Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Robban

    Robban

    Members


    • Poeng

      7

    • Innlegg

      7 699


  2. Truls K. Johansen

    Truls K. Johansen

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      6

    • Innlegg

      177


  3. Rune Stokkebekk

    Rune Stokkebekk

    Administrators


    • Poeng

      5

    • Innlegg

      6 150


  4. Kjell S. Rakkenes

    Kjell S. Rakkenes

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      3

    • Innlegg

      553


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 01. mars 2017 i alle områder

  1. Squirrel ekorn zonker med Fish Mask. Lagt ut før på face, men ikke her Inspirasjonstråd står det. De ble ganske kuule synes jeg
    5 poeng
  2. Hei, hvis noen vil ha fluebinderens bibel og fluemønster leksikon så er det bare å si ifra. Fluebinderens bibel har løsnet litt i ryggen men fullt brukbar. Jeg bor i Oslo hvis noen vil komme innom og hente de. Hilsen Ole Jansen
    3 poeng
  3. Dagens produksjon ble en halv rad med disse
    3 poeng
  4. Om rett eller kurvet krok er "rett" er jammen meg ikke lett å mene noe om. Begge deler fanger fisk, men spørsmålet er hva fisken tror den tar. En ting er ganske sikkert, og det er at de fleste døgnfluene har i en eller annen grad en nedoverbøyd liggestilling. Hvor stor denne er varierer veldig har jeg observert. Jeg opplever i praktisk fiske at en kurvet krok generelt er et mer effektivt klekkemønster enn en helt rett krok. Hvorfor vet jeg ikke, men jeg mistenker at en krok som bryter filmen er enklere å observere og trigger dermed fisken. En rett krok kan jeg finne på å bruke når klekkinger er godt i gang. Men om fisken da tar denne for å være en nymfe, klekker, krøpling eller dun synes jeg er vanskelig å svare på. Her er bilder av to klekkesituasjoner hvor du ser at graden av vertikal posisjon er forskjellig. Den første er klekking av en Baetis/Acentrella som ligger relativt vertikalt. Den siste er en Danica som ligger mer horisontalt i vannet. Når jeg fisker/binder disse, gjør jeg Acentrellaen ofte på en 2488 eller til og med en 212R. Danicaen fisker jeg på en 200R Acentrella: http://www.rakkenes.com/portfolio-item/emerging-mayfly/ Danica: http://www.rakkenes.com/danica-emerger/ Om det er entomologisk rett vet jeg ikke, men om jeg skulle gi et generelt råd så ville utgangspunktet mitt for en klekker være på en kurvet krok (alt fra 200R til 212R). Flytenymfer derimot er i min bok alltid på rett krok.
    3 poeng
  5. Når en har bundet alt en trenger for sesongen kan en jo bruke tiden på andre ting.
    3 poeng
  6. I går var jeg plutselig litt tom etter flere uker med produksjon av fluer jeg vet jeg trenger. Så hva skjer da? Joda da havner jeg på "annet/evt." og tiden flyr med surr og fjas. Kom på at jeg faktisk trenger noen vulgatanymfer da disse har en tendens til å bli brukt opp. Så her er en prototype på en ledda sak som jeg skal teste ut. Er ikke helt i mål med materialenei kropp/thorax men tror det blir enkelt og lite fjas på denne her. Vitkigste for meg er at den svømmer fint og har litt gjeller som lear på seg. Oppvaskkum testen gikk ganske bra, skal komme tilbake med en ny utgave når jeg er litt nærmere målet. 2mm tungstenbead i front og flat bly på bakkroppen. Lengde 20mm. Edit: Voldsomt til skriveleifer her da... får stå til... nå er det lunsj!
    3 poeng
  7. Hei! Jeg har lagt en flue i Fluedatabasen Om fluen / fisketips: Trekkes vanligis inn i korte rykk med en liten pause i mellom, forholdsvis hurtig. Men prøv den også med lengre rolige trekk med korte pauser. Eller la den deise nedi bunnen og få en liten pause på bunnen dersom du fisker over ren sandbunn. Jeg liker litt duse farger, spesielt i klart vann, og det med å bruke farget krok (som jeg fikk tips om på forumet) er en spennende måte å få inn litt 'bling' eller en liten trigger om man vil. Flua funket i hvertfall så godt at den nå har fått fast plass i boksen min. //www.fluefiskesiden.no/fluedatabasen/502 Hilsen Truls H. Johnsen (laget automatisk av Fluedatabasen)
    2 poeng
  8. Ble noen minizonkere her forleden med ekorn. Ingen øyene , bare vekt iform av vaskelenke small. Krok Tmc 112 Tr str 7, ice dub og bramha hen hackle. Lett nok til 4'r stanga rett før vi vender nesa hjemover etter en vakløs dag .
    2 poeng
