Gå til innhold

Alt innen saltvannsfiske med fluestang og strimer på Vestlandet...


jonnyS

Anbefalte innlegg

  • Svar 293
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Mest aktive i denne tråden

Postede bilder

Hordan er det med liv under bryggene nå om dagen, der borte i vest? Begynner småfisken å trekke inn mot grunna igjen?

Sist jeg var på sunnmøre var det rimelig vinterdødt, kansje ikke så rart da det var i slutten av desember.. ;D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hordan er det med liv under bryggene nå om dagen, der borte i vest? Begynner småfisken å trekke inn mot grunna igjen?

Sist jeg var på sunnmøre var det rimelig vinterdødt, kansje ikke så rart da det var i slutten av desember.. ;D

Litt liv har det vært i den siste tida, men ikkje alt for masse endå, men det nærme seg vår og varmere tider :) Har fått litt fisk som har spyttet ut marflo, for ca 4 uker siden, og masse sild svømmer det også rundt i viker og bukter har eg fått beskjed av folk som fisker etter den type sølv, men små fisken holder seg foreløpigt borte :)

JonnyS...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

ja men det høres jo låvende ut !!! kansje vanntempen klarer og stige med 1 grad i løpet av neste uke !! kommer hjem på tirsdag så da skal eg nok få landa min første SØ i år neste uke !  ;D

Høyres flott ut Steffen :D Viss eg e heldig, så skal fiske begynne igjen for meg også neste veke, men med ny sjef, så må ein ta alt som det kommer ;)

Nordåsen holdt 3,5 grader kl.07,45 Fått en og mistet en. Vi har mye å glede oss til fremover :)

Tenke da va deiligt og få fiske igjen Arild ;D Ka ville fiske ta i mårgentimane idag då?? Sikkert ikkje da lettaste med tanke på snø i lufta og kald vind :-\

JonnyS...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, var surt i dag, men den tok på hvit cdc reke i str.6 tok på hurtige inntrekk med stop (under armen teknikk). Hadde også noen napp, alle på hvit reke. Blir flere litt lengre turer neste uke, Idag måtte jeg bare ta en deilig-å-kjenne-fisk-igjen tur :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Endeligt så fekk eg lov til og ta meg 3 timer med fluestanga igjen etter ein liten heimaperiode :D Eg prøvde og få det til og bli 3 timer ifrå me begynnte og fiske og til det var gått 3 timer, mennee ein kødde ikkje med ei ny bakt mamma punch Så dermed så blei det 1 time kjøring og 2 timer fiske ;D

Eg og Arild reiste avgårde, og med tanke på den korte tida, så ville me reise til ein mindre befolka plass, og som me også kan forflytte oss, uten at det blir for lang biltur og samtidigt få ein effektiv fiske periode :)

Men idag, så hadde 4 andre også tenkt på den tanken, 2 med fluestang og 2 med reke og dupp :rolleyes: 

Dermed så blei det ikkje veldigt effektivitet i fiske vårt, stod på den samme plassen. Men berre det og komme seg ut etter ein liten periode uten fiske var deiligt.

Kan ikkje akkurat skryte av fiske været, det var kald Norda-Vind og ikkje meir enn 2-3 grader i lufta. Sjøtempen tok me ikkje, men ein kan sei det enkelt... Kaldt på fingrane!! ;D 

Fangsten i dag var null fisk. Arild hadde ein på og eit nugg.

Dei 2 andre med fluestang stod eit stykke lenger vekke, men viss eg ikkje tar heilt feil, så fekk dei eit par stykke der som dei stod, såg ihvertfall slik ut når me kjørte heimover igjen :)

Men sjølv om det ikkje blei fisk, så fekk eg prøvd ut, ny-bundne zonkere med " Fish skulls " Hoder. Absolutt og annbefale for dei som vil prøve nåke nytt!! :)

JonnyS... 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men ikke om man vil ha fisk :) Neida, eg vet at det du binder funker og vel så det Jonny! :)

Ja, du slipper nok ikke helt lett unna nå nei! ;)

Godt å komme seg ut kan eg tenke meg, no regner eg med å få tuppen til stangen min i morgen, så kanskje det blir noe fisking på meg i uken som kommer også. Og no som vi har dratt klokken frem en time er det jo bare lekkert! :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Då var eg tilbake i byen og SØen har all grunn til og frykte meg !  ;D

kom hjem seint tirsdags kveld og allerede onsdags morgning var eg på plass med fluestanga.

