Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 01/17/15 in all areas

 1. Er helt tom om dagen så ofte begynner det med en tanke så blir det noe helt annet underveis. Vulgataklinkhammer Krok: Tmc 212 TR Str 7 Hale: marabou Ribb: U.T.C wire Black Xsmall Wing: Comparadunhair Dun Hackle: Metz Cree Hackle Thorax : Et eller annet brun dubbing
  6 points
 2. Ute i blåsten i dag. Har funnet meg godt til rette på en relativt ny plass de siste turene. Startet der i dag også, og fikk en liten tass på første kastet. Bortsett fra den var det ikke noe liv inne i bukta, så jeg beveget meg utover og fant fisk. Ingen store men hadde et hugg så hardt at det var helt vilt. Fikk seks-syv stk på denne plassen før det ble stille. De største var på litt over halvkiloen tenker jeg. Dro videre til en annen plass. Der var det litt mer farge på vannet og jeg måtte fiske med noe med skikkelig farge på før det ble nettkjenning. Her ble det fisk på en knallorange liten reke fisket ganske rolig men med aggressive rykk. Fisken banket til skikkelig. Heftige hugg og morsomme kamper med tre fisk på snaut kiloen på denne plassen! Hadde planer om å fiske over et sted til ,men der hadde jeg feilberegnet vindretningen, så det var bare å gi opp med 12-14 sekundmeter midt i mot. Sjanseløst... Begynte å nærme seg skumring, og jeg vurderte om jeg skulle pakke og dra, men bestemte meg for å dra innom første plassen. Men der var det helt dødt en periode, før det plutselig hugg til, en flott fisk og en fin fight med hopp og sprett og raske utras. Ikke ofte jeg kjører fisk på snella, men denne dro ut nesten all løslina og laget et herlig rabalder. Et kjapt bilde og ut igjen. Vet ikke hva som plutselig skjedde men plutselig var det helt bonanza, med masse action, vak, hopp og jaging. Masse lugg og fisk. Hele strekket og bukta innenfor. Det var ørret over alt! Fisket en time før det stilnet, og det var helt enormt hvor mye fisk som plutselig var inne. Fikk mange, men absolutt flest endte med hugg og en kort kamp før de slapp. Men fikk mange også. Helt ville tilstander! Ikke ofte man treffer sånn, men det var utrolig gøy. Blanke smellfeite ørret med noen lus her og der.
  4 points
 3. Og det skal du være glad for, Brum !Vi vet fortsatt ikke med sikkerhet hva slags insekter fisken vil spore seg inn på i 2015, bortsett fra palmermyggen, så det er bare tull å binde fluer for kommende sesong allerede nå. Foreløpige prognoser viser at E12'en vil klekke i moderate mengder i midten av juli (østlandet), men da bare på 10'er krok. Superpuppan vil være noe mindre super enn i toppåret 2011, men kan fortsatt være grei i å ha. Den største usikkerheten ligger rundt døgnfluene, som lenge har truet med å ta seg et friår, men da blir det isåfall å håpe på fjerde generasjon aestevalis, som sist klekket for fire år siden. Bibioen vil ikke sverme i nevneverdige mengder sør for polarsirkelen i år heller, så der kan du ta det helt med ro. Nei, inntil videre er Heggeli den eneste bankersflua under alle forhold i 2015, og den regner jeg med du har plenty av . . . Ta fluebindinga med stor ro frem til i mars, da jeg vet mer om hva vi har i vente kommende sesong. Jævlig dumt feks å sitte å surre tonnevis med aurivilli på krok 12, om det viser seg at de i år klekker på 18 krok, eller ikke i det hele tatt.
  4 points
 4. Blei noen mørke også da jeg likeså var i farta.
  4 points
 5. Det finnes mange fine klipp og videoer der ute med fin filming og magisk stemning. Det jeg derimot liker aller best er videoer eller klipp med handling eller med fortellerstemme. Eksempler er Tørrfluelandet, Ørretbums, filmen til gutta fra Tørt osv. Det er alt for mange videoer der ute med kun fete klipp og passende musikk. I lengden blir det litt for mye "musikkvideostil" etter min smak. Noen som har noe å anbefale som ligger ute på nett (trenger ikke være norsk, selv om det er mest hyggelig)? Kunne tenkt meg å se litt i kveld... Men tar gjerne i mot anbefaling på noe som kan kjøpes ved senere anledning også.
  2 points
 6. Produksjonskveld. Bundet 14 av disse nå i kveld - på en Mustad R30 - str 14
  2 points
 7. 2 points
 8. En varmt anbefalt multiklekker - Deer Hair Emerger (DHE). Bruker den ofte i elva.
  2 points
 9. Perfekt snurret!! En herlig multiklekker som du sier. En favoritt her når det trengs... takk for bidrag
  1 point
 10. Tom Syversen

