Jump to content

Leaderboard

 1. Jarle TL

  Jarle TL

  Medlem NFF - Standard


  • Points

   3

  • Posts

   1415


 2. RolvS

  RolvS

  Styret - øvrig


  • Points

   2

  • Posts

   1540


 3. Rune Stokkebekk

  Rune Stokkebekk

  Administrators


  • Points

   1

  • Posts

   6136


 4. knut

  knut

  Medlem NFF - Standard


  • Points

   1

  • Posts

   502


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 08/25/22 in all areas

 1. Det ble en bonustur i elv helga 19-21.aug. Nydelige forhold fredag ettermiddag og lørdag, men dessverre stor vannstand og økende etter forrige ukes regnskyll. Søndagen blåste bort. Noe vårfluer i alle størrelser, noe Dinocras og en bråte andre, mindre steinfluer, og et ganske jevnt tilsig av små (str 18-20), lys oliven døgnfluer. Hadde lave skuldre og få forventninger, og gledet meg mest over teltliv og cowboyfrokost på stormkjøkkenet. Fant noen fisk som vaket, men meget få som var steady disse dagene. Og slik er det vel i slutten av august 🙂 Resultatet i håven ble kun en "tellende" fisk på nøyaktig kiloen. Den sto i en bakevje og spiste både døgnfluer og vårfluer på den blanke overflaten. Selv var jeg strålende fornøyd etter en helg ute i det fri! Det kommer rapport fra "fiskeuka" i jun/jul når jeg får tid!
  3 points
 2. 2022 er Bibio Pomonae(russeflue) år og da er fjellet og Hardangervidda spesielt interessant. Bibio har 3 års syklus hvor 2019 var veldig beskjeden når det gjelder sverming. 2016 derimot var helt episk med tapeserte vannflater på vidda. Rett og slett for mye og fisken sluttet å vake. Spiste seg antagelig stappmett på synkende individer. Onsdag forrige uke bar det til fjells på vidda for å lete opp bibio, men vinden var ganske så hard og er det noe bibio ikke liker er det nettopp vind. Det gjelder da å finne vann med litt bratte solrike lekanter slik at bibio tør å ta til vingene. Allerede torsdag fant vi et slikt vann litt høyere i terrenget. Her svømte ørretene tett på land på en 100 m strekning, og de konkurrerte med å plukke de bibioene som havnet på vannet. Krystallklart og grunt vann gjorde det hele veldig visuelt og nærmest optimalt. De neste 2 dagene stilnet vinden og det dukket opp litt bibio rundt de fleste vannene , vel å merke de litt høyereliggende. Her var det bare å prøve ut forskjellige versjoner av bibio som jeg hadde med meg og alle fungerte. Fisken var ikke kresen og det er mest av den såkalte Rjukan typen ørret(rødbrun prikket) i dette området. Det ble noen fine fisker i et helt nydelig vær og vakker natur. Dessverre er det 3 år til neste bibiosverming på vidda.
  1 point
 3. Kan dele dette øyeblikket og da. IMG_9911.MOV Jeg fikk to kast på den, før den syntes det ble for mye mas og skjena rolig lengre ut i elva.
  1 point
 4. Den første fiskeuka regna bort for meg, så jeg må skvise det siste ut av sesongen nå. Fikk en tur i helga og jeg kunne ikke klage på forholda. Blåste en del på lørdag, men greide da finne en stille flekk i ny og le. Endte opp med tellende fisk hver dag, med de to største på 9hg. Fint å kunne spe på med ei helg eller tre utover sesongen, når Selveste Uka i praksis resulterte i en dag meningsfylt fiske. Jeg skulle nok gjort som Rune over og testa en liten brun en - klekka jevnt og trutt med noen små brune i det ene strekket av elva. Vespertinaen står i skauboksen. Men det var ikke krise - de lot seg by opp til dans med en liten oliven shuttlecock eller cdcmyggen. Om jeg ikke blåste fisken først på grunn av uvettig vading eller tøysete kasting 😆 Denne sto og vaka midt på et stort flatt stilleflytende område med sandbunn og krystallklart vann. Langt flyt fra godt oppafor ble løsningen.
  1 point
 5. Elvefiske anno 2022 ja, DÆVEN DET HAR BLÅST MYE! Jeg har vært et par turer oppi dala og vil vel si at mer enn halvparten av tiden har vært preget av mye vind, korte vinduer for fiske, ganske sparsomme klekkinger og mye vann 🤣 Men det har da stort sett blitt litt fisk læll med litt fin variasjon i fluer og teknikk. Her er en ganske fin fisk fanget forrige uke som sto å beitet på små døgnfluer krok 18/20-22 på en plass jeg ikke har viet mye tid.. Mye vind gjør noe med kreativiteten og jammen fant jeg ikke et par nye go-plasser i elva i år også takket være det. Jeg fanga den på vespertinaen min på krok 19 som jeg også bruker mye i elva når det klekker små mørkebrune døgnfluer som B. Niger eller B. Digitatus.. (Flua til høyre foran på boksen).. Jeg mener at det er hends BQ nr. 10 over brun sheer bindetråd som blir bakkroppen der... Jeg har hatt mye flaks med den 🙂
  1 point
 6. Snapchat-765924249.mp4 900 gram på hoven og sprek i kaldt vann fra fjelle. Årets første i elv 😊
  1 point
×
×
 • Create New...