Turen gikk over til den litt mer nordlige delen av Hordaland. på førte stopp ble det lite fisking. der var det ingen fisk og spotte hverken svømmende eller jagende. Erfaringmessing så har eg bare fått fisk på fjære sjø når det begynner og flø på denne plassen. og da har det alltids vært mye aktivitet der. Men når vi kom fram så var det vell full slo også var vi der til det begynte og fjære godt ned da byttet vi plass.

Endelig ! her var det aktivitet i overflaten. Fisken jagde rundt akkurat på den mørke kanten der sandbunn møter tang/mørk bunn. her var forventningene store. fiska rundt og over alt uten napp. fisken sluttet og å jage rundt. og inne på land var han ene kompisen min og tok noen bilder av litt forskjellig og så roper han på meg og lurer på ka " dette" er for noe. da eg vader meg inn til land igjen så holder han fram en vell 20 cm lang børstemark, og stranden var egentlig ganske full av dem.

Men eg forsatte og fiske med samme flue bare denne gangen gikk eg på andre siden av stranda og ut på ett nes. Sjøen hadde begynt så vidt og stige igjen. kaster fluen rett ut, en clouser med lett rosa farget isbjørn og hvit bucktail. og DER satt den !

Det ble ikke en kjempe fisk men det var no godt å lande årets første SØ.

fisken tok på lange og medium raske inntrekk.

Bytta flue en en hvit/charteruse jiggy. sto på samme sted men kastet mot stranden igjen. lange og medium rolige inntrekk og plutselig begynner stangen og riste, men den satt ikke fast.

Da har eg senket skuldrene mine ett hakk, så pakker eg ned no og forsvinner ut igjen og ser om eg har like flaks i dag !  ;D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ute en formiddagstur med Jonny i dag (fikk litt fiskefri fra bleieskiftingnen jonny altså ).

Kom til blikk vann med oppgang til flo. Så allerede på veien at det var liv og røre med måser og jaging i overflaten.

Tok oss god tid med å rigge til og nøt det fine vårværet, og når sola varma i noen minutter var det bare fisk som kunne gjøre dagen komplett. :)

Vi så litt fisk som viste seg og vi kasta rett i området. Fisken viste litt interesse og fulgte etter med tydelig plog (får hjerte til å banke hver gang), men ville ikke ta. Jaja, flueskifte og nye kast. Fisken som vakte gikk utenfor kastehold og det gikk litt i blindkasting. Jeg hadde på en kutling imitasjon da lina plutselig ble stramt to gangen, men fikk ikke korket den.

Jonny kasta på et vak og fisken reagerte momentant og det ble dagens første sjørret. Så ble det blindkasting igjen og i ett rolig inntrekk ble det plutselig tyngre. Jøss!! Både jeg og fisken fikk litt sjokk, det resulterte i at jeg ikke fikk satt skikkelig tilslag, og fisken gikk bananas frem og tilbake før den plutselig løsna.  :-\

Jonny lurte en til på nok ett vak (det skulle bli fasit i dag). Det gikk en liten periode igjen uten noe liv, så ser vi begge aktivitet 15-20m forran oss. Begge kaster på hver vår side av vaket og Jonny for respons først med ett fint napp, sekunder etterpå rykker det i min line også. Begge kjører fisk en stund før Jonny sin slipper taket desverre, men min gir seg fort og ett lite bilde seinere svømmer den tilbake. Etter det kommer det både krafting vind og en stk. Steffen. Vi måtte gi oss, mens Steffen tar over (fikk du noe etter vi gikk?)  :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei det blåste så mye og ble så kaldt så det ble en veldig rask tur. så ingen fisk på meg. men dagen før fikk eg 1 SØ og mast en større SØ på børstemark imitasjon. laaange roooooooooooooooooooooooooooolige trekk. så rolig som eg bare klarte men allikevel nok til at snøre ble dradd inn. Så nå har eg gått til innkjøp av materialer til og binde børstisser  ;D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da va deiligt og komme seg ut igjen, har heldigtviss ei Kone som skjønne kor viktigt denne hobbyen e for meg :) Så Tusen Takk Norma Fjeld Skulstad :D

Her e Arild sin fisk :) Viss folk studere dette bilde litt, så vil det sjå ka det negative med oppdretts annlegg e >:(

JonnyS...

post-1116-1394988695001_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider


×
×
  • Opprett ny...