Gå til innhold

Fluestang til sjøørret


Amund

Anbefalte innlegg

  • Svar 67
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Hehe, jeg haqr vært der men jeg har ikke prøvd noe der, unntatt streamstix competitionstix for lenge siden...  Tror at jeg vet hva jeg er på jakt etter.. ;)

Ser ikke saann ut, woaha ha ha ha.  ;D

Sorry kunne ikke dy meg  ;D.

Ross Worldwide og TFO er mest "value for money" i Norge for tiden ihvertfall IMO. Spesielt Ross FW synes jeg er meget gode stenger. Kunne fint ha fisket med de selv uten problemer. Men dessverre er jeg altfor jaalete og utstyrskaat.  :D

Hvis du vil ha Sage, men ikke har raad til en Z-Axis (som jeg tror passer deg best) saa kjoep en VT2 691-4 (fullwell haandtak).

De nye Streamstix Troutfighter er utrolig lette. Competitionstix som du proevde er tunge i forhold.

Hvis du vil ha CTS, kjoep en Affinity MX fra Flyfishingmasters.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ok, jeg så den sage 95.... !!  ;) Tmags og ruffen, takk for at dere legger inn tips for bra SØ stenger...  Jeg skal være ærlig, det er så SYYYKT mange forskjellige stenger og jeg begynner bli helt forvirret, det er faktisk så ille at jeg ikke får sove om natten!!!!  Neida! ;D ;D ;D

Tror LOOP evotec saltwater er det jeg ser etter... Tror, tror og tror!!!  ;D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva legger du i "bra" WF?

Sage: Utviklet av et av de mest erfarne utviklingsteamene i verden. Inkludert mannen som var den foerste til aa serieprodusere fluestenger i karbon. Samtlige stenger er produsert i USA, og de benytter ringer fra England og snellefester fra USA. Alle stenger har livstidsgaranti. Xi2 er en stang beregnet paa tropisk fiske, og er ganske stiv med tykke vegger for kjoering av sterk fisk.

Ross Worldwide: Del av Ross Reels, som er verdens stoerste merke av fluesneller. Stengene er utviklet av kastelegenden Mel Krieger (gikk bort for et par aar siden). De er produsert i Oesten, med komponenter av god kvalitet. Stengene har livstidsgaranti. Mer om det her:

Loop: Det stoerste skandinaviske merket med mange aars erfaring innen stangdesign. HAr bl.a. Goran Andersson paa teamet, som i sin tid designet tohaandsserien til Sage. En av verdens mest respekterte instruktoerer. Stengene produseres i Korea med komponenter av god kvalitet. Evotec stanga kan jeg dessverre lite om. Utradisjonelt haandtak, men de omtalene jeg har lest har vaert straalende. Det har de forsaavidt vaert paa de to andre ogsaa. Garantien paa Loop er ett aars uforbeholden og 3 aars mot fabrikasjonsfeil etter det jeg kan se.

Uansett hvilken stang av disse du kjoeper saa faar du et godt produkt. Hvis du ikke har noe spesielt forhold til noen av disse merkene saa er det kanskje like greit aa kjoepe den billigste stanga?  ;)

Ta turen innom Frode i Mosseveien og test Ross'en du.  :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

WF, dette har forsåvidt allerede blitt skrevet tidligere.

