Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Bounce

    Bounce

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      5

    • Innlegg

      460


  2. RolvS

    RolvS

    Styret - øvrig


    • Poeng

      3

    • Innlegg

      1 555


  3. rusvens

    rusvens

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      277


  4. Terje Bendiksby

    Terje Bendiksby

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      1

    • Innlegg

      859


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 04. jan. 2019 i alle områder

  1. Ved hjelp av rester av lister og litt arbeid, så fikk jeg plutselig orden og oversikt over bindetråden.
    2 poeng
  2. Romjulen er tiden for byggeprosjekt. Denne gangen har jeg vært mindre opptatt av dokumentasjon (metodene er jo de samme som ligger i tidligere trådene, så der går dere ikke glipp av så mye), og mer av fremgangen. Dermed er egentlig stangen nesten ferdig, men starter tråden likevel med bilde av startfasen. Emnen er Epic 580 i "mocha", og trådfargen ble grønn. Dette kan da bli "kaffe under julegranen".
    1 poeng
  3. Her er en artikkel som oppsummerer faktorer som kan påvirke utfallet: https://www.troutprostore.com/class/color_vision_trout_eyes Ultrakortversjonen er at Ørretens tapper har andre følsomhetsområder enn mennesker, og at ungfisk faktisk har en ekstra tapp som fanger opp UV-lys. Et relatert tema er nattsyn - Jeg ble overrasket over å lese at tilpasningen til nattsyn i ørretøyet er knyttet til at tappene trekkes bak stavene - det er jeg ikke i stand til å tro på uten videre, i alle fall ikke uten å finne det i tyngre kilder... Nå vet jeg strengt tatt ingenting om hvordan denne tilpasningen skjer i noen øyne, og om beskrivelsen stemmer er det i så fall veldig fascinerende!
    1 poeng
  4. Jøss, stort emne dette tydeligvis! Det hadde kanskje vært lurt å fått tak i den boka! Takk for tipset!
    1 poeng
  5. GH’s på Partridge N2 #1 krok og en Jock Scott Dee variant
    1 poeng
  6. Jeg funderer på å kjøpe denne: http://www.adlibris.com/no/bok/the-new-scientific-angling---trout-and-ultraviolet-vision-9780984086306 Den har visst i alle fall noen svar
    1 poeng
  7. Denne der lang men interresant: https://midcurrent.com/science/to-uv-or-not-to-uv/
    1 poeng
  8. Tja. Mattilsynet, som er rimelig anti CnR, har til nå ikke følt seg sikre nok på utfallet av en slik rettsak til å gå til skrittet og anmelde noen. *mickdrop*
    1 poeng
  9. Nest siste fase på gang. Krokholder og tråd-wc er på plass. Tip-toppen var for liten til emnen, så må venten noen dager før stangen blir ferdig.
    1 poeng
  10. ...og litt grønnt måtte man også få inni håndtaket.
    1 poeng
  11. Håndtaket ble nok engang litt sånn Ritzig. Ikke helt ritz, synes jeg, heller sånn utstrekket kjernkraftanlegg.
    1 poeng
  12. Første gangen jeg skal bruke treinnlegg, har vært lat og bare brukt helmetall inntil nå. Synes å ha blitt gansk ok.
    1 poeng
  13. En streamer på en myk klasse 4 vil nok aldri bli digg å kaste med så sant ikke streameren er veldig liten. Jeg pleier og ha med meg to stenger inn i skauen, en tørrfluestang, og en streamertang med synk3 line. Streamerstanga er en femmer som er god å kaste små zonkere i krok 10-8 med. Skulle det bli for vinglete er ofte en kortere og/eller tjukkere fortom tingen. Når jeg binder zonkeren slik jeg liker den pleier jeg å tynne ut tykkelsen på stripsen. Klipper den ofte på langs hvis pelsen blir for tjukk. Børster alltid icedubben godt ut så fibrene kommer skikkelig ut og frem. Når flua er ferdig børster jeg alt hardt oppover så icedubben stekker seg oppover med zonkerfibrene. Deretter fukter jeg fingrene og gnir icedubben inn i zonkerstripsen, akkurat som du ruller en "bobb" med fingrene. Dra og ruller bakover så fibrene blander seg skikkelig godt. Jeg synes hele flua får et sånn fint skjær av blankt fiskepreg over seg når jeg gjør det sånn her. En annen ting, her har jeg lagt en tynn stripe superlim på icedubb-ryggen før jeg la over og bandt ned stripsen. På den måten limer stripsen seg fast til kroppen og tåler da litt røffere gnikking uten at noe skulle løsne. På denne under har jeg brukt ett sånt ferdighode som tres på i etterkant når flua er ferdig. En dråpe lim på knuta ved krokøyet låser fast hodet. Øynene følger ikke med så her må det kjøpes noe ønskelig ved siden av. Disse hodene gjør at du slipper uv-limet og det er jo digg egentlig. Pakka med luksushoder er kjøpt på Gero. Et bilde eller to sier mer enn tusen ord sies det. Opp med fibre og børste ut icedub for harde livet. Fukte flua og gnikke gnikke. Flua ligner en liten kjyte og jeg har tatt mange ørreter i kulpene på denne her. Husk en remse bly i brøstet på'n så du får flua ned i kulpen.
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...