Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Kim W

    Kim W

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      7

    • Innlegg

      5 250


  2. Kjell S. Rakkenes

    Kjell S. Rakkenes

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      6

    • Innlegg

      553


  3. Pål Hedenstad

    Pål Hedenstad

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      6

    • Innlegg

      1 144


  4. Magne Fjellstad

    Magne Fjellstad

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      5

    • Innlegg

      1 262


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 26. aug. 2016 i alle områder

  1. På tide å dra i gang innsektstrådene på FFS igjen! Her er en Baetis Niger, fotografert 11. juni 2016 i Trysil
    6 poeng
  2. 6 bein og spredning, tenker det bør være som naturens egne skapninger
    4 poeng
  3. Blåser det på fjellet? Hva er temperaturen? Paragliderklubber har montert værstasjoner på fjell rundt om i landet. Målingene ligger tilgjengelig på nettet. Jeg synes presentasjonen er veldig grei på dette kartet: http://holfuy.com/en/map.php?area=Norway Pilene viser retining, og tallverdien (og fargen) viser vindstyrken. Du kan velge forskjellige enheter for vindstyrken. Du kan også velge temperaturkart i tillegg til vindkartet. Klikker du på pila, får du detaljdata fra denne værstasjonen med tabeller og grafer. Jeg har satt opp flere Holfuy værstasjoner, og har selv en av denne typen på Vikafjellet: http://holfuy.com/en/data/112 Det geniale med disse værstasjonene er at de har solcelle og internt batteri, så alt men trenger er GSM-signal. De kan mao plasseres nesten over alt. Legg inn koordinatene til værstasjonen, og dataene dukker opp på produsentens side. Ikke noe dataknoting trengs! Driftskostnadene er kun ca 150 kroner i datatrafikk per år. Plassert på en fiskeplass, kan man også måle vanntemperaturen, om man ønsker. Opsjon med webkamera finnes også. Har du spørsmål om værstasjonene fra Holfuy, er det bare å ta kontakt! Geir
    4 poeng
  4. Alexander og Kimmo: Brev levert post i butikk (Kivi) kl. 16.00. Regner med at de er hos mottager mandag. Magne Fjellstad.
    3 poeng
  5. Her er det en del synspunkter som vedrører DT. Stort sett alt Galloup legger ut er verdt å høre på. En av youtube's mest fornuftige fluefiskere.
    3 poeng
  6. Da må du binde den uten krok.
    2 poeng
  7. ...og om man virkelig er nysgjerrig, kan en prøve disse: http://www.reelwings.co.uk/#!product/prd1/2775878261/daddy-wings Jeg kjøpte et par pakker i sommer ( ) i størrelse S. Det er rette størrelsen. Man kan nok bruke M på det vi regner som store stankelbein, men jeg vet ikke hvordan M størrelsen fungerer mht tvinn i fortommen (det kan jo være en utfordring på stankelbei)n. Størrelse S lagde litt lyd, men tvinna ikke 5x fortommen. Skal nok legge inn en sånn i Fluedatabasen i løpet av vinteren. Om man får mer fisk med sånne vinger? Jeg tror ikke det, men det er morsomt.
    1 poeng
  8. Disse du har sett med f. eks fire bein bakover er vel engelske "hoppere". Designet for å fiskes stripende i bølgene? Bein slik som her er bra Truls: http://www.fluefiskesiden.no/fluebinding/hostdaddyn-ryddefiskflua/De som ikke har testet dette stankelbeinet er nå sysselsatt resten av fredagskvelden
    1 poeng
  9. Høyt. Det er min erfaring. Ikke en bløt gjennomtrukket våt kladd som synker for den minste ting. Spissen kan med fordel etter min erfaring ligge under,særlig på blankt vann,men Daddyen må ligge høyt. Jeg for min del mener at det er særdeles vesentlig.
    1 poeng
