Gå til innhold

Fiskertom

Members
  • Innlegg

    24
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Alt skrevet av Fiskertom

  1. Vanskelig å svare på, da jeg ikke helt kan huske sist jeg knærta en fisk........
  2. Payne er trivelig.. Har blitt lagd flere 100 på de formene! Husk at den er relativt bløt i bunnen så det er viktig å kompensere for hulbygginga. Vil anbefalde en litt kraftigere stang for å få fullt utbytte av hulbygging. #5 el. 6 8' + Når det er sagt så er 100 en trivelig liten stang
  3. Takk igjen. Gutta på Sweetgrass sitter på ekstremt mye kunnskap så det blir jeg som kommer til å lære...mye. Skal prøve å komme med litt info og greier etterhvert, men er usikker på hvor mye i forhold til reklame o.l.
  4. Takker gutter! Har rett i det, Oddbjørn. Var der på et slags jobbintervju........ Jeg tar i mot bestillinger, Raymond. Mine stenger starter på 6500,-. Sweetgrass starter på $ 2000 Skal prøve å holde kontakten med venner og andre kjente fluefiskere.........
  5. I og med at jeg selger en del utstyr for stangbygging har jeg fått en del feedback fra folk, folk som har stenger i bestilling hos meg og andre, som lurer på om jeg skal slutte å bygge. Jeg har absolutt ikke tenkt til å slutte. Det er faktisk det stikk motsatte! I midten av september så flytter jeg til Montana, USA for å jobbe for Sweetgrass Rods. http://www.sweetgrassrods.com/ Da blir det litt mere ordna forhold enn det har vært de par siste åra. Northern Lights Bamboo kommer fortsatt til å bestå og jeg vil fortsatt lage stenger med den samme filosofien som jeg har hatt. Samtidig vil jeg takke alle som jeg har møtt og blitt venner med og synes en del folk kan komme på besøk! Et ydmykt bukk Thomas Simarud Northern Lights Bamboo
  6. Jeg hadde blitt trist og lei meg hvis mine venner på Nordisk måtte stenge pga av at alle skulle bestille fra Usa. For dere som bruker bl.a. Jarle & Bjørnar og Grandes gjelder vel det samme. Hadde blitt jævlig fett den gangen $ stiger og det er ingen butikker igjen i Gnore. Det var et slagord en gang som het "think globally, act locally".... Det gjelder fortsatt.
  7. MEEGET godt innlegg og veldig ærlig fra en som er i bransjen. Legg dere første avsnitt på minnet folkens. Det er slik bransjen for de store aktørene fungerer. for de så handler det ikke om kjærligheten til fluefiske, kun om å spise eller bli spist.
  8. Erik, du har sikkert rett i mye av det du skriver, men det er et problem; hvem selger? Bortsett fra SA har jeg ikke sett noen av de i sjappene. Jeg har vært godt fornøyd med Stroft. Den er slitesterk, sterk og den blir ikke rynkete når jeg knyter. Rio er det stikk motsatte.
  9. Fiskertom

    flytemiddel?

