Gå til innhold

En utvikling jeg ikke liker.


Ruffen

Anbefalte innlegg

Gjest staffan@epost.no

I urbane områder er besøk av fiskere det viktigste........ besøk av folk betyr større intekter til samfundet og handelen  i det området hvor elva vannet ligger. Myndighetene / privatpersoner / bedrifter ser etter ressurser.....i rena det forsvaret og kraftutbygger som er problematikken...... småkraftverk er også en problematikk.... likeledes skamfering av miljøet rundt elvavia landbruksaktivitet utbygning av forebygninger som gir elva et elveløp........ problematikken er at vi de drøye siste 100 åra har nedarvet en trang av å temme vannet istedenfor å se på det som en ressurs som må vernes.

Man må få markeierene til å se om de har husværer på gården å leie ut.......som f.eks. Laila og Paul eller Per Sjøli ved Rena gjør og får merintekt på den måten istedenfor å hente noen usle merkroner på fiskekortprisen......det ble endel Renagreier her......men den har blitt veldrevet...... nedgangen i kortsalg setter jeg direkte sammenheng med at nyrekrutering av fluefiskere og at lokalfolket ikke liker reglene.

Det skal også sies at Rena har de beste forutsetninger naturlig eller utfra naturtilstand.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 95
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Renaelva har jo hatt en gjeng med entusiastiske tilhengere, som må ha størstedelen av kreditten for at elva er på bedringens vei. Jostein Berg bør vel fremheves som en kunnskapsrik, arbeidsom pådriver for dette. Jeg vet ikke hva grunneierlaget har bidratt med, bortsett fra å vedta regelendringene, men nå skal det i alle fall høstes. "Produktet" er nemlig blitt bra:

Produktet nå er så bra at man kan forvente en prisøkning på fiskekortene i fremtiden. legger oppsynsmann Hansen til.

Dette har jeg aldri helt skjønt . . . Hvorfor er det automatikk i at kortprisene skal skrus opp i elver som viser seg å ha en fin bestand av fisk, all den tid det ikke legges ned store kostnader i kultivering ?

Jeg skjønner selvfølgelig at det er fordi man da kan ta mer betalt.

Men det blir liksom litt feil, syntes jeg . . . Ei elv som har potensiale, og forholdene ligger til rette fra naturens side, trenger først og fremst fornuftige fiskeregler.

Om slike regler blir fulgt så vil elva mest sannsynlig kunne by på godt fiske i fremtiden også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Grunneiere, elveierlag og foreninger er mennesker de også som følger med på markedsverdien av sine eiendeler.

At noen elver kanskje er noe overpriset i forhold til kvalitet kan godt være.

Dette vil uansett reguleres over tid. Det er ingen automatikk i at økte fiskekortpriser gir større inntjening for eiere/drivere.

At fiskekortprisene vil komme til å stige jevnt og trutt på samme måte som lønninger og alle produkter ellers som vi kjøper oss i butikker rundt omkring.

En kroneis koster ikke 1 krone lenger den heller. Og prisen blir justert opp hvert eneste år desverre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her kommer fasiten! ;D

Holselva er kanskje det beste eksempelet på problemstillingen. Jeg hører mye rykter om at det ikke går så mye til eierne, men foreningen som har tatt over sitter på det meste. Det vet jeg lite om og kan ikke uttale meg, men er det sant, er det jo helt på trynet og hva betaler man for da? Faktumet med denne elva er følgende: Elva har hatt bra fiskeoppgang i alle år. Det er ikke gjort noe kultivering, det er kun satt kortbegrensing og drøy fiskekortpris. Er dette riktig? Det er jo ikke ulovlig i hvertfall... De kan ta det folk vil betale. Denne lille elvestubben har etter min minimale forstand ikke plass til mange fiskere, så er alle kortene solgt er alle hølene i elva mer eller mindre fylt opp av folk. Sånn sett er kanskje begrensningen riktig for antallet fiskeplasser.

Jeg vil helst ha fiskekort innenfor rimelighetens grenser og syns nok 300 kr (pluss 20 kr til Inatur) i døgnet er drøyt. Det håpet vi som ønsker rimeligere fiske har er at det er ikke så stort marked at man kan gjøre slik i veldig mange elver i Norge. Men jeg vet jeg hadde blitt rimelig forbannet hvis jeg hadde fisket Holselva når den ikke var kjent i mange år, så kommer en gjeng og skrur opp prisen med 250% uten å gjøre noe for det.

