Gå til innhold

kremnils

Members
  • Innlegg

    132
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Alt skrevet av kremnils

  1. Noen som kan fortelle meg hvor jeg kan få kjøpt i butikk eller bestilt meg en line på nett?
  2. Dette er naturens gang Sverre. Fiskene i vannet du fisker i har rett og slett lært din gulbrune muddler å kjenne og når de merker at du er på plass i vannet med utstyret ditt så sendte de den gamleste råtne auren som fantes i hele vannet. Gammal og skrøpelig med hjertefeil og svært kort tid å leve. Vondt smakte den helt sikkert da det ble som å spise en 30 år gammal ku. Dette rett og slett fordi det blir for dumt å sende en frisk og rask aure i sin beste alder rett i steikepanna til Sverre. Tankegangen er enkel og du er rett og slett blitt lurt av en Ørret selv med den lille hjernen de har. Gratulerer. Så neste gang så vil det være greit å sette ut igjen de fiskene som er viktig for sammensettningen i vannet og ikke minst eventuell reproduksjon og heller spise de som det er for mye av i vannet. Da kan du til og med binde deg en rosa og blå muddler og enda få godt smakende ørret i hoven. NB! Det tas forbehold om at vannet du fisker i er overbefolket av ørret på 1kg+ og derfor bør tynningsfiske for denne størrelsen. Lykke til videre og ha en fortsatt god nasjonaldag.
  3. kremnils

    Lykkja

    20 september er siste fiskedag i Hemsedal
  4. kremnils

    Fluesoner.

    Vet du hva, jeg mistrives mer og mer når folk forteller om fiskedagen sin og så spør meg om min fiskedag. Oftere og oftere blir det flaut å fortelle sannheten. Flaut! Det er et ord som ALDRI burde passet sammen med fiske. Men det gjør det der jeg vanligvis fisker. Det har blitt slik. - "Fått noe i dag du, eller?" - "Ja, 6-8 stykker. Ikke helt sikker." - "Store?" - "500g til 900g." - "Jaja, får håpe du er heldigere i morra da." HÆ?!? Glad jeg ikke er 15. Å begrense antall fiskere er ikke dumt i seg selv, men når det går så langt at ikke engang tre (3) kamerater fra samme bygd som elva ikke får plass når det enda ikke er solgt et "innbygdskort" blir jeg oppgitt. Kun 2(!) lokalkort hver dag i Holselva. WTF?!? Skal det bli 4 i Hemsil da, eller? Nei, er nok for mye pæng i den elva enda til at det blir noen begrensning. Men hvorfor stenge for andre typer fiske enn flue? De får jo ikke ta med seg noe mer fisk enn reglene tilsier. Så, gi meg én (1) GOD grunn til at flue er det eneste rette. Nei, jeg står for mitt første innlegg. Nå skal jeg prøve å holde meg unna resten av diskusjonen om god/dårlig effekt ved å ha egne fluesoner i elver. Men i forhold til kortbegrensningene som er i Hoslelva så er det lagt opp til 4 kort utenbygds og 2 innenbygds pr dag. Desverre så er ikke dataløsningen og plattformen til iNatur pr dags dato god nok for å kunne åpne for andre type løsninger som åpner for annen regulering. Dessverre! Alle med fornuft ser jo at dagens løsning der kanskje ikke fungerer 100% optimalt men den er overlevd i snart 3 sesonger. Snur man på problemet så er det kjedelig for en vennegjeng på 5 stk utenbygds der en person ikke får vært med på turen da de ikke får kjøpe av innenbygdskvoten. Men innenbygds har rett til å kjøpe kort i utenbygdskvota. Dvs at om dere er 3 personer og kjøper alle 3 samtidig så koster kortet 200 pr snute om man deler det på 3. Ny plattform er på vei ifra inatur så da skal forhåpentligvis alle slike dumme problemer være løst for sesongen i 2013.
  5. Høsten her i dalen er ofte veldig kilen når det gjelder klekking og vakaktivitet. Fiskene nærmer seg gytesesong og det skjer mye rart å observere rundt stamplasser særlig på kvelden. Temperatur er viktig for at det skal bli godt fiske som alle andre steder på høsten. Jeg ville hatt med meg følgende: Mygg, Små duns i 16-22, Stankelbein, Maur, Attractorfluer og noen mindre vårfluer. Dette var i hvertfall med tanke på elvefiske. Kombinasjonen av lite vann i elvene gjør ofte fiske med høy vanskelighetsgrad og det er lett å skremme de. Tror du kommer til å ha en flott tur i dalen om du treffer litt med noen varme dager og kveldene ikke blir for kalde.
  6. kremnils