Håper jeg ikke fornærmer deg, men fra måten du spør på så får jeg inntrykket at du ikke har holdt på med fluefiske i 100 år. Du har fått mange svar fra erfarne fluefiskere her, og som du ser så spriker de endel. Jeg vil bare påpeke at det de kan fortelle deg er hvorfor akkurat de har falt for en stang, det er ingen andre enn deg selv som kan avgjøre hvilken stang som er den perfekte for deg. Selv om det kan føles befriende og overlate valget til noen med et tonn av erfaring når man ikke har så mye selv, så husk på at du er den suverent beste eksperten til å avgjøre hvilken stang som er optimal for deg. Den beste måten å gjøre det på er (helst ta med det snøret du har tenkt å bruke) og prøve flere av de aktuelle stengene selv. Alle virkelig gode fluefiskebutikke vil la deg prøve stengene før du handler. Et annet alternativ kan være å møte opp på demoer med utstyrsleverandørene for å prøve stenger eller om du har mulighet til å stille på f.eks. Holmendammen i Oslo, spørre om tips og om å få prøve litt forskjellige stenger. Stangtester i blader og innspill på nettsteder som FFS kan i beste fall gi deg tips om hvilke stenger du bør prøve, men ikke avgjøre valget for deg.

Mange som har holdt på med fluefiske lenge ender ofte opp med å kjøpe de dyreste seriene fra de ledende merkene. Forskjellene fra de rimeligere modellene ligger hovedsakelig i bedre garanti, noe bedre komponenter og kanskje mer eierglede. I praksis vil du ikke kaste lengre, mer presist eller få mer fisk ved å velge en av de dyreste stengene. Dette kommer fra en som er akkurat like jålete som mange av de andre her inne, og som oftest også må opp på den øverste hylla i "godtebutikken"!  ;D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Husk at tips fra "erfarne" fluefiskere ikke er objektive.  Vi har alle en tendens til å fremheve egne stenger for å bekrefte at nettopp det vi selv har valgt er det riktige.  Når du før eller siden velger en stang vil også du være fornøyd, i hvert fall hvis du legger mye penger i stanga.  Alle stenger fra kjente produsenter er i dag gode stenger, så det er ingen som for så vidt lyver når de fremhever sin egen stang.  Det eneste du bør passe på er hvorvidt du ønsker en kastemaskin eller en "kosesfiskestang".  Til SØ ville jeg tippet det første - så gå og kjøp deg en sprek kjepp fra en av merkeprodusentene.  Ville blitt svært forundret dersom du ikke blir fornøyd.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men, når du skal kjøpe deg SØ-stang, så har du vel stenger til annet fiske som du liker, slik at du kan ta et utgangspunkt i søket etter ny stang? jeg har, som mange på forumet, en del SØ-stenger i klasse 6 og 7, de fleste er Sage. Jeg fikk til min glede kjøpt en brukt Z-axis tidlig i vår (takk, bjorni. har fisket med stanga i #5  i snart to år, tåler mye vind), og den ble etter første tur min favoritt, de andre ligger pent i tubene. Som Tmags skriver så leverer de fleste seriøse merkene gode stenger, det blir mer et spørsmål om smak og behag. Hva har du ellers av stenger, hva liker du, hvordan kaster du?. For meg som har en noe "små-aggressiv" kastestil så ble rolige dype stenger en tålmodighetsprøve med ønske om å legge inn ny snus mellom hvert dobbelttrekk. Jeg foretrekker småraske, semi-stive, følsomme stenger, uten at de blir en kjepp. Skal jeg ha med meg en kjepp finner jeg fram min gamle Techna AV (ikke brukt på 4 år).  Sage Launch, som det blir nevnt i tråden, er en helt OK stang, til god pris. Men, det er så mye bra sukkertøy på markedet at valget er vanskelig. Ikke velg en kjepp som ikke gidder å "bøye" seg for en SØ på 7-800 gram, men ikke velg en softstick som kneler når 25-30 meter med synkeline skal ut med en diger børstemark på spissen.  Du har fått tilbud ser jeg om å prøve stenger, og det er svært fornuftig. Ikke kjøp uten å prøve. Sett en budsjettpris som du er komfortabel med, du får nesten like mye fisk på stenger som det ikke står Sage på ;D Men, har du i ditt varme hjerte lyst på en Sage, er det kostbart å velge noe annet, du havner der før eller senere, og har da brukt mer penger enn nødvendig.

Morten

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider


×
×
  • Opprett ny...