Gå til innhold

inspirasjonstråd: Vårfluer, vårfluepupper, klekkere og nymfer


Tom Tomassen

Anbefalte innlegg

  • 2 uker senere...
  • 3 uker senere...

<<l

Jepp, der har du opphavet til denne flua. Satt og titta på den videoen i går og fant ut at jeg måtte lage noe tilsvarende for vannene jeg fisker i på sensommeren. Klekkerkrok type TMC 2488 og tjukkere kropp med mørk grønn superfine dubbing og oliven holographic tinsel ble altså resultatet etter å ha blandet denne videoen med egen erfaring fra skogsvannene i området. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, sier seg selv det, tjukke klekkere = tjukk fisk :)

Det blir flisespikkeri, men jeg deler ca 50/50 på håra, ser din har litt mer manke forover. Synes også det blir litt finere "comparadun" spredning bakover enn forover, dvs at det gjerne blir sånn når jeg binder. Har også bundet denne på standard tørrfluekrok, så kroppen ligger mer i filmen enn å bryte med rumpa.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ok, skal lage noen flere av denne i en fargesammensetning som superpuppa. Det blir garantert bra. Du nevner fordeling på hjortehår foran og bak, utgjør dette stor forskjell på flytet, altså presentasjonen av flua om det er lik mengde foran og bak?

Takk for at du gidder å komme med en konstruktiv tilbakemelding, Victor. Er ikke så mange som tar seg tia til sånt her gitt. Har ingen praktisk fiskeerfaring med dette møsnteret, så for meg er det gull værdt! :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ser at du har klippet den fra høyre mot venstre, Eirik  ;)

Men fin tight vinge, så dette er bra.

Nei nå må du trekke inn årene Andre. Legg ut et bilde av en finere da? Hvilken vei du klipper spiller føkk ål. Det er resultatet som teller. Jeg synes den var knallfin og når jeg tenker på hvor lenge du har bindt fluer Eirik så blir jeg kvalm.

Snakker om å ha det i hendene :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...