    Jeg bruker CDC-olje og gel på alt. Nå bruker jeg ikke hackle da. Gidder ikke å ha 100 bokser med greier......
  10. Jeg liker en #5 i 8' til 8' 6". Rolig og dypere aksjon. Det hender jeg bruker en 7' 9" #4. Ikke fordi det er noe poeng, men fordi den er jævlig god. Foretrekker gjerne en longbelly line. Liker også å ha masse backing (godt over 100m), ikke fordi jeg trenger det, men det gir ekstra trygghet. Stroft er et must. Det samme er CDC-fluer.
  11. Gjelder alle med snellefeste i tre og mest de som ikke er stabilisert, deriblant Sage og Northern Lights Bamboo (som er mine stenger). Og så får vi tåle at det kommer kritikk:)
  12. synteter funker bra. Tre sveller, også de stabiliserte, men i mindre grad. Til gjengjeld så er de stabiliserte tyngre og ser litt plastikkaktige(Winston f.eks). Så skal du ha et håndtak og snellefeste som er max. funskjonelt så veldger du syntetinnlegg og burlkork(tungt). Personlig så velger jeg ustabilisert tre og vanlig kork. Burl synes jeg ikke passer på bambus
  13. Ha ha! Det var supersmart! Jeg driver å skifter snellefester og kork på stengene til kompisene mine hele tida og som du sier så er det stort sett et helvete å få greiene av. Spesielt på Winston. De fester for at det skal sitte. På Diamondback og Sage detter det av under fiske så de går greit.
  14. Har snakka en del med Arild om det her og det er ikke så lett å finne info og rester etter verkstedet. Men jeg har fått en del tips om folk jeg skal snakke med. Både her og andre steder har jeg fått en del hjelp. Takk til alle!
  15. Stanga di var ikke tørr når du la den i tuben. Det må den være. I tillegg så bør du ikke skru på korken til røret. Tre og kork er naturmaterialer som reagerer på fukt over tid.
  16. Er egentlig ikke opptatt av dette. Vil heller ha fluer som tar fisk og derfor bruker jeg kun CDC som vinger og hackle og også som kropper til vårfluer/steinfluer. Hvis du vil ha solide fluer kan du lage de i balsa og epoxy. De har levetid som en sluk. Kanskje de tar fisk i ny og ne også.
  17. Takk for tips! Det er notert.
  18. Jeg har et spirende prosjekt gående om Sigurd Vangens stangbyggerkarriere. Jeg trenger all den hjelp jeg kan få. Det være seg bilder, historier, utstyr eller tips over hvor jeg kan finne det. Det er en tragedie at ingenting etter hans verksted har blitt tatt vare på.
  19. Kom en hyggelig kar innom fra Dagens Næringsliv innom på stangen vår i går. De har en veldig bra vinspalte så jeg stilte meg til disposisjon! Han har satt sammen en liten, men ganske bra film som kan ses på deres nett-tv. Den heter "Fluefiskets ytterpunkter" .Arild fra Zpey viser sine greier, Pål Mugaas kaster og snakker ,og jeg viser og snakker litt om bambus http://www.dn.no/dntv/nyheter/article1367976.ece For ordens skyld, jeg har testa Zpey sin stenger og det funker. De er også veldig hyggelige gutter og jeg ønsker de alt godt og synes det er kult at noen i Norge starter med noe innen fluefiske og at det lykkes for de.
  20. Det er ikke no hokuspokus. Er bare en fluestang. Pælm i vei! Noen har en vitenskaplig tilnærming og andre ikke. Snakker man med Tom Morgan så kan sikkert gå over hode på de fleste, men det gjør ikke stengene hans noe vanskeligere å kaste av den grunn.
  21. Nja. Du vill ha seriøst problemer med sette ringene på hjørnet av en quad. Hvordan du vrir stanga i forhold til kasteretningen har noe å si. Den eneste hvor det ikke har noe å si er hvis den er rund. Quad er det mest effektive i forholdet stivhet kontra vekt. Altså jo færre kanter jo bedre. Huler du så er det stikk motsatt. Da vil du komme så nærme en sirkel som mulig. Dvs. så mange kanter som mulig. Gabrielle Gori fra Italia har forska en del på dette. MEn husk, dette er teorier. I praksis så er det en del andre faktorer som spiller inn. Ser ikke ut som det blir noe messe i bardu. Satser på en tur i juli
  22. Hei alle sammen... Jeg prøvde en del av de forskjellige stengene som Phillip hadde bygget. Jeg valgte ut følgende som jeg brukte litt tid og energi på. Kunne godt tenkt meg litt mer tid og kasting for å få en litt bedre sammenligning så dette blir litt overfladisk. I tillegg så har vi jo litt forskjellige preferanser og bambus er et levende materiale så det er jo individuelle forskjeller som det er umulig å kompensere for. Quad Hex 13-kanta Evo 6 Den heksagonale var bare som en referanse som jeg sammenlignet de andre mot. Det er også det formatet jeg selv bygger. Den var som de andre 7' #4. Var litt stivere enn medium og en helt ok tapering. Litt for stiv i toppen på korte kast. 13- kanta var en del tyngre i vekt og dermed litt roligere. Den har mere kraftfiber i seg og man skulle tro den ble raskere, men det ble den altså ikke. Tror det har med den høye egenvekten å gjøre. Var den jeg likte dårligst. Quad. Det var den stiveste av de jeg testa. Kunne tatt en #5 også. Føltes ikke noe tyngre i vekt enn en hex. Jeg merket ikke noe til det såkalte sporingen som folk snakker om, dvs evnen til å følge en rett linje. Et veldig interessant format i forhold til stivhet og egenvekt. Spesielt på litt lengre , høyere lineklasser og stivere stenger. Evo 6. Dette er en vanlig hex, men annenhver stripe er mye mindre enn de andre tre. Den ser ut i profil som en trekant med flate hjørner. De store stripene er høvlet ned for å få den samme dybden som de tre små. Dermed er den naturlig hul. Dårlig forklart, men jeg håper dere forstår. Den minner veldig om en vanlig hulbygd, MEN den har en stor og viktig forskjell. I og med at den ikke er lik rundt så kan man, ved å vri stanga, oppnå forskjellige egenskaper når man kaster. Den er veldig lett å manipulere stivhet og hastighet under kastet. Veldig interessant. Ved normal bruk var det en veldig god stang som var lett i hånda og kasta godt. Den hadde mye snert i seg og jeg klarte ikke å overbelaste den ved vanlig kasting. Er et prinsipp som jeg kommer til å forske en del på fremover.
×
×
  • Opprett ny...