Gå til innhold

Forvaltning, Femundselva


Tyrving

Anbefalte innlegg

Bra!  :D

 

Generelt positiv til at man tar vare på storfisken. Kjenner ikke dette området, så hensikten er å ikke uttale meg om forslaget direkte, annet enn å utrope glede over at det her gripes tak i forvaltningen med et mål om godt fiske for øyet. Skure-og-gå-holdningen er verst!

 

Jørn

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Terje Refsahl

Dette viser vel bare at flere og flere innser at vi må begynne å tenke annerledes, hvis vi skal unngå elver med kun tusenbrødre i fremtida.

Mistenker at de skal få kjørt seg på det møte dem annonserer, vi ligger tross alt lysår etter i detta landet med en skikkelig inngrodd holdning at fisk=mat og

ferdig med det.

De var jo også bekymra for en markant nedgang i storørret stammen de siste åra, ikke ulikt visse andre elver.

 

Særdeles gledelig å se at de velger å fiske ut de mindre eksemplarene som har blitt for mange, ett klassisk problem i norske elver og vassdrag.

 

Det sitter noen karer tilknytta Renaelva som hadde hatt noe å lære av å minimere bestanden av småfisk i stedet for å pøse på med flere småfisk som

er deres strategi.........

 

Lykke til Femundselva.

 

Terje!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kjenner denne elva ganske godt, og mener den vil helt klart ha nytte slike forvaltningstiltak. Potensialet i femundselva er stort, den er knyttet mot større sjøer og har vandrende stammer av både ørret og harr. Fisketrykket har tradisjonelt vært i hardeste laget, særlig på den større fisken som har blitt tatt på våren med wobbler. En god forvaltning her kan i løpet av relativt kort tid gi oss en flueelv av dimensjoner  ;D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis noen som kjenner elva godt tar intiativ til en underskriftsliste som støtter forslaget så er mitt navn med. Formålet er selvsagt å vise at vi er ganske mange etterhvert som har blitt mer moderne i hue ift hva sportsfiske gir livet av gleder.

 

Jørn 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Stemmer nok det, sakset fra Engerdal fjellstyre sin hjemmeside.

 

Fra den 01.01.2006 er det nye fiskeregler på statsallmenningen i Engerdal!!!  De nye fiskereglene følger i sin helhet lenger ned på siden, de viktigste forandringene er:

 

Det er nå innført 2 nye fluefiskesoner i Femundselva, det er på Galthue og fra Husfloen til Trysil grense. Med Galtstrømmen og Isterfossen er det nå 4 fluefiskesoner med helt nye regler. Innenfor fluesonene skal all fisk over 40 cm slippes ut igjen, og det kan bare taes opp en fisk i døgnet. Dette gjøres i et forsøk på å bygge opp en stamme med stor ørret og harr til glede for de som ønsker å fiske etter større fisk. Resten av elva gjelder de vanlige fiskereglene med minstemål 30 cm for ørret og 35 cm for harr, her er det ingen fangstbegrensning. Barn under 16 år kan fiske i hele elva med sportsfiskeredskap og ta opp inntil 3 fisker i døgnet uansett størrelse på fisken.

 

 

Sven Erik

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Utfordringen i Femundselva ligger vel også i at den er delt mellom flere forvaltere.

 

Var selv på vestsida av elva, ved utløpet til Sølna, i sommer. På den sida jeg var var det bare en linje på fiskekortet, som sa: Vennligst spar småfisken.

Det som blir så tullete, er at man på den ene sida av elva, kan øse opp det man vil, mens på andre sida er det streng forvaltning, med maksmål og bag-limit.

Det er førøvrig Rendalen kommune, som disponerer vestsida.

 

Her hadde det vel gjordt seg med litt interkommunalt samarbeid!

 

Mvh

Helge

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...

Har ikke alle detaljer ennå, men det blir maksmål i Femundselva og Gløta fra 010107! Forvalterne mener at man ved dette kan tilfredsstille flere brukergruppers behov. -Barn får ta opp noen fisker (man får jo oftest småfisk) og spesialistene får større fisk å fiske på etterhvert. Godt tenkt!  ;D ;D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...