Gå til innhold

Sjøørretfiske i sjøen


Toggi

Anbefalte innlegg

Jeg tenker at hele poenget her, er at den ene måten å fiske på er fullstendig lovlig. Den andre er det kanskje ikke.

Da hjelper det ikke med all slags "donaldargumentasjon".

Det er kanskje slik her at det "visse perspektivet" du ønsker å sette ting i, allerede er overskredet?

Dersom dette ER slik Toggi sier - at man lærer opp den kommende generasjon til ulovligheter mener jeg bestemt man kan "si fra" - på den måten som passer selvsagt.

 

Jeg hadde egentlig et helt annet innlegg klart, men da hadde denne tråden sporet fullstendig av - så jeg forsøker litt til.

 

Ja, den ene metoden er lovlig, den andre ikke.  Det må vi forholde oss til, og således er man i sin fulle rett til å påpeke at garnfiske på grunt vann er ulovlig.  Hvis man derimot ser på selve handlingen er det ikke like enkelt å skille rett fra galt.  Fluefiskere fisker på grunt vann, og de tar opp mye SØ på grunnene.  Året rundt.  Å fiske SØ på grunnene med garn er fobudt.  OK.  Men for SØ-bestanden er det ikke så viktig om det går 2 SØ i et garn (som er typisk garnfangst for SØ), eller havner 2 SØ på middagsbordet til en fluefisker.  (Jeg ønsker ikke å erte opp Toggi, men at det ikke tas opp mer SØ enn det hevdes er jo bare tull - en enkelt telling av bilder viser det til fulle.)

 

At barn blir lært opp til å drive ulovligheter tror jeg ikke er noe problem.  De fleste her på forumet har vel vært ute med en far eller farfar og satt garn eller fisket med oter, lovlig eller ei, og kanskje var det de første fine fiskeopplevelsene som ga spiren til å bli en fluefisker.  Sånn har det ihvertfall vært for meg.  Og jeg er veldig glad for at vi den gang ikke møtte en bølle av en regelrytter som med loven på sin side skjelte oss ut etter noter og truet med juling.

 

Forstår at det er litt vanskelig å skille etikk/moral fra juss for deg, mister. Du om det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det drives faktisk ganske mye ulovelig fiske etter sø i området der jeg har båten. Jeg er mye på sjøen hele året så jeg har sett det ofte både ulovelige garn og hummerteiner. Annbefaler dere å la det stå og ringe politiet hvis dere føler det nødvendig, de tar det faktisk alvorlig her i byen.

Men en ting som ikke blir nevnt her er båter i mørket. Det er ikke særlig festelig å få et ulovelig flytegarn i propellen. Det har jeg opplevd 2 ganger.

Den ene gangen var det nære på, sterk vind og store bølger og drev mot land. Da vil jeg påstå jeg hadde grunn til å være "forbanna".

Men for å hive litt besin på bålet ser det ikke ut som det ulovelige fiske som forgår er noe trussel mot sø- bestanden. Det er mye sø.

Det er værre med hummeren der bør dere reagere og annmelde tvert. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lillevann. Kjære deg.

 

Har ikke isen på tjærnet (Lillevann?) ditt gått enda? Har bonden skylt grisemøkka rett ut i bekken? Har du sett saltvann før? Var det du som var gutten i den den oransje båten?

 

Du våser om at Toggi tar opp mer fisk enn disse garnfiskerne. Har du observert hvordan garn har en tendens til å ligge ute uker og måneder av gangen? De som bare tømmer garnet og setter ut igjen, sommergjestene som skulle ha seg en god lunsj og glemte garnet når de skulle tilbake fra ferie, eller lokalfolket som havna 14 dager på fylla?

 

Det er gode grunner som ligger bak at Toggi fisker med lovlig redskap og garn er ulovlig.

 

Det er innlegg som dette som virkelig løfter forumet.  Bra!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hakke lest tråden i det siste, men ser ut til at et eller annet har tatt av igjen.

Any how: en liten rapport fra Kragerø:

Tatt 5 spreke sommer sø i det siste på høst/vinter/vår plassen. Alle godt over kiloen. Fiska jo egentlig etter makrellen

som velta seg i sild. Men det er klart at det at tempen var nede i 15-16 grader lokka sø inn midt på dagen.

