Gå til innhold

knutb

Members
  • Innlegg

    87
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av knutb

  1. Takk for en fin dag, det var veldig hyggelig. Tom, fine videoer. Det er artig og lærerikt å se seg selv og andre i slow motion. Nå har Nielsen banket det godt inn i hodet mitt at dobbelttrekket mitt er for dårlig i bakslengen, og på den videoen der så ser jeg det ekstra godt.
  2. Snasne greier, nå fikk jeg lyst å spikke meg en sprettert for å se hvor langt jeg klarer å skyte en diger kveil med snøre. Litt off-topic: Hva slags kamera bruker du til å filme dette?
  3. knutb

    Flueline ?

    Litt vanskelig å si hvordan rillene påvirker flyteevnen til snøret. Oppdriften blir mindre da man taper volum på disse rillene, hvis ikke snøret kompenserer med å være tykkere? Men den lille biten som fulgte med Alt om Fiske hinter ikke om det. Men hvordan resultatet av disse rillene og overflatespenninga til vannet blir, det tør jeg ikke å uttale meg om. Litt kjapp mental tankekraft klokken syv om morgenen sier meg at det er kompliserte greier. Hvor er kaffen min? .png' alt=':lol:'>
  4. Jeg var ikke gamle kalven før jeg begynte å fiske, men fluestanga kom ikke på banen før jeg var 19-20 år. 23 år i skrivende stund.
  5. Eeep! og jeg som har eksamen 16. :roll: :roll: Jaja, jeg kommer vel til å kjøpe greia uansett... Sett begge trailerene nå, ser meget smukt ut
  6. knutb

    Drømmefisk.....

    Steike hakka! det er ikke langt unna den feiteste ørreten jeg har sett, gratulerer så meget!
  7. beklager at jeg sporer litt av, men hva menes med "french style" ? Selv bruker jeg 8' #3/4 til nesten alt, men begynner å se nytten i å ha en 9' #5 som allroundstang
  8. Jeg hørte også i fjor at når Optisnørene kom, så hadde de en ny coating (ble sagt "femtegenerasjonscoating") som 3M ikke dytter på SA snørene enda, fordi de rett og slett ikke vet hvordan coatingen oppfører seg over lengre tid (1-2 sesonger). Men, om dette er bare fancy ord og løse rykter vet jeg ikke. Selv synes jeg det er rart at 3M skal gi Loop topp coating uten å selv ha det på sine snører?
  9. Når det gjelder balansen gjedde <-> ørret så kan den fort slå begge veier, men jeg har opplevd at vann med noe karpefisk i tillegg ofte kan gi en balanse som gir stor fisk av alle slag. Men, balansen er vel hårfin, litt feil og det går skeis.
  10. *se ut av vinduet* No offence, men jeg hater dere akkurat nå. :oops: :oops: :oops: Ihvertfall noen av dere... Teite islagte Nordmarka....
  11. knutb

    Ny fluestang!!

    Er du veldig brutal når du setter sammen deler? Og bruker du noe på hannholker? Voks eller stearin f.eks. ?
  12. Skal du ta _MER_ penger for køfisket i Hemsila? Hemsila skal ha pluss i margen for baglimit, maxstørrelse, mothakeløse kroker, fluesoner og at dere har bygd opp en god storørretstamme. Ut av det jeg nevnte er det fortsatt kun kultiveringen som koster penger, dette skjer like bra andre steder uten at det koster flesk. Og har ikke dere sluttet å sette ut storfisk der nå? Er ikke dette mindre utgifter? No offence, men jeg synes det virker høl i huet å ta så sinnsyke priser for en god Aurivillii klekking. Da drar jeg f.eks. heller opp i Gudbrandsdalen, hvor ørreten er minst like stor, lengre mellom hver fiskestang og prisen vesentlig lavere.
  13. Hi-Level har en 9'9" #3 tredelt som jeg skal bygge meg i løpet av vinteren, den tror jeg vil duge bra til slikt. Prøvde den innendør i jula, dyp fin aksjon som var veldig behagelig. Funker også strålende til "vanlig" kasting.
  14. Essential Patterns, disse to nye dvd'ene, tror jeg også er mye bra film for pengene. Noen som vet hvor mye nordisk tar for dvd'ene?
  15. knutb

    Wobblerflue

    Snedigt. Er kroppen av epoxy? Burde vel klare å gå djupt ganske fort. Så nylig noen ganske like fluer, men kroppen var av foam. Blir en slags dykkende popper. Hvor får du tak i slike skjeer?
  16. knutb

    All CDC

    http://www.flyfisherman.com/ftb/kbvideos/ Er to videoer der som viser cdc parachute, ganske bustete flue, men den fisker nok som bare rakkern
  17. Burde jeg ha vasket meg på hendene etter jeg prøvde din Scott F ?
  18. Jeg er også blant de som går god for TT snører, hadde et til min syv fots toer, var noe vanskelig å få det til å rulle over når jeg hadde hele klumpen utenfor (kort stang, lett klasse, dårlig kaster, same old, same old), så jeg kutta en meter i front. Ble da straks mye greiere å kaste med, presenterte fortsatt like nydelig, og den meteren jeg kutta av gjorde ikke utslag på vekta mi engang. Vurderer nå et TT3 til 9'9" klasse 3 Hi-Level som skal bygges i løpet av vinteren. Bare kjenner det på sjela at det "må bli bra".
  19. Forumstil i Profil sier fortsatt runesfluefiske.com. Kanke si jeg liker denne orange stilen på forumet, men jeg klarer vel å tilpasse meg. Evt justere skjermen min
  20. knutb

    KQ eller PT ?

    Som en som sverger til PTN så må jeg si at dette var ei fin nymfe! Keep up the good work, persa!
  21. knutb

    Stang til laks

    Er vel nesten som å banne i kjerka dette her, hihi... Du kan spørre på forumet på www.fluefiske.net/bb Er nok vesentlig flere laksefiskere der. Selv er jeg ikke noe tohåndsmann (egentlig ikke no laksemann heller), men jeg synes loop yellowline er ei god og lettkastet tohåndsstang. Er nok verdt å prøve...
  22. Har man sett! Flotte bilder! Knalltøff flue også!
  23. Akkurat det bildet jeg trengte da jeg forsiktig konsumerer middagen min og surfer...
  24. knutb

    Lite vak

    For min del er oppskriften som følgende når jeg ikke ser noen vak eller har noe annet spesifikt å fiske med. 1) Sitt ned, og vær rolig. 2) Drikk en kopp kaffe. 3) Slyng ut en Pheasant Tail Nymph. 4) Saaaaakte håndtvist. 5) Gå tilbake til punkt 2 helt til du går lei eller får koffeinsjokk. Bytt så flue og gjenta prosedyren.
×
×
  • Opprett ny...