Gå til innhold

Sjøørretfiske i sjøen


Toggi

Anbefalte innlegg

var ute en tur alene i gryningen i dag. Svak vind fra nordøst, høyvann, lett regn, snø fra i natt på bakken... hadde rosa cdc-reke i sjøen kl 08:05...

resultatløs...  byttet til hvit loppe med kulehode (på caddiskrok 8  ) etter 10 minutter - lot den synke 8 sekunder - rakk å dra inn 3 meter før det satt en sølvblank 4-5 hg sak der... og det fortsatte - napp på hvert kast - landet 3 stk i løpet av 15 minutter... alle var små, men blanke... slapp dem likevel tilbake...

så ble det stille... holdt på til 11:00, og det eneste som skjedde var noen napp på noen rosa flash-chenille greier med kulelenkeøyne ("børstemark")...

... en strålende fin lørdagsmorgen ...

tar en tur i morgen tidlig, også

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjempe bra Tom, imponerende.  Fiskesugen tar en skjønner jeg.  Joda, forstår at dagen idag er det lopper som gjelder hos Toggi også.  Og er det napp så er det da håp..?  Snødekt hele Vestfold i dag også, men jaggu er gutta ute.  Flott..!   8)

Artig sandefjordingen, men hva var størrelsen på fisken?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei

Dro ut idag, til fine forhold! Ganske blikk med bris ca 50 meter ut. Det gir ofte strømkanter, og siden jeg kom sent idag kom jeg til stigende vann(flo ca 1500).

Mens jeg rigget RS stanga med Streamline ser jeg sipvak blant dukkende fugler. Det var to grader i lufta.

Sikten i vannet var ok, hverken klar eller særlig farget.

Jeg kastet av områder og kjente lite. Brukte ei hvit reke med grønn hale fått av en anonym på forumet.

Takk forresten :)

En kamrerat dukker opp, og akkurat i det han kommer lugger det til-vil ikke sitte!

Vi setter oss på bredden og vurderer fisket, settinga tilsier loppevak. Og jeg har gode erfaringer med orange. Setter så på flue.no orange loppe.

Fisker av en annen giftig spot med masse rykkk og stor fart på inntrekk. Jeg får to på rad, en liten blank sak og en større sak på 875 gram. Helt rått!

Per suveren er i fyr og flamme, han trodde ikke det var mulig. Rett før var jeg såpass heldig å si at orange loppe er "killer" ;D

Han legger ut om teorien, vindkast og 91 settinger på ca 23 minutter. Deretter tar jeg to til, og han hyler nå! Han er vel en av de mest ivrige teoretikere jeg har møtt. Alt ligger i hans harddisk.

Jeg gir så plassen til Per, men han går på motsatt bredd. Han kjenner null, nada!

Akkurat der jeg kastet kommer han ikke til.

Han sier: "du får ta di du din jævel", noe omtåket i topplokket. Det virket nesten som han hade kapitulert.

Jeg ville så inderlig at han skulle ta en.

Jeg fikk kaste, og på første kast satt det fisk. Utrolig nok!

Andre kast, enda en. Begge to løsnet rett ved håven. Ingen krise! Jeg var såpass fornøyd med fangst.

En time før skumring kom det en pokkers vind. Den som tar med seg 9 meter ekstra line og skyver den til høyre. :rolleyes:

Per tar en på sort wollybuger, endelig! Dette unnte jeg han gitt.

I mørket, i stormkast og masse regn ga min kompis opp. Bare tullinger blir her sa han med et smil.

Jeg ble igjen jeg, satt på 4cast og stor sort wolly fra fiskern 35. Kastet først av områder som var mer rolige, her pleier det å vake. Neida! Prøve litt i grisehard nordøstavind tro?!!

ja, hvorfor ikke. Kaste ut å håpe at flua ikke treffer ryggen. Tre fire rolige drag, SMAKK! Der satt den.

Hadde jeg aldri trodd, en blankis på halvkiloen i dirkete motvind. SØ slutter aldri å overraske.

Kvarteret etter sitter en til på i ca 10 sekunder.

Så ble jeg nesten litt lei været, ikke fisket. Pakket utstyr og satt meg fornøyd i bilen, grisevåt. Idag var loppe suverent og "lett". Prøvde en haug av andre mønstre uten at det funket i det hele tatt. ;)

Største ble veid til 900 gram i ny håv, sånn dyr en som må bare være best. ;D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Storøya burdte etter min mening vært fredet,.Ikke det at jeg har noe med hvor folk fisker, men mener at plasser som dette med gyte elver/bekker burdte hatt en lengere frednings sone en det det er i dag.Mye gytefisk i områdene rundt storøya og sandvika.Synd at det blir fisket så mye rundt de områdene,med tanke på at foreninger har gjort mye for å tilrettelegge for gyting i vassdraget som munner ut her.