Så ikkno nattfiske for å få sø her nei.

Sto 3 meter unna en 2 kilos som oppførte seg som en nise i siledestimen.

En kveld sto jeg på en strand med 2000 sild rundt en utstrakt hånd mens makrellen jaga silda 50 cm lenger ute på 15 cm vann!

;D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

snodig hvordan det fungerer her på forumet... det er fritt frem for en liten gjeng bøller å brøyte seg inn i hvilken som helst tråd og lage kvalm til tråden blir stengt.. så sitter han som lagde tråden og fortviler med en stengt tråd mens bøllene ler og gnir seg i henda og har oppnådd akkurat det de ville..  :rolleyes:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har vært ute 2 kvelder på rad nå og ikke sett snurten av en eneste SØ, (dvs fisk over 500g).. Har prøvd det meste synk, intermediate, flyt...gått igjennom flueboksen 100 ganger  ??? Eneste som har vist seg har vært makrell.. Er det noen som har fått noe havabbor i det siste ? Noen sommertips til SØ? Hva spiser disse luringene for tiden og hvor befinner de seg?  :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

snodig hvordan det fungerer her på forumet... det er fritt frem for en liten gjeng bøller å brøyte seg inn i hvilken som helst tråd og lage kvalm til tråden blir stengt.. så sitter han som lagde tråden og fortviler med en stengt tråd mens bøllene ler og gnir seg i henda og har oppnådd akkurat det de ville..  :rolleyes:

 

Lillevann er definitivt ikke en av dem. Fra den kanten kommer det mye positivt også, en må bare lese litt mellom linjene  ;D ;D. Noen spissformuleringer må vi tåle. Det er likevel greit at en tar til følge advarsler som moderator gir. Måten du gjorde det på her Are synes jeg er mye bedre enn innlegg som bare blir borte!!

Vel,  det er vel best jeg følger anvisningen selv også... :) :)

 

bjorni

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Godt sagt Bjorni.  Så over til SØ-fisket.  Jeg har forsøkt noen ganger i det siste, på nydelige dager med stille og glassklart vann.  Altså ikke optimalt for fiske, men du verden så fint å være der ute!

Jeg har båt, og kommer meg ut i havgapet hvor jeg vet om noen lange grunner i nærheten av båer og skjær.  Det som gjentar seg stort sett hver gang er at jeg får følgefisk, men som ikke vil ta.  SØ'en følger ofte rolig tett opp til flua, HA'en skyter mer frem og tilbake som et prosjektil, men ingen av dem vil ta.  En liten SØ er det eneste jeg kan skryte av i sjøen i sommer.  Det har isteden blitt noen kalde pils, og det er jo ikke så ille det heller.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei

 

Ute i natt, lenge siden jeg har fisket. Men nå er jeg igang igjen ;)

Kom rundt flo, altså rundt 2200. Da vaket det bra, så strekker med masse ørret.

Men valgte å kjøre forbi til et sted det er litt dypere.

 

I det jeg kom så jeg STOR sjøørret vake ca 40 meter fra land. Det er litt i overkant av hva man kaster ut sånn helt uten videre. Ikke store bakslengen hadde jeg heller. Jeg kastet av områder inntil videre, jeg mistet først en som var på en stund. Tipper litt over 500 gram.

 

Deretter ser jeg en diger kjeft over vannskorpa, det var en av de STORE ja ;)

Så jaggu ut som den tok no tørt. Jeg delja ut Runars i god tro......

På tredje kast kjente jeg en vanvittig motstand, så løsnet det.... Ja ja tenkte jeg, den løsna..

Dette er et av de heftoigste hugga jeg har opplevd som sjøfisker.

Resultat=Røyk heile driten. Vanvittig bittert! Brukte froghair 025mm fortom og den røyk tvert altså.

 

Dette var i starten av turen, og man blir rett og slett tom. Hva er sjansen for å få en bamse til å ta en gang til? Hmmm, aner ikke. Men jeg bytta til 035mm fortom med en gang.

 

 

Etter å ha sitti litt lamslått på land, for å "hente" meg litt inn etter fadesen så fortsatte jeg å kaste.

Brukte mest tid på min hot spots, og det smalt til igjen senere. Mindre ørret, men den var da mellom 7 og 8 hg. Joda, det kan man absolutt leve med. Men storfisken ble ikke glemt på et kvarter for å si det sånn.

