Gå til innhold

Nye vadere


Sigve

Anbefalte innlegg

Siden jeg er i esset om dagen ville jeg bare si at jeg har handlet meg nye vadere av typen Simms GG og simms sko med gummisåle. Etter 2 sessonger med LTS vadere som stadig lakk fikk jeg byttet disse i noe dyrere. Nå får jeg bare håpe at disse holder en liten stund.

 

S

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mener å ha hørt at det skulle gjøres noen forandringer på den G4 buksa før den kommer for salg !

Sikkert ei bra bukse, men for at den skal kunne forsvare den fantastiske prisen bør den være VELDIG mye bedre enn alt annet som finnes på markedet !

Selv amerikanerne, som nærmest har et religiøst forhold til Simms, har tungt for å fordøye prisen på denne buksa  :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du må huske alle detaljene i denne g4 buksa da:) bare glidlåsen i den buksa tåler dykking ned til 200m ;)

Men jeg har aldri kjøpt meg ei vadebuksa til over 1000,- og jeg synes de funker helt fint den siste jeg hadde, hadde jeg i 6år.. så jeg lurer på hvordan ei bukse i 3-4-5 000,- er da?  :o må jo ha den buksa resten av livet sikkert :)

 

Men det er sikkert kjempefine bukser som puster og har bedre passform enn de jeg har brukt å kjøpe, men det blir nåkk enn simms på meg en dag å for å sjekke om pris har noe å si.. :) hører jo veldig mye godt om disse simms vaderne..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Simms har den fordelen at de har ingått avtale med omtrent hvert eneste guide firma i usa, der de omtrent får betaling for å bruke produktene deres, mot at de gir dem bra omtale  ;D

Og når guidene skryter disse sakene til himmels er jo det et bra salgsargument  ;)

Disse guidene i usa sitter jo stort sett på ræva i disse driftboatene sine, så jeg vet ikke hvor stort grunnlag de egentlig har for å uttale seg !

Neida, satt litt på spissen dette . . . Simms lager vel bra saker !

Men om vaderene deres er så mye bedre enn hva andre lager, det har jeg mine tvil om !

Det dreier seg vel som alltid mye om smak og behag . . . !

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Fjellfant

Simms er sikkert helt usannsynlig bra - de kommer jo fra amerika....  :P

Spøk til side, folk skryter jo fælt av disse vaderne, men må si meg litt enig i logikken til fundamentalisten Nils Faarlund når han hevder noe slikt som at når man først har latt seg overtale av reklamen til å kjøpe et sterkt overpriset produkt, sitter det også langt inne å vedgå etterpå at det er svakheter eller at kvalitet og pris ikke står i forhold til hverandre. Tror nok det er en del sånn "se hva jeg har råd til" ute å går her.

 

For min del har jeg brukt vadere både i billig- og mellomskiktet, og har vært fornøyd både med de såkalte pusteegenskapene og kvalitet forøvrig. Problemer har jeg bare hatt med et par som var for trange slik at sokken gikk lekk i sømmen på tvers foran anklene.

En vanlig årsak til lekkasjer der er gjerne at man tar tak i selve buksebeina og drar sokkene på foten med makt. Tar man tak i selve neoprenet i stedet og er litt forsiktig sparer man sømmene for en unødvendig strekkbelastning.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Henning

Eg har eit par vadere som eg mener er veldig bra ( Slate Profesional)? Desse har eg brukt i to sesonger, og brukt de MYE, men i sommer som var så begynte de å leke i neoprenet. Eg tok da kontakt med Prima Villmark, som mente eg hadde vert "uheldig" med mine. Fikk da nye VELDIG billig. Passformen på denne buksa var VELDIG bra ........trodde eg.....Helt til eg prøvde ein kompis sine SIMMS vadere (G3?....husker ikke heilt.) Desse har ei HEILT anna passform, HEILT anna neopren og stoffet som utgjør resten av buksa er mye "deiligere". Eg vurderte å kjøpe meg slike når eg skulle bytte ut den slitte Slate buksa mi, men fant ut at det ikke var verdt pengene...Eg angrer ikke på det idag...........troooor eg :)

Slate buksa mi kostet 2499 tror eg det var, og det er ein stiv nok pris etter mi meining. Husker ikke va simmsen kosta, men eg tror det var 4999? eller var det 5499?....iallefall mye for eit par vadere.

