Gå til innhold

Sjøørretfiske i sjøen


Toggi

Anbefalte innlegg

For en børsteorm!!  Begynne å vade mindre snart hvis dette kommer krypende opp mot midjen.  Biter vel ratt hull i vadebuksene de beista der, Gardena blir jo hyggelig i forhold.

Snakk om fiske Toggi.  Men du gir jo aldri fisken en tjanse til å stikka av, du er jo etter`n straks det er mulig.  Ser jo grøssende fin ut den bunnen på bildet i godvika der.

Jeg veit ikke om noen andre som tester flue-utstyr i 17 minusgrader. Og snelle- og snøretester som skal holde slike temperaturer krever sin mann. "Snella holdt ikke helt mål, da den frøys fast i -17 grader".  Steike ta, noen kan vel ikke være bedre.  Selv "mopedtest" av sneller blir barnemat i denne sammenheng.

Stå på Toggi, du leverer så til de grader.  Forøvrig en fryd å lese siste dagers innlegg her.  Skjer mye her om dagen. ;D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

ble full klaff i dag for min del! hørte at det var kommet sel i ett godt brakkvannsområde med mye ørret i går kveld >:( raste innover med båten med både stenger og gevær :P så ikke noe sel, men fikk 5 SØ på CDC reka mens jeg ventet og så etter den :D

to stk kilosfisk

tre stk halvkilos fisk

ingen lus!

persa faktisk på SØ i dag, da største SØ på flue tidligere har vært 550gram og ikke 990gram  ;D

har vært sel der en gang før, og da tømte den hele ommrådet for SØ. området er stengt av med ei bru som det bare ligger 3 rør igjennom. så selen må faktisk vente på flo før den kan krype gjennom røret. tror ikke rørene er noe særlig større enn 80-90 cm.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei

Sykt mye fisk etter på Bamblekysten i vind drevet. Hard vind fra Nordvest.

Lavere vann enn igår, vannmasser ble spylt utover i fjorden. Idag stod fisken dypere.

Både Per Suveren og meg selv mistet hver vår knallfine SØ.

Jeg fant to kilosen fra igår og kastet på den med puls. Lett å se skyggene kom etter pattegris, børstemark, oliven teppesild..... Den var lur, men nære på å ta flere ganger.

Brukte timen på dette. Ble skumring og Per fikk på fiskeren 35 sin grønne kutlinger imitasjon.

Fisk gikk over i loppemodus, da tok jeg to på rosa loppe. Mistet en meget tung SØ. Så den aldri! :rolleyes:

Ikke som igår, mulig like mye fisk inne. Ikke samme bett, men fy fader hvor nær vi var et slags kanonfiske idag også. Fornøyde dro vi hjem :) Takk for tur til Steinar og Per. Steinar hadde kontakt med fisk 3 eller 4 ganger. Nok engang krystall klart vann. :P

post-1259-13949877486468_thumb.jpg

post-1259-13949877486872_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jøss så den grønne kutlingen tar fisk den og!!...jaja alt er mulig i Bambleland  :)

Var så dum at jeg dro til Snarøya en tur i dag. Stod og dunka et par timer uten å se eller kjenne noe. Utrolig lavt vann, svak vind fra sørvest som etterhvert stilnet helt. En nydelig dag ved sjøen !! :)

Grattis til dere. Synd du mista den store Toggi.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei

Ute idag med Per Suveren idag på Bamblekysten. Overskyet, med solglimt innimellom.

Normal vannstand og glassklart vann. Hard vind fra Sør.

Guidet Per på et nytt sted.  :)

Begynte greit, jeg hadde 4 etter på rosa bjorni reke. Per tok en liten en på rosa reke.

Fortalte Per at ved den ene utstikkern til venstre stod det garantert fisk :P

Ti minutter etter hadde han fått to og mistet en. På Rosa/orange Bjorni reke.

