Gå til innhold

kremnils

Members
  • Innlegg

    132
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral
  1. Noen som kan fortelle meg hvor jeg kan få kjøpt i butikk eller bestilt meg en line på nett?
  2. Dette er naturens gang Sverre. Fiskene i vannet du fisker i har rett og slett lært din gulbrune muddler å kjenne og når de merker at du er på plass i vannet med utstyret ditt så sendte de den gamleste råtne auren som fantes i hele vannet. Gammal og skrøpelig med hjertefeil og svært kort tid å leve. Vondt smakte den helt sikkert da det ble som å spise en 30 år gammal ku. Dette rett og slett fordi det blir for dumt å sende en frisk og rask aure i sin beste alder rett i steikepanna til Sverre. Tankegangen er enkel og du er rett og slett blitt lurt av en Ørret selv med den lille hjernen de har. Gratulerer. Så neste gang så vil det være greit å sette ut igjen de fiskene som er viktig for sammensettningen i vannet og ikke minst eventuell reproduksjon og heller spise de som det er for mye av i vannet. Da kan du til og med binde deg en rosa og blå muddler og enda få godt smakende ørret i hoven. NB! Det tas forbehold om at vannet du fisker i er overbefolket av ørret på 1kg+ og derfor bør tynningsfiske for denne størrelsen. Lykke til videre og ha en fortsatt god nasjonaldag.
  3. kremnils

    Lykkja

    20 september er siste fiskedag i Hemsedal
  4. kremnils

    Fluesoner.

    Vet du hva, jeg mistrives mer og mer når folk forteller om fiskedagen sin og så spør meg om min fiskedag. Oftere og oftere blir det flaut å fortelle sannheten. Flaut! Det er et ord som ALDRI burde passet sammen med fiske. Men det gjør det der jeg vanligvis fisker. Det har blitt slik. - "Fått noe i dag du, eller?" - "Ja, 6-8 stykker. Ikke helt sikker." - "Store?" - "500g til 900g." - "Jaja, får håpe du er heldigere i morra da." HÆ?!? Glad jeg ikke er 15. Å begrense antall fiskere er ikke dumt i seg selv, men når det går så langt at ikke engang tre (3) kamerater fra samme bygd som elva ikke får plass når det enda ikke er solgt et "innbygdskort" blir jeg oppgitt. Kun 2(!) lokalkort hver dag i Holselva. WTF?!? Skal det bli 4 i Hemsil da, eller? Nei, er nok for mye pæng i den elva enda til at det blir noen begrensning. Men hvorfor stenge for andre typer fiske enn flue? De får jo ikke ta med seg noe mer fisk enn reglene tilsier. Så, gi meg én (1) GOD grunn til at flue er det eneste rette. Nei, jeg står for mitt første innlegg. Nå skal jeg prøve å holde meg unna resten av diskusjonen om god/dårlig effekt ved å ha egne fluesoner i elver. Men i forhold til kortbegrensningene som er i Hoslelva så er det lagt opp til 4 kort utenbygds og 2 innenbygds pr dag. Desverre så er ikke dataløsningen og plattformen til iNatur pr dags dato god nok for å kunne åpne for andre type løsninger som åpner for annen regulering. Dessverre! Alle med fornuft ser jo at dagens løsning der kanskje ikke fungerer 100% optimalt men den er overlevd i snart 3 sesonger. Snur man på problemet så er det kjedelig for en vennegjeng på 5 stk utenbygds der en person ikke får vært med på turen da de ikke får kjøpe av innenbygdskvoten. Men innenbygds har rett til å kjøpe kort i utenbygdskvota. Dvs at om dere er 3 personer og kjøper alle 3 samtidig så koster kortet 200 pr snute om man deler det på 3. Ny plattform er på vei ifra inatur så da skal forhåpentligvis alle slike dumme problemer være løst for sesongen i 2013.
  5. Høsten her i dalen er ofte veldig kilen når det gjelder klekking og vakaktivitet. Fiskene nærmer seg gytesesong og det skjer mye rart å observere rundt stamplasser særlig på kvelden. Temperatur er viktig for at det skal bli godt fiske som alle andre steder på høsten. Jeg ville hatt med meg følgende: Mygg, Små duns i 16-22, Stankelbein, Maur, Attractorfluer og noen mindre vårfluer. Dette var i hvertfall med tanke på elvefiske. Kombinasjonen av lite vann i elvene gjør ofte fiske med høy vanskelighetsgrad og det er lett å skremme de. Tror du kommer til å ha en flott tur i dalen om du treffer litt med noen varme dager og kveldene ikke blir for kalde.
  6. kremnils