 

Men alt i alt så sitter eg med følelsen av at Simms sine produkt er veldig bra, og de er aldri så "amerikansk" :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eg har eit par vadere som eg mener er veldig bra ( Slate Profesional)? Desse har eg brukt i to sesonger, og brukt de MYE, men i sommer som var så begynte de å leke i neoprenet. Eg tok da kontakt med Prima Villmark, som mente eg hadde vert "uheldig" med mine. Fikk da nye VELDIG billig.

 

Men alt i alt så sitter eg med følelsen av at Simms sine produkt er veldig bra, og de er aldri så "amerikansk" :)

 

Jeg hadde LTS vadere. Den største dritten jeg noen gang har hatt på meg. Dårlig passform og stiv pris. I løpet av en sessong lakk de i sokkene og sømmen i skrittet. Jeg gikk da tilbake og fikk nye. Ble selvfølgelig garantisak. Husk 2 års garanti.

 

Jeg håper simms er bedre men jeg vet jo ikke ennå. Uannsett har jeg garantien å true med ;)

 

Sigve

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Terje Refsahl

Jeg gleder meg som en unge til å se den første testen av Simms G4 som forsvarer en pris på 7990 kroner.

Simms vadebuker er gode bukser, ingen tvil om det men jeg har og har hatt flere bukser som macher Simms uten problemer.

Jeg har fortsatt den Simms buksa som var toppmodell før G3 kom, og det tok ikke mer enn en sesong før aquasure måtte tas fram. En rødspritstest avslørte også mange punkteringer etter en sesong på Simms buksa.

Av alle mine vadebuker så troner Vision Extreme på toppen av den mest slitesterke jeg har hatt og den kosta ca 2500 kroner, i tillegg til mine Patagonia sst som så langt har vært en drøm. Begge kjøpt for tilsammen 3200 kroner.

Hva om jeg kjøper 3 par av Vision Extreme, lar to av dem ligge i skapet og bruker den ene helt til den begynner å lekke. Så tar jeg neste bukse og gjør det samme, og fortsetter til alle er tatt i bruk og nedslitt. Tipper det da har gått en ca 8 sesonger (kanskje mer) med litt flaks. Lurer på om det ene paret med Simms G4 har holdt like lenge med mitt bruk????? Jeg tviler sterkt.

Nei, den dagen jeg bruker 8000 kroner på et par vadebukser da har jeg for mye penger å rutte med.

Når det er sagt så må jeg understreke at jeg unner alle som ønsker å bruke så mye på en vadebukse å gjøre netopp det. Det har jeg ingen problemer med, det er noe den enkelte må vurdere selv, bare så det er sagt.

 

Tok meg forøvrig en tur rundt på amerikanske nettbuttikker i dag bare for å se hva den koster der. Registrerer at prisen i USA er omtrent halvparten, rundt 4000 kroner. Hvorfor en slik bukse skal koste det dobbelte i Norge, kommer jeg aldri til å skjønne. Hvis noen gjør det så tar jeg gjerne imot argumentene for dette.

 

Forøvrig synes jeg Simms G4 ser helt rått stiiilige ut, og jeg skulle mer enn gjerne testa ut disse selv med mine 100+ fiskedager i busker og kratt. Det blir nok bare med drømmen...........

 

Terje!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Henning

Tror nok ikke 1 par av simmsen varer like lenge som 3 av Vision sine nei. :)

 

Og gubba noa det tar lang tid vist noen har tenkt å motbevise det:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mitt inntrykk fra flere som har brukt Simms vadebukser over tid er at mange av dem regner den "gamle" classic guide buksa som bedre enn den dyrere G3 !

Men hva er det med Simms og intregerte grusbeskyttere  ???

Mange av buksene deres har jo ikke dette (bla Classic), og jeg har lurt på hva grunnen til dette er ?

