Gå til innhold

BjørnarSkjevdal

Members
  • Innlegg

    81
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    4

BjørnarSkjevdal vant dagen sist 26. januar 2016

BjørnarSkjevdal hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

235 Excellent

Nylige profilbesøk

1 394 profilvisninger
  1. Skjønner det er ironi. Men da kan jeg svare med alvor. Da er du veldig heldig. Sitter bakslengen er det bare resten igjen. Du verden hvor mye lettere det er. Du ser nemlig hva som skjer. Å ikke se trøbbel bak seg gjør det hele så mye vanskeligere å forbedre.
  2. Jeg har ikke lest hele diskusjonene over her. Ser derimot at det handler etter hvert om detaljer. Ønsket bare å si følgende. Jeg anser meg ikke som en spesielt dyktig fluekaster (er vel mere fluefisker enn fluekaster). Men jeg må vel anse meg selv for å være en rutinert fluekaster. Når jeg trener litt kasting, bruker jeg alltid mye tid på å se på bakslengen.. kaste med ulike vinkler for likevel å kunne kaste beint. Jeg mener at denne treningen gjør meg til en mye mere allsidig fluekaster som kan løse flere problemer på tur. Både vinklinger og vindkompensasjoner. Dette har mye mere for seg for meg, enn å kaste enda en meter vil jeg tro. Jeg ser at fiskere som ikke har kastet så mye, drar på seg kastefeil når de snur seg. De har heller ikke kontroll på kastefeilene sine ordentlig før de har sett dem (sett bakslengen). Min mening er derfor at det etter hvert har stor nytteverdi i å beherske det å kunne snu seg og studere bakslengen. (fort og gæli i en skoletime dette :-) )
  3. Det jeg vet om emnet er. Mange leverandører bruker ulike fluelineprodusenter til ulike liner. Årsaken er kort og godt at fabrikkene har ulike produksjonsmetoder og ulike ferdigheter. Man er rett og slett nødt til å benytte flere skal man kunne lage liner slik man absolutt vil ha dem - hvis man skal ha full range fra 3 - 12 i alle synkegrader. Å jobbe fram liner av fere produsenter for å se hva som egner seg best kan være dyrt. All den kunnskap man greier å skaffe seg her kan være noe man har lyst til å holde inn til brystet kanskje? Faktisk kan det nok til og med komme desinnformasjoner om produksjonssteder også om slikt antar jeg. Dette tror jeg bare er noe man må akseptere.
  4. Min kompis Rune Stafne som vant femmercupen. Håper det inspirer til å trene litt, slik at han hiver seg med litt framover.
  5. Er så mange gode råd her at jeg nok bør holde meg unna. Siden du er trønder, hiver jeg meg på likevel :-) Spesielt i og med at jeg ikke er totalt enig i alle rådene. Krok vil uansett være et kompromiss. 1) Den må være sterk nok til formålet .. Her vil "nok" være vare variabler etter hvor man fisker. Personlig bringer jeg flueboksene til ulike fiskesteder. Dermed blir det så jeg velger krokene som er solide nok allround (DVs jeg har en egen boks jeg drar fram på de få plassene de virkelige brumlebassene bor). 2) Krokene må ha egenskaper som gjør at de sitter fast og kroker fisken akseptabelt. Mine krokråd til en trønder. I str 12 og 14 er min erfaring at tradisjonelle tørrfluekroker er bukbare. TMC 100. R 50. Hends 454. osv Kamasan Partirdge og mange andre med. I krok 16 til 18 derimot har jeg sluttet å bruke disse .. DVs bortsett fra noen få. De to første typene der, synes jeg personlig blir for trange. De kroker dårligere. Jeg velger derfor på 16-18 kroker med større krokgap. Exempel TMC 921 eller 2488 som Marius nevnte over her. 112TR er ypperlig. Mens Hends 454 fungerer også på 16 (NB De første her har kortere skaft ... derfor: Som erstatning for krok 16 bruker jeg exempelvis TMC921#14 og 112TR#15. Erstatning for 18 blir da henholdsvis #16 og #17)
  6. Har vært på utrolig mange turer på Finnmarksvidda. Jeg har et råd. Ikke spør deg til råds og gå i fotsporene til andre. Plukk deg ut et område og dra dit. Sjelden fiasko,
  7. Jeg sitter prøvevakt på jobben. Leser og tenker. leser og funderer. Hva mener jeg egentlig om dette. Er jeg uenig med noen her .. eller enig for den sags skyld. På mange måter tror jeg de fleste pater samme språk her. Står jeg på plena eller i hallen, tenker jeg bukter og vinkler. stangaksjoner og lineprofiler. Står jeg i elva, tenker jeg bare på hvor flua skal ... utelukkende. Jeg er da overbevist om at jeg tilpasser meg det utstyret jeg til enhver tid benytter for å få flua dit jeg skal. Samtidig vet jeg at før jeg pakker, vurderer jeg vær, vind og føre for best å tilpasse utstyret det fisket jeg tror kommer.. Alt blir både ja og nei. Blir dermed enig med de fleste her.. .... Ellers ønsker jeg fred på jord og blomster i margen.
  8. Min oppfatning er: Myk stang - rolige bevegelser. Det er en myte. En myk stang kan være hurtig. En stiv stang kan være treg. Alt avhenger også hvor stang er myk!. Hvor den er stiv! Hvor den er hurtig.
