Gå til innhold

Fiske etter sjøørret i sjøen. Fluetips ol..


Loop Mads

Anbefalte innlegg

  • Svar 722
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Mest aktive i denne tråden

Postede bilder

Hei! Loopman.

 

Det var pen fisk det der ja, nei da man trenger ikke dra til Trøndelag for å  få stor sø. Men det er ikke så langt i mellom de der.

HE HE

.

Skal nok få en over tre kg her også, men det vil vel ta litt tid å bli godt kjent her, det er jo ikke noen broblem å få sø. Men det tar litt tid å finne ut hvor de store holder til, søringan er kjiiiiiipppppe på å si hvor de tar di stor fiskene i området. Ikke alle da.

 

Nå har æ gjort det?

 

Var ute en tur sist helg fikk en liten tass, var bortig 4 selvfølgelig en som jeg så ca, 1 kg. den lugga bare i flua. Er ikke det typisk.

 

Vi snakkes Toggi skal ringe deg til uka så tar vi en tur til neste helga?  har hatt masse å gjøre. Ja pm er her.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Mads.

 

Var en tur forrige uke jeg også. Fikk en liten en bare, men mista en kilos fisk.

Blir en tur i mårra også. . da regner jeg med storfangst. . hehe.

Skal vise deg noen plasser en dag jeg, så ikke kall meg kjiip selv om jeg er søring. . hehe.

 

Men du vet jo om de beste plassene allikevel??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei!

 

Er det noen som har bilde og binde beskrivelse på mysis, eller noen som har et nettsted eller en side her som kan hjelpe, har fått melding om at det ble tatt pen fisk på dette i Larvik i helga på 1,5 kg gratulere Loopman, regner med at bildet kommer inn her snart.

 

Mads

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Mads.

 

Takk.

 

Det stemmer de ryktene du hørte. . Fikk totelt fem sjøørreter i dag. Den største var 1,5 kg tatt på mysis med no slags gullfarge i. Fisken var blank og med god kondisjon. En flott fisk.Beit klart best på mysis i dag så det er å anbefale på stille høstdager, ihvertfall etter dagens fangst å bedømme. .hehe:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takker for tipset Lars M. Den såg bra ut. Mange fine fluer på den Danskelinken.

 

Gratulere Loopman det var en pen fisk ja.

 

Ulv må si at jeg ikke kan anbefale noe foran det andre av de matriallene der. Har ikke noen erfaring med de, har ikke laget noen slike fluer. Beklager. Men det er sikkert andre som kan gi deg et svar her.

 

Fluene var konon fine. Fungerer sikker veldig godt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei.

 

Har egentlig ikke lyst til å røpe alle godplassene mine i larviksområdet for er litt redd for at de kan bli veldig godt besøkt, men de områdene du nevnte er veldig bra. Fortsett å fisk der så får du garantert bra med fangster fremover. Kan imidlertid anbefale deg å bruke flyteline nå ettersom det er forsatt varmt i vannet og heller gå over til intermediate når temperaturen nærmer seg  8 grader i vannet, men dette vet du helt sikkert fra før:)

 

Ulv: Kjenner ikke til de fluene, men har hørt med noen som sier at det går med rev. Ikke vet jeg,men sikkert verdt å prøve:)

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Sten.

Hele Viksfjord er et kjempebra område for sjøørretfiske. Du kan fiske over alt etter min mening.

Prøv også Brunlaneskysten, mange flotte viker ligger på rekke og rad fra Stavern til Helgeroa. Det er sjøørret hele veien, man må bare være på rett plass til rett tid. Fisken her ute er også betydelig større i gjennomsnitt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for tipset. Det skal prøves neste gang jeg skal ut. Det drøyer nok litt siden jeg skal på jakt noen dager. Det blir litt mye synes dama. Det er jeg vel litt enig i. For ta en ting om gangen

 

Skitt fiske folkens

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei! var ute 2 timer i går vi var 2 stk fikk to små sø hver, var borti 6 sø til hadde på to som det var noe størrelse. Jeg fikk på helt hvit marbou som står avbildet tidligere i denne linken samt at det ble tatt noen på mysis. Mysis var effektivt skal legge ut bildet m beskrivelse til helgen får ikke tid før. Har bundet to stk. Fikk en på dette. Har ikke helt troen på den men var borti fisk også.

