Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Maяɪus_A_Book

    Maяɪus_A_Book

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      13

    • Innlegg

      2 466


  2. Rune Stokkebekk

    Rune Stokkebekk

    Administrators


    • Poeng

      8

    • Innlegg

      6 150


  3. Geir Johansen

    Geir Johansen

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      6

    • Innlegg

      1 517


  4. Jonas Eilertsen

    Jonas Eilertsen

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      4

    • Innlegg

      128


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 14. mars 2017 i alle områder

  1. Jeg er i en "unyttig" periode på fluebindingen nå, sliter med å finne på noe lurt. Har nemlig laget mesteparten av det jeg trenger. Da blir det mye fjas og gjerne tilbakeblikk. I dag kom jeg over hollow body sakene som TMC kom med i 2007 eller 2008. Jeg husker godt når det der kom. Da hadde jeg nettopp blitt ferdig med en lungebetennelse, kan aldri huske å ha vært så slapp før. Men jeg fikk til å lage noen fluer. Og når jeg ble kvitt skiten, nok til å fiske så fikk jeg stabba meg opp til det lokale vannet. Bellyboat var ikke tema så jeg ble sittende på land. En og annen vulgata klekka og plutselig et vak! På med "modellflyet" og ut me'n! 3 sekunder lå den på vannet før en kilosørret kom opp og henta den meget elegant. Tilslaget var totalt fraværende og fisken rakk å spytte ut flua. I de neste par timene så skjedde det ikke så mye, et og annet vak utenfor kastehold og jeg prøvde meg med ventefiske. Det var en tålmodighetsprøvelse av de skjeldne. Linnærla synes nemlig denne flua var veldig spennende og plukka den opp HELE TIA!!! Jeg ble så lei at jeg tilslutt ga f. Jeg fikk flere fisker på disse fluene seinere men de var vel egentlig noe herk å binde og de vingene ble ganske fort krøllete. Og det er definitivt ikke fluer for offensiv kasting. Men nå har jeg laget en og det blir neimen ikke flere. Holdt på å kaste bindestikka gjennom vinduet her nå mens jeg prøvde å trekke av papiret som vingematerialet er festet på.. Jeg endte vel opp med å lage vannymfer med det opplegget, uten at den heller ble værende veldig lenge i boksen.. ;-)
    7 poeng
  2. Sto for tidlig opp på en fridag og ble dermed sittende på sengekanten og stirre tomt i veggen før jeg tok den lange turen inn på badet, mens jeg satt der kom jeg til å tenke på at jeg har sett noen bilder av, og hørt fortellinger om, zonker-reker. Det måtte jo bli en temmelig livlig flue, med tanke på at kaninhår er fantastisk under vann.. Dermed ble det en omvei innom binderommet på vei til badet. Her er en av fargene jeg bandt opp. Er en "first edition" så den skal finpusses, men alt i alt ble jeg meget fornøyd med testen i vasken. Dere må nok bare leve med at top gear durer i bakgrunnen på videoen som ligger link til under her. IMG_0926.MOV
    4 poeng
  3. Nye Simmsbukser som jeg håper vil holde meg tørr de kommende fem-seks åra... Sent fra min SM-G935F via Tapatalk
    3 poeng
  4. Sikkert mange som har sett og prøvd før, Men etter å ha sett davie mchpail på youtube i timesvis de siste dagene så måtte jeg prøve noen sånne, ble ikke så halvgærent synes jeg nå selv
    3 poeng
  5. Henta stanga jeg har ventet på en stund fra USA på posten i dag. Orvis Superfine Glass 8'6 #6. Nydelig stang som takler selv de største streamerne jeg har. Første glassfiber-stanga jeg har, blir nok ikke siste.
    2 poeng
  6. Har gått å lengta etter å prøve en Thomas & Thomas Aeros en stund nå. Da det ble lagt ut en 9 fot klasse 5 for salg nå, så klarte jeg ikke å la være. Stangserien skal ha en medium pluss aksjon, noe jeg finner meget tiltalende! Det er ikke så mye info å hente på nettet om stanga. Finishen er i alle fall helt rå! Gjett om jeg gleder meg til å sette på ei longbellyline på denne:
