Gå til innhold

Fiske i Folldal


Knut Adolfsen

Anbefalte innlegg

Ramnessportsfiskere har lagt sin årlige høsttur til vakre Folldal, nærmere bestemt Grimsbu. Har søkt litt her på forumet men bare funnet flere år gamle opplysninger. Hvis trenden med at alt var bedre før har holdt i seg kan vi neppe vente oss noen bonanza men det er heller ikke forventet. Turen er i veldig stor grad sosial.

Noen som har noe de vil dele med oss?

Friluftsfjorden!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det som er med Einunna er at de voldtar elva med jojokjøring av vannstanden. Det er nesten bare småfisk har jeg inntrykk av, selv om større fisk sikkert finnes. Einunna var jo en av de virkelig gode ørretelvene her i landet i gamle dager. Folla selv har jo fin Harr etterhvert som den har blitt renere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du er nok noen tiår for seint ute i Einunna.  Det ligger noen bra småvatn rundt om i fjellet hvis dere gidder å gå litt, men elva er ødelagt av vasstaristene.  Muligens er det en og annen brukbar fisk som har overlevd, men de burde ikke ha mage til å forlange betaling for å fiske der. Skal dere fiske elv, så hold dere til Folla/Atna.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tilbake fra Folldal og rent fiskemessig ble det en nedtur. Var for sent ute med hensyn til store klekkinger men mangel på yngel og småfisk forteller mye. Vi fisket stort sett i Folla og fikk mest småharr. Fikk en på 35/40 cm på tørt og dett var dett i tillegg til en mistet ørret på ca halvkiloen.

Deler av elva har sandbånn og null vegetasjon eller gjemmeplasser for fisken. Hadde gjort seg med kultivering i form av utlagt stein.

Friluftsfjorden!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...

Padla Grimsa fra Grimsdalshytta til Grimsbu for et par uker siden. Prøvde ikke fisken, men passerte mange steder som så bra ut. Noen som har prøvd? Nederste kilometerne er vel ren fluesone med begrenset kortsalg, noe som budre tyde på mulighet for ok fisk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...