    holselva

    Ingen campinghytter rett ved elva men ligger flere campingplasser på Ål, Hol og Geilo som er mulige å benytte seg av. Ja elva er fortsatt under normalen/liten og det er veldig stilleflytende. Nå er det meldt mye nedbørdenne uken så om det slår til så kan alt forandre seg fort.
  7. Om du bruker Camou fortom på 450 cm -> microring -> ønsket spiss, så kan du selv prøve deg frem med hvor lang spiss du kan bruke og tykkelsen på denne for å få dette til å slå over. Alt avhenger av din egen kasteteknikk og evnen til å få rullet over lengre fortom. Dette er noe du personlig må prøve ut. Selv har jeg skrøpelig kasteteknikk og lav linehastighet. Jeg bruker da max 1 meter spiss etter microringen for å flua til å lande slik den skal. Har aldri sett nødvendigheten av å kjøpe seg 0,60 sene for å skjøte fortommen bak og lage en lengre tykkdel. Vil vel også anse muligheten for at denne knuten blir stor og stygg som rimelig stor også. prøv deg litt frem med forskjellige ferdigtaperte fortommer og finn det fortomsoppsettet som passer for deg. Med litt trening så har du kanskje dette oppsettet inne som standard : 450 cm fortom 3x -> microring -> 5x kort del -> 6x spiss 1,5 meter. fortomslengde på 2-3 stanglengder.
  8. Heter fremdeles Baetis Rhodani, og ikke noe nytt latinsk navn. Men disse genrasjonene: Er det fluer som ble lagt som egg av den første genrasjonen dette året? Eller er det fluer som er "sent ute" og ble egga i fjor? Med 2. genrasjons, menes da "runde nummer to" av året? (Spør ikke for å kjekke meg, men rett og slett for at jeg ikke vet) Det er ikke jeg rett mann til å svare på. Selvom det er midt i sommerferien og de fleste er ute og fisker så bør det vel dukke opp en eller annen som har peiling på dette med eggleggingen og hvor disse sene Rhodaniene kommer ifra. En ting jeg har lurt på er hvorfor de er mindre enn de som kommer tidlig på sesongen.
  9. Når folk blir forundra over 2.gen Baetis så har den sikkert fått ett eller annet fancy nytt latinsk navn eller noe. Men om man leser om Smådøgnfluer på wikipedia så leser man at det kan være opptill flere generasjoner og at det i Norge ikke er uvanlig med 2 generasjoner. Kilde: http://no.wikipedia.org/wiki/Baetis_rhodani Små er det og ofte vanskelig å imitere duns i krok #18-20 som skal flye pent og ikke stripe. Oliven og ligner på en prikk på storebror eller førstegenerasjon rhodani om man vil kalle de det.
  10. Om tollerne slepper igjennom en vare med verdi over 200kroner eller 1000kroner så er vel det langt fra ulovlig. Eller? I henhold til loven så er det ulovlig å ikke tollbehandle en vare over med verdi over 200 kroner inkludert frakt. Vi er "heldige" som har tollbehandling via fraktselskap i Norge. At disse tar seg godt betalt for å gjøre denne jobben er endel av fortjenesten med å drive med behandling av sendinger fra utlandet. Og til syvende og sist er det vårt eget problem om en pakke over 200 kroner går igjennom toll uten å betale eventuell toll og mva av vareverdien. Nå er det ikke toll på sportsutstyr men mva skal fortsatt betales.
  11. En pekepinn på vannstand finner du på www.fiskeihemsedal.no Som alle andre steder i dalen her så er vannstanden mye over normalen og mer nedbør er meldt. Ikke sett tegn til graveprosjekter i år.
  12. Ja Hemsila er uten tvil en av norges beste tørrflueelver. Men det tror jeg alle som er smarte nok til å lage en bruker her og er såpass interressert har funnet ut også.
  13. Ja ingen tvil om at Holselva er ett godt alternativ. Men det er begrenset kortsalg i Holselva og i dag Søndag er det utsolgt på kortene for utenbygds. Mandag er det 1 kort ledig. Men AAL du har PM med noen tips.
  14. kremnils