 

Mriks har fisket mange år i Larvik området har vel vært på alle plassene fra Sandefjord til Mølen. +++++.

 

Hilsen

 

Mads

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei! Her noen sø fluer.

 

Her er noen fluer som jeg fant inne på kystfluer.dk her var det mange fine fluer som jeg tror fungerer her på berget også. Har modifisert de etter mine matriallene jeg har til rådighet nå.

 

Har brukt krok str. 4 med ice dubbing mørk grønn med sort hackel fortynget med fem tørn med bly ca midt på å fram mot krokøye.

Legger lakk i bunnen før jeg snurrer på dubbinga. Legg merke til 2 stk sølv strimmler bak. Den lyse har jeg brukt lys dubbing grønn/brunn og hvit fjær.

 

Så har jeg prøvd meg på Juletret, krok str 6 og 4 med bly fortynget 4/6 tørn med rød ulltråd i bunnen med mylarslange eller noen sånt som er klippet 4 cm forlang foran og bak. Rufses opp bindes fast med rød tråd. Legger lakk under slangen her også for å gjøre flua sterkere.

post-1034-1394985175279_thumb.jpg

post-1034-13949851753203_thumb.jpg

post-1034-13949851753685_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei! Gisle.

 

Det var en knall flua ja tror det blir å få en slik også i boksen,men må vel ut å kjøpe mer matrialer, tror den mylarslangen jeg har er litt stiv må få tak i en som er litt mykere. Blir vel en tur ut i dag en kort tur hvis jeg får det til.

 

Hilsen

 

Mads

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Funker det å binde disse med bucktail, geit eller sølvrev?

Har hørt at bucktail har en tendens til å klebe seg til hverandre etter bruk ???

 

 

Ser forøvrig ut til at den første flua du har bilde av der er laget med craft fur, den andre med bucktail og den siste med lite brite.

 

 

Den første flua er nok bundet med Polar fiber og ikke craft fur, den andre med rev, bjørn eller lignende (ikke bucktail), og den siste er ikke lite brite, men ganske sikkert slf eller stf dubbing.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei. Max Fishing.

 

Har som sagt ingen erfaring med overnevnte matrialer, men jeg legger også vekt på at matrialene skal være myke og bevegelige i sjøen. Det er jo inntrekket som skaper liv i flua ved fiske i sjøen. Så fremt man ikke fisker i en tidevannsstrøm.

 

Så ved at man fortynger flua med blytrå samt kuleøyne bundet inn på skrå. Dette er med på gjøre at flua går opp, ned og ut til siden. Min erfaring er at jeg har fått mere fisk når jeg har gjort dette. Det er ikke alle fluer man skal gjøre dette på. Noen ingenting, noen fluer har litt mens endel har mye. Spesielt mine marabou fluer har jeg fortynget i forskjellige grad fra bare øynene, til 4 til 12 snurringer med blytråd.

 

hilsen

Mads

Lenke til kommentar
Del på andre sider

heisann Mads.

Å blye ned fluene fungerer altid bra, litt jigg gange på flua og vips litt mer fisk.

Kule øyne på skrå vil jeg på det sterkeste anbefale, særlig i børstemarktiden. Når flua skjærer ut

til siden vil det ligne enda mer på en børstemark. Kombiner dette med den såkalte rapala knuten og fluen går helt fritt.

Til helga blir det bare fiske på meg, sjøørret suget bygger seg opp merker jeg. Tur på deg og eller? ;D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei.

 

Syns børstemark fluene egentlig fungerer bra hele året, men nå i det siste har det vært mindre fluer som har gitt suksess for meg. Mysis, sildeimmitasjoner og wolly bugger. Absolutt å anbefale:)

 

Det er ihvertfall bra fiske for tida og det har jo meldt litt ruskevær de neste dagene som ofte gir bra fiske under og i ettertid. Blir mye fiske i løpet av helga.

Lenke til kommentar
Del på andre sider


×
×
  • Opprett ny...