Deretter tok jeg to, ingen store men et par som var helt ok. Litt skuffet var vi når vi sto klin utaskjærs og dro små SØ.

Neste fisk var horngjell, nå har`n kommet :rolleyes:

Etter mye fjellklatring beveger vi oss videre til strand, en annen biotop enn rullestein og leopard.

Mer ålegress og mudder. Jeg skryter av en hot spot, vi trakk om første kast. Jeg vant.

Første kast, to rykk og bomstopp. Endelig en fisk som dro litt. Denne ble veid til 950 gram.

Ble ca 11 SØ tilsammen, en del som glapp og mye lugg. Den ene til Per tok teppesild fra fiskeren 35 i oliven. Prøvde konge angel flua til Tony, men ingen fisk innen rekkevidde da.

Nok en nydelig dag ved havgapet, og når sola tittet frem mot kveldinga så ble alt bare PERFEKT. 8)

Takk for hyggelige tilbakemeldinger.  :) Finnes flust av gode SØ fiskere. Jeg kjenner sikkert 30.

post-1259-13949877537709_thumb.jpg

post-1259-13949877538675_thumb.jpg

post-1259-13949877539054_thumb.jpg

post-1259-13949877539606_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den siste uka virker det som om fluefisket har kommet i gang for alvor langs kysten og at det også begynner å skje noe innenlands. Selv har jeg hatt to turer sist uke som ga fangst. Den første gikk til et mine virkelige favorittsteder - Muddervik. Jeg hadde dårlig tid og kunne ikke bli lenge. Skulle dra etter første fisk. (Som kan ta j..lig lang tid når det gjelder meg.)

[attachimg=1]

Været var nesten for bra - klart vann og sol, så jeg satte ned med en kaffe for å se om det var noe aktivitet.

[attachimg=2]

Vel, det vaket, for å si det sånn. Det kostet brorparten av min selvbeherskelse å drikke opp kaffekoppen. Å fiske med kaffekopp i hånden er vel ikke mulig, men det går fint å filme mens man drikker kaffe. Noe jeg gjorde for å dempe impulsene som jaget gjennom kroppen.

- Se på vak?? Vak skal fiskes på, for f..n!

[attachimg=3]

et skikkelig plaskevak... som jeg fotograferte... det var andre jeg ikke fikk...

[attachimg=4]

og samme fisk en gang til... Den vaket steady!!! Samme sted!!!

Da klarte jeg ikke mer. Jeg slang fra meg kaffekoppen og grep leCie'n, og småløp ned til vannet. Første kastet satt midt i vaket, og jeg trakk forsiktig inn - et lugg - trakk raskt inn et tak til, og stanset - smakk - fisken hugg og ble sittende;D yiihaa...

[attachimg=5]

Her henger'n - fast fisk...

[attachimg=6]

...og en blid fisker... fisketuren totalt varte ikke mange minuttene ;) jeg hadde lovet å komme hjem etter første fisk...

[attachimg=7]

vel, det ble noen få kast til ;)

post-3912-13949877542869_thumb.jpg

post-3912-13949877543314_thumb.jpg

post-3912-13949877543713_thumb.jpg

post-3912-13949877544244_thumb.jpg

post-3912-13949877544965_thumb.jpg

post-3912-13949877545514_thumb.jpg

post-3912-13949877546214_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mens jeg er i gang, må jeg ta med fredag og lørdag også. Jeg var invitert til den svenska vestkusten beste havsøringsfiskested, Lodge Löken. Været var ikke helt i hundre da jeg kom, men jeg hadde med belly og ville prøve den. Som sagt, så gjort... jeg sadlet opp og padlet meg ut i sundet, og rakk så vidt å ta dette bildet før en lokal orkan kastet seg over meg og min lille bellyboat.