    Fiskebil

    Når kom versjon 3 Dangel? Det er jeg ikke 100% sikker på. Men mener vi hadde en 2004-2005 modell her på jobb som ikke hadde nyeste versjonen. Noe av grunnen til at det blir så dyrt ved reparasjon er nettopp fordi de gamle versjonene får man ikke kjøpt reservedeler til også må man ha hele opplegget nytt. Så om man har eldste modellen så får man plutselig den nyeste.
  15. kremnils

    Fiskebil

    Nils : Styre unna Peugeot Partner "4x4" dangel. Helt riktige som det blir nevnt her at det er minst 40 000 kroner å betale for å reparere driten. Peugeot har nemlig ikke utviklet sitt eget 4x4 system for bilen men kjøpt en billig løsning fra dangel fabrikken. Derfor navnet 4x4 dangel også. Skal legge til at versjon 3 av 4x4 dangel visstnok skal være mye bedre og uten feil slik som tidligere utgaver. Feilen på 4x4 Dangel bilene er ulyd ifra bakaksel fra 60 km/h -> Finns nok endel billige slike biler å kjøpe med ulyd om man overlever å kjøre rundt med en billig 4x4 med ulyd i slike hastigheter..
  16. Jeg tror fortomsmateriell rett og slett er noe man må teste ut selv for å finne sin match. Sånn er det med liner også. Selv bruker jeg kun Hends Camou 450cm og har funnet min match der. Stroft som spiss så er jeg glad og fornøyd. Leser du litt inne her på forumet KayB så finner du enkle måter å lage egne løkker på fortomene selv. Litt bindetråd og superlim så har du flotte løkker som glir lett igjennom stangringene. Løkkene kan lages på forhånd hjemme i stua også er det bare å hekte de på når du trenger de.
  17. kremnils