    holselva

    Ingen campinghytter rett ved elva men ligger flere campingplasser på Ål, Hol og Geilo som er mulige å benytte seg av. Ja elva er fortsatt under normalen/liten og det er veldig stilleflytende. Nå er det meldt mye nedbørdenne uken så om det slår til så kan alt forandre seg fort.
  7. Om du bruker Camou fortom på 450 cm -> microring -> ønsket spiss, så kan du selv prøve deg frem med hvor lang spiss du kan bruke og tykkelsen på denne for å få dette til å slå over. Alt avhenger av din egen kasteteknikk og evnen til å få rullet over lengre fortom. Dette er noe du personlig må prøve ut. Selv har jeg skrøpelig kasteteknikk og lav linehastighet. Jeg bruker da max 1 meter spiss etter microringen for å flua til å lande slik den skal. Har aldri sett nødvendigheten av å kjøpe seg 0,60 sene for å skjøte fortommen bak og lage en lengre tykkdel. Vil vel også anse muligheten for at denne knuten blir stor og stygg som rimelig stor også. prøv deg litt frem med forskjellige ferdigtaperte fortommer og finn det fortomsoppsettet som passer for deg. Med litt trening så har du kanskje dette oppsettet inne som standard : 450 cm fortom 3x -> microring -> 5x kort del -> 6x spiss 1,5 meter. fortomslengde på 2-3 stanglengder.
  8. Heter fremdeles Baetis Rhodani, og ikke noe nytt latinsk navn. Men disse genrasjonene: Er det fluer som ble lagt som egg av den første genrasjonen dette året? Eller er det fluer som er "sent ute" og ble egga i fjor? Med 2. genrasjons, menes da "runde nummer to" av året? (Spør ikke for å kjekke meg, men rett og slett for at jeg ikke vet) Det er ikke jeg rett mann til å svare på. Selvom det er midt i sommerferien og de fleste er ute og fisker så bør det vel dukke opp en eller annen som har peiling på dette med eggleggingen og hvor disse sene Rhodaniene kommer ifra. En ting jeg har lurt på er hvorfor de er mindre enn de som kommer tidlig på sesongen.
  9. Når folk blir forundra over 2.gen Baetis så har den sikkert fått ett eller annet fancy nytt latinsk navn eller noe. Men om man leser om Smådøgnfluer på wikipedia så leser man at det kan være opptill flere generasjoner og at det i Norge ikke er uvanlig med 2 generasjoner. Kilde: http://no.wikipedia.org/wiki/Baetis_rhodani Små er det og ofte vanskelig å imitere duns i krok #18-20 som skal flye pent og ikke stripe. Oliven og ligner på en prikk på storebror eller førstegenerasjon rhodani om man vil kalle de det.
  10. Om tollerne slepper igjennom en vare med verdi over 200kroner eller 1000kroner så er vel det langt fra ulovlig. Eller? I henhold til loven så er det ulovlig å ikke tollbehandle en vare over med verdi over 200 kroner inkludert frakt. Vi er "heldige" som har tollbehandling via fraktselskap i Norge. At disse tar seg godt betalt for å gjøre denne jobben er endel av fortjenesten med å drive med behandling av sendinger fra utlandet. Og til syvende og sist er det vårt eget problem om en pakke over 200 kroner går igjennom toll uten å betale eventuell toll og mva av vareverdien. Nå er det ikke toll på sportsutstyr men mva skal fortsatt betales.
  11. En pekepinn på vannstand finner du på www.fiskeihemsedal.no Som alle andre steder i dalen her så er vannstanden mye over normalen og mer nedbør er meldt. Ikke sett tegn til graveprosjekter i år.
  12. Ja Hemsila er uten tvil en av norges beste tørrflueelver. Men det tror jeg alle som er smarte nok til å lage en bruker her og er såpass interressert har funnet ut også.
  13. Ja ingen tvil om at Holselva er ett godt alternativ. Men det er begrenset kortsalg i Holselva og i dag Søndag er det utsolgt på kortene for utenbygds. Mandag er det 1 kort ledig. Men AAL du har PM med noen tips.
  14. kremnils

    Fiskebil

    Når kom versjon 3 Dangel? Det er jeg ikke 100% sikker på. Men mener vi hadde en 2004-2005 modell her på jobb som ikke hadde nyeste versjonen. Noe av grunnen til at det blir så dyrt ved reparasjon er nettopp fordi de gamle versjonene får man ikke kjøpt reservedeler til også må man ha hele opplegget nytt. Så om man har eldste modellen så får man plutselig den nyeste.
  15. kremnils

    Fiskebil

    Nils : Styre unna Peugeot Partner "4x4" dangel. Helt riktige som det blir nevnt her at det er minst 40 000 kroner å betale for å reparere driten. Peugeot har nemlig ikke utviklet sitt eget 4x4 system for bilen men kjøpt en billig løsning fra dangel fabrikken. Derfor navnet 4x4 dangel også. Skal legge til at versjon 3 av 4x4 dangel visstnok skal være mye bedre og uten feil slik som tidligere utgaver. Feilen på 4x4 Dangel bilene er ulyd ifra bakaksel fra 60 km/h -> Finns nok endel billige slike biler å kjøpe med ulyd om man overlever å kjøre rundt med en billig 4x4 med ulyd i slike hastigheter..
×
×
  • Opprett ny...