Gå til innhold

Mattips


Robban

Anbefalte innlegg

  • Svar 153
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Mest aktive i denne tråden

Postede bilder

Nå har jeg snakket mye pizza her så jeg får prøve litt variasjon...

For et par dager siden var det min tur til å lage middag, jeg hadde ingen idè om hva jeg skulle lage så jeg kokte opp spaghetti putta det i en ildfast form med grønnsaker og ost på toppen og helte litt fløte over og krydder selvfølgelig!,(neste gang skal jeg tilsette kylling å)

og varmet det til osten var smelta og det funka :)

enel rett som ble til mens jeg lagde den

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 måneder senere...

Matmomsen som jeg ser jeg alltid frem til dette enda så rart det høres ut :D

Nemlig å smake på spekeskinka som ble hengt opp sist høst. Tok den ned fra loftet i går for å smake.

I år prøvde jeg å lage ei skinke med lavt saltinnhold og litt lang lagring. Noe alla serrano og parmaskinke :rolleyes: Det er lov å prøve :D

Utsøkte råvarer fra "viltgående" (stakk stadig av :P) griser var utgangspunktet :) Og som sagt lavt saltinnhold.

 

Bare en ting å si:Fy flate for et fantastisk produkt :) :) Utrolig deilig smak og vannvittig mør og fin :)

Beste jeg noensinne har smakt!!! Av og til er det lov å ha flaks :) :)

Er dette litt sært å skrive om? Ja kansje ;D Men det blåser jeg i. Dette er jo en mattråd :)

Fantastisk! Skulle ønske jeg kunne servere en smaksprøve, så skulle dere sett :)

[attachimg=1]

 

post-2611-13949863987087_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hjemmelaget spekeskinke :) Respekt ;D

Takk for det :) Noe sier meg at meg og deg kunne trivdes veldig bra med ei slik skinke 2 kasser øl og en skarp kniv ;D ;D 8) 8)

 

Da ka ni speeela Jokka. Nationalsporten i Finland. :D

???

Krever litt mer forklaring?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...
Gjest Per Moen

Hjemmelaget spekeskinke :) Respekt ;D

Takk for det :) Noe sier meg at meg og deg kunne trivdes veldig bra med ei slik skinke 2 kasser øl og en skarp kniv ;D ;D 8) 8)

 

Da ka ni speeela Jokka. Nationalsporten i Finland. :D

 

 

 

Krever litt mer forklaring?

Satan perkele hyvä taskulampu myrsky keitetty kala !

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hjemmelaget spekeskinke :) Respekt ;D

Takk for det :) Noe sier meg at meg og deg kunne trivdes veldig bra med ei slik skinke 2 kasser øl og en skarp kniv ;D ;D 8) 8)

 

Da ka ni speeela Jokka. Nationalsporten i Finland. :D

 

 

 

Krever litt mer forklaring?

Satan perkele hyvä taskulampu myrsky keitetty kala !

Hehe ;D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Per Moen

Nauraa sinä? Minä kuori heittää kukka vesi siellä taimen uida.

Myöhäinen juoda suuri joukko Koskenkorva!

Myöhäinen kuori pelata jokka ja tanssia tango!  :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Per Moen

Traditionell värmländsk husmanskost. Rätten har sitt ursprung från svedjefinnarna, som uppmuntrade av Karl IX, invandrade till de värmlänska skogsmarkerna (finnskogen) på  1600-talet. Den består av skrädmjöl som ångkoks och som serveras med fett fläsk och sky. Detta intas sedan med fördel tillsammans med rårörda lingon och ett stort glas vodka.

 

Motti fläsk:

5 portioner:

500 g skrädmjöl

6 dl vatten

1 tsk salt

Koka upp vatten och salt.

Slå över allt skrädmjöl.

Rör inte.

Stampa med en sked.

När vattnen ångat igenom är mottin klar att serveras med stekt fläsk, flott och lingonsylt.

 

       

Lenke til kommentar
Del på andre sider

-Her er en av mine favoritter om dagen:

 

Kapp opp et par sinte chili.

Oppi stekepanna. Og fres opp disse i godt med smør/olje.

Hell over tre dl. matlagningsfløte, og topp heile greia med en halv burk med lettrømme.

Kutt oppi en god bunt med dill.

La dette surre forsiktig.

 

Smør inn en ildfast form med smør.

Dekk bunnen med skiver av purre.

Legg oppå frosne steinbittfileter.

Kryst over godt med Lime.

Salte og pepre.

(Kan gjerne stå bittelitt før neste steg)

 

Så heller du sausen over herligheten, og setter midt i ovnen på 220 grader, i 20/30 min.

Og da har du akkurat tid til å kjøre igang litt god ris.

 

En god rødvin til dette, f.eks en litt tung Rioja(Et must, synes jeg!)....

Ooo, hjelpes!

Og så er det så raskt og enkelt å lage. Den av favorittene mine som inneholder minst krydder, men dævven som det florerer med smaker...

