Gå til innhold

Vinnerliste

  1. -Lars-

    -Lars-

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      9

    • Innlegg

      10 780


  2. Fluehue

    Fluehue

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      6

    • Innlegg

      371


  3. Pål Hedenstad

    Pål Hedenstad

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      5

    • Innlegg

      1 144


  4. Robban

    Robban

    Members


    • Poeng

      4

    • Innlegg

      7 699


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 16. sep. 2016 i alle områder

  1. Hvis det skulle bli en tråd under denne så håper jeg at vi kan holde den saklig Håper dere like den http://www.fluefiskesiden.no/artikler/fluefiskerens-bordell/
    5 poeng
  2. Jeg er faktisk litt uenig her. Dette er ikke for å krangle, men vi har alle så meget ulike former for å utføre /og eller tilnærme oss fiske/sportsfiske eller what ever. Reff tråder om marka osv som ikke kan sammenlignes med dette, så er dette faktisk for mange en innfallsport for å komme inn i interessen fiske. Sverige har en helt annen rekrutering når det gjelder fiske og ikke minst etter alt annet enn ørret. Dette er mye for at de kan tilby noe spennende for de nyinnvidde. "Våre" spesielle ønsker er noe jeg mener vi må stå fritt til å ønske/og /eller lære etterhvert. Vi er litt for raske på å putte ting i bås og mene det ene eller det andre. Vi må ikke se oss helt blinde på akkurat hva vi føler og måtte ønske akkurat nå der vi er akkurat nå, Den var dyp he he he Hadde akkurat en samtale med min mestfiskende kompis gjennom tidene istad. Inkludering finnes snart ikke lenger fordi vi er så bortskjemte, og krever stadig mere, og samtidig holder mere og mere hemmelig. Jeg ønsker denne formen for fiske inn i norge. Uten at folk skal ta helt av pga det utsagnet så i ordnede former for folk flest. Dette handler ikke om storfisk spredt rundt i marka bare for å skrive det. der er vi nok alle enige. Men put& take i nærmiljøet for å catche den yngre garde...... Ikke i tvil om at dette genererer mere enn den samlingen av oss som sitter og mener det ene og det andre. Dette hadde vært svært positivt mener nå jeg for rekrutering. Tok selv en del av det for 30 år siden i Rælingen og utover der med min onkel. Regnbuefiske og hemmelighetskremmeri for å fange de største i dammen ;) En god grobunn for meg. Det var spennende og når man er 12 år, så bryr man seg ikke om slitte finner, hvis det ikke blir tredd nedover hodet på deg . Spørs om jeg hadde hatt samme tilnærming hvis min første erfaring var bastante meniger uten særs mye arfaring som skulle fortelle meg hva som er rett eller galt. Ops der var jeg ute og sykla nok engeng, men tanker delt er ikke tanker forgjeves trur jeg :) Edit : redigert 12 år, vi var ikke 12 stykker ha ha ha Og hvis diskusjonen skal dreie den andre veien så er vi mere enn nok erfarne til å forklare og opplyse om hvorfor de er finneslitte og hva man ønsker i fremtiden. Hovedsaken er at det ikke må være tema for å bli interissert :) Alt er en læringsprosess, det må vi ikke glemme
    3 poeng
  3. Jeg sysler med en dokumentar om harrens skjulte hemmeligheter, men den er ment for Norge Rundt, evt National Geographics, om de betaler godt. Her vil jeg bla dokumentere at elvas dronning spiser grus, marsipangris, ostepølser og andre delikatesser, og at den står på hodet når den bæsjer, hvis den gjør det. Jeg vil også prøve å lære harren noen enkle manøvre som "sitt", "gi gatt" og viktigst av alt; lære den å vake skikklig. Ikke noe ser mer teit og hjelpesløst ut enn et harrvak, og jeg tror den vet det selv. Å få harren til å se ut som en skikkelig fisk lar seg neppe gjøre, men det bør kunne gå an å gjøre det beste ut av de forutsetninger man har, og selv der har harren noe å jobbe med.
    3 poeng
  4. He-he . . . Ikke det helt store. Harren er pasifist, og har aldri kjempet for noe som helst. Med det trynet den er utstyrt med, så ville det neppe kommet særlig godt ut av det, uansett ;-)
    2 poeng
  5. Dette var flott og lærerikt. Synes neste episode bør omhandle kors-edderkopper. Disse forferdelige beistene som setter opp nettet sitt mellom trær for å fange elg, reinsdyr, ulv og mennesker. Verdens Verste Edderkopp.
    2 poeng
  6. Det er samme reka, bare før og etter craftfur er spunnet i tråden og surra på kroppen. Ville få frem basen i fronten litt tydeligere. Basen er satt sammen av mallard fjærfibre, ørlite craftfur, to lyse flæshfibre av et slag og hår fra ett eller annet dyr jeg ikke husker navnet på i farta.
    2 poeng