Tror ikke det ble noen fasit likevel jeg... Bare rot og selvmotsigelser. Jo... Fasiten for hvordan det bør gjøres er: RENA!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror ikke det ble noen fasit likevel jeg... Bare rot og selvmotsigelser. Jo... Fasiten for hvordan det bør gjøres er: RENA!

Spørs hva folket sier når prisøkningen kommer der, da . . . Sikkert til neste år  ;)

De får vel med seg hva folk betaler for å fiske i hemsil, holselva, grøfta der også  8)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er ikke umulig. Men jeg tror ikke de kan ta en så høy pris som i Hemsila. Er vel ikke mange som ville betale så mye for å fiske i Renafloden. Rena mangler den klassiske ørretelvpreget som Hemsila har. Den er vanskelig da langt de fleste som besøker Rena drar hjem uten fisk. Jeg tror rett og slett ikke det er gjennomførbart med så dyr kortpris der og jeg håper jeg har rett. Men det vil nok gå opp litt...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg blir litt nysgjerrig på hva man mener bør gjøres for den skakkjørte hallingdalselva, gol ?

- Gjøre som i holselva/borgundselva ; Skru prisene kraftig opp, samtidig som man begrenser kortsalg ? (Hvem vil betale fett for elendig fiske ?)

- Frede elvestrekningen for alt fiske i flere år ?

- Rett og slett innføre fiskeregler som verner viktig fisk (som i hemsil), uten at man av den grunn behøver å øke kortprisene ?

- Ikke gjøre noe som helst, men fortsette som i dag og håpe det beste  ???

Jeg er med i fiskeutvalget for ei tilsvarende skakkjørt elv, og vet at ingen av alternativene vil gjøre underverker over natta . . . Ikke over året heller, for den saks skyld.

Det er selvsagt langt mer utfordrende å få ei ødelagt elv "på bena" igjen, enn om det skulle være ett vann.

Jeg mener at det første som må gjøres er å samle elveierlaget(grunneiere) til å ha ett og samme mål.

Uten det så kommer man ingen vei. Deretter så bør det inn en arbeidsgruppe iblandet fiskere og grunneiere.

- Kontakte andre ildsjeler som har vært med på å løfte "dårlige" elver til bedre nivå

Rette og slett lære av de som har lykkes

- Engasjere vannkraftfolkene på en annen måte enn det som er gjort hittil og pr i dag. Desverre er det slik at elver som på gol har avtaler med kraftselskapene om x antall hundre eller tusener av småfisk som settes ut årlig. Som plaster på såret for rævkjøring av elvene i reguleringssammenheng.

Penge som brukes på dette kunne heller vært lagt inn på kartlegging og andre typer stamfiskeutvikling for elva og ikke bare påfyll av tusenbrødre

- Få slutt på all form for garnfiske og lignende som er bedrevet av grunneiere

- Tynningsfiske med garn/ruser i overbelastede strekninger der tusenbrødrene er millionbrødre

- Kartlegging av vassdrag sammen med NINA eller lignende forskning

- Endring av fiskeregler fra minstemål til maksmål er også en positiv tynningsfiske faktor som kan innføres

Jeg snakker ikke om å innføre kortbegrensninger eller å skru opp prisen nødvendigvis.

Først må produktet være godt nok for å selges til riktig pris.

Og da snakker vi mange år frem i tid.

men tar man ikke tak i tingene og prøver å få fremgang så skjer det ingenting.

I den elva dere snakker , er ett bevis på elendig forvaltning og kultivering?

hvorfor tror de att økte kortpriser og kortbegrensning alene kan øke snittvekten i denne elva?

Nesten komisk.....Noen skulle vært fratatt rettighetene sine tvert!

De ber jo om att de som fisker der skal kakke den store fisken de får der....med tanke på prisen de betaler!

Dette med minstemål er jo bare ene og alene pga settefisken, sånn att ingen kan hanke dem rett opp av elva 5 min etter de er satt ut!

Sånn jeg forstår deg er det lov og kakke all fisk over minstemålet....

sorry uttrykkket, men hvilke kjøtthuer er det som forvalter denne elva?  >:(

Her skulle man jo opphevet kortbegrensningene , innført maksmål og bedt dem kakke all fisk under minstemålet....