  9. Jeg binder stort sett alle mine klekkere sånn ca. slik, bare enda enklere. Dubbing/bindetråd i bakkroppen og en cdc-loop over dubbet thorax. Varierer bare farge og størrelse slik at fluene dekker mygg og døgnflueklekkere. Tar null tid å binde, men min soleklart største fiskefanger. En dyp bakkropp godt under vannflata er tilsynelatende uimotståelige enten det er mygg eller døgnflueklekking. I likhet med deg har jeg ofte tenkt på at disse klekkerne flyter "feil" i en døgnfluesammenheng, men så lenge fisken slurper de i seg så gidder jeg ikke gjøre noe med det. EDIT: Bildet er forøvrig fritt sakset fra den store verdensveven. Ikke mitt skaperverk altså.
    1 poeng
  10. Under en intens klekking hvor fisken maskinvaker på klekkere, så tror jeg rett krok er fornuftig. Det finnes en del svakt buede kroker som kanskje er mer riktig, men i de mindre størrelsen har de et veldig trangt krokgap. Derimot kan det nok være slik at ei flue på en kurva krok (type 2488, 2487, 212tr) kan få fisk til å stige opp til overflata fordi det er åpenbart at de ikke kommer til å lette med det første.
    1 poeng
  11. Det der tror jeg er marginalt viktig. Vi snakker om 1-3 milimeter forskjell. Bryter bakkroppen med rett krok så stikker den ned helt til noe bremser i thorax. Det samme på kurvet krok. For min del er det langt viktigere å ha rett type krok til størrelsen på flua, utseende, og hvordan den kroken fungerer under praktisk fiske.
    1 poeng
  12. 2 av 5 slike jeg bandt i kveld. Jeg får lage noen med intvinna mono også da Truls! Her er oppskrift på flua: https://www.fluefiskesiden.no/fluebinding/rs-exhausted-damsel/
    1 poeng
  13. Når sola sto på sitt høyeste i dag så ble det ganske så deilig i le. Det betyr at en skjermet bukt hvor sola får skikkelig tak, gjerne med litt trekk av fralandsvind rundt kan bli varmet opp til å holde en del plussgrader. Er bunnen mørk, eller av mudder, og gjerne noen mørke steiner så blir disse raskest varmet opp av sola. Litt trekk fra land skyver overflatevannet vekk fra land, og varmere vann fra dypet kommer noe mer opp. Det bør ikke være mye vær som regel, for da rekker ikke sola å ta tak heller, men kombinasjonen av dette kan gjøre sitt til at sjøørreten tar seg en tur opp på grunna. Der kan den finne en og annen loppe og ålekvabbeyngel. Og det er inne på grunna det er mest gøy å jakte sjøørreten, da må man gjerne snike seg litt rundt, holde lav profil følge med på hva som skjer og ikke minst : fisk av rett langs der du kommer til å vade langs, og innover! Andre muligheter er plasser med en del strøm, hvor dypere vann blir presset opp mot for eksempel en grunne. Der er vannet varmere enn områdene rundt, og ørreten vet å utnytte det til sin fordel. Er ikke veldig mye som skal til, et par tre grader opp kan holde i massevis. Men det er nå først og fremst inne på grunna jeg helst ønsker å finne den og selv relativt grov ørret kan ta turen inn. Nå har jeg ikke fått fisket på lange tider, og det har man ikke godt av... «All work and no fishing makes truls a dull boy»
    1 poeng
  14. Crawfish orange zonkers, Ahrex NS110 #4 & #6 http://flyhooks.org/ahrex/ns110-streamer
    1 poeng
  15. Spesielt det siste halvåret har jeg ikke vært noe flink til å dele sjøl, men jeg fatter alikavæl ikke at folk heller velger å sitte på facebook og dele erfaringer i laaange innlegg. Innlegg, informasjon og kompetanse som til slutt bare ender opp i tåkeheimen, som det meste annet på en såpass uoversiktelig plattform... Jeg synes dessuten at diskusjons og skrivedelen av forumet bør åpnes for alle igjen, betalende eller ikke betalende. Jeg betaler gjerne den tohundrelappen i året uansett, og det trur jeg også mange andre er villig til å gjøre. Så kan man evt heller flytte begrensningene til et annet område, hvis det skulle være nødvendig. Friskt blod blir sjelden feil i en slik sammenheng, så det vil bidra til å øke mangfoldet, trur jeg.
    1 poeng
  16. Det er brukerne som må drive forumet på ffs . . . Sånn har det alltid vært, og sånn må det være. Som Eirik er inne på, så er det en trend at det ikke lenger er høy aktivitet på noe debatt-fora, så det er ikke noe særskilt for ffs. Dette gjelder ihvertfall alle andre fora jeg har fulgt, enten det er fluefiske, musikk, eller hva som helst. Den trenden kan jo snu i fremtiden for alt jeg vet, og jeg tror ikke fb vil være like populært for alle i uoverskuelig fremtid heller. Som Marius nevner så er det fb generelt jeg siktet til i mitt første innlegg som har blitt platformen for å dele hva det måtte være, og man må bare akseptere det. Ingenting tyder på at de forskjellige fluefiskegruppene på fb på noen måte kan erstatte ffs slik det var i sin storhetstid, og aktiviteten her på den tiden var nærmest et fenomen i seg selv.
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...