jpg

post-1259-13949867456912_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mener å ha snappet opp at du har en LPXe RS? stemmer det?

Jeg har en i #6 med G.L Coastal line og er kanonfornøyd.

stod mellom Coastal og 40+ men valgte Coastal.

 

Rosa reke er alltid med i flueboksen  8)

 

Det stemmer, i klasse 7. Er meget godt fornøyd, bruker Coastal selv til den.

God kombo det. Bruker forøvrig mye 40+ lina 7er intermediate til den. Var i overkant tung så jeg kappet den og erstattet den med en lettere runningeline del.

Og VIPS... drømmekombo! Forøvrig så er Streamline 7/8 klumpen til den helt rå!

For dere som leter ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enig her, Igor har rett. Bruker "grønningen" selv. Meget godt fornøyd.

 

Skal du ha noe som er lett og ikke i veien er flexi stripper gull den.

Men bøtte er mer praktisk. Du kan forflytte deg med bøtta og lina i.

 

Det kan du ikke med stripper, da vaser det seg..

 

Bruker du f.eks tynn mono skyteline og klump er flexien suveren!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...