EDIT: skrivefeil

EDIT2: Ja fint att du ialllfall har skjønt dette , håper de innser selv hva som må gjøres og blir enige seg imellom disse grunneierne  :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest staffan@epost.no

Det er ikke umulig. Men jeg tror ikke de kan ta en så høy pris som i Hemsila. Er vel ikke mange som ville betale så mye for å fiske i Renafloden. Rena mangler den klassiske ørretelvpreget som Hemsila har. Den er vanskelig da langt de fleste som besøker Rena drar hjem uten fisk. Jeg tror rett og slett ikke det er gjennomførbart med så dyr kortpris der og jeg håper jeg har rett. Men det vil nok gå opp litt...

Nå må du slutte Børge, rena er av litt annen karakter som har en av de fineste ørretbiotopene,,,,, og at den er spesiell og at man må lære å forstå den, men ser helt klart at den kan skape usikkerhet for den gemene fisker....... er 100% sikke på at f.eks. hengebrostrekningen separat kunne leies bort for en god penge.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tenkte jeg var ferdig med denne tråden, men kan ikke unngå å svare på ett svar skrev av Han sjølvaste i harr og pommfri rus eller lignende.

Han sjølvaste:

Ta det litt rolig med inntaket av harr og pomfri. Det gir tydeligvis en rus og rar virkelighetsoppfattning.

Det er alltid viktig å lese innholdet i alle svar i en tråd for å henge med og gjerne gjøre research på egen hånd.

Elva jeg og Lars her diskuterer er Hallingdalselva Gol.

Informasjon om regler osv kan du se på følgende link : http://www.golinfo.no/no/html/sommeropplevelser/hallingdalselva/

Gjelder å ikke blande kortene slik du tydeligvis gjør her.

Som du kan lese av linken jeg viser til så er det i denne elva ingen kortbegrensning, ingen bag-limit/maxmål. Men minstemål på 25 cm.

Elva er som du påpeker dårlig kultivert og tatt vare på.

Ingen tvil om det. Men fortsetter de i samme fremmarsj så er det ingen destinasjon verdt ett besøk heller.

Fiskekortprisen er 50 kroner døgnet og kommer til å forbli det samme inntill de mosegrodde folkene i elveigerlaget forsvinner ned der mosen gror opp.

Det er åpent for fiske med alle redskap og størrelser.

Ingen som jeg kan se har skrevet noe sted at økte kortpriser eller kortbegrensninger i denne elva som jeg og Lars diskuterer her skulle føre til noe positivt. Så da reagerer du på egne drømmer.

Og igjen glimter du til med uvitenhet da du snakker om at minstemålet er på grunn av settefisken.

Det er ikke satt ut fisk i elva i hvertfall de siste 5 årene som er større enn 2 sommering.

Så i følge deg så er det greit å kakke all fisk over minstemålet så lenge kortprisen er 50 kroner døgnet.

I såfall burde jeg tolke deg sånn at koster dagskortet 500 så kakker ingen fiskene?

Ja det er i følge meg ett gammelt mosegrodd styre som bestemmer alt i Hallingdalselva på Gol. Bedre kjent som Gol Elveigarlag.

Så den ene settningen har du rett i  ;D ;D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tenkte jeg var ferdig med denne tråden, men kan ikke unngå å svare på ett svar skrev av Han sjølvaste i harr og pommfri rus eller lignende.

Han sjølvaste:

Ta det litt rolig med inntaket av harr og pomfri. Det gir tydeligvis en rus og rar virkelighetsoppfattning.

Det er alltid viktig å lese innholdet i alle svar i en tråd for å henge med og gjerne gjøre research på egen hånd.

Elva jeg og Lars her diskuterer er Hallingdalselva Gol.

Informasjon om regler osv kan du se på følgende link : http://www.golinfo.no/no/html/sommeropplevelser/hallingdalselva/

Gjelder å ikke blande kortene slik du tydeligvis gjør her.

Som du kan lese av linken jeg viser til så er det i denne elva ingen kortbegrensning, ingen bag-limit/maxmål. Men minstemål på 25 cm.

Elva er som du påpeker dårlig kultivert og tatt vare på.

Ingen tvil om det. Men fortsetter de i samme fremmarsj så er det ingen destinasjon verdt ett besøk heller.

Fiskekortprisen er 50 kroner døgnet og kommer til å forbli det samme inntill de mosegrodde folkene i elveigerlaget forsvinner ned der mosen gror opp.