Denne fikk jeg på sort tubeflue fra Scierra sortimentet, fine tubefluer som fungerer utmerket i mørten.

 

Hadde et lass med slag utover morgenkvisten og mista et par som satt på en stund.

Rett før jeg pakket fiskebagen så fikk jeg en ørret på ca 6 hg på runars.

 

Bytta sted til eidangerfjorden, på vei hjem!

Utrolig lavt vann, men det vaket meget bra.

Fikk ikke no, men hadde en brukbar ørret etter 5 ganger. Det som var fascinerende var at denne svømte etter flua rett ved mine bein. Den virket aldri skremt.

Opplevd dette før og det stikk motsatte, utrolig gøy!

Flere av ørretene her sto på 20 cm grunne og jakta på yngel. På ekstremt lavt vann.

Klokka 8 om morgenen, i solsteika. Alt annet en fornuftig på disse tider! I følge teori og bøker :D

 

 

Det ble nok en fin tur, med sjøørret. Snart "perser" jeg, har det veldig på følelsen.

 

Dagens lærdom: fisk med grom fortom på natta, da "ryker" man forhåpentligvis ikke BAMSER :(

 

 

NB! Bildet av den fineste SØ ubrukelig grunnet ericsson tlf uten blitz, det er en w890 modell.(bildet ble helt mørkt)

      Hvis noen vet noe om blitz til denne så send gjerne PM, for jeg har ikke finni`n. Merkelig!

post-1259-13949856815855_thumb.jpg

post-1259-1394985681639_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei

 

Ute i natt til nå, ble to sjøørret. Begge var 5-6 hg. Fiske var best timen før det mørknet på stigende vannstand. Det tok aldri av, men så endel vak.... ofte bittelitt utenfor kastehold.

 

Det som var gøy idag var at jeg tok sjøørret på "tørt"..

Sort streakin caddies med sort hale. Utrolig gøy å se det kommer bølger etter en stripende caddies.

En av de kuleste formene for fiske jeg vet om, så tørrfluepurister... her er det håp!

 

Skulle gjerne vært ute i skrivende stund, men må jobbe tidlig i morgen/dag så jeg får ikke opplevd den ofte magiske timen når det lysner.

 

Kommer med flere rapporter etterhvert, for det skal fiskes mye fremover.

 

Er det noen her som kan komme med litt rapporter fra vårt langstrakte land?

 

 

Vanntempen ble målt til 16 grader, og hver gang det var litt strømkanter i vannet så begynte det å vake.

 

 

Prøvde bøtte vs flexi idag, til tynn skyteline så var flexi overlegen.

Siden jeg har begge deler så kan jeg komme med fordeler og ulemper på begge etter lengre tids bruk.

Har veldig trua på bøtta når det er kastevind og man må vade dypt.

Til tynn skyteline så er flexien overlegen. (min mening!)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei

 

Var ute i natt og fikk noen sjøørret, på spigg og juletreet blant annet.

Fikk 4 tilsammen, ingen var store. To på halvkiloen som størst, satt dem pent uti igjen!

 

Den ene SØ jeg fikk var full av lus, mengder. Virket som de nesten hadde gravd seg inn i fisken, jeg tok dem vekk før jeg satte kong sjøørret uti igjen.

 

Noen her som vet hvor vanlig dette er? Og hvilken skade gir det evt på selve sjøørreten?

 

 

Hilsen en som lurer!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette er vel muligens samme lus som går på laksen. De sliter fælt med det på vestlandet og denne lusa har vel tatt kværken på sjøørretfisket i flere elver, -deriblant Driva. Man mener der at det henger sammen med tettheten av oppdrettsanlegg i fjordene og har kjørt flere "avlusningsprosjekt" siste årene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Toggi.. jeg er rimelig sikker på at dette er skaddelig for fisken!

Brukte å gjøre dette selv, da jeg synest synn på stakkars fisken som var full av disse ekle lusene... :) Det krever jo litt riving og kloring for å få vasket lusene vekk, så slimhinnen blir ikke akkurat pent behandlet... men som sagt har jeg tenkt meg om og sluttet med dette..