  10. Dette høres fornuftig ut. Nå har ikke jeg den store erfaringen fra ferskvann enda, men det jeg tenker er å fremheve det fisken opplever når en stankelbein havarerer på overflaten, og den brått bestemmer seg for at dette er en godbit den skal ha. Det er jo enkelte karaktertrekk byttedyr har. Fremhever man disse, så er det andre ting man kan droppe på enkelte fluer og oppnå en enda mer effektiv flue. Jeg har gjort dette med stort hell på noen fluer jeg fisker sjøørret med, og de er latterlig enkle, men veldig effektive. En tynn unnselig profil, med tydelige trekk av tynn kropp, lange ben og vinger, det er jo egentlig alt en stankelbein er. De fleste tørre fiskefluer oppfatter jeg som mye mer massive, og kjøttfulle enn originalene de etterligner. Vil det kanskje være en ide å dresse ned fluene heller enn opp..? Bare slenger ut noen tanker egentlig, men jeg synes slike ting er litt artige å bevisstgjøre seg, og diskutere. (Her har jeg masse å lære!)
    1 poeng
  11. En mulighet er at det kan være at et økt antall av ben og særlig hvis de er spredt gir inntrykk av mer næring. Da er vi der igjen at jeg for min del mener også at lengden på bena har betydning. Det er bare å prøve folkens,ikke noe vanskeligere enn det. Test ut forskjellige varianter og bruk de variantene som gir dere best utteling.
    1 poeng
  12. Hei Flyttet noen innlegg til ny tråd vedr. stankelbeinmønstre og diskusjon rundt dette. Da er det lettere å finne igjen senere: http://www.fluefiskesiden.no/forum/index.php/topic/28110-diskusjon-omkring-stankelbein/
    1 poeng
  13. Mere bein og stæsj og den vil muligens ligge høyere i vannflata? For min del synes jeg seks bein er mer enn nok "trigger" Vet det er mange som bare bruker fire bein også, jeg har noen med det og, har fått bra med fisk på det. Mistenker at man ikke skal undervurdere hvordan silhuetten til flua er, og stankelbein er et slankt innsekt, som jeg mener man gir et dypere og bedre avtrykk av med fire eller seks bein samt en mer giftig silhuett. De ligger jo druknet i vannet også når de stryker med, og en drukna stankelbein er vel et enklere bytte enn en som står klar til å fly avgårde? Men jeg mener å huske at Gary Borger hadde ei flue for stankelbein som omtrent kun besto av en real dott med hjortehår som var spunnet rundt hele kroken? Hadde vært interessant om noen har testa den. Mistenker at den har ekstremt dårlig krokingsegenskaper.
    1 poeng
  14. DT informasjonen er vel såpass logisk og lett tilgjengelig at folk har seg selv å skylde på?
    1 poeng
  15. Jo da Emil du er den andre som vil prøve disse, så send meg adressen din og stangklasse, om du vil ha med eller uten microring så skal nok det ordnes, en fortom på 4 og en på 5 meter vil bli ekspedert så snart jeg har de nødvendige data. Magne Fjellstad
    1 poeng
  16. Hallo Kim. Hvis du ikke blir fornøyd med DT-lina, så er det et lite tips jeg fikk av en svenske for ca 15 år siden, og det var å dele lina i to like lange deler og bruke de som klumpsnøre. Utrolig hvor lenge du kan ha en sånn klump, det blir jo ikke stangslitasje på selve klumpen, bare skytelina. Glemte å rense min klump i fjor høst, derved krakkelasjon etter mer enn ti år. Nå fisker jeg ikke like mye som deg, men likevel, 10 år er meget bra. Magne Fjellstad
    1 poeng
  17. Kan vel kanskje ikke kalles inspirasjon, men jeg prøver da å komme meg inn i noen teknikker på små kroker som attpåtil skal flyte. Her er en enkel døgnflue. Skulle ikke forundre meg om det faktisk gikk an å få en fisk på den også.
    1 poeng
  18. For meg handler det om å skape en daddy som minner om havari, kaos og dødsangst på overflaten, 6 eller 8 bein spiller ingen rolle som viktig faktor for min del, men spredning er viktig. Her er ett knippe daddys, og noen små streamere som jeg fisker som libellenymfer/ørekyte/igle/etc.., fluene på dette bildet er mine favoritter i marka i disse dager.
    1 poeng
  19. Del 2 fra Tørt fly fishing
    1 poeng
  20. Da har jeg laget opp en liten ladning uten CDC som undervinge. Så da er jeg klar for å teste ved neste anledning.
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...