    holselva

    Voksent og enkelt og greit å si at man inrømmer at vi er uenig i enkelt standpunkt. Nå vet jeg i utgangspunktet at svaret ditt nå var ment direkte til Erik men svarer litt innimellom alikevel. Ikke sikkert vi er så uenige om dette med kultivering av elver. Å danne ett grunnlag i elva med "kubber" fisk over 40 cm -> bør være hovedfokus for å få en bærekraftig elv som er opplevelsesrik nok til at folk skal være villig til å betale en døgnkortpris på 150 kroner som du foreslår som fornuftig betaling i en elv med kortbegrensning. Her er vi vel ca enig også. Jeg tror uansett at det er viktig at elva er relativt jevnt befolket med fiskefamilier. Med fiskefamilie mener jeg da hele spekteret med størrelser. Gjerne med hovedvekt på 500-800g. Det er nettopp denne størrelsen med 500-800g fisker med god k-faktor som skal danne grunnlaget for fremtidige 1000g -> fisker. Selvfølgelig må det være fisker i hele spekteret og over tid med riktig kultivering så tror jeg andelen fisker over 1,5 kg og 2,0 kg vil øke. Desverre fungerer det sånn at en fisk på over 2,0 kg ofte er i ferd med å bli en godt voksen/gammel fisk og grunnlaget for at det skal bli "mange" sånne fisker er vel ikke veldig stor i en god fiskeelv generelt slik jeg har forstått forsker hos NINA Morten Kraabøl tidligere med lignende spørsmålstilling. Det er forskjellige tanker og måter å drive fornuftig kultivering i elver etter min mening. Man må skille mellom ulike typer elver også. Storåne og Holselva er to gode eksempler på elver som har "besøkende" fisk fra henholdsvis Hovsfjorden og Strandafjorden. Mens Hemsila langt på vei kan sammenlignede med Hallingdalselva på Nes-Gol-Ål der det ikke er noe næringsfrik fjord i bunn som kan fylle elva utover sesongen med store feite "kubber". Ved elver der fjorden er hovednæringskilde og endel av oppvekstvilkårene for fisken så mener jeg at det er viktig at man ikke høster av den store fisken som går oppover elva på næringsvandring / gyting. Fiskene går opp i elva ved forskjellgie tidspunkt med hovedvekt på seinsommer/høst. Men mattilgangen kan vise seg å være en viktig faktor i kombinasjon med flom og lignende. Redskapsrestriksjoner er man nesten generelt avhengig av da den gjennomsnittlige Haspelstangfisker ikke vet hva kultiveringstanker rundt C&R eller bag-limit og nødvendigheten pr i dag med å passe på en elv som er åpen for fiske med all salgs redskap er såpass stor at man tilnærmet må ha daglig oppsyn til alle tider for å passe på nedklemte mothaker og hvordan redskapen blir brukt. En erfaren haspelfisker fisker ofte over stamplasser med grovt utstyr der de tror det er grov fisk. Og det hjelper ikke med bag-limit osv når sluten sitter på utsiden av en kjempesint hannfisk på 2,0kg. Den må da desverre bøte med livet på grunn av skadene. Sånn sett mener jeg det kan være riktig med redskapsbegrensning og eventuelt kortbegrensninger der elva ikke er stor nok til fritt fiske. Her mener jeg også at Holselva er ett godt eksempel. Max 6 fiskere på hele strekningen. Åpen fellesone uten kortbegrensning og tillat med all redskap utelukker ingen fra å fiske i elva. Men det er ingen tvil om at de flotteste strekkene som passer fluefiske best er kun for aktivt markfiske og fluefiskere. Det å åpne for aktivt markfiske tror jeg kan være en fornuftig tanke da det er spesielt haspelfiske som har likhetstrekk med fluefiske under overflaten. Jeg har selv observert Trond Andersson flere ganger under fiske og ingen tvil om at fiskene han får ikke har svelget kroken normalt sett og at krokene som benyttes er av samme størresle og mothakeløse som fluefiskerne bruker. Fangstbegrensninger i sånne elver mener jeg kanskje burde være fritt uttak av fisk under 35cm. Dette er i nevnte elver ofte tjukke og flotte matfisker som også kanskje er i flertall så uttaket her er ikke direkte skadelig for elva. Etterhvert som snittvektene i elva kanskje kan gå opp så vil det være naturlig å flytte opp til 40cm kanskje eller ha baglimit på 30-40 cm eller lignende. Ved elver der det ikke er noen direkte fjord tilknyttet som næringskilde og oppvekstvilkår på samme måte som nevnte elver over så mener jeg det desto viktigere med en jevn og god fordeling av størrelsene. Her er det viktig å bygge opp stammen med fiskene som er over 500-600 gram. Det er disse man ikke kan høste av for å kunne være i drivende utvikling. Stamfisken som står på samme hølen hver eneste høst må ikke røskes opp og spises til middag. Det kommer ny fisk på plassen men ikke nødvendigvis like stor. Her mener jeg at kultiveringsarbeidet og gjennoppbygningen av stammen i elva som Hemsila har gjort er veien å gå for å få elvene på rett kjør over lengre perioder. Hallingdalselva på Gol kan f.eks inndeles i soner, bag-limit/fang-slipp. Driftsplan og tanker om langsiktige muligheter er viktig for å bygge noen form for fremtid i elvene. Tusenbrødrene må bekjempes og det må kunne dannes ett opplevelses produkt på høyde med konkurrenter. Flere gode elver i samme nærområde vil også føre til en jevnere kortpris elver i mellom siden produktene ofte kan være tilnærmet likestilte. Tenk tanken på 4-5 likestilte elver / kort innen 45 kjøring i mellom hverandre. Tenk alternativene i forhold til klekking, fiskeplasser og ikke minst folk. Jeg vil bare legge til at det er viktig å se sakene litt mer enn bare ifra bilvinduet man kjører forbi elvene i når det gjelder kultivering og arbeid/tiltak som gjøres i elvene. en elv med døgnkortpris på 50 kroner har ofte bare en forening i ryggen som ikke får inn noen penger i løpet av sesongen som grunneiere kan glede seg over. De har ett lite interressert fiskeoppsyn som ikke er ofte i elven og spør om kort. Og redskapsandelen er kritisk forskjellig fra elver med mer ekslusive priser. Arbeid som legges ned i elva er mer enn hva som fremstår når man står på sidelinja og tenker på hva som er gjort i elva. Driftsplaner utarbeides, sammarbeid med kraftselskap/ECO vannkraft skal pleies og sørge for at dette går i fiskernes fordel. Vannprøver skal tas. Nærliggende industri må bearbeides for forståelse av farligheten med utslipp og forurensning av elva. Stier, søppel og stier skal ryddes og legges til rette for besøkende kortkjøpere. Elva skal også holdes "ren" med fjerning av flomateriale og andre bondetinger som kommer flytende eller synker ned i elva. Oppsyn skal gå gjerne omtrent daglig sjekke for fiskekort og kontrollere fiskeredskapene til de som fisker der slik at regler som er satt følges. I driftsplanene som utvikles over tid er fremtiden til elva i fokus. Det være seg pilotprosjekter som peileprosjektet Hemsedal Fiskeforening i sammarbeid med NINA utførte i Hemsil eller det er forskning om stammen i elva og reproduktiviteten. Uansett er alle elver avhengig av frivillige og personer som står på for at elvene fortsatt er gode når neste generasjon står klare for lære seg å like hobbyen vi er glad i. Og ved hjelp av forksningen og tankene rundt driftsplanen så kan vi kanskje påvirke hva slags fisker neste generasjon fiskere kan få fiske på. Og ikke minst så når vi kanskje dit av vi kan være med å legge til rette for at det er mulig å oppleve like gode klekkinger ved å f.eks ta mer vare på elvegress og vegetasjon rundt elvene.
  18. kremnils