  7. Ser definitivt poengene i det du skriver Robban. Gode poenger det! Jeg er heller ikke motstander av muligheten for at folk kan fiske på stor fisk i enkelte lett tilgjengelige nærvann. Dette gjorde jeg selv i yngre dager, og det var viktig for meg og de jeg fisket sammen med for å vekke interessen, og å øke den. At jeg skriver som jeg gjør er fordi det ikke er noe for meg lenger, slik jeg ønsker å bedrive mitt fiske. Jeg ville hatt null glede av det, null spenning. Jeg ville ikke kalt det å fiske engang om jeg skulle gjort det. Likevel så hadde jeg gledet meg stort om en av ungene hadde hatt sitt livs fiskeopplevelse der. Skulle jeg valgt en måte å introdusere den yngre garde for fisking, ville jeg gjort det i tidligst mulig alder ved et tjern med masse abbor, eller ved å fiske bergnebb på bryggekanten eller noe. Noe som var fritt, og med stor sjanse for å få fisk Fikk en skikkelig bismak av å se oppdrettsanlegg ved dammen for å si det sånn. Konstruert og uekte, en falsk opplevelse, om man kan si det sånn. Det er synonymene som dukker opp hos meg.
    1 poeng
  8. Er dette en form for reklamasjon? .png' alt=':lol:'>
    1 poeng
  9. Veldig bra André Du skal få all infoen du måtte ønske Robert
    1 poeng
  10. Det var jammen på høy tid at noen ikke glorifiserer tullet som foregår i denne elven. Selv ble jeg grundig vaksinert etter en tur til Høkansås i -90. Men jeg er på sett og vis litt glad for å ha testet det. Men det er visstnok andre vann i Sverige med regnbue hvor det blir satt små fisker som vokser seg store i naturlige omgivelser. DET kan sikkert være interessant i oktober og november ettersom regnbuen gyter på våren. Er det noen som vet om svenskene selv diskuterer etikken rundt denne elven? En såpass solid kapasitet som Johan Klingberg f. eks virker til å trives i Baltak.....Akkurat dette er jeg oppriktig nysgjerrig på.
    1 poeng
  11. Ønsker alle en god helg. Takk for flott artikkel Fluehue, og hold pusten Snart er det røsketing i andre enden God tur og hils medfiskere . Dette blir bare så jævla bra
    1 poeng
  12. Det er jo å håpe, André :-)Men jeg er veldig spent på hva en ordentlig harr er for noe, for hvis den er imponerende, da er de eksemplarene jeg har fått og sett særdeles dårlige kopier ? ;-)
    1 poeng
  13. Det håper jeg. Humor HELT etter min smak. Grisebra.
    1 poeng
  14. Sjøørrettiden er tett på nå! Lyse craftfureker fiska godt i fjor høst, kjører i samma sporet i år.
    1 poeng
  15. Første gangen jeg bandt denne, var den definitivt inspirert av Staffan sin "Renaflua". Den gangen med smeltelim. Klippet av en liten bit smeltelim, stakk den fast på spissen av dubbingnåla, varmet den og la den strategisk i vingerota.. Mye enklere med UV og neppe noen forringelse av flyteegenskapene i noen praktisk grad. Selv liker jeg denne enkle bindeteknikken på alt som har vinger som skal ligge bakover og benytter meg av den både på "daddy`s" og vingemaur. Og selvfølgelig vårfluer.. Personlig, binder jeg myggen med litt stort hackel, og litt kort ving.. Og sørger for at hackelet vender litt nedover. Men dette er nok av minimal betydning. Eneste utfordringen med mønstret, er at det er vanskelig å se, da den ligger dypt i filmen. Derfor binder jeg også noen, med bittelitt fluo orange materiale, som jeg lar stikke opp i vingerota. Ikke mer enn maks 2 mm. Hjelper voldsomt i forhold til synskontakten. Kult mønster å binde og en fantastisk fiskeflue. Og ikke minst artig at den fortsatt er i sving. :-)
    1 poeng
  16. Jeg bruker å si at om du greier å løfte fisken, ja så er det ikke av allmenn interesse.Nå har aldri jeg vært opptatt av hverken rekorder eller status når det kommer til fiske, men er mer interessert i om den ble tatt oppstrøms, på tørt, og om kastet målte over 30 meter, med innlagt kurve på de siste 4 metrene. Denne fyren har åpenbart ikke tatt fisken på tørt, men snarere en synkende gummi-dings, og da er det ikke engang av interesse om det var oppstrøms, eller hvor langt kastet var. Dessuten var denne fisken så bælfeit at den gjør skam på sine mer veltrente artsfrender, så her burde både fisk og fisker tenke nøye over hva de prøver å fortelle omverdenen, og hva slags forbilder de ønsker å fremstå som !!!
    1 poeng
  17. En sesong preget av lite døgnfluer, mye vind, men likevel mange fine øyeblikk. Har vært på mange turer aleine i år. Trives godt med det. Har også truffet mange hyggelige fiskere. Særlig en kar fra Gjøvik som jeg fisket med en hel dag. Et irritasjonsmoment har vært jojo-kjøringen i elven der jeg fisker mest. Av og på med vannet gjerne flere ganger for dagen. Ikke bra for hverken livet i elven eller min mentale helse.. Avsluttet sesongen før helgen med årets beste tur. Ikke noe jag. Alt er liksom bonus på høsten...
    1 poeng
  18. Et enkelt mobilbilde jeg fikk lyst til å dele. Det er fra sist fisketur. God start og fast fisk, men været slo om til blikk stille og helt håpløst. Bare småfisken vaket, og på slutten ble jeg litt lei og mett av fisket, og ga meg tidligere enn planlagt. Jeg pakket stanga, og i det jeg tok på meg sekken, snudde meg for gå gikk det opp en pen fisk på perfekt kastehold. Det var nesten som den sa "det er ikke lenge før du må ta turen igjen" Skuffelsene var raskt glemt, og optimismen rundt neste tur var allerede tent. Så ruslet jeg retning bilen.
    1 poeng
  19. Ser godt ut detta, Brun. Alternativt kan man jo også fange sushien selv ( eller la sin kjære stå for fangsten når man ikke klarer det sjøl..
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...