Gå til innhold

Vinnerliste

  1. RolvS

    RolvS

    Styret - øvrig


    • Poeng

      5

    • Innlegg

      1 558


  2. Pål Hedenstad

    Pål Hedenstad

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      3

    • Innlegg

      1 144


  3. -Lars-

    -Lars-

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      10 780


  4. Truls

    Truls

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      5 261


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 21. okt. 2017 i alle områder

  1. Folks, I avdeling for ting å tøyse med på lørdager - jeg så en video på 'tube med en artikluert libelle fra Ruben Martin hvor selve metoden for å artikluere så litt fiffig ut. Jeg tilpasset teknikken hans til ting jeg hadde forhånden - binders og litt grov backing. Her er framgangsmåte for å lage en artikulert nymfe etter denne metoden, litt fritt etter Berulfsens vulgata-nymfe. 01 Del opp en binders. Bevar en 'krokbøy' på delene, det gjør tinga enklere å holde orden på i stikka. Tilpass lengden på delen du bruker litt etter hva du skal lage. (Ruben Martin tok her en krok og klipte av krokøyet. Binders er visst ikke så utbredt 'over there'.) 02 - Ta en bit backing, og tre denne innpå bindersen og fest med bindetråd. 03 - Bind bakparten til nymfen du ønsker lage. Her en hareøre uten hareøre (tan SLF-Squirrel i steden - raskere å ta fram.) 04 Sett i en krok - her en TMC112TR i #11, og monter halen. Klipp av 'krokbøyen.' Her har jeg tusjet backingen for å matche flua bedre. En dråpe Zap-a-Gap for å få det til å sitte. Jeg har ikke fasit på hvor det er best å montere - men hodet på bakparten i fluks med krokbøyen synes så langt å gi nok bevegelighet uten å bli for lang. Dersom det er for kort avstand begrenses bevegeligheten til bakparten veldig mye - noe som ødelegger poenget litt. 05 - Lag forpart på kroken til slutt. Dubb bakparten slik at det er mulig å børste ut litt fiber til å dekke litt over leddet. Jeg innbiller meg at dette fungerer for å etterligne gjellene til f.x. vulgata-nymfer. Vi får se til våren... Fiks ferdig nymfe! Jeg trenger noen forsøk for å få proposjoner riktige - men jeg er sterk i trua! Har bundet en streamer etter samme modell også - det blir noen slike i boksen min til våren.
    5 poeng
  2. Handlet inn 10 m spoler, klare strømper fra en lokal el grossist, 3 mm innvendig tykkelse passer de fleste snørene. Krymper strømpa over området som skal smeltes, ruller og former skjøten før det varmes for å sveise sammen. Etter skjøten er kald, snitt i ytterdelen av strømpa som ikke er krympet og trekk den av, vips og du har en fin holdbar løkke. Blir løkka mørk i coatingen og stiv har du brukt for mye varme, prøv på nytt.
    2 poeng
  3. Trygt og trygt. Boksen ble flyttet utendørs i går. Det er et eller annet som foregår inne i boksen. Ser ut som om det er noe som er i ferd med å sprenge seg ut. I tillegg til at både bunn og topp buler, har det nå blitt bulker i lokket. Noe inne i boksen som forsøker å presse seg ut. Litt vanskelig å se på bildet. Det er værre i virkeligheten Det er visstnok forbudt å åpne slike bokser i enkelte svenske borettslag. Om noen er interessert i en boks, er det bare å komme å hente den før jeg leverer den inn som spesialavfall.
    2 poeng
  4. Ser ut til å være vanskelig å få tak i b2t-blanks. Har nok firrere uansett, men ryker på en om det dukker opp en til salgs. Den serien er jo erstattet med B3LS og en sånn en har jeg kjøpt meg. 7,6 fot klasse 3. Med andre ord en skikkelig finfiskestang. Dette regner jeg med at blir selveste gromstanga i området jeg fisker mest. Der trenger man ikke de største kastelengdene, og det skal være rå å kjøre fisk på. Klingen er dyyyp, jevn til tusen. Meget smooth, følsom og rett og slett herlig. Den skal bygges med de beste komponentene og kvaliteten skal være top notch. En klassisk skjønnhet. Her legger jeg lista høyt for meg selv, og alt skal være 100%. Det fortjener denne klingen! Snellefestet er lemke LC1, den skal ha snakebrand universal ringer i samme farge og jeg har kjøpt 3 batcher med kork i flor-grad hvor jeg soterer ut de beste fra alle.
    1 poeng
  5. Spør Lars i tråden hans. Tipper han vet ett og annet om oppbevaring av surstrømming. Sent fra min F8131 via Tapatalk
    1 poeng
  6. En annen ting som burde vært standard på alle bindestikker på pedestal er et teleskopisk stag - som det er på TMC Blue Vice II.
    1 poeng
  7. Kom vær og vind! Kom kuling, kom bølger! Høststormer og springflo. Tunge skyer og regnvær. Kom kalde fingre, kom sjøsprøyt og tanglukt! Kom herlige adrenalinkick fra et oppkomme etter en stor ørret som snur i det flua løftes fra vannet! Kom salt sjø, harde hugg og heftige fighter. Kom varmen fra å lykkes. Med å lande en blank sjøørret. Nå kan det bare komme! Jeg er klar!
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...