Og skal man kjøpe løse grusbeskyttere med Simms logoen på så må man fort ut med det man gir for ei ellers brukbar vadebukse MED intregerte grusbeskyttere  ;D

Nei, jeg er heldig som sitter med to Vision Extreme bukser på lager, samt at jeg måtte slå til på Patagonia's SST+ bukse til 900kr i Skedsmohallen sist helg  :D

Eneste dritten med denne Patagoniabuksa er selesystemet som er sydd fast på kryss og tvers nedi buksa  >:(  Skal nok bli hyggelig å få på seg denne i halvmørket, spesiellt hvis man atpåtil er litt gla' full  ;D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Terje Refsahl

Godsmack skrev:

Skal nok bli hyggelig å få på seg denne i halvmørket, spesiellt hvis man atpåtil er litt gla' full

 

Ikke noe problem, funker det......  ;D ;D ;D

 

Terje!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tok meg forøvrig en tur rundt på amerikanske nettbuttikker i dag bare for å se hva den koster der. Registrerer at prisen i USA er omtrent halvparten, rundt 4000 kroner. Hvorfor en slik bukse skal koste det dobbelte i Norge, kommer jeg aldri til å skjønne. Hvis noen gjør det så tar jeg gjerne imot argumentene for dette.

 

 

Joda Terje, det virker sykt med det har sin naturlige forklaring.

Norge er et bittebittelite marked for fluefiske sammenlignet med USA. Simms (Loomis, Scott, Sage osv) ser det nok lite hensiktsmessig å etablere seg i Norge,  og vi må derfor ha en importør som tar inn varene. Importøren står for funksjoner som produsentene tar seg av i USA. Deriblant reklamasjoner og ikke minst markedsføring. Dette er et ledd de ikke har i USA. Her går alt dirrekte fra Simms til butikkene.

 

I tillegge har vi 25% MVA i Norge. Dette finnes heller ikke i USA, med unntak av visse stater hvor det finnes en såkalt "Sales tax" på noen få prosent.

 

Et ekstra forhandlerledd + 25% MVA før buksa når forbrukerne gjør sitt til at det blir dobbel pris.

Mange vil kanskje si at imporøren tar uforholdsmessige mange prosent avanse i forhold til andre bransjer, men det får bli en helt annen diskusjon.

 

Synd, men sant :(

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Fjellfant

Joda Terje, det virker sykt med det har sin naturlige forklaring.

Norge er et bittebittelite marked for fluefiske sammenlignet med USA. Simms (Loomis, Scott, Sage osv) ser det nok lite hensiktsmessig å etablere seg i Norge,  og vi må derfor ha en importør som tar inn varene. Importøren står for funksjoner som produsentene tar seg av i USA. Deriblant reklamasjoner og ikke minst markedsføring. Dette er et ledd de ikke har i USA. Her går alt dirrekte fra Simms til butikkene.

 

I tillegge har vi 25% MVA i Norge. Dette finnes heller ikke i USA, med unntak av visse stater hvor det finnes en såkalt "Sales tax" på noen få prosent.

 

Et ekstra forhandlerledd + 25% MVA før buksa når forbrukerne gjør sitt til at det blir dobbel pris.

Mange vil kanskje si at imporøren tar uforholdsmessige mange prosent avanse i forhold til andre bransjer, men det får bli en helt annen diskusjon.

 

Synd, men sant :(

 

 

Det som ikke fremkommer av et slikt regnestykke, er at produsenten da slipper en betydelig kotnad på markedsføring sammen med distribusjon, oppfølging etc. i forhold enkeltforhandlere, slik at prisen til norsk

importør bør være vensentlig lavere enn til amerikanske forhandlere, med en mye lavere utsalgspris i Norge som resultat. 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Joda Terje, det virker sykt med det har sin naturlige forklaring.

Norge er et bittebittelite marked for fluefiske sammenlignet med USA. Simms (Loomis, Scott, Sage osv) ser det nok lite hensiktsmessig å etablere seg i Norge,  og vi må derfor ha en importør som tar inn varene. Importøren står for funksjoner som produsentene tar seg av i USA. Deriblant reklamasjoner og ikke minst markedsføring. Dette er et ledd de ikke har i USA. Her går alt dirrekte fra Simms til butikkene.