    holselva

    @Dryflyfool Jeg har aldri tvilt på at du liker deg i dalen her og ikke minst legger igjen penger her. Og skulle du trives her oppe så vil det alltid være på premissene av at du er en person som er omgjengelig og klarer å fungere godt i samfunnet her oppe også. Det er jo positivt oppi alll elendighete ellers i dalen. Jeg vil ikke gå inn på noen diskusjon rundt driftsplaner, kultivering og aktiviteter for å sette positivt fokus for fluefiske i elven her i dalen. Det blir bare en meningsyttring mellom meg og deg som ingen av oss er tjent med. Vi tenker helt forskjellig i forhold til hvordan vi har diskutert tidligere i hvertfall. Eksempelet mitt med å være gjest i en by var for kanskje ikke det beste. Hele poenget var jo at det er ikke jeg som bestemmer hva grunneiere og andre pådrivere ønsker å gjøre med produktet så lenge jeg er gjest/turist/bruker av opplevelsen/underholdningen/produktet jeg betaler for å besøk eller benytte meg av. Det være seg i en storby som Oslo eller på bygda her i dalen. Tilreisende brukere/turister kan ikke gjøre annet enn å si sin mening og det hjelper sjeldent. Jeg kan ikke ta meg til rette å gjøre hva jeg vil jeg må rett og slett bare innfinne meg de retningslinjer og regler som er satt opp eller priser for den saks skyld. Tenk om alle elvene i dalen her hadde vært kultivert på samme måte og hatt lignende rettningslinjer gjennom de 10-20 siste årene. Da haddde fisketrykket vært lavere i hver enkelt elv og jevnere fordelt tror jeg
  19. kremnils

    holselva

    Måtte bare spørre. Det var Dryflyfool som klagde. Og da ville jeg klage litt tilbake. Hvofor i helsike må JEG betale mer og mer og mer bare for at DU vil fiske i MI bygd? hvorfor setter de opp prisene mere og mere da? bare vent og se når 2kilosfisk blir "vanlig" der oppe, skal du få se i rena også at da blire alvor C&R , veien til ørretmekka og drømmen til grunneieren Ser jo at Erik er flinkere til å formulere lettfattelige og fornuftige svar en meg selv. Det som er viktig er jo å skille mellom de som bor rett ved elva og de som er gjester. Stamgjester som kommer igjen flere ganger i året opptil lengre perioder og som kommer år etter år er en viktig faktorer. Hadde alle fiskere opperert som døgnfluer i elvene hadde de ikke vært særlig besøkt. At prisbildet har vært eksplosivt stigende i de senere år er vel balansert av marked og etterpørsel uten å gå mer inn på det. Nå skal det sies at prisen i Holselva har vært lik siden oppstart i regi Hemsedal Fiskeforening. Jeg lurer vel på om dette med førsesong : åpning -> 1.7 med halvpris av normal døgnkortpris er noe som kom etter første året uten at jeg skal si det for sikkert. Prisen i Hemsil er vel heller ikke endre de 2-3 siste sesongene heller. Likte den siste setningen din der Han Sjølvaste. Eneste problemet i mine øyne er kanskje at grunneiere som ikke er fiskeinterressert selv og som oftest er i flertall ikke har noen form for forståelse for dette med C&R
  20. kremnils