  Antall Stangringer

  Grunnen er fordi jeg er av den oppfatning at forskjellen mellom kontaktflaten mellom snøre og stangring er mer eller mindre den samme om ringen er stor eller liten. Om ringen er stor eller liten har mindre bedydning,da jeg mener at vinkelen mellom ring og snøre er det som er det mest avgjørende. Friksjonen er etter min oppfatning er vel så stor om ikke større mot klingen og ikke mot stangringene. Og da særlig i bakkastet. Prøv ut det med forhøyede ringer eller det å dreie stanga 90 grader i bakkastet. Altså,at snøret ikke skal klistre seg til klingen i bakkastet.
  1 point
 11. Truls

  Antall Stangringer

  Min teori på dette er at snøret som skytes danner store kveiler, og dras gjennom første ringen i omtrent alle mulige retninger. En liten ring vil dempe kveilene brått og brutalt, samtidig som det lager en bråere vinkel fra løssnøret og den retningen snøret skal ta ut langs stanga. Det vil gi en stor friksjon som vil bremse snøret for brått, med redusert skyteevne som resultat. Første ring tar av for kveilene fra løssnøret som skytes ut, den neste tar av enda litt mer, og en siste nedtrapping gjør at snøret 'bare' har fart en vei, og det er fremover. Resten av ringene bør ha samme størrelse, for at snøret skal gå rettest mulig. Om jeg bruker to snøreførerringer nederst så hender det jeg vil ha ytterligere en avtrapping før man er nede i størrelse. Tanken bak dette er å få dempet kveilene (i mangel på et bedre ord) og få snøret raskest mulig ned til en rett vei. Begge disse tingene tror jeg gjør at man reduserer friksjonen mest mulig. En annen ting er belastningen og friksjonen på snøret når man kaster og trekker. Vinkelen på snøret vil gi økt belastning og økt slitasje mot en liten nederste ring. Håper dette er en god forklaring på hvordan jeg tenker rundt det med ringer. Mvh Truls
  1 point
 12. lekre fluer (og bilder), Eide
  1 point
 13. Sage brenyttet tidligere Struble, men de har stanset produksjon av snellefester så er usikker på hvem som har overtatt som produsent for sage. Videre er de samme modellene som sage benytter trolig ikke på det konvensjonelle markedet. Men Joe Lemke (Lemke concepts) som tidligere jobbet for Struble har startet opp produksjon selv. Disse har tydelige likhetstrekk med de tidligere Struble modellene samt likheter med snellefestet på Circaen. eks LC1 modellen. Når det kommer tll kork er det mange som kan levere ønsket utforming, men kvaliteten på korken kan variere, usikker på om det er mange som leverer ferdig grep med flor grade kvalitet. Ivar
  1 point
 14. Lesestoff for vinteren!
  1 point
 15. eide

