Gå til innhold

Gode fjellsko


Ruffen

Anbefalte innlegg

moro og ikke minst lærerikt å høre om andre sine erfaringer med sko også. Vi lærer av hverandre (y)

Vibram, som brukes i de fleste fjellsko, har sikkert 50 ulike gummisåler - tilpasset ulik bruk. En såle tilpasset å bære 40 kilos sekk, vil føles unaturlig stiv om man rusler på Finnmarksvidda med bare fluestanga i hånda. Og en myk god såle med godt grep vil føles lealaus med tung sekk. Sålene er ikke nødvendigvis gode eller dårlige - bare tilpasset ulikt bruk. Blir kanskje litt som den forskjellige gummiblandingen i vinter- og sommerdekk :-) Så kjøp sko etter hva du flest turer bruker dem til

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Walk king er gode sko det ;) Og jeg liker følelsen av Alfa på lesten, alltid lett og fint.(har hatt tre forskjellige modeller) Har noen halvhøye i rein Goretex som er ofte i bruk, husker ikke modell, men de åpne sømmene i front tålte iallfall ikke fjorårets is og snø. Litt aquashure eller annet tekstillim ordner opp i det  <<l

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 måneder senere...

Må enda en gang bare få skryte av Viking-støvlene(Tyin2GTX) jeg bruker, og har brukt nå som hyppig allrounder i halvannent år! Fy f, de skoa der tåler vann og juling. Bortsett fra et par skrukker i skinnet, er skoa fortsatt som nye - og grepet(UGC) og ankelstøtten er top notch og generelt sinnsjukt behagelige i alt fra ur til myr... :) Beeswax-midler som snow seal og Kiwis egen "Camp Dry" er perfekt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Alfa Bever pro grip nydelig støvel, hadde alfa bever grip, men der virka det ut til att lesten var for brei for meg, kjøpte samme strl i pro grip utgaven og vips himmel på jord:) 

gikk 8-10 mil ish på hardanger vidda i sommer med 25kg+ på ryggen, nydelige støvler rettogslett, nå veier jo jeg mer enn gjennomsnittet, så kanskje en lett spjæling på 65kg sliter med att de kanskje er litt stive osv, men hey, de passer til gåing med mye vekt hvertfall:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

UGC-sålen til viking er helt rå. Aldri har jeg følt at jeg har vært feil skodd, enten det har vært steinur eller i skog med 30kg i sekken. Mine hunter gtx(forrige modell) la inn håndkleet på 6. sesongen og da var de rett og slett gått i stykker (tog du'an?). Eneste med viking huntern er at de er en del tyngre enn mye annet på markedet. Prøver meg på alfa bever nå, men er veldig spent på hva jeg kommer til å synes selv om skoa får kjempeskryt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...