Det er åpent for fiske med alle redskap og størrelser.

Ingen som jeg kan se har skrevet noe sted at økte kortpriser eller kortbegrensninger i denne elva som jeg og Lars diskuterer her skulle føre til noe positivt. Så da reagerer du på egne drømmer.

Og igjen glimter du til med uvitenhet da du snakker om at minstemålet er på grunn av settefisken.

Det er ikke satt ut fisk i elva i hvertfall de siste 5 årene som er større enn 2 sommering.

Så i følge deg så er det greit å kakke all fisk over minstemålet så lenge kortprisen er 50 kroner døgnet.

I såfall burde jeg tolke deg sånn at koster dagskortet 500 så kakker ingen fiskene?

Ja det er i følge meg ett gammelt mosegrodd styre som bestemmer alt i Hallingdalselva på Gol. Bedre kjent som Gol Elveigarlag.

Så den ene settningen har du rett i  ;D ;D

ahhh  ;D

okey, da misforsto jeg hvilke av disse elvene dere snakker om , sorry for den :)

Når det gjelder uvitenheten min angående minstemål , så er det basert på att minstemålet i G.lågen er pga settefisken som kraftselskapet setter ut , har iallfall jeg blitt fortalt av en grunneier her...

redigerte innlegget mitt mens du tydeligvis besvarte innlegget mitt, jeg mente altså att om det var slik att kortprisen var i drøyeste laget for og fiske tusenbrødre, vil de fleste kakke den store fisken, da tankegangen er når de betaler så høy kortpris skal de iallefall ta med den store fisken hjem....ja jeg tror de tenker sånn disse mataukerne! men nå er det ikke alltid like lett og vite hva som rører seg i hodet på disse mataukerne  :P

Ett siste spm: i ene elva, (holselva?) der er det kortbegrensninger og en høyere kortpris? Du skriver selv att du ber alle slippe ut igjen fisk over kiloen? er det dette i den elva? (altså ingen maxmål? )

Psst, det er ett hårr og pommfrilag , ja vi ruser oss selvfølgelig i denne tilbakestående foreningen, men det for det meste på antidepsresiva, lykkepiller og brennvin, ikke noe mere enn det  ,bivirkningene blir da selvfølgelig dysleksi dagen derpå :D  :D  

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest nicolaj brekke

En utvikling jeg ikke liker er å ta en elv som naturlig har flotte bestander og som er en perle for de få som har oppdaget/fått visst om denne, for så å lage en reportasje om den i et tidsskrift med det resultat at elva enten blir ødelagt av store folkemengder og noen griske grunneiere.

En utvikling jeg liker er at grunneiere tar en fullstendig ødelagd elv, kultiverer denne og tar seg betalt for jobben. Det er jo ingen som tvinger oss til å fiske der uansett. Ser ikke noe galt i dette da elva ellers hadde vært uinterresant... Om mange nok gjør dette så vil ironisk nok summen de kan ta for fisket går drastisk ned og vi har mange elver med flotte bestander å fiske i.. :)

I Norge har vi heldigvis mange mange Hemsiler og skrukkerenner som ikke koster mer en 50 lapp å fiske i. Om du vil fiske i en kjent elv med fine besander som koster flesk så er det vel bare å bruke samme summen i bensin så har du med litt leting to/tre slike elver på hånd :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja sjølvaste.

At du blanda elver og regler skjønte jeg rimelig greit.

Og hyggelig at det er ett større rusbehov i samband med harr og pommfrilaget.

Det er ikke så vanskelig å finne ut regler, priser osv for elver rundt omkring i landet. Det er ett raskt søk på google så er du i mål.

Korte utdrag om holselva for 2011:

Fiskekort i aktiv markfiske/fluefisskesonen:

Kortbegrensning: 6 kort (2 for innenbygds/ 4 for utenbygds, innenbygds har rett til å kjøpe kvota til utenbygds)

Innenbygds = folk bosatt i Hallingdal.

Priser : 28.5 - 30.6 : innenbygds:75 kr/ utenbygds 150 kr

Priser : 1.7 - 20.9 : innenbygds: 150 kr / utenbygds 300 kr

Baglimit : 1 fisk mellom 35-40 cm kan taes i løpet av en fiskedag

Eller fritt uttak av fisk under 35 cm, ingen minstemål.