Kan ikke si 100% om det er skadelig eller ikke.. men tror nok det er det.. om du absolutt vill gjøre det så bør du bruke en hanske... Forresten sinnsykt mye lakselus på SØ her i Rogaland og Hordaland om dagen...Så en fisk som manglet ryggfinne pga dette. :-\

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Toggi.. jeg er rimelig sikker på at dette er skaddelig for fisken!

Brukte å gjøre dette selv, da jeg synest synn på stakkars fisken som var full av disse ekle lusene... :) Det krever jo litt riving og kloring for å få vasket lusene vekk, så slimhinnen blir ikke akkurat pent behandlet... men som sagt har jeg tenkt meg om og sluttet med dette..

Kan ikke si 100% om det er skadelig eller ikke.. men tror nok det er det.. om du absolutt vill gjøre det så bør du bruke en hanske... Forresten sinnsykt mye lakselus på SØ her i Rogaland og Hordaland om dagen...Så en fisk som manglet ryggfinne pga dette. :-\

-

 

 

Hei du!

 

Ja, tenkte på det samme. Jeg var nøye med å væte fingrene før jeg gjorde dette. Gjorde det kun mot hode på et hardt parti. Så ut som fisken hadde det for jævlig med disse småkrypa.

 

Denne sjøørreten var ca 300 gram, og det er langt fra noe oppdretts-anlegg rundt her(heldigvis). Kan den har vandret såpåass langt tross kun 3hg? Jeg følte jeg gjorde det rette, første gang jeg har opplevd det her i Telemark.

 

 

Tusen takk for hjelpen folkens! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei!

 

Ute idag, dro ut faktisk ca 1600. Altså til lavt vann og steikende sol.

Det begynte med svært lite aktivitet.

 

Kastet og kastet med en kompis. Så noen få vak.

Ble NM i kaffe pauser tilslutt.

 

Ettter en goood stund så jeg et sipvak, helt inne ved land.

La ut rosa reke med orange hale og handtwistet.

Da satt det en SØ kontant på 600 gram. Kanongøy! Midt på ettermiddagen.

Ikke så gøy pga størrelse, men det at man ikke forventet fisk gjorde settinga gull for min del

og for min kompis motivasjon :D

 

Det tok en stund før det virkelig begynte å vake, sip vak og sær fisk. Meget sær.

Tok frem det minste i skrinet mitt, en blanding av mini yngel og loppe.

Da fikk jeg tre på rappen gitt. Det var lyr.. ja ja, kodeknekkinga var gøy!

Lyr super sær altså! Ikke opplevd det så mange ganger før.

 

Så ble det litt stille, og en time senere begynte det å vake vilt.. Det tok faktisk litt av.

Makrell, lyr og SØ om hverandre!

 

Resultat av dagens fiske ble, 1 makrell, 1 sypike, 4 lyr og 3 SØ.

Nesten alle tok på en reke omgjort til en glass-ål som jeg handtwistet inn.

 

Det var bra i det jeg dro også, men lite søvn i kombinasjon med nordavind og regn bidro til sofa kos før leggetid.

 

 

Livet ved solkysten er herlig! ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

hei,var ute i natt,kom ned og fikk se 5 fisker som pløyde vannet,dem holdt på der i 20 min ca,vaskelig og se hvordan fisk det var,lignet ikke på makrell for disse var større,og dem jaget rimelig fort,,ellers var det masse liv der,fikk en sø men den var for tynn til og ta vare på,,skal ha ferie nå så det blir sikkert flere netter der nede,,og toggi kan sikkert vente seg besøk :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Får vel slenge med en liten rapport. I alle fall da jeg sjøl mener det er noe å rapportere om! Hehe

 

Ny pers på sø tidligere denne uka. Bikka 3 kg på vekta, pen fisk! Blei i tillegg noen sø, torsk, hornis og flyndre.

 

Hvis jeg ser fornøyd ut på bildet, så ja, jeg var det  :)

 

228135.jpeg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Får vel slenge med en liten rapport. I alle fall da jeg sjøl mener det er noe å rapportere om! Hehe

 

Ny pers på sø tidligere denne uka. Bikka 3 kg på vekta, pen fisk! Blei i tillegg noen sø, torsk, hornis og flyndre.

