Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Eirik Rusten

    Eirik Rusten

    Administrators


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      3 596


  2. Truls

    Truls

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      5 257


  3. Jon Arne Tomter

    Jon Arne Tomter

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      1

    • Innlegg

      136


  4. Rune Stokkebekk

    Rune Stokkebekk

    Administrators


    • Poeng

      1

    • Innlegg

      6 145


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 29. sep. 2022 i alle områder

  1. Det er lettere for en ørret i sjøen å nå en vekt på to kilo enn det er for en ørret i ferskvann. I ferskvann er du avhengig av at habitatet tillater det mht næringstilgang, mens man i sjøen er avhengig av å fiske i rett habitat for å komme i kontakt med dem, om man fisker spesifikt etter disse vel og merke. Det er enormt mye vann i sjøen, og det er ikke mange ørreter på over to kilo (tenker spesifikt oslofjorden) så å finne de er litt som nåla i høystakken. Så det spørs hva man skal prioritere. I tillegg så flytter disse fiskene seg mer eller mindre kontinuerlig, bare sånn for å gjøre livet litt mer interessant og uforutsigbart... jeg sa litt om biotoper i forrige innlegg i tråden, det er litt nøkkelen om man går målrettet til verks. Husk synk 3... Selv liker jeg å fiske på steder jeg synes er visuelt flotte og områder som jeg trives å være i først og fremst, men også steder som har interessante/spesielle og varierte biotoper, og jeg har funnet noen slike steder hvor man også kan være rimelig sikker på å treffe på fisk på stort sett hver tur, og også fisk som det er litt fart i, og jeg treffer regelmessig fisk på mellom 6-700g og opp til litt over halvannen kilo. Men sjøørreten vandrer gjennom sesongen, så man må vite hva som gjelder ut fra årstiden. Jeg pleier som regel å slumpe borti en eller to slike i løpet av sesongen ved 'vanlig' fiske (de siste årene har det blitt langt færre turer dessverre) men kan treffe de mer hyppig om jeg fisker utelukkende etter stor ørret, noe jeg sjelden gjør... det er mer interessant å treffe på litt mer action og jeg liker å være på farten hele tiden, og som sagt så velger jeg heller en naturflott plass med ulike biotoper innen kort hold. Fiske sjøørret er så mye mer enn et mål eller en strek på en vekt. Først og fremst er biologien til sjøørreten så utrolig fascinerende! Antall timer tør jeg ikke tenke på mellom hver tokilos, bestandene er ikke som før hvor det var ganske vanlig å treffe på ørret over to kilo. Men det kan være mulig å komme dit igjen, om man verner fjorden så det er overflod av mat, restaurerer bekker, og ikke minst begrenser uttaket av stor fisk! Jeg ønsker meg økt minstemål (45cm) , og innføring av maksmål og baglimit. Det er tiltak som ville gitt mer stor fisk. Er man så heldig å få en skikkelig stor sjøørret - så sett den ut igjen! Slike fisker vokser ikke på trær.
    2 poeng
  2. Har ikke noe problem med å se poenget ditt! Jeg liker selv harren best når ørreten er fredet. Men samtidig må jeg innrømme at noen ganger er det den siste vellykkede harrturen om høsten jeg husker best utover i de mørke månedene med snøfokk og ulende nordavind! 😊 Så det kan være særdeles viktig å få den med seg!
    1 poeng
  3. For alt jeg vet er det "lettere" å finne 2kilos sjøørret enn brunørret. Er i alle fall ikke enkelt på brunørret, og jeg gidder ikke å bruke tid på finne habitatene hvor de herjer. Jeg har fått en stykk tokilos hele mitt liv, de aller aller fleste kilosfisk jeg får ligger mellom 1,0 og 1,4 kilo. Jeg vet om et par vann/elv som kan huse tokilos, men har aldri forhåpninger om slikt når jeg er der. Og jeg gidder/kan ikke la min turer styre etter dette. Jeg liker å fiske på småkilos, og det under også, og holder meg gladelig til dette. Hadde det vært større muligheter for tokilos rundt om, så kanskje jeg hadde håpt på dette litt oftere. Tror uansett jeg ikke ville rekt land og strand rundt for å fiske på dem Er det like vanlig med tokilos SØ som enkilos brunørret, ville jeg skjønt greia med å ønske seg tokilos litt oftere enn aldri.
    1 poeng
  4. Dette med 2kgs er ganske seig grense når du bor sentralt på Østlandet. Klart man kan få det hvert år hvis man legger fokuset på det, bruk sommeren i Rena eller noen super næringsrike vann med kalk i... Men jeg liker nå visuelt fluefiske, fiske på ulike steder, ulike klekkinger, vakende fisk.. Og det byr seg ikke flust med muligheter til å knuse den grensa ila året på de steder jeg fisker og de fleste steder jeg fisker eksisterer de ikke. Det går ofte en grense rundt 1,5 og det å komme seg over den er svært sjelden de får til. Men det skjer jo og det skjedde igjen i år, sist var i 2018, åra før der noe oftere enn 4 år mellom... Men som sagt.. jeg legger ikke så stor vekt på det med 2kgs, fisk på 1-1,5kg er det ikke noe feil på og de blir det faktisk en del av. Hva antall turer ut angår så er jeg vel oppi 65 ganger ut med stanga hittil i år siden 16 april. 12 dager i elv og resten i stille vann. Tipper jeg runder av sesongen med rundt 75 turer, skal heldigvis få pyntet litt på antall elvedager om litt. 😆
    1 poeng
  5. Vi får se hva finner på neste år. Problemet med å ta det tidligere enn omtrent midt i oktober er at jeg personlig er usikker på om jeg har lyst til å kaste bort en finfin fiskehelg etter brunørret på harr i Trysil Det begynner å bli, trenger ikke men kanskje, å bli noe dårligere i midten av oktober. Begynner i alle fall å bli litt kjei da, og kan fort like en hyttetur i stedet
    1 poeng
×
×
  • Opprett ny...