Fisk over 40 cm skal settes ut igjen.

En fiskedag varer fra 08.00 - 24.00

Fiske er fredet fra 24.00 - 08.00

Det fiskes fortrinnsvis med tørrflue / aktivt markfiske i sonen.

Fellessone:

Dagskort : 50 kroner, kan kjøpes på sms / internett

Ingen kortbegrensning

Åpent for de fleste typer stangfiske.

Men samme Bag limit regler som i fluesonen.

All fisk over 40 cm skal settes ut igjen.

Når jeg oppfordret til gjennutsetting av fisk over 1kg så var det i diskusjonen som omhandlet fiske i "billig" elvene som har minstemål og ikke maxmål slik som Hemsil og Holselva har.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror du Missforsto meg Staffan! Rena er og blir min barndomselv, jeg er der mange turer i året og jeg er glad i Rena. Når det er sagt er Hemsila en klassisk ørretelv. Forholdsvis grunn, meget vakvillig fisk. Rena derimot har tullete klekkinger og vanskelig fisk og tung vannføring. Det er ikke det de fleste forbinder med klassisk ørretfiske. Og jeg våger fortsatt påstanden at de fleste som ikke er kjent i Rena drar derfra med MEGET moderat suksess. Derfor tror jeg ikke man kan ta så mye for fiskekort i Rena som i Hemsila. Mulig jeg tar feil, men det er altså det jeg tror :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror du Missforsto meg Staffan! Rena er og blir min barndomselv, jeg er der mange turer i året og jeg er glad i Rena. Når det er sagt er Hemsila en klassisk ørretelv. Forholdsvis grunn, meget vakvillig fisk. Rena derimot har tullete klekkinger og vanskelig fisk og tung vannføring. Det er ikke det de fleste forbinder med klassisk ørretfiske. Og jeg våger fortsatt påstanden at de fleste som ikke er kjent i Rena drar derfra med MEGET moderat suksess. Derfor tror jeg ikke man kan ta så mye for fiskekort i Rena som i Hemsila. Mulig jeg tar feil, men det er altså det jeg tror :)

Er en liten tendens til å glemme de som syns det er stas med den flotte Rena-harren. 8)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Korte utdrag om holselva for 2011:

Fiskekort i aktiv markfiske/fluefisskesonen:

Kortbegrensning: 6 kort (2 for innenbygds/ 4 for utenbygds, innenbygds har rett til å kjøpe kvota til utenbygds)

Innenbygds = folk bosatt i Hallingdal.

Priser : 28.5 - 30.6 : innenbygds:75 kr/ utenbygds 150 kr

Priser : 1.7 - 20.9 : innenbygds: 150 kr / utenbygds 300 kr

Fiske er fredet fra 24.00 - 08.00

Bare av nysgjerrighet ang aktiv markfiske/fluefiskesonen i holselva ; Er det stort sett fluefiskere som kjøper kort her, eller er det jevnt fordelt mellom fluefiskere og markfiskere ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En kompis sa det så fint "en fluefisker på 25 år væpnet til tennene med utstyr av siste skrik er det værste man kan møte" " de er værre en sigøynere" "Har du sett en kommer det flere" " mange flere"

Enig med harrfjotten. Sportsfiskere kan lett ødelegge ei elv. Særlig småelver.

Hørtes ut som en utrolig vittig og reflektert type.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror du Missforsto meg Staffan! Rena er og blir min barndomselv, jeg er der mange turer i året og jeg er glad i Rena. Når det er sagt er Hemsila en klassisk ørretelv. Forholdsvis grunn, meget vakvillig fisk. Rena derimot har tullete klekkinger og vanskelig fisk og tung vannføring. Det er ikke det de fleste forbinder med klassisk ørretfiske. Og jeg våger fortsatt påstanden at de fleste som ikke er kjent i Rena drar derfra med MEGET moderat suksess. Derfor tror jeg ikke man kan ta så mye for fiskekort i Rena som i Hemsila. Mulig jeg tar feil, men det er altså det jeg tror :)

Er en liten tendens til å glemme de som syns det er stas med den flotte Rena-harren. 8)

Hvor mye koster et ukeskort i rena nå? Sist jeg var der var det i et prisleie som gjorde det var bare gøy å betale :)

Men jeg er jo utenbygdsfra så jeg slapp sikkert irriterende billig fra det. For jeg mener at siden jeg først hadde brent av så mye penger på bensin og det som værre er helt i fra Kristiansand for å oppleve noe av det Staffan og Lennart Bergquist hadde brent inn i spekulatoren min på 90 tallet så burde jeg blitt tømt helt for seddler og snudd på hodet for å riste ut de siste myntene.