 

Hvis jeg ser fornøyd ut på bildet, så ja, jeg var det  :)

 

228135.jpeg

 

Av og til smiler livet til en og jeg ser du smiler tilbake  ;D ;D. Flott fangst!!

 

bjorni

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ser at det er flere sjøørretfiskere som er logget på. Er det muligens flere enn meg som begynner å bli lei av vinden som feier over Vestfold\Telemarks kysten? Har ikke fått fisket siden søndag morgen da jeg var igang med fisket 04.00. Fikk fisket til ca klokken 06.00 da det igjen begynnte å blåse. 4 makrell var helle fangsten og det er litt ergelig når mann har kommet seg opp litt i overkant tidlig.Har hørt at folk blir værsyke når det regner mange dager etterhverandre. Tror jeg er i ferd med å utvikle slike syntomer for vind. Noen flere som har det slik?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Samme tendenser innover oslofjorden. Mye vind og bølger. Har vel fått bekrefta at man skal være litt over middels interessert når man står å kaster i bra vind og må hoppe når bølger kommer! Er bekreftet at kombinasjon bølger i caps-høyde + sø på stanga resulterer i våte sokker :)

 

Får fisk for det, men hadde vært litt lettere med litt bedre forhold ja...

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei

 

Opplevd de siste to ukers SØ fiske som ekstreme, med utrolig mye vind.

Kastevind som bidrar til slitsomt fiske, mye pga tilpasning av kastingen pga den forbanna vinden.

Men heldigvis har jeg noen fine steder med endel le, blant annet noen øyer det jo alltid er en plass med le for vind. Og det har reddet et ganske så bra SØ fiske, denne sommeren har gitt rekord på antall. Men ikke på størrelse. Regner med at du vet om noen fine plasser i le for vinden i Vestfold oterøya ;)

 

Hvis ikke er nordenden av Eidangerfjorden Porsgrunn fin på steder man ofte finner roligere partier.

Bare et tips hvis du blir desperat. Vestfold kysten er vel litt mer åpen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er mye båtfiske på meg om sommeren og da er det vanskelig å stå i båten å kaste når bølgene ruller inn fra Skagerak. Jeg har desutten en arbeidskollega som viste meg et bilde på facebook av en havabbor på småpene 2.2 kg. Under bildet sto det hvor den var tatt og jeg vet godt hvor det er. Problemet er at det er åpent rett inn når det blåser fra syd. Hjelper lite at det er vindstille noen få timer på natta. Det tar jo fort en dag eller to før bølgene legger seg. Jeg får fisk innaskjærs, men skulle så gjerne vært ute blant de yterste holmer. Desutten har jeg tilhold på høylandet på Jomfruland. Er vel både 4og 5 meter over havet på det høyeste og da er det ikke mye le å finne. Det blir vel snart en bedring får vi håpe.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei

 

Dro ut i storm-vær idag i håp om å hvertfall se en sjøørret ;D

Det var rimelig kjipern vær så jeg oppsøkte en plass med hvertfall litt le.

 

På tredje kast fikk jeg en sjøørret på 39 cm som veide 620 gram, tok ikke mange kasta etter så fikk jeg en mindre.

 

Deretter opplevde jeg litt dødtid, satte meg ned med kaffen og studerte en kompis som fikk 0 på sluk.

 

I det jeg begynte å kaste igjen så lugget det skikkelig på kast nummer 9, den visste blanksida rett foran ansiktet mitt. Så den tydelig, det var en skikkelig brei rygg. Fisk på godt over kiloen, men den glapp altså!  :rolleyes:

 

Så kom kastevinder, regn fra en annen verden og jeg tenkte på hjemtur litt tidligere enn forventet.

Men så var det liksom følelsen av å kunne få en til da, man står der iskald og blir nesten blåst på havet.

Og jeg har en evne til å aldri gi meg, det gir noen ganger belønning... Og jada!!! Dagens største fikk jeg rett før jeg dro på 760 gram. Fiskene var spreke som pokker, utrolig gøy å kjøre så sprek fisk :)

 

Alle tok på en Runars deceiver i chartruse, vannet var litt farget og da er den virkelig en "killer".

Jeg tok en ørret idag og den var stappfull med små-krabber.

 

Det var deilig å lure sjøørreten på en dag de fleste andre ikke har trua, og ligger heller på sofaen og ser på TV ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...