[attachimg=1]

Enden på visa var at jeg, tross iherdig padling med svømmeføtter, havnet på privat grunn innerst i en svensk vestkustkile, og Lodgeowner måtte fyre opp redningsbåten Ivan og hente den stakkars skibsbrudne meg. Hmmm. Resten av kvelden prøvde jeg å drukne mine sorger i diverse fludium egnet for sånt. Heldigvis hadde jeg tatt med min kjære venn, Laphroag...

[attachimg=2]

Dagen etter var en helt annen story. Dette våknet jeg til...

...og denne ble servert med frokosten. Bra sted ;D

[attachimg=3]

og så dro vi ut - ikke i belly, for den stoler jeg ikke helt på lenger - i hvert fall ikke til havs. Hadde orkanen hatt annen vindretning, ville jeg vært på Orknøynene i dag :( Vi dro avsted i redningsbåten Ivan... og fikk fisk! Mye fisk! Men når sant skal sies, og det skal det jo, var det Lodgeowner Jørn som dro mest. Det kan en se på smilet hans.

[attachimg=4]

Men det ble jo noe på fluefiskende gjester også.

[attachimg=5]

Her er noe av fangsten. Disse tok på oransje firebugger og hvit reke.

[attachimg=6]

Resten av storyen må nok overlates til leserens fantasi, for jeg sier ingenting... bortsett fra at vi hadde det gøy...

post-3912-13949877547041_thumb.jpg

post-3912-13949877547841_thumb.jpg

post-3912-13949877548344_thumb.jpg

post-3912-13949877548985_thumb.jpg

post-3912-13949877549534_thumb.jpg

post-3912-13949877550206_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Glimrende lesning as usual'T og T..var sjøl oppe 0430 på Søndag for morrabettet,men xtremt lavt vann får ta litt av skylda,fikk kun en torskefant på et par kg..tydeligvis fortsatt dagfiske som gjelder Torgeir) Pistus

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Inspirerende innlegg gutter... fiskelysten er på topp, akkurat som sjøørretens metabolisme for tiden. Vanntempen tangerer 6 grader og er optimal for stoffskifte og jaktlyst. Har funnet noe jeg tror er en virkelig "holding spot " for større fisk. Trolig er betingelsene tilstede for at dette også er en sommerplass. Lørdag fikk jeg pen fisk på 1,8. Hadde tre ganger det jeg er sikker på var større følgefisk etter . Nokså hypnotisert av strømmen, balanserende ustø på en rund stein, ( takk til Patagonia`s suverene vadesko ) og i bra motvind, ble jeg stående og banke kast på kast for å få cdc reka til å drifte over dette området. Game over.

Søndag kveld var jeg tilbake med en kompis som vi holder på å avlære slukfiskets plebeierske og motoriserte dynamikk... Men pga svært dårlig rygg fikk han fiske med tohånds (!) gammel langmyk slukstang rigget med Elbe snelle innkjøpt på loppemarked til kr 5. Sluk og etterhvert liten opphengerflue type kobbermand. ( Låner ikke bort finere CdC reker til denslags ) Selv fikk jeg Sø på drøye o,5 ellers noe lugg. Plutselig utbryter gutten: " dæven den må være stor !" Fikk se stanga m flex hele veien og en ubåt av en ørret (?) som i et utras gikk ca 3o m rett ut uten at hadde noe som helst kontroll på utstyret sitt. Et voldsomt plask, ingen hopp. Deretter snur fisken og går tur med Erling rundt en odde og 2o m langs land. Håv er fremmedord for den gutten.  Jeg vadet forsiktig ut med Bornholmer-håven ( den har landet Runars 5,5 kg på Bornholm for et år siden)... Ørreten bestemmer seg for et siste utras før den setter på vannbremsen og står stille en stund. Jeg spurte om han hadde gammel sene (som for øvrig ville stått til resten av riggen) .

Han bekreftet og ubåten brøt fortøyningen ett minutt senere.....