  Sunturn Spey

  Ein liten batch av denne på morgonkvisten
  1 point
 16. Kan også ambefale "Amber" og om du gidder Fly-Rite nr. 11 og 23 blandet 50/50
  1 point
 17. I feber-rus bestilte jeg 5 stangringer av str 1,2,3,4,5. Litt usikker på hvorfor, men jeg tok med en reservespole til en Hardy Ultralight #4, som jeg på ingen måte har. Noen som er keen?
  1 point
 18. Hva med åpne vinduet og slippe inn dua "ånden" .png' alt=':lol:'>
  1 point
 19. Ja, det kan absolutt funke! Tur blir det uansett vær og føre i morgen. Blir å prøve noen næringsrikt gruntvannsområder tror jeg. Forhåpentlig finner jeg noen fisk. Frisk luft og avkobling blir det uansett!
  1 point
 20. H Her synes jeg du har fått noe villedende svar så: Skal du bli en dugandes fluefisker så er det to alternativer. a) Kutt ut damer så lenge ikke isen ligger. Skaff deg en som skjønner at dersom hun ikke skjerper seg så er det tilbake til alternativ a)
  1 point
 21. De verste er at folk flest seg ikke bryr om slikt, de spiser O-laks som det holder. På jobb har jeg snakket mye om O-næringen og hvaslags fænskap de driver med. Svaret er at det er bare en fisk og de svømmer sammen med de andre i havet, og det beste av alt, "det er godt" Man blir feil informert om laksens opprinnelse og det som skjer i næringen, de ser kun propaganda. Her er det penger som gjelder og regeringen støtter o-næringen, det er reneste miljøkriminalitet! TL Peter
  1 point
 22. Mye betyr det nok ikke. Men litt betydning har det, og spesielt i toppdelen med vekt, og estetisk med hvordan snøret står i forhold til klingen ved belastning. Det er jo også utarbeidet såpass mange teorier om plassering av ringer, så noe vil det ha å si, og jeg heller mot å trappe relativt raskt ned til en størrelse, som fortsetter ut mot toppringen. Da gir man snøret raskest mulig en rett vei, og jeg tror det gir mindre friksjon både mot stangringer og klinge. Jeg har også en kaste og spesielt fiskestil som gjør at jeg gjerne vil ha første ring litt lenger fra snella enn hva som er vanlig, så jeg heller litt mot å heller kutte ut en ring enn å legge til en. Dette er jo litt å 'splitte hår', men jeg tror at hvis man er bevisst på det, og splitter alle hår som er å splittes så kan det utgjøre en liten forskjell. Klart du har rett i at det vil ha liten betydning for de fleste. Er jo godt over kanten til nerding det her, men om ikke annet så gir det meg litt at jeg har tenkt gjennom slike detaljer på stengene jeg bygger til meg selv. Og stangbygging er jo åpent for at man tilpasser stang og komponenter etter eget ønske.
  1 point
 23. Ei vårflue med ett par jålete antenner.
  1 point
 24. Er nokon mnd sidan sist tørrflue, men masse inspirasjon her inne gjorde at eg måtte binde opp denne i kveld
  1 point
 25. Klekkere .... Mulig disse er lagt ut før , men jeg er jo en glemsk ungdom :-)
  1 point
 26. 1 point
 27. 1 point
 28. Goddard Caddis Variant. Mye bra surring her om dagen, moro å se og lære
  1 point
 29. SimenP

  TØRT Fly Fishing

  Hoy! Vi er ute med en ny fluefiskefilm på nettet! Denne gangen er det et timinutters sammendrag fra Islandseventyret i 2014. I tillegg til denne «piloten» kommer det fire episoder på nett – helt gratis! > SE «PILOTEPISODEN» FRA ISLAND HER < Hvis dere liker det dere ser er det trivelig om dere «liker» og «deler» filmen vår. Du finner oss på facebook, på instagram og på www.tortflyfishing.com. Der har vi også en liten webshop hvor du kan kjøpe noen kule produkter for å støtte filmproduksjonen vår, selv om den begynner å bli litt utplukket (ny kolleksjon dukker også snart opp!). Vi har et mål om å nå ut til så mange som mulig med fluefiskegalskapen vår, men nisjefilm på nullbudsjett er, og blir vanskelig. Allikevel er vi veldig stolte av det vi har fått til med de begrensede ressursene vi har hatt til rådighet. PS: Vi har også en drøm, og et lite håp om å bli nominert til en Gullkrok i årets film / filmsnutt, det ville vært ordentlig stas. Så hvis du er ekstra fornøyd med det du ser kan du gå inn og nominere oss: Men først og fremst er det utrolig trivelig med tilbakemeldinger, og det er viktig med litt kritikk så vi kan gjøre ting enda bedre neste gang. Så kom med ris og ros... helst ros, men litt ris også da.
  1 point
×
×
 • Create New...