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

-Og så over til noe heeelt annet:

Spaghetti med kjøttsaus!

Hei! Vent! Ikke bla videre! Glem den triste sausen du kanskje har fått på en kro, eller av noen som tar seg den friheten at de klasker et glass Dolmio, eller andre uhumskheter oppå noe kjøttdeig!

Denne varianten har gjort at jeg sitter litt småskuffa tilbake, selv på italienske restauranter. -Bolognese meg her og der...

Moderen skjemte oss bort med dette. Og sausen blir veldig godt mottatt, selv av kokke-bekjenter, også i en lasagne. Så:

 

Spaghetti ala Mamma:

 

Man tager god karbonadedeig, som man freser, gjerne i ei jernpanne.

Jeg bruker helst smør her.

Oppi med godt med løk.

Selv liker jeg å salte og pepre litt allerede her.

Etterhvert har jeg fått mest sansen for å bruke knuste tomater, men Damen mener det blir best med tomatpurrè,

så da lager man en åpning i panna, for å frese dette. Runder det litt. (Bruker vel omtrent 3/4 av en sånn Heinz-tube. Kanskje 1/2. Til 500 gram karbonadedeig.)

Spe ut med vann under omrøring, til den har fått en litt tynnere konsistens enn du ønsker som sluttresultat.

Jeg liker den litt mer flytende enn den typiske "grøten" som er vanlig.

Fargen skal være sånn midt mellom brun og rød.

 

Så knuser man en god teskje tørket oregano over.

En tredjedel slik skje basilikum  (Ps: har du bommet litt, så er et godt tips å bruke litt sukker for å runde denne smaken ned...)

Og så, -Hey-hey!:

Strør du over karry. Jeg dekker faktisk hele overflata.(Her ligger noe av cluet med sausen!)

Ha oppi godt med knust hvitløk.

Så skrur du ned varmen til "putre-stadiet"

La putre i minst 20 minutter.

 

Pastaen kan alle lage.

 

Ekstratips her:

Erstatt gjerne basilikumen med Garam Masala. Det har Moder`n begynt med.

Og litt orntli chili-pulver(Kan utgå hvis du bruker en av de sinte karryene).

 

Til dette nytes alt fra melk, øl, til gode italienske viner.

 

Mamman min er flink, hun!

 

 

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 måneder senere...

Hmmm litt skeptisk nå. Julematen ifjor ble spicet litt av Hellstrøm. Var jo litt nervøs for det å ha hvitløk i langpanna når ribba sto å surra. Hvitløk er jo faktisk det jeg minst tenker på når det gjelder julemat, tradisjon er vel stikkodet her, jeg lager det sånn som muttern gjorde. Men ifjor så drista jeg meg til det å hive en hel hvitløk og et par sjalottløk i langpanna og resultatet ble helt fantastisk. Ribba var dødsgod og ikke minst sausen som ble laget på Hellstrømvis, ligger sikkert på vg tv ennå ;)

 

Poenget nå var at jeg prøvde idag med skinkesteik, på samme måte. Denne har jeg alltid laget i langpanne på rist med smør under (melange), ikke noe mer.

Idag klinte jeg til med å legge den i langpanna med en hel hvitløk(ca 10-12 fedd),to hele løk, fire stk megaklaser smør og.....tja kanskje 2dl vann. Begynte med svora ned og etter en time la jeg den på rist og stekte den på trad måte.

Den brune sausen er som vanlig, smør i gryta + mel til den blir brun, og alle godsakene du kan skrape ut av langpanna. God dammned det var godt, skinkesteika er den beste jeg noensinne har smakt, dermed dette meningløse innlegget. mmmmmmmmmmmmmmm.

 

Det snødde nemlig igår, derfor fikk jeg lyst på skinkesteik ;D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fantastisk Robert, Skal prøves. Ble sulten igjen, selv om det kun er 20 minutter siden jeg slukte kyllig filet med fløtegratinerte og salat med rømmedressing... Og self god kald pils.. Må være all friskluften i tillegg, har børi fisk i skogen i dag med sekk og greier... samt en passe meningsløs gåtur med fluestanga... mør i legga..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tenkte jeg skulle legge inn et slite mattips her jeg også mens jeg venter på at kongerekene skal få sin siste finish.

 

 

Grandiosa:

 

Ta en stk pinnfråsen Grandis.

Sett på ovnen på bånn gass, med KUN overvarme.

Ta pizzaen ut av esken, ta av plasten (veldig viktig forresten), og legg den i ovnen.

 

Bind opp et knippe tørrfluer mens den stekes ferdig i ovenen.

 

Gyllenbrun= Ferdig.

 

 

Et herremåltid av dimensjoner. Ambefales på det sterkeste.

 

En iskald cola kan være god å drikke til.

 

Jada folkens ....dere kan takke meg når dere møter meg en gang.

Lenke til kommentar
Del på andre sider


×
×
  • Opprett ny...