  9. Det fine med denne diskusjonen. Følger man lover og regler, er det (heldigvis) opp til hver og enkelt å gjøre som man vil her. Det være seg villfisk og oppdrettsfisk. Hver enkelt kan gjøre seg oppfatning på hva som er riktig og galt. Diskusjonen her bør vel gå på å lytte til hver og en sin personlige formening. Ikke på død og liv overbevise andre om hva som er rett. Hva jeg gjør er det min overbevisning som bestemmer. Jeg spiser fisk fra vann og tjern rundt omkring her, der min oppfatning er at uttak er fornuftig. Ei balansert elv forsøker jeg å forlate som da jeg kom. Den beste fisken jeg vet er hvit og kommer fra sjøen. Noen ganger fisker jeg den. Andre ganger kjøper jeg den på butikken ... spør minst mulig. Kommer jeg på besøk til noen og får servert røkt oppdrettslaks til pilsen, spiser jeg den og tier stille - pga folkeskikken det innebærer.
  10. I Orkla håndteres det slik der de har innført tilsvarende regler Erik - dette gjelder nemlig i utgangspunkt ikke ved anadromt fiske så vidt jeg har forstått - at 16 åringen løser fiskekort på vanlig måte (gratis). Men regler må følges. Dvs at oppsyn kan frata kortet selv om det er gratis. Dette gjelder også der det er kvoter på antall kort pr døgn. Det må være ledig for at han skal kunne anskaffe kortet. Akkurat det siste momentet gjør at en fisker under 16 år nå, kan bli utestengt i elver som skrukka på grunn av reglene. (La det være sagt. Etter min mening. Slik som situasjonen ble i skrukka etter opphausing måtte man ta begrensende grep ... den elva tålte ikke fisket som oppsto. Ikke lag diskusjon om dette her nå .. jeg ville bare bemerke dette i og med eksemplet med den unge fiskeren)
  11. Viktig å poengtere at eventuelle fiskeregler i et område må følges også av vedkommende under 16 år.
  12. Interessant.. Jeg har alltid vært overbevist om at fisken sluker byttedyr ved hjelp av vakumet når den åpner kjeften nå og da. Noe som har gjort at jeg enkelte ganger velger flue utfra det. Her synes jeg å se dette tydelig ved enkelte tak. En annen ting jeg lurer på. Hvor "dyktige" er egentlig disse oppdrettsfiskene til å jakte i filmen?
  13. Da beklager jeg at jeg tilegnet deg det KSR. Midt inntrykk var at du gjorde det. Unnskyld.
  14. Jeg akter ikke gå inn i en særlig diskusjon om dette temaet. Fordi det orsker jeg ikke! Jeg har uansett sagt hva jeg mener over her. At jeg synes det er flott med litt ubesudlet natur og er skeptisk til opphausing av vssdrag som pr nå er middels til lite brukt. Jeg har faktisk også vært åpen for at fishspot muligens greier å gjøre dette på en smidig måte som de selv sier de har interesse av .. selv om det uansett blir "hva var det jeg sa" hvis de ikke lykkes med det ... da er det uansett for seint. Men jeg vil tilbake til den der snøscooterdebatten. Jeg synes det er helt greit at KSR synes fishspot er en glimrende ide og en gave til ørrretfiskerne. Helt i orden. Men jeg synes det er dårlige argument at man ikke skal være skeptisk til fishspot fordi noen nordmenn drar utenlands. Den er for tynn. At noen velger å bruke tusenvis av kroner på å reise utenlands bør vel heller være et varsku om at man ikke skal selge marka til høystbydende. Hva om alle de ( jeg regner med at disse uansett er et solid mindretall uten at jeg vet det) bruker samme midler på å låse av friluftsliv i Norge? Slik har det tildels vært i naboelva mi Orkla noen år. Lokalbefolkning har nesten ikke hatt mulighet til å komme til. Sikkert noen som ønsker det slik. Men det er sikkert noen som ikke gjør det også. Jeg ser det ikke som dobbeltmoral å mene noe om norsk natur, selv om man benytter seg av allerede tilrettelagte opplegg heller. By the way. Fiske i New Zeeland og søramerika er vel noe av det billigste som finnes såvidt jeg vet. Fisket på Kola vet jeg er i agenter sine hender. La oss håpe det ikke blir slik i Norge. La oss virkelig ikke håpe det. Jeg ønsker fishspot lykke til med sitt arbeide. Håper virkelig forretningsideen lykkes. Men jeg håper de blir tilretteleggere for fiskekort og ikke markedsførere av enkeltvassdrag. Jeg håper Gudmund Nygård er edruelig i sin oppbyggning av fishspot (han var bra jordnær sist jeg møtte han ... det er dog svært lenge siden). Jeg håper også at han gjerne lytter til Ørretens Rike, men at han samtidig er istand til selv å finne sine måter. Det finnes mange verdier her i livet. Noen få av dem dreier seg om raske penger. Mens andre varer livet ut. Er et elvestykke først utbrukt, er det ingen veg tilbake. Med statsstøtte er det vel mulig å skynde seg litt langsomt.
  15. For ordens skyld. Det skrives at fishspot skal organisere en del fiskekortsalg for områder. Uten at det skal markedsføres enkeltvassdrag der de mener dette ikke er lurt. Jeg tar selvfølgelig høyde for at de kan få gjort dette på en smidig måte. Da vil det gå greit. jeg regner selvfølgelig da med at dette da også vil gjelde bruk av bilder og tilbakemeldinger - filmsnutter fra framtidige brukere også. Skjerming er full skjerming. Jeg krysser fingrene.
×
×
  • Opprett ny...