Vel vitende om at vi driver "Fly-fishing only" var dette en opplevelse.  Denne Erling fikk sitte på med båten inn, men det ble ikke sagt meget. Han valgte å gjøre opp kontant for mitt tap av opphenger-flue.

noen som vil til Tønsberg og fiske ? Har dessverre helgevakt og ser med gru frem til natt-til-første-mai-"moro".....

hilsen Flyfish-doc

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For ei uke siden, eller så, ringte en god kamerat:

"Ja, den var fin den aura du sendte meg bilde av. Kilon, eller?"

Hadde akkurat MMSet de fleste på adresselista med fisk nummer tre den dagen. Stolt som ei hane.

"Ja, du vet. Hehe.", repliserte jeg,

"Men åssen går det på denne O Så Hemmelige plassen du har funnet da?"

Svaret satt meg noe ut:

"Jo, dæven. Har vel blitt noenogtjue hittils!"

Saken er den at denne karen aldri ljuger på seg fisk. Tror ikke det engang kommer en liten fiskeskrøne fra den kanten.

Mine velvalgte ord som fulgte var vel ca. noe slikt:

"Åååehhhattedetvarnoenogtjuesierruåfyfaendetvardasommennårdrarviditnestegang!?"

Vi dro dit på fredag.

Det er en grei marsj frem til plassen. Er vel ikke akkurat noe Monsen-stil over en snau times gange i litt ulendt terreng, men dog.

Midt inne i skauen fikk jeg beskjed om å slutte å syte&pese:

"Se der!"

Fuggern flyttet seg en tretopp lenger unna hver gang jeg prøvde å komme meg litt innpå. Selv med 70-200`n ble det vanskelig. Lure meg unna det flotte reiret, tenker jeg. Men et snapshot eller to fikk jeg da med:

[attachimg=1]

Vel fremme ved plassen fikk jeg nesten frysninger på ryggen.

Dette stedet må ha blitt konstruert av en eller annen sjøaureintressert gud en god og inspirert morgen!

Det er viker, flate runde svaberg, små strender innimellom, leopardbunn her og der, og det meste.

Det var såppas at jeg nesten glemte fiskingen tilogbegynne med, og krøp rundt og tok slike rare bilder med 50millimeteren:

..

Men etter en iskald øl, var det selvfølgelig klart for å teste ut dette området.

Kameraten hadde bundet opp noen litt spesielle fluer han mente var utrolige på akkurat dette stedet. Og stort sett der.

Man krangler ikke om sånt når mannen hadde med flere titalls med disse. "Jatakk, jeg tar gjerne et par av dem, ja!"

Det hadde vel gått rundt tre minutter før jeg hørte det sang i ei snelle:

..

Og sånn fortsatte det.

Jeg prøvde å variere flue litt. Sånn for moro skyld. Min favoritt har bestandig vært Jiggy i chartreuse/hvitt. Og da en av aurene formelig gulpet opp småfisk på land, tenkte jeg at dette måtte funke som James Brown. Feil.

Den ville bare ta denne spesialflua, og type Frede grå.

Ikke det at det plaget meg nevneverdig.

Det var faktisk fisk bortpå nesten hele tiden.

Det ble ikke noen kjemper på noen av oss den første kvelden. Men vi hadde flere store som gikk av. Det heftigste var et beist som fulgte inn i ei lita vik. Det kan ikke ha vært mer enn en halvmeter dypt. Skal vi anslå en 3/4+?

Alt var nydelig.

[attachimg=2]

Det var som sagt mye som var bortpå. Og mange som gikk av. Men noen satt utrolig bra:

..

Jeg hadde i utgangspunktet planlagt å dra hjem på kveldinga. Men mørket kom raskt .

Så derfor var det bare å se frem til ei natt i telt, uten sovepose og underlag. Har gått på sånne smeller før, så jeg visste vel hva jeg gikk til.

Fy innihe.... så kald den natta ble! Sov vel snaue halvtimen, tenker jeg. Men i halvsøvne var det en trøst å tenke på de ti fine aurene man hadde lurt...

Klokka halv fem, eller rundt der, orket jeg ikke true lenger, og krøp ut.