    2 poeng
  7. Prøvde meg på Runes Polychenille dansefluer i går (https://www.fluefiskesiden.no/fluedatabasen/471) Hadde ikke TMC 113BLH, så da ble det en annen lekker liten krok ved navn TMC 111 størrelse 16. Har dessverre ikke fotolys og mobilen ble brukt, men deler resultatet med dere likevel :-)
    2 poeng
  8. Mine forrige Headwaters holdt i nesten seks år med ganske dårlig vedlikehold og en del lapping. Visionbukser har jeg aldri klart å holde tette i mere enn to sesonger. Ønsker uansett oss begge lykke til med å holde oss tørre de kommende åra. Ps: Også hadde det vært interessant om du holdt meg/oss oppdatert på holdbarheten, så skal jeg gjøre det samma hvis interesse. Grattis med nye bukser [emoji4] Sent fra min SM-G935F via Tapatalk
    1 poeng
  9. Trodde også mine simms G3 skulle holde meg tørr i 5-6 år Holdt 3 år. Har nå bestilt meg vision ikon zip 2.0. 2 til prisen av 1
    1 poeng
  10. ØrretStreamer med stor S Skal fiske denne med hurtigsynkende line.
    1 poeng
  11. For å få kontrollert-, jevn-, fin akselerasjon og riktig oppspenning av stanga på lengre kast så mener jeg at økende arbeidsvei er måten å gjøre det på. Når det er sagt så trenger man ikke så lang arbeidsvei for å kaste ut et fluesnøre. Men for å holde+20m i lufta så må man øke arbeidsveien, forutsatt at vi snakker om fiskestenger her og normale liner/vekter. Når jeg tok instruktørkurs i regi av NJFF for tja. snart 20år siden eller no så var Lilleheim og Mæhle instruktører. Jeg synes begrepene og logikken til disse var enkel, effektiv og ikke minst den var lett å lære bort. Og folk lykkes med det. Det er ekstremkastingen til Matthias du snakker om Truls, han er også fan av kort arbeidsvei ala det å ta seg en slurk fra halvlitern og sette den tilbake på bardisken ;-) Ved å fokusere på et ganske avstivet albueledd, et feminint etterslepende håndledd og et kast som startet ved å løfte armen opp så unnviker man mange elementære kastefeil. Som f.eks. for tidlig overslag av stanga (kollaps), svært åpne linebukter (slår over for mye med håndledd) og griserumper pga. dytting med underarmen. Dette med å "legge igjen" stangtuppen er etter min mening det aller viktigste man kan gjøre og her syndes det nok mest. Veldig mange er veldig ivrig etter å slå over og gjør dette for tidlig. Resultatet er at man ikke utnytter stanga i nærheten av hva den er kapabel til. Dette er vel temmelig nært det Gøran A. prediker, bånndelen først i kastet så kommer resten av seg selv. På kort og mellomdistanse så holder jeg nok ganske lik vinkel på albuen og låser av. På lengre kast så får underarmen lov til å være med i bevegelsen. Helt enig med deg Anders, kniping i stanga funker, bruker det selv. Forsinket eller stor økning i hastighet på trekket mot slutten og nærmest stempling setter høy fart og kan gi skummelt smale bukter hvis det er ønskelig. Det spiller liten rolle hvordan man velger å kaste, kjenner man prinsippene om stangføring (rettlinjet) jevn akselerasjon og bråstopp så kan man finne på mye rart og det vil gå bra. Det meste kan kompenseres for bortsett fra disse 3 begrepene. Lars Chr. er en meget dyktig fluekaster og veldig hyggelig kar. Bra stil! Amerikaneren... ikke no spesielt imponerende. Så for lite enhånds til å si noe egenlig... Ser ut som han starter framkastet for tidlig, "smyger". ;-)
    1 poeng
  12. Fant en Orvis Superfine Touch 804 liggende på en utløpt annonse på finn.no fra 2014, klarte ikke å dy meg og sendte en melding med en gang. Da ble det plutselig et spontankjøp og en lekker stang til en veldig god pris!
    1 poeng
  13. ..En tråd for dyrking av økonomisk uansvarlighet.. Henta på posten idag: Danielsson Midge 0-4 med ekstra spole.
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...