 

I tillegge har vi 25% MVA i Norge. Dette finnes heller ikke i USA, med unntak av visse stater hvor det finnes en såkalt "Sales tax" på noen få prosent.

 

Et ekstra forhandlerledd + 25% MVA før buksa når forbrukerne gjør sitt til at det blir dobbel pris.

Mange vil kanskje si at imporøren tar uforholdsmessige mange prosent avanse i forhold til andre bransjer, men det får bli en helt annen diskusjon.

 

Synd, men sant :(

 

 

Det som ikke fremkommer av et slikt regnestykke, er at produsenten da slipper en betydelig kotnad på markedsføring sammen med distribusjon, oppfølging etc. i forhold enkeltforhandlere, slik at prisen til norsk

importør bør være vensentlig lavere enn til amerikanske forhandlere, med en mye lavere utsalgspris i Norge som resultat. 

 

 

 

Godt poeng.

 

Hadde norge vært et større marked ville vi nok vært i en bedre posisjon til å forhandle om lavere priser.

Enkelte kjeder i USA står for større innkjøp av varer fra f.eks Simms enn den norske importøren Tundra gjør for hele det norske markedet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fjellfant:

Det blir jo da selvfølgelig den norske importøren som må overta de kostnadene til markedsføring, distribusjon og oppfølging osv, så det spiller ingen rolle. Uansett så gjelder jo stort sett alt av varer at det er mye dyrere i Norge enn i ellers i verden så det er jo ikke noe nytt. Vi får heller bare handle simms fra USA, så må det enten selges billigerere i Norge, eller så blir det ikke solgt i det hele tatt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fjellfant:

Det blir jo da selvfølgelig den norske importøren som må overta de kostnadene til markedsføring, distribusjon og oppfølging osv, så det spiller ingen rolle. Uansett så gjelder jo stort sett alt av varer at det er mye dyrere i Norge enn i ellers i verden så det er jo ikke noe nytt. Vi får heller bare handle simms fra USA, så må det enten selges billigerere i Norge, eller så blir det ikke solgt i det hele tatt.

 

Jeg er samboer med ei flott dame fra London. Hun ler seg skakk av norske alkoholpriser.

 

Jeg satte opp et enkelt regnestykke til henne.

 

En normalt dårlig timelønn i norge er ca 135 kr timen.

Det samme for england er 6 pund timen.

En halvliter pils på pub i norge koster rundt 60kr og en i england koster 2,50-3 pund. Det jeg prøver å si er at du må jobbe like lenge for å oppnå det samme :rolleyes:

 

Sigve

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Joda Terje, det virker sykt med det har sin naturlige forklaring.

Norge er et bittebittelite marked for fluefiske sammenlignet med USA. Simms (Loomis, Scott, Sage osv) ser det nok lite hensiktsmessig å etablere seg i Norge,  og vi må derfor ha en importør som tar inn varene. Importøren står for funksjoner som produsentene tar seg av i USA. Deriblant reklamasjoner og ikke minst markedsføring. Dette er et ledd de ikke har i USA. Her går alt dirrekte fra Simms til butikkene.

 

I tillegge har vi 25% MVA i Norge. Dette finnes heller ikke i USA, med unntak av visse stater hvor det finnes en såkalt "Sales tax" på noen få prosent.

 

Et ekstra forhandlerledd + 25% MVA før buksa når forbrukerne gjør sitt til at det blir dobbel pris.

Mange vil kanskje si at imporøren tar uforholdsmessige mange prosent avanse i forhold til andre bransjer, men det får bli en helt annen diskusjon.

 

Synd, men sant :(

 

 

Er det hele forklaringen?

Når man sammenligner norske priser med amerikanske for et annet amerikansk toppmerke, Sage, så synes jeg de norske prisene er betydelig mer sympatiske. Eller har det også noe med saken at europaimportøren for Sage, Rudi Heger, bevilger seg mindre avanse enn Tundra?

 

Jeg innrømmer gjerne at jeg ikke har detaljkunnskap her, men det er lov å stusse litt!