Jeg var så gjennomkald at jeg hadde problemer med å tenke klart.

Min hittils beste opplevelse i år, var når disse danset bak ryggen min:

[attachimg=3]

Og når man kan starte dagen med en kjeft kaffe, og dette:

[attachimg=4]

er alt i orden!

Det var nesten vindstille. Det viste seg stor aure innen kastehold. Men vi klarte ikke knekke koden på hva den ville ha. Skal vite at vi prøvde:

[attachimg=5]

Med såppas sær fisk(OK, hadde jo fått opp to pene, da!), så ble det litt rare bilder igjen:

[attachimg=6]

Da jeg vinglet meg gjennom skauen tilbake til bilen, var jeg helt salig. Nesten ikke søvn, deilig mat ved bålet, to raske Cognacer før leggetid, og mellom ti og tjue sjøaurer på en kveld og en mårra setter spor i en mann.

PS:

Kameraten ringte i stad:

I løpet av helga hadde det blitt over førti på ham. Den største på over to kilo. Mange over kiloen.

Tror man dette er en eneste skrøne, så skjønner jeg det.

Men hvor dette er?

-Glem det! ;D ;D ;D

NB: Der det bare er .. skulle det vært bilde. Men det ble for tungt.

post-39-13949877554561_thumb.jpg

post-39-13949877555015_thumb.jpg

post-39-13949877555385_thumb.jpg

post-39-13949877555794_thumb.jpg

post-39-1394987759275_thumb.jpg

post-39-13949877593353_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For ei uke siden, eller så, ringte en god kamerat:

"Ja, den var fin den aura du sendte meg bilde av. Kilon, eller?"

Hadde akkurat MMSet de fleste på adresselista med fisk nummer tre den dagen. Stolt som ei hane.

"Ja, du vet. Hehe.", repliserte jeg....

... skulle det vært bilde. Men det ble for tungt.

kjempebra lesing og flotte bilder;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ble med fiskekompis Anders på hytta i helgen får å teste ut nyreparert båt og kaste litt etter ørreten.

Blåste noe jævlig da vi kom frem,  men ut måtte vi. Hadde et supert fiske den første dagen, vi fikk 3 hver og var borti ihvertfall 30 stk tilsammen.(mista fisk og følgere)

Ingen monsterfisk ble landet, men lenge siden jeg har hatt så mye action på et par korte timer.

Ble i godt humør den kvelden og flueboksene ble nøye gransket sammen med et par pokaler og vin  :)

[attachimg=1]

[attachimg=2]

[attachimg=3]

[attachimg=4]

post-982-1394987760528_thumb.jpg

post-982-13949877605894_thumb.jpg

post-982-13949877606395_thumb.jpg

post-982-13949877606864_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lørdagen dro vi og henta et par kompiser av Anders, og så bar det rett ut på første holme. Starta bra med en fisk til Anders som med litt godvilje nærma seg kiloen.

Tok en fin en sjøl rett etterpå på samme sizen og samma godvilja, fin blank fisk.

[attachimg=1]

Etter litt kaffe, mat og latter rundt sjø-ørretstanga(flyndrestanga) til Ulf som til nå  bare hadde fanget flyndrer  så kliner gutten til med en praktfisk på 1,7.

Gutten ble blid og nå var stanga plutselig en sjø-ørretstang ;D

[attachimg=2]

Gutta måtte hjem og vi dro til en ny plass.

Anders annbefalte meg en liten odde, og der slo det jaggu til med en supersprek fisk. Takk for det Anders :)

En fin fisk på 1,7

Vi tok vel 11 fisk den dagen, de to siste i båthavna på vei hjem.

[attachimg=3]

[attachimg=4]

Søndagen var kort og godt kort.  ;D

post-982-13949877610457_thumb.jpg

post-982-13949877610836_thumb.jpg

post-982-13949877611317_thumb.jpg

post-982-13949877611696_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...