Jump to content

Leaderboard

 1. Ondrej

  Ondrej

  Medlem NFF - 2017


  • Points

   9

  • Posts

   207


 2. .JB

  .JB

  Members


  • Points

   6

  • Posts

   6976


 3. -Lars-

  -Lars-

  Medlem NFF - Standard


  • Points

   5

  • Posts

   10776


 4. Maurfisker

  Maurfisker

  Medlem NFF - 2017


  • Points

   5

  • Posts

   25


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 06/04/15 in all areas

 1. Har familien på besøk i Norge og tenkte jeg kunne vise dem hvordan et myrtjern i marka og fluefiske ser ut og med litt flaks også en pen ørret eller to. Antageligvis hadde jeg mer en bare litt flaks og var glad, ydmyk og stolt samtidig å presentere dem min ny pers på tørt, denne vakker ørret på 59 cm. Ikke spesielt feit men fortsatt fin. Den tok en mørk brun nohackle og som første ørreten min også backing - til han møtet land på andre siden. Der sittet han fast i vegetasjon og jeg tenkte det var ferdig, men fortommen måtte kutte gjennom vannliljer og etter en hektisk stund var den i håven. Jeg var så glad å se han svømme igjen
  8 points
 2. Ikke så stor, men ivrig turner.
  3 points
 3. http://dittfiske.no/pg/flytying/view/19373 Glimrende flue, med variasjoner (både frivillig og pga dårlig bindeteknikk) kan den brukes i veldig mange situasjoner. Syltynn og gul - steinflue, døgnflue, klekker etc. Binder du den litt stor er det en killer vårflue/ attraktor . Den har gitt meg mange fine opplevelser og fisker. (sjekker flueboksen for å se om den trenger påfyll )
  2 points
 4. Fluefiske i sjøen er fluefiskets svar på Jan Boklöv, om du husker den svenske skihopperen ?Det er altså en form for fiske, men langt fra fluefiske, og langt fra vakkert . . . Noe midt imellom ingenting, blir vel mest riktig å si her.
  2 points
 5. Jeg har fått noen spørsmål på PM om hva som er å betrakte som ekte fluefiske. Visstnok har det også pågått diskusjoner om dette andre steder på forumet. La oss derfor helt enkelt oppklare hva som er fluefiske: Skrått oppstrøms tørrfluefiske i elv med stripefritt flyt der utøveren benytter Göran Andersson-kastet og sveiver med venstre hånd, og hvor det, gud forby, ikke utdeles poeng for fisk man fanger. Stangen skal ha ERN -verdi mellom 4,5 og 5,5 og AA på 60-tallet. Alt annet som utøves med fluestang og "fluer" av alle slag kan sikkert være morsomt, men ikke lat som det er fluefiske. Vær så snill. Sånn da var det oppklart. Flere spørsmål?
  2 points
 6. Første dag i elv for året
  2 points
 7. Ja, hadde jeg nesten glemt. Det var først da vi introduserte imitasjonsfiske og systematisk utstyrshysteri (gjennom våre første sponsoravtaler) at interessen tok seg opp. PS! Kan vel også tillegge at vi under misjoneringen av fluefiske kom litt til kort i Japan - bokstavelig talt. De var så korte i armene disse japanerne at både arbeidsvei og dobbelttrekk ble en stor vits. Derfor foreslo vi at de laget stengene litt lengre, droppet snelle og festet snøre i toppen. Det slo godt an der borte. "Er du kort i arma gjelder'e' å tenke", sa vi - og da kalte de det like godt Tenkara (tenke-kara). Litt artig historie det der.
  2 points
 8. Hei! Jeg begynte med fluefiske ganske nylig, da jeg vant en tur til River Spey gjennom jobben. Fisker mye med en kollega, stort sett etter sjøørret (til nå i alle fall) Neste uke skal jeg for første gang fiske laks i Norge, og jeg har bunkret opp litt kjøpefluer, av diverse slag. Jeg har lest mye bra om Rotenon-flua, men finner ikke den til salgs noe sted, så da måtte jeg prøve å binde den selv. Noen innspill? Denne er str 6, på dobbelkrok. Tenkte å binde den på enkelkrok også.
  1 point
