Gå til innhold
  • 0

Når kan poden få fluestang??


Eirik Nævdal

Spørsmål

Hellu lads..

Sitter en del barnevakt for ein fadderunge på snart 2 år.

Her ein dag oppdaga jeg noke fantastisk.

Hadde med meg sebastian heim etter barnehagen, sidan foreldre skulle jobba seint, etter mat var det ut å gå. Fisk hører jeg.. og jaggu, der var det fisk. Bitte liten ørret som lekte seg helt inne på grunna i bekken.

Gutten har ein uavane med å bli skikkelig gira når han er ute i skauen heile dagen (han får litt frie tøyler av meg ;) ) så når vi endelig er inne, så er det full galopp i stue og på rommet mitt. Han maser i ett sett.

Kan nesten bli litt smågal av dette. MEN, så satte jeg på ørretboms 3, og guttungen satte seg rolig ned forand tvèn, og der ble han sittene helt fint. pekte på fisk, lo av nissen (han kaller alle nisse) og likte denne. Etterpå satte jeg på t2 og han såg litt før han såvnet i MIN stol.

 

så si meg.. Det er håp for denne bygutten alikevell.. Selv om faren er misslykket fluefisker så kan denne ungen kansje reddes. Men når er egentlig en unge klar for fluestang? 8?10? kansje før? Noken av dere fedre som veit?

Må vel nesten begynna med makk eller lettspinner som gammlingen gjorde med meg..

 

noen idè?

 

og Andre Brun: Takk for filmen,gir meg roligere kvelder ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 61
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i dette spørsmålet

Mest aktive i dette spørsmålet

Postede bilder

Anbefalte innlegg

  • 0

Hei

Jeg var på laksefiskekurs i Orkla i sommer med Jan Erik Granbo. Han hadde med sønnen på 10 år som allerede var en erfaren fluefisker (ikkeno er som å ha en 10 åring som står ved siden av deg og tørt kommenterer småfeil på dine speykast) ;)

Han har på sine nettsider en god artikkel om fluefiske for barn.

 

http://www.granbo-flyfishing.no/_norsk/fluefiske-for-barn.html

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 0

Staffan... Jeg skal love deg at Steffen Granbo er like god på enhånds. Men han er likevel unntaket etter min mening. La ungene bli selvstendig og intereserte fiskere med haspel og mark. Da vil interessen hos ungene automatisk gå over til fluefiske når de er moden for det - spesielt hvis noenvoksne bedriver det samtidig. Dessuten vil en unge lære mye mer fiske med bambusstanga i en bekk en med fluestanga før han er moden for det.

 

Jeg prøvde å påtvinge min sønn fluefiske i alt for tidlig alder. Jeg lærte han raskt rette stangbevegelser, stoppunkter og dobbeltrekk. Han tok da også sine første tørrflueørreter i tidlig barneskolealder. Jeg hoppet over alt for mange trinn, og han mistet interessen - eller han var simpelthen mere intersert i fotball. Det får jeg aldri svar på. Nå er han 16 og er kun opptatt av fotball og kvinnfolk. Håpet mitt nå er at han kan finne tilbake til interessen den dagen han finner ut at han ikke blir proff likevel.

 

Ellers får jeg håpe på barnebarna. Da kansje jeg er blitt så "voksen" at jeg tar meg tia til å bruke åra med intressebygging. Kansje kan det føre til at noen kan arve en bråte fluestenger.

 

Det skal også sies at datteren i huset på tretten synes det er morsomt å hive ut duppen, dorge en tur med robåten eller lure høstfisken i bekken med mark. Fortsetter den interessen kan det godt hende hun synes dette er så morsomt at hun vil prøve flua - etter at hun har tatt så mange fisk på dorg og dupp at det ikke betyr så mye å ta en til lengre.

 

Beklager hvis jeg ikke ga et eksakt svar på alder, men tror ikke noen kan påtvinge noen fluefiskeinteressen - det er feil også.

Hvis du skal lære unger å kaste, kan noen godt lære fluekasting i 8 årsalderen hvis de synes det er morsomt. I 13 årsalderen lærer derimot alle å kaste rimelig raskt om de blir kurset litt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 0
Gjest staffan@epost.no

"I 13 årsalderen lærer derimot alle å kaste rimelig raskt om de blir kurset litt."

 

dette er det jeg også erfarer dersom man ikke er familiert belasta med noen som har de rikige fluefiskegenene.......det er sikkert noen som kan bekrefte renatreffen  og guten der......og hvor morro det er med når de unge får det til

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 0

Jeg har 2 døtre, den ene har blitt 17 år. Hun har kommet i de senere tenåra, er ikke så voldsomt innteressert for tiden. Men hun hadde ei voldsom innteresse for fisking for bare et par år siden, jeg regner med at det kommer tilbake da hun blir litt eldre. Det var slik med meg iallefall, helt det samme mønstret ;D .

Den yngste dattera har helt dilla på fisking, hun er 10 år gammel. Fisker med både slukstang og fluestang. Regner med at hun å får en "down" om noen år.

Jeg greier ikke å se at det noensinne er for tidlig for unger å begynne å fiske, bare dem får fiske i sitt eget "tempo". Dvs i ingen tvang, bare ta livet med ro. Helst finne på noe moro da man skjønner at tiden blir lang for dem

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 0

Var vel på villmarksmessa i fjor, en engelsmann tror jeg som sto å prata med kastedammen, han hadde med seg en  5 åring som sto å kasta meget pent.  Fikk med kastekurs da jeg kjøpte meg ei Zpey stang på samme messa, der var det også en 8 åring som kasta meget pent med "bananhåndtaket" på.  Han sleit litt med dobbelttrekket da. Så vist en lærer de litt etter litt tidlig så tror jeg ikke de trenger å være så gammel. Dama har lyst å døpe ungen no til våren, da hen er litt over året, tenkte jeg sku kjøpe sånn miniatyr fluestang i gave til han ;D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 0

Nybegynner kursene som kjøres hver sommer her i Tana har mange unge deltakere fra 8-16år.

Det jeg ser hvert år at de som behersker stopp bevegelsen raskt og får til  og kaste fort har lettere og lære "enkeltrekket".

DVS de trekker bare i snøret i bakslengen. Dette er en god begynnelse mener nå jeg får en som er under 13 år. Hadde en gutt i fjor sommer som begynte med fluefiske. Han behersket det meget godt, men han klarte kunn og trekket i bakslengen. I år når jeg så ham noen ganger ble jeg bare sittende på elvebredden og beskue gleden han hadde. Han kastet opp mot 20 meter i år. Han behersker dobbeltrekket rimelig bra, sliter litt med timing men det kommer etterhvert. Aldrig har jeg sett en så stor glede av en guttunge på fisketur.. Det varmet godt inni meg kjente jeg.

 

PS: gutten fylte 14 år nå i september.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 0

Gi dem hver sin grønne haspelstang slik at de får fisk.

Når sesongen er over byttes disse ut mot grønne fluestanger.

Er du heldig merker de ikke forskjellen når ny sesong står på trappa, og vips så er de fluefiskere...  :)

 

Grønne haspelstenger fisker like godt som de grønne fluestengene!

Bare spør jentene mine :)

 

[attach=1]

post-3090-139498689809_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider


×
×
  • Opprett ny...