Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Rune Stokkebekk

    Rune Stokkebekk

    Administrators


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      6 145


  2. eide

    eide

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      1

    • Innlegg

      536


  3. knut

    knut

    Medlem NFF - 2017


    • Poeng

      1

    • Innlegg

      502


  4. Truls

    Truls

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      1

    • Innlegg

      5 256


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 29. mars 2021 i alle områder

  1. Det å basere fiskekultivering på rappoerter er temmelig håpløst. For mange gidder ikke og data man samler inn mangler mye verdifull informasjon. Skal man kultivere vann og få et godt bilde av status så må man rett og slett fiske der selv og knytte til seg personer som kan være med å fiske der man ikke rekker selv i tillegg. Slik praktiserer jeg/vi i våre vann. Får man besøkt vannet noen ganger ila sesongen på gode tidspunkter så får man en ganske god pekepinn på tetthet, kondisjon og vekstrate. Status på et vann forandrer seg ikke over natta heller så i mange tilfeller holder det lenge å besøke vann hvert andre år eller skjeldnere. Kommer litt av på hvilke tiltak som er gjort og status som var. En viktig del av kultiveringen er å følge visse generasjoner fisk man setter ut. Kan gjerne finneklippe et utsett av f.eks 1-åringer og ha de som referanse. Kan være smart i litt større vann hvor det er naturlig å sette ut fisk hvert år. Vekstraten sier noe om tilgangen på mat, og hvordan man kan forvente at bestanden utvikler seg, slik at man kan "designe" vannet litt selv og skape en fin balanse mellom ulike generasjoner fisk. Før drev vi med prøvefiske, resultatet av det gir en pekepinn på noe, men hvor man satte garna sier vel nesten mest. Kan dog få litt innblikk i generell kondisjon etc. og status på abborbestanden hvis det er interessant noe jeg mener man ikke skal bry seg så veldig mye om. Så det har vi mer eller mindre kutta ut.
    2 poeng
  2. Nei, flere av de store vannene blir ikke kultivert, annet enn at de tar stamfisk fra tilløpselvene i noen av de. Fiskefaunaen er også forskjellig fra Rune S sitt område. Mange vann i Oslomarka har ikke bare ørret og abbor, men også røye og store mengder sik, og i enkelte også mort. Med andre ord langt mer utfordrende. I slike vann er prøvegarnserier nødvendig for å få en bedre oversikt, hvis man da ønsker å kultivere.
    1 poeng
  3. Tja hot og hot. Noen nymfer før frokost. En variant av Egan’s Surveyor Tmc 2457 #12 UTC 70 Red PT i halen Semperfli Dirty Bug Yarn Caddis Pupa Uni-Mylar Pearl #10 Samt noe få etterlengtet varianter av marflo Tmc 2457 #10 og #12 UTC 70 Red Semperfli Dirty Bug Yarn Caddis Pupa Uni-Mylar Pearl #10 kommer til å binde opp noen flere marflo i andre farger men syns den caddis pupa er fin.
    1 poeng
  4. Jeg har hatt lyst til å få en førleksgjedde i god kondisjon. Og da må man prøve. Gjedda er for det meste treg i kaldt vann, men jeg hadde et håp om at det kunne være litt aktivitet i værskiftet som kom. Jeg prøvde meg i litt dybde ikke så langt unna en vik hvor det er gyting på vårparten. Halvrolig trekk med begge hender og synk 3 så dro det plutselig til noe alvorlig, som bare gjedda kan. Ble ikke noen voldsom kamp men ved et par anledninger så brukte den både tyngde og kraft i et par utras. Tipper den er i overkant av 7 kilo, kanskje opp mot 8
    1 poeng
  5. 1 poeng
×
×
  • Opprett ny...