 

Tidligere Aktiv fritid (nå Nordic Outdoor), opererte også med  betydelig høyere priser på G. loomis tidligere. Spekulerer importørene i at vi nordmenn generelt har god råd og gjerne smykker oss med "du veit gutten min, kvallitet koster!"-argumentet når vi skal ha anerkjente merkevarer?  ;D

 

 

Mvh

Tom

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For mange år siden var jeg på Tusenfryd. Jeg tok "Spaceshot'en" 4 ganger og hver gang var det kø nesten ut av parken. Når du går ut får du tilbud om å kjøpe et bilde av deg selv når du blir skutt opp. Pris ?  70 spenn !!!!!!!!!  Vet dere hvor mange jeg så som kjøpte bilde ?  0 = NULL - Ikke en eneste jævel.

 

Hadde bildet kosta 10-20 kr. så hadde vel nesten alle kjøpt.

Noen ganger kan det lønne seg å operere med litt lavere pris for å få solgt mere. Da tjener mann også mere penger.

 

Jeg håper ingen i Norge kjøper seg vadere til 8 tusen kroner.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Fjellfant

Fjellfant:

Det blir jo da selvfølgelig den norske importøren som må overta de kostnadene til markedsføring, distribusjon og oppfølging osv, så det spiller ingen rolle. Uansett så gjelder jo stort sett alt av varer at det er mye dyrere i Norge enn i ellers i verden så det er jo ikke noe nytt. Vi får heller bare handle simms fra USA, så må det enten selges billigerere i Norge, eller så blir det ikke solgt i det hele tatt.

 

Men det virker her som om den norske importøren må kjøpe inn til noe som nærmest er amerikansk utsalgspris i butikk, og så legge kostnader for markedsføring etc. i Norge på toppen, altså at dette kommer to ganger. At Simms må bli noe dyrere i Norge enn i USA er opplagt, men en dobling av prisen er helt urimelig.

Uansett er det den norske kunden som må betale, og her er det noen som skuffer inn grovt på manges tro på at disse vaderne er så veldig mye bedre enn alle andre.

 

Som kjent er det den uskrevne loven om tilbud og etterspørsel som styrer prisene, og det sitter dypt i mange at "US made" er et slags stempel på ultrakvalitet som forsvarer en svært høy pris. Dessuten er mange aktører etterhvert blitt dyktige på produktplassering hos trendsettende "pornostjerner" i fluefiskets verden.

Men for all del, hva folk velger å bruke pengene sine på er en privatsak.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om man bruker litt tid på div amerikanske fluefiskefora så skjønner man raskt at amerikanerne er utrolig lojale mot deres hjemmelige "brands" ! Der skal det være "US Made", enten det er stenger, sneller, klær, eller hva det måtte være ! De har knapt hørt om disse asia-produktene som det florerer av på det europeiske markedet !

Dette skal vi nok være glad for, ellers ville vi kun måtte forholde oss til sjelløse masseprodukter fra østen!

Jeg foretrekker ihvertfall heller at min nye fluestang er laget av lidenskapelige fluefiskere enn at den er satt sammen av en gjeng som kanskje ikke vet hva det de lager skal brukes til engang  >:(

Og når visse brands(Lts-Loop) velger å prise sine asia-stenger høyere enn tilsvarende produkter fra usa, så er ihvertfall valget veldig lett for meg !

Uansett hvor lojale amerikanske fluefiskere er mot egne merker så er de ikke flere de heller enn at det å produsere fiskeutstyr der borte neppe er veldig lukerativt !

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bare en liten kommentar til Godsmack.

 

Sjelløse, hvorfor? Det er da slik at mange av de Europeiske leverandørene selv utvikler og tester seg fram til hvilke stenger/sneller og annet som skal produseres. Lager alt klart- og følger med på produksjon med omtanke og glede. Selve produksjonen er bare gjennomføringen av alt arbeidet som er lagt ned i forkant.

 

Jeg tror du også kan rive i stykker glansbildet av en amerikansk produksjonshall. Velfyllt med fluefiskende produksjonsmedarbeidere som snakker om lengden på trailingshuck mens de nennsomt legger på siste surring på stangringen. Det er nok like mange der som i østen som heller spiller ludo.

 

Når det er sagt så bruker jeg begge deler, us og østen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...