Slik som sarons dal. Der har dere mye å lære. De kan dette med å tømme kontoen til folk mens de står og hyller deg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En kompis sa det så fint "en fluefisker på 25 år væpnet til tennene med utstyr av siste skrik er det værste man kan møte" " de er værre en sigøynere" "Har du sett en kommer det flere" " mange flere"

Enig med harrfjotten. Sportsfiskere kan lett ødelegge ei elv. Særlig småelver.

Hørtes ut som en utrolig vittig og reflektert type.

Ja det er han. Veldig ok kar faktisk. I tillegg er han en dyktig fluefisker med en hel generasjon på baken :)

Og han har rett!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest staffan@epost.no

Tror du Missforsto meg Staffan! Rena er og blir min barndomselv, jeg er der mange turer i året og jeg er glad i Rena. Når det er sagt er Hemsila en klassisk ørretelv. Forholdsvis grunn, meget vakvillig fisk. Rena derimot har tullete klekkinger og vanskelig fisk og tung vannføring. Det er ikke det de fleste forbinder med klassisk ørretfiske. Og jeg våger fortsatt påstanden at de fleste som ikke er kjent i Rena drar derfra med MEGET moderat suksess. Derfor tror jeg ikke man kan ta så mye for fiskekort i Rena som i Hemsila. Mulig jeg tar feil, men det er altså det jeg tror :)

Klientellet i Hemsedal er kanskje annerledes, de er nok svært glad i at det er tilrettelagt for turisme i dalføret...... veldig glade i overnatting med komfort...... og er det ikke action så kan de ty til mere urbane aktiviteter kanskje.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja sjølvaste.

At du blanda elver og regler skjønte jeg rimelig greit.

Og hyggelig at det er ett større rusbehov i samband med harr og pommfrilaget.

Det er ikke så vanskelig å finne ut regler, priser osv for elver rundt omkring i landet. Det er ett raskt søk på google så er du i mål.

Korte utdrag om holselva for 2011:

Fiskekort i aktiv markfiske/fluefisskesonen:

Kortbegrensning: 6 kort (2 for innenbygds/ 4 for utenbygds, innenbygds har rett til å kjøpe kvota til utenbygds)

Innenbygds = folk bosatt i Hallingdal.

Priser : 28.5 - 30.6 : innenbygds:75 kr/ utenbygds 150 kr

Priser : 1.7 - 20.9 : innenbygds: 150 kr / utenbygds 300 kr

Baglimit : 1 fisk mellom 35-40 cm kan taes i løpet av en fiskedag

Eller fritt uttak av fisk under 35 cm, ingen minstemål.

Fisk over 40 cm skal settes ut igjen.

En fiskedag varer fra 08.00 - 24.00

Fiske er fredet fra 24.00 - 08.00

Det fiskes fortrinnsvis med tørrflue / aktivt markfiske i sonen.

Fellessone:

Dagskort : 50 kroner, kan kjøpes på sms / internett

Ingen kortbegrensning

Åpent for de fleste typer stangfiske.

Men samme Bag limit regler som i fluesonen.

All fisk over 40 cm skal settes ut igjen.

Når jeg oppfordret til gjennutsetting av fisk over 1kg så var det i diskusjonen som omhandlet fiske i "billig" elvene som har minstemål og ikke maxmål slik som Hemsil og Holselva har.

Ja men da ble jeg litt klokere :)

skal google neste gang før jeg åpner kjeften, jeg lover ;) og være litt mere forsiktig søndager, dagen derpå  8)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bare av nysgjerrighet ang aktiv markfiske/fluefiskesonen i holselva ; Er det stort sett fluefiskere som kjøper kort her, eller er det jevnt fordelt mellom fluefiskere og markfiskere ?

Det er klart flertall av fluefiskere jeg møter i elva.

Viktig å skille mellom tradisjonelle markfiskere og aktivt markfiske. Ikke så mange som har lært denne type markfiske.

Ultralett fiske med max 2 splitthaggel som søkke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider


×
×
  • Opprett ny...