Gå til innhold

Tips Til 7'er For Laksefiske/sjøørrer


Viktor Storelv

Anbefalte innlegg

Av ren nysgjerrighet:

Noen som har testet guideline exp4 9' #7? Ser at budsjettet ikke rekker til for de stengene jeg egentlig har sett på. Og tenkte kanskje denne stanga med en snelle som danielsson 3w(noe slikt) i fourseven, evnt realmaster LA fra guideline. Slenge på ett guideline switchtip-snøre. Så burde jo dette duge greit for det fisket jeg er ute etter. Har bare prøvd 5ern, og den var jeg egentlig veldig godt fornøyd med :)

 

Ja , har testet stanga og den leverer mere enn godt .

Er det denne lina du tenker på  http://www.guideline.no/Switch+Multi+Tip+WF.d2Y-18UlNO38pBp7q5B8Nxh0xE2N13PYpwtnY14.ips?template=norWebshop

 

Vær obs på vekt, har vel nevnt for deg før det med Switch stenger. De klassifiseres ulikt som vanlige liner !!!!!

Kjøper du den lina i klasse 7 så er den like tung som en klasse 9 Coastal line(og det er en tung line). Mulig klasse 5 lina kan fungere. Men til den prisen , hvorfor ikke heller kjøpe 4 brukte liner her på forumet ??.

Du trenger tydeligvis å teste ut litt før du blir fornøyd.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da blir det en 9'6" #7 guideline lpxe(ikke rs).

Da er det bare å finne snelle til denne. Har sett litt på guideline haze 2, men er ett eller annet ved utseendet på snellene til guideline jeg ikke liker... Menmen. Noen tips til ei snelle som passer med med denne? Max 2000,- ? Frister litt med Danielsson original, men vil fjern ha ei snelle med normal brems.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Snelle er kjøpt. Og er på jakt etter snøre. Har fått tips om rio dart i både flyt (til tørrflue/rh etter laks), og rio dart flyt/synk3 (til SØ i sjøen og laks i elvene jeg fisker i) men før jeg bestiller, lurte jeg på om jeg får tilsvarende snører i andre merker, til en bedre pris også.. Eventuellt andre innspill på snører.

Ble forresten en Haze v2 6-8 til stanga.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har blitt fortalt at denne lpxe'n er glad i litt tunge snører. Burde jeg da gå for #8er snøre? Evnt hvor tung burde klumpen være. Finner ingen info på sidene til guideline om dette.

Hei Viktor. Jeg opplever ikke lpxe som spesielt glad i tunge snører, min favoritt i elva til denne stanga er SA GPX i samme klasse. I sjøen har jeg begynt å bruke den på vindfulle dager, da med GL Coastal skyteklump i #7 og mono skyteline. Det går så det uler, og jeg ville ikke hatt det noe tyngre. Har også brukt Ridge Clear fra Airflo i #6/7, og det funker ok. Stanga føles bedre med et 7.5- snøret som GPX er enn 6/7. GPX skal være en halv klasse over, men det er det mange snører som er. Vil anbefale dette på det sterkeste.

Tom Aage

Endret av Tom Aage Aarnes
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Både GL Coastal og SA GPX som er nevnt ovenfor her, er tunge liner i forhold til klassen. GL Coastal i #7 har klumpvekt 17 gram. SA GPX har klumpvekt 17,1 gram.  Hvis du velger Barrio-line ut fra det, er vel #8 den nærmeste. SLX-lina har jo en lang baktapering som er inkludert i de 33 fot, så den  vil vel være noe mer "framtung" enn Coastal og GPX.. Har ikke prøvd SLX, så jeg vet ikke hvordan den arter seg. Min erfaring med Lpxe er en 9' #5, og den mislikte iallfall ikke litt tyngre liner.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Både GL Coastal og SA GPX som er nevnt ovenfor her, er tunge liner i forhold til klassen. GL Coastal i #7 har klumpvekt 17 gram. SA GPX har klumpvekt 17,1 gram. Hvis du velger Barrio-line ut fra det, er vel #8 den nærmeste. SLX-lina har jo en lang baktapering som er inkludert i de 33 fot, så den vil vel være noe mer "framtung" enn Coastal og GPX.. Har ikke prøvd SLX, så jeg vet ikke hvordan den arter seg. Min erfaring med Lpxe er en 9' #5, og den mislikte iallfall ikke litt tyngre liner.

Takk for svar. Har bestilt på slx og SLXi i #7 til min lpxe. Regner med st pga taperinga så er de 15,2 grammene spot on! Skal få testet så fort de kommer i postkassa, og været tillater det.

Slx til tørrfluefiske etter laks, og slxi (fast Int) til sjøørret ogbnormalt laksefiske.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...

Hei ViktorS!

Har fisket med LPXe 9'6" #7 4-delt i noen år nå, men jeg opplever ikke toppen som myk i det hele tatt. Snørene jeg har brukt er GL Coastal Fast Intermediate #7, Scierra HMT V2 Intermediate #7 (oppgitt klumpvekt 15,5g) og GL 4Cast flyt #7.

Når du beskriver toppen som ufattelig myk er det nesten som jeg mistenker at noe ikke er som det skal være. Stanga jeg har er ca 5 år gammel, så det kan jo være GL har justert aksjonen på stanga??

Endret av RGO
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hmm merkelig. For merket med en gang at ytterste del av stanga bøyde seg myyye under kasting, og fikk ikke spennt stanga opp skikkelig nedover (men dette er bare noe jeg troor) kan hende at den er akkurat som den skal være, at jeg bare syns den jobbet forskjellig i fra min fario og Winston Nexus, som spenner seg opp lengere ned (fario enda lenger ned enn nexusen).

Har kun prøvd barrio slxi #7 som er 15,5 gram.

Er du fornøyd med coastalsnøret på denne stanga?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, coastalsnøret er jeg godt fornøyd med, synes det spenner opp stanga helt perfekt. (Krever litt rolig kasterytme).

Scierrasnøret har en litt lettere klump, men det går som ei kule når jeg drar på litt.

  • Lik 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fikk "litt" :rolleyes:  lysst på en EXP4 #7, til laks og sjøørret fiske, i "Go Elva". Ser at det er mange som skriver mye positivt om den, og at det er mye stang for pengene(selges på Gero for en 1000-lapp).

Er det mye forskjell på "aksjonen" på 9.6 fotern og 9.0 fotern?

Bruker mest "klumper" til mitt lakse- og sjøørret fiske, og en klump på ca. 17-18 g er vel passe vekt til denne stanga, for å kombinere overhånd- og spey kast?

 

Klinkert.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...