 9. Åpnet brunørretsesongen i den lokale storfisktjønna i helga. Kopierer inn rapport fra hjemmesiden våres. "Nydelig åpning på brunørret sesongen. Fisket storfisktjønna i helga, med fatbike som fremkomstmiddel og årets første brunørret gjorde ikke helgekosen verre. Været var fint, marginataen poppa frem i ny og ne, men storfisktjønna er ofte et vrient vann å komme i kontakt med fisken pågrunn av ekstreme mengder næring, og dertil vanskelig tørrfluefiske. Største på 1kg blank var helt innafor sesongåpning likevell "
  1 point
 10. Lillevenn: du har ikke den samme faglige tyngden som Lars og JB. Det må du bare leve med. Dessuten så er Bokløv og dansker i slalombakken to heeelt forskjellige ting :-D Grunde
  1 point
 11. THJ kalte meg et nett-troll og rapporterte meg til moderator da jeg hevdet at SØ-fiske er fluefiskets svar på dansker i alpinbakken. Dere får "likes". Jeg føler meg forulempet.
  1 point
 12. Fatt mot . . . Det er bedre enn å fiske harr !Eller, kanskje ikke, men ihvertfall bedre enn å fiske sik, med garn :-) Etterhvert vil du få øynene opp for fluefiske, og da åpner en helt ny verden seg :-D
  1 point
 13. Takk for svar, greit å få bekreftet hva jeg driver med. Det er med andre ord en utvikling, nytenkning og forbedring av teknikk som til syvende og sist viser seg å være bedre enn den tradisjonelle. Om det blir den foretrukne metoden til alle de mest konservative ser jeg ikke som realistisk, men at det er den beste teknikken til syvende og sist, når man får utviklet den godt nok er jo litt artig å få bekreftet. At den er"utskjelt" i starten får vi heller tåle. Mvh Truls
  1 point
 14. Jeg er enig, men trøsten får være THJ at du kunne ha funnet på langt verre i ting i livet enn dra med fluestanga ut i sjøen, uten at jeg kommer på noe godt eksempel på sånn på stående fot.
  1 point
 15. Takk, Kjell og Øyvind Øyvind: Nei, jeg veide den ikke, bare målet lengde. Har trehåv og konstant glemmer å kjøpe digital vekta... men jeg tror det kan omtrent stemme det du sier - fisken følte ikke spesielt tung. Familien var like overrasket som meg, kjempefin opplevelse Forresten, den hadde klippet fetfinne, burde melde dette til Dag@ofa...
  1 point
 16. Den andre de linker til var like stilig: http://imgur.com/gallery/QV0NswU Helt utrolig egentlig. Eirik
  1 point
 17. apropos avspenning og bukt som det var inne på tidligere i tråden. så vil også den retningsforandringen du gjør med stanga i den "supersoniske " stilen gjøre at stanga avspennes lenge før stoppen. I det du slår stanga over vil avspenningen starte og kaste settes. Linker til et klipp der man ser veldig greit hvor bukta settes lenge før stoppen https://www.facebook.com/bluecharmfiskeopplevelser/videos/vb.501672479959067/709235942536052/?type=2&theater
  1 point
 18. Gratulerer med stor fisk! I god kondisjon kunne denne fort vært 2,5 kg! Veide du den ? var jo så slank at den må være nærmere 1,5! Hørtes ut som en artig opplevelse. Må være gøy for familien å oppleve noe sånt!
  1 point
 19. Hallais. Vil tru at du helt sikkert kan lade den med en 17grams klump til enhandsfiske uten at jeg kjenner stanga. Til tohands og speykasting kan du gå opp et gram til 18gr på klumpen. Til gjeddefiske får du kjøpt egne snører laget for gjeddefiske. Nøkkelen her ligger i taperingen i snøret som er laget for å slå over store fluer og gjøre kastinga enklere. Se pike serien til guideline f.eksempel.
  1 point
 20. Flott fisk og fin historie!!
  1 point
 21. Kan suplere med at før dette jåleriet med kroker kom på markedet så fisket jeg og JB med snare ytterst på fortommen.Dette fungerte bra så fremt man visste hvilket insekt fisken ville komme opp for å ta, men også dette viste seg å være for vanskelig for den jevne fluefisker.
  1 point