I bekkene som hører til hemskilen har det blitt lagt ut gytegrus og barneskolene lenger opp i bekken har plantet trær langs enkelte jorder for å skjerme yngelen i bekkene. Når det blir gjort slik innsats for SØ bestanden i fjorden burdte man ta hensyn til dette. Dette blir sikker litt off topic og kun min mening. Har fisket SØ i Vestfold de siste 20 årene, og mange med meg velger å fiske andre steder, vi har jo en mengde plasser å ta av.

Dette er ikke ment som negativ kritikk til de som fisker der, kun til oppfordring for alle oss som er opptatt av denne interessen.

Skitt fiske

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Helt enig med obbs! Å frede dette området for fiske fra sensommer/høst og til ca. april ville vært en fornuftig løsning som de fleste sportsfiskere ville sett seg enige i (tror jeg..?). Dette gjelder selvfølgelig også andre bekke- og elveos og brakkvannsområder der mindre fisk og gytefisk oppholder seg på denne tiden og utover vinteren. Jakt heller på de store blanke "uttaskjærs". Ja, det er lengre mellom hver fisk, men man får som regel både større og finere fisk hvis man beveger seg lengre ut:-) Har fisket sjøørret i endel år og vet at man kan også få gytefisk langt vekk fra nærmeste elv/bekk og at man kan få fin og blank fisk i brakkvannsområder, men regner med at dere skjønner hvor jeg vil. Vet forøvrig at dette ikke er en tråd om forvaltning, men synes det er såpass relevant i forhold til sjøørretfiske i sjøen at jeg tar det med:-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

de fiskene som jeg fikk den 12. nov Imago, var ikke over 7 hg noen av dem, blir med på romjulstreff du også ??, vet du forresten hvorfor det er satt opp de stolpene med nummerskilt, midt utti  den første bukta på Storøya??

Var da de siste fiskene jeg lurte på da, hehe. Romhjulstreff er hyggelig vet du.  De nummerskiltene har jeg ikke sett nei.  Vet at det skal foregå noe arbeider med naturreservatet i Hemkilen, men om dette har noe med skiltene vites ikke.

Enig med obbs og Chags.  Mye arbeide er lagt ned i kultivering av bekken der. I mange år nå.  Er noen foregangsfigurer som virkelig har fått til noe her, og mange timers arbeide er lagt ned, ofte alene uten hjelp også.  Burde jo være i god respekt at denne kilen som er så grunn og vil si spesiell at det burde vært satt opp klarere fedningssoner og tilbøyelig at hele fjord-delen her kunne vært respektert som fredningssone.

Kjemperapport igjen Toggi, som sagt, orange loppe er gull og denne gangen så var det kjappe inntrekk ala reke som virket.  Og det var jo du som fant ut av, grattulerer. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hyggelig at fler er enig i det jeg skrev og tankegangen bak dette.

Området er det viktigste vassdraget for gytefisk i fjorden, og det å ta hensyn til dette kan gi meget gode resultater for bestanden i fjorden.

Og helt enig med Imago-S og Chags og det de skriver. Jakt på de blanke andre steder,ikke så mange kansje,men fy så gøy når man treffer.

Skulle lært litt av Danskene i forhold til fredning.

Skitt fiske.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hyggelig at fler er enig i det jeg skrev og tankegangen bak dette.

Området er det viktigste vassdraget for gytefisk i fjorden, og det å ta hensyn til dette kan gi meget gode resultater for bestanden i fjorden.

Og helt enig med Imago-S og Chags og det de skriver. Jakt på de blanke andre steder,ikke så mange kansje,men fy så gøy når man treffer.

Skulle lært litt av Danskene i forhold til fredning.

Skitt fiske.