    holselva

    Ahaaa, da er det bare en litt dum visning i inatur som får det til å se "opptatt" ut i juli når man booker førsesong. Det var da endelig godt, men bør egentlig rettes opp! For når man går inn og booker i juni, så ser det jo fullt ut i juli -og dermed legger man tanker om julifiske i Holselva på hylla. Tror faktisk fiskeforeningen kan tape noen kroner på det! Bor du i Hol da Erik? Du er da utenbygds du også, eller er det sånn det fungerer på bygda - at man lager sine egne regler for hvilken kommune man hører hjemme i og hva som er definisjonen av bygd? Hemsedal Fiskeforening har vedtatt at det er halv pris for alle innbyggere bosatt i Hallingdal både på kjøp av fiskekort i Holselva og på sesongkort i Hemsila. Dette kan du lese mer om både på inatur sine infosider om elvene og www.fiskeihemsedal.no Dette er etter min mening ett kjempeflott tiltak for å være med å hjelpe til med rekruteringen for fluefiske i dalen som ikke akkuratt er fremmadstormende pr dags dato. Ahaaaa. Så bra for dere! Sånn ellers skjønner jeg ikke at jeg, som sikkert har minst like mange fiskedøgn oppe der(Ehh, nei, ikke i Holselva. Får være måte på...) som flere av dere, skal betale mer enn innbygdingene. -Hvorfor? Hva fanden er det for noe bondsk tull? Dere har spikra opp et par-tre skilt, og dett er dett. Forklar Ja det et ett flott tiltak for oss som bor i kommunene i Hallingdal. Lignende fordeler har det også vært tidligere med kjøp av skikort også og det er det sikkert mange flere som har hatt glede av. Det du spør om her er ikke jeg rett mann til å svare på så jeg foreslår at du bruker viljen og energien du har på å rette alle spørsmålene og frustrasjonen du har rundt disse temaene direkte til Hemsedal Fiskeforening og ikke på ett forum som her der ingen representerer seg selvom annet enn privatpersoner som liker fluefiske. Om du leser svaret jeg skrev til JB lenger opp i tråden så svarer jeg kun kort med fakta snittet ut ifra nettsidene der kort for elva kan kjøpes samtidig som jeg kommer med en enkel settning om at jeg personlig håper at dette kan bidra til at flere folk i dalen her får øynene opp for fluefiske. Det er langt ifra ett ønske om å starte en diskusjon fra min side. Utenom det så syns jeg personlig at det er hyggelig at du GJESTER dalen her og benytter deg av tilbudene som mange av de andre TURISTENE vi har BESØK av i løpet både sommer og vintersesongen gleder seg over og kommer igjen år etter år akkurat som du. Hallingdal er mer eller mindre kun TURISTkommuner som lever av å tilby opplevelser og overnattingstilbud. Jeg skal med en gang komme og si at det er vinterturrisme som er levebrødet men at folk som besøker hytter og andre overnattingstilbud også legger igjen penger ellers i bygdene på restauranter, bensinstasjoner og andre butikker men samtidig så skulle vi i dalen her gjerne ønske at sommertilbudene rundt om skal bli bedre slik at det gir ett bærekraftig handelssamfunn for oss også. Fortsett å kos deg som GJEST i stabburet oppi Storåne og ellers i elver og vann som foreninger eller privatpersoner ønsker å gi deg tilbud i å fiske i mot betaling. Samtidig så bør man vel kanskje etter min mening uansett om man er på BESØK i dalen her sette pris på at de bondske tullingene prøver å være GJESTFRIE. Det er nemlig de bondske tullingene som eier stabburet du leier for å slippe å overnatte i bilen, det er de som eier parkeringsplassen du parkerer bilen din på, det er de som eier jordet du må gå langs med for å komme deg ned til herligheten og til syvende og sist så er det de som eier jorda du tråkker på når du vader deg ut mot storauren som står i bakevja og super i seg mat. Som en ekte bondsktulling som jeg er så syns madammen min fortsatt at det er gøy å reise ned til storbyen flere ganger i året og få varmgang på bondekortet da gjerne på tur som TURIST i en by der jeg syns det er hyggelig å være GJEST. Tror i utgangspunktet det fort hadde vært ramaskrik om jeg hadde tatt meg ut på Nesøya. Parkert bilen min sånn halveis inn på gressplenen til en eller annen børsmegler der. Gått sånn delvis rett over gressplenen, blomsterbedet og klatret over verandaen hans for å stoppe for å gjøre mitt fornødne bak epletreet hans. Slått opp telt, fyrt opp bålet og grilla euroshopper pølsene jeg hadde i sekken. Det ville helt klart skapt overskrifter om jeg hadde duret frem sånn flere måneder i året. Og NEI jeg mener ikke at du eller mange andre som GJESTER oss her oppe oppfører seg på den måten direkte ovenfor grunneiere eller lignende. Men poenget mitt er at jeg oppfører meg som TURIST og GJEST når jeg besøker storbyen så gleder jeg meg over å benytte OPPLEVELSESTILBUDENE de tilbyr, det være seg kino,teater eller andre UNDERHOLDNINGSTILBUD de ønsker å tilby meg. Jeg betaler det det koster for opplevelsene og koser meg på de overnattingstilbudene jeg ønsker å benytte meg av og koser meg som TURIST.
  21. kremnils