 22. Takk for spørsmål. Her må vi tilbake i historien Tom. Fluefiske startet som kjent med at noen begynte å fatte interesse for de fysisk lover og hvordan konstruksjoner av stenger med ulike aksjoner i kombinasjon med ulike snøretaperinger påvirket kastlengde og presentasjon (lenge før man visst hva som skulle presenteres riktignok). Etter å etablert både AFTM, ERN, MOI, AA begynte man å fundere på om redskapen kunne benyttes til å fiske med. I starten var det vanlig at man brukte blanke og lette kroker - da hele poenget som kjent er å la stang og snøre gjøre jobben. Etter hvert tok man imidlertid frem stenger med høye AA-verdier og da var det flere som virkelig fikk opp lengdene og snørehastigheten. Ulempen var at aksjonen var såvidt toppet (for å si de litt folkelig) at man hekte seg fast i både busker, fuglereir og høyballer, men dette var før man benyttet tynne fortommer så kroken kom seg stort sett ut igjen, og man oppdaget ganske raskt at en litt dressert krok både fløt og fisket bedre. Noen strå, litt fuglefjær og diverse kompost gjorde seg rett og slett, og dermed startet en mye mer tålmodig og systematisk tilnærming til hvordan man kunne kle opp krokene for at de skal fiske bedre - det vi dag kjenner som fluebinding. Jeg synes personlig at dette er en avsporing av hele interessen, og er fortsatt mest interessert i de fysiske lover og ulike måleparametere som tross alt er hele grunnlaget for denne sporten, og kjerneinteressen til de fleste av oss.
  1 point
 23. Vet vi egentlig at skremt laks biter ikke? Hvorfor tar laksen flua? Jo mest sannsynlig flere grunna. En grunn er irritasjon, anna er jakt instinkt, anna er forsvar. Nyskjerrighet? La oss si at du skremmer en laks ned i en dyp holle i en mindre elv, rundt er det grunt å ikke "trygt", du står 2 meter unna fisken og ser rett ned på den, men siden du står å trykker rett på den, så føler laksen seg mere trygg nede i holla enn den gjør om den forlater plassen. Du setter på en bottle tube å sender flua rett ned på den dead drift, laksen har da 2 valg, den må faktisk enten ta flua, eller forlate plassen. Siden du står å trykker på den, føler den seg ikke trygg til å forlate plassen og må ta den angripende trusselen flua er (forsvar) . 1 kast smell den på dead drift. Ja, det skjedde faktisk meg ifjor . Etter en uke laksefiske i småelver i øst finnmark opplever vi denne situasjonen siste dagen. Det begynner med at vi er litt trøtt og sliten etter en lang uke, vi skremmer en fisk å bestemmer oss for å ta noen kast på den for morro skyld, vi fikk oss livets største sjokk kan du si ja . Så selv ikke teorien som jeg hadde delt 100% før fjorårsesongen om at skremt laks biter ikke holder ikke fast grunn lengere Personlig har det gjort mye med meg å mitt syn på laksen etter den opplevelsen. Men samtidig litt farlig da essensen ved fisket mitt alltid har vært som du sier at skremt laks biter ikke
  1 point
 24. En lite anbefalt måte å vaske et Canon 1DX og Canon EF 11-24 f/4.0 Satt sammen i en serie: https://www.flickr.com/photos/41756663@N08/16516945713/in/dateposted-public/ Bildene er forøvrig tatt med Nikon D810 og Nikon 70-200 f/2.8
  1 point
 25. Har omtrent kuttet ut Streaking til fordel for CDC caddis. Lagde en video for ca 2 år siden. Har et par knep for å gjøre den mer holdbar. http://vimeopro.com/flybandit/flies/video/54408159 Ikke verdens peneste Streaking men pytt. (Og hvis jeg binder Streaking nå, gjør jeg det når jeg bor på hotel, så slipper jeg å rydde etter meg...blæææh)
  1 point
 26. Må si jeg er enig med Bernt her . . . De mest avanserte nerde-greiene innen fluefiske har ikke så mye i en nybegynner-tråd å gjøre, og kan fort skremme mer enn det gagner ;-)
  1 point
 27. Jeg håper denne klekkeren vil hjelpe meg i marka neste år
  1 point
×
×
 • Create New...