Gå til innhold

Sjøørretfiske i sjøen


Toggi

Anbefalte innlegg

Der satt den! 1,5kg! Ny pers :-D

Helt rå fighter :-D

Tok den flua du ser på bilde. Mini zonker med monster øyne. Den kom inn etter flua en gang sammen med en på rundt kiloen, så ble de bare stående 3 m. Ute å vente på flua, jeg kastet og den fulgte flua 1m så pang!  Helt rått hvor visuelt fluefiske kan være :-D 4d1042ec-2c9e-55b9.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hehe!

Ble hele 3 SØer idag på hm.. 3 timer? Sto i solen og koste meg med masse følgefisk, head and tail vak fra SØ på rundt kiloen. Blir ikke mye bedre enn det. De to ovenfor og en på 300g som ble lurt av fluene idag.

Som tidligere var det nesten latterlig mye følgefisk også, hadde vel følgefisk på annenhvert kast(forskjellige størrelser)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har hatt en utrolig frustrerende dag ved sjøen i dag. Jeg jakter fortsatt min første saltvannsfisk på flue, og i dag var forholdene perfekt. Sval bris i stekende sol. Perfekt for fiskeren ihvertfall, der jeg kjente på sommervarmen mens jeg fisket. Etter en liten stund mister jeg flua i en busk, og må bytte. Jeg bytter til et mønster jeg har laget selv, riktignok veldig inspirert av 'juletreet'. Jeg fisker en stund, før jeg får en liten torsk som følger flua. Den vil ike bite skikkelig, tross mine forsøk på å lage liv i flua. Torsken snur, før den kommer tilbake med hele familien. Jeg tuller ikke, det var 10 fisk som fulgte flua! Istedet for å gasse på å lage liv i flua slik jeg burde, ble jeg stående å måpe. Tenk at ingen av de 10 fiskene beit på!

Nå hadde jeg hvertfall sett fisk, og hadde trua. Jeg velger å bytte flua, samme mønster, men i andre farger. Jeg drar den kjapt inn, og jeg ser en SØ som følger. Jeg har nå lært av mine tidligere feil, og gasser skikkelig på. Og joda, det var slik at fisken biter når man gasser på. Om ikke alltid, så virker det hvertfall nå. Jeg kjører fisken hardt, den er stor! Over kiloen, dette vil bli ny pers på flue! Den hopper godt over overflata flere ganger, og det er skikkelig liv. Jeg er i ekstase! Skal dette bli min første Sø?! Eget mønster, og over kiloen?! I det jeg strekker meg ned for å plukke opp håven som ligger på svaberget legger jeg et alt for hardt press på fisken. Den gjør et siste hopp før den tar med seg flua og stikker igjen. Ahh, sinnsykt kjedelig. nå som jeg endelig kunne ha litt å skryte av på FFS, men neida.

Men i morgen dere, i morgen!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, får håpe på det! Men nå er det hvertfall gøy å fiske. I vår var det dørgende kjedelig, ingen fisk. Akkurat slik det er pratet så mye om her inne. Får satse på at jeg laster opp et aldri så lite skrytebilde her i morgen, av en nyfanget SØ. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tok åtte sjøørreter i går og en i dag tidlig. Største fisk på ca 800g. Alle ble satt forsiktig tilbake. En kamerat av meg tok en på 1,3kg.

Legger med noen bilder fra turer de siste dagene:

[attachimg=1]

Mista denne rett etter å ha tatt bildet. Ganske bittert siden den var ganske så pen, tipper ca 2-2,5kg.

[attachimg=2]

[attachimg=3]

[attachimg=4]

post-2892-13949888291461_thumb.jpg

post-2892-13949888291941_thumb.jpg

post-2892-139498882923_thumb.jpg

post-2892-13949888293061_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Litt sen rapport fra meg her, har kjørt hjem fra hytta. Fiska litt i dag og, fra halv 2 til halv 5. Samme sted som i går, i dag skulle jeg ta den jævla SØen! Men sånn ble det ikke, ikke så jeg snurten av noen SØ i det hele tatt. Tror hvertfall ikke det. Jeg hadde ca 15 følgefisk, bare torsk. Tror det hvertfall, kan være vanskelig å se til tider. Ellers ingen napp, og ingen fisk. Nå er kanskje ikke dette riktig tråd å spørre i, men hvordan skal jeg få den sabla torsken til å bite? De kommer opp, følger etter en liten halvmeter, før de vender snuta ned mot bunnen igjen. Dette skjedde på hver eneste følgefisk, de napper ikke engang, bare ser på. Jeg prøvde å dra flua fortere når jeg så de, stoppe for så å dra fortere, holde jevnt tempo, stoppe opp, ALT! Men den ville virkelig ikke. Trodde torsken var mye enklere å lure. Men nyskjerrig var den hvertfall, for den sjekka ut alle fluene jeg prøvde....

Skal tilbake om 2 uker, da blir jeg en hel uke. Da skal jeg ha min første SØ!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

fisk timen før solnedgang og et par timer ut i natta eller timen sola står opp om du har sjans, dette pleier å gi resultater etter sø fiske sommertid. var selv ute etter hav abbor i dag men fikk sø og makkrell som bi fangst i sola så den kan jo fint lures på dagen også. bare å kaste og kaste ;D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

SØen jeg neeesten fikk på lørdag tok også midt på dagen, i stekende sol. I dag tror jeg jeg fisket når sjøen var på vei ned, dette skal vel ikke være ideelt? Så hvertfall ingen SØ, litt kjedelig med tanke på lørdagens opptur.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fikser på Rossø i sverige. Det er en øy rett ved mer kjente Resø. Tja, ganske, noen av de er hvertfall torsk. De kommer bra bunnen og opp mot flua, de er matte i fargen og brune på ryggen. Synes ikke det likner spesielt på SØ hvertfall. De kommer mange meter opp fra bunnen bare for å se på flua da, det synes jeg er litt merkelig. Det er snakk om 2-4 meter, jeg trodde torsken var bunnfisk? Ikke at den skulle jage mat i de øverste vannlagene. Men jeg er ikke bombesikker, bare tror.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

torsken var jo tidligere en ganske normal bi fangst når man fisket etter SØ (er igrunn det i en kort periode her i larvik på enkelte plasser enda) og den trekker helt inn på grunna på leit etter mat og tar som regel flua når den ser den. godt mulig at det er torsk men mine erfaringer er at den tar når den ser et bytte.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ville prøvd så langt ut i skjærgården du kan komme, Vesterøya. Forbi Vøra camping .. sjekk tidevann i Sfj Blad. Finn strøm og dypt vann gjør ikke noe. Prøv å fiske kveld mot midnatt ( avh av flo/fjære) . det viktigste (min mening..) er at det er bevegelse i vannet...

Alternativ er ut mot Kjerringvik / Ula .

sikkert flere som er lokale og kan være mer presise her, men "Knæk og Bræk" !! 8)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...