    holselva

    Men Eikre siden du ikke fisker i Hemsila om dagen og heller sparer alle fiskegleder til Holselva og Borgundselva ettersom jeg kunne lese så får du ringe meg eller sende meg en e-post så vi får sjekka ut ett par gode fjellvann i nærmeste fremtid. Nå er jo Grandisene rett rundt hjørnet. Også kan du samtidig forklare forskjellen på aroni og aurivilli.
  22. kremnils

    holselva

    Ahaaa, da er det bare en litt dum visning i inatur som får det til å se "opptatt" ut i juli når man booker førsesong. Det var da endelig godt, men bør egentlig rettes opp! For når man går inn og booker i juni, så ser det jo fullt ut i juli -og dermed legger man tanker om julifiske i Holselva på hylla. Tror faktisk fiskeforeningen kan tape noen kroner på det! Bor du i Hol da Erik? Du er da utenbygds du også, eller er det sånn det fungerer på bygda - at man lager sine egne regler for hvilken kommune man hører hjemme i og hva som er definisjonen av bygd? Hemsedal Fiskeforening har vedtatt at det er halv pris for alle innbyggere bosatt i Hallingdal både på kjøp av fiskekort i Holselva og på sesongkort i Hemsila. Dette kan du lese mer om både på inatur sine infosider om elvene og www.fiskeihemsedal.no Dette er etter min mening ett kjempeflott tiltak for å være med å hjelpe til med rekruteringen for fluefiske i dalen som ikke akkuratt er fremmadstormende pr dags dato.
  23. kremnils

    holselva

    Var i Holselva Mandag kveld og Onsdag kveld denne uken. Fisket ikke men tok meg en runde og tittet litt. Bra med innsekter og delvis mye vakaktivitet også. Jeg har da sett Aurivilli tidligere og er rimelig sikker på at jeg også har sett de der i år. For ordens skyld så skal jeg ta meg en tur fredag kveld eller lørdag formiddag og se om jeg ikke kan fange noen duns og ta bilder med makrolinse så legger jeg ut her slik at fagpersonene kan svare på hvilke type det er snakk om. Uansett : Kjempe fin vannstand i elva om dagen, litt over "normalen". Meget klart vann og flere fine fisker å fiske på om man benytter tiden og er litt tolmodig så finner man de. Ha med døgnfluer i forskjellige fargenyanser i størrelse: #10 - 16 : Klekkere og duns Ta med noen stankelbein-Maur-Attraktorfluer Aestivalisen er nok rett rundt hjørnet og pleier normalt sett å være høydepunktet for mange i elva. Mulig starten av neste uke er noen dager for tidlig men man vet aldri. Lykke til på turen din til helga så treffes vi nok ved elva Når det gjelder kortkjøp så legges kortene for inneværende år ut Februar/Mars på Inatur.no for salg. Det er 4 utenbygds kort og 2 innenbygds hver dag i fluesonen. Sesongkort og dagskort selges også i fellessonen.
  24. Ta deg en tur innom ett bilverskted som driver med reperasjon av glasskade og spør om å få kjøpe rutelim. En tube koster ikke allverden og limer alt du kan ønske deg. Perfekt for liming av sko som skal være i vann. Tørketid ca 2 timer.
×
×
  • Opprett ny...