Skitt fiske! ;) Selv har jeg fått MYE blankt. De kommer gjerne innover i stim fra utaskjærs to timer før og evt etter flo. Det samme skjedde igår. Fem av dem var blanke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bomtur i dag og... sønnavind, skjøv opp et ekstremt kakaofarget høyvann - sikt 10 cm... hva i all verden bruker en på sånt?  ??? lommelykt? jobbet meg gjennom hele boksen, og hadde et sært napp på en fortynget loppe... tok ved bunnen og føltes ikke SØ - tipper det var ei flyndre... har fått det før på det stedet... så ikke mye å skryte av i dag. Håper andre har hatt bedre fiske  :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bomtur i dag og... sønnavind, skjøv opp et ekstremt kakaofarget høyvann - sikt 10 cm... hva i all verden bruker en på sånt?  ??? lommelykt? jobbet meg gjennom hele boksen, og hadde et sært napp på en fortynget loppe... tok ved bunnen og føltes ikke SØ - tipper det var ei flyndre... har fått det før på det stedet... så ikke mye å skryte av i dag. Håper andre har hatt bedre fiske  :D

Rar følelse med bomtur Tom?  Lommelykt-flua er vel ikke så dum, hehe.  Vel, i kakaofarget vann ville jeg brukt fluer som er orange/sølv/hvite med mye flash og ville evnt. også prøve fluer som "flytter" mye vann. Går jo mye ut på å finne fisken, mer enn den finner deg da.

Når nå vannet faller i temperatur har jeg ved flere anledniger sett blanke SØ gå i stim, gjerne 5-15 individer.  Som regel i desember-jan-feb har jeg sett disse stimene, men har inntrykk at dette er fisk fra 500gr og nedover.  Disse stimene følger gjerne land.  Større fisk har jeg heller sett som brune og stimene står da heller stille, samlet på et lite område, og da helst i aug-sep-okt. (og da snakker vi IKKE ved bekkeos etc.)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

i dag hadde jeg en lykke tur ute etter sjø-øretten, fikk 7 stk, hvorav en var over 50 cm , alle sammen ble tatt i sandefjord og på rosa reke str 6, dessverre var det bare den minste som var helt blank. men sånn kan det gå :). jeg er helt enig med deg imago at man burde kanskje vurdere å frede hele kilen området. det er ikke all verden av blank fisk som fanges der :).

  Akkurat nå om dagen bruker jeg rio's outbound snøre med saktesynkende klump med saktesynkende fortom, og det fun gerer greeit for meg . Ga meg etter 4 timer i vannet , greit det når vaderne lekker :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Rar følelse med bomtur Tom?  Lommelykt-flua er vel ikke så dum, hehe.  Vel, i kakaofarget vann ville jeg brukt fluer som er orange/sølv/hvite med mye flash og ville evnt. også prøve fluer som "flytter" mye vann. Går jo mye ut på å finne fisken, mer enn den finner deg da.

Når nå vannet faller i temperatur har jeg ved flere anledniger sett blanke SØ gå i stim, gjerne 5-15 individer.  Som regel i desember-jan-feb har jeg sett disse stimene, men har inntrykk at dette er fisk fra 500gr og nedover.  Disse stimene følger gjerne land.  Større fisk har jeg heller sett som brune og stimene står da heller stille, samlet på et lite område, og da helst i aug-sep-okt. (og da snakker vi IKKE ved bekkeos etc.)

hater bomturer, ja - hehe - mange her nede på mine trakter holder fortsatt på inne i kilene, men trekker ut på oddene mot fjorden for matfisket... det er mye action her inne fremover, når utgytt fisk slipper seg ut i sjøen igjen og "skal til seters for å spise seg feite"... de eter alt som ikke er spikra fast, og byr på noen ukers billig underholdning ;) selvfølgelig bare c&r ... mat er det ikke - fisken er brun og tynn, men utp-lt og lykkelig - omtrent som oss i gamle dager da vi kom fra sydentur... hehe...

senere  drar vi litt lenger utover, fram til fisket åpner nedover svenske-kysten... som nevnt er dette første sesongen på en del år - en helt uforståelig pause, egentlig, for dette er bare gøy... men sånn er livet...

i dag hadde jeg en lykke tur ute etter sjø-øretten, fikk 7 stk, hvorav en var over 50 cm , alle sammen ble tatt i sandefjord og på rosa reke str 6, dessverre var det bare den minste som var helt blank. men sånn kan det gå :). jeg er helt enig med deg imago at man burde kanskje vurdere å frede hele kilen området. det er ikke all verden av blank fisk som fanges der :).

  Akkurat nå om dagen bruker jeg rio's outbound snøre med saktesynkende klump med saktesynkende fortom, og det fun gerer greeit for meg . Ga meg etter 4 timer i vannet , greit det når vaderne lekker :)

godt å lese at noen har vært fiskere i dag  ;) sjøl vassa jeg rundt i kakao i fire timer, og